értékelés kiválasztás Új technológiák vélemények

Öntöttvas fürdők - különféle modellek és a választás összetettsége

Öntöttvas fürdők - unalmas? Ez nem igaz! Hagyományos modellek, valamint sarok, hidromasszázs, retro stb.

A rangsorban az első szakasz jogszerűen az öntöttvas fürdőkhöz tartozik, amelyek gyártása a 19. század második felében volt. Mi teszi őket vonzóvá?
 


Az öntöttvas fürdő előnyei és hátrányai

Kétségtelen előnyök

- Az öntöttvas fürdők kifogástalan hírneve a zománcbevonat és az anyag megbízhatóságán és tartósságán alapul. Képes megvédeni a termékeket a korróziótól, a különböző színmélységektől és a selymes sima textúrától.
- A víz hosszabb ideig lehűl, mint az acélfürdőben;
- Tartósság és tartósság;
- Könnyű tisztítás. Az akrilhoz képest a fürdő zománcbevonata nagyobb fényerejű;
- Az öntöttvas csillapítási tulajdonságai miatt a fürdők a legcsendesebbek. A masszívság és a grafit elemek az ilyen fürdőket nem érzékenyek a rezgések hatására, a víz hangját kipufogják, és nem rezonálnak, amikor megüt;
- Az árképzés nagyon demokratikus, és mindenki engedheti meg magának egy öntöttvas kádat.
 

Szorongó hibák

- Kezdetben az öntöttvas hideg. Melegítéssel melegszik vízből fémbe, majd vissza a szobába. Ezért kell tartani a hőt, állandóan meleg vizet kell hozzáadnia a fürdőhöz;
- A zománcfürdő fedele érzékeny az ütésre. A zománc kitörése nagyon egyszerű, különösen, ha egy nehézfém tárgyat a fürdőbe dob. És otthon nem lesz lehetséges a termék helyreállítása;
- Masszív és nehéz súly, ami kényelmetlenséget okoz a fürdő szállításakor és telepítésekor. A falvastagság csökkentésével az európai gyártók 120-130 kilogrammra csökkentik a termékek tömegét. A háztartási öntöttvas fürdők falvastagsága 7-10 mm, európai modellek 5-6 mm;
- A vasöntés meglehetősen bonyolult eljárás, így az ilyen fürdők nem meglepődhetnek a különböző formákkal.

Öntöttvas fürdő kiválasztása

A legfontosabb dolog - a zománc minősége

A választás során először is figyelmet kell fordítanunk a tál felületére, ami tökéletes. Ne vásároljon fürdőt barlangokkal vagy fekete pontokkal. A könnyű tuberositás, amit a szakemberek „öntöttvas cellulitisz” neveznek (a termék falának szögében látható), elkerülhetetlen. Ha azonban megérinthető, akkor ez azt jelenti, hogy a termék rossz minőségű.
 

Mennyibe kerül a fürdő?

Kb. 100-150 kg. És egyedül a szállítása valószínűleg nem fog megbirkózni - ezt figyelembe kell venni a vásárláskor.

Például a 170x75 cm-es Nostalzhi Novokuznetsk-gyár népszerű modellje 114 kg, a Kirov Laguna Lux (150x70) - 104 kg, Roca Continental (Spanyolország) 150x70 cm-73 kg, Jacob Delafon (Franciaország) a Parallel sorozatban (170x70) - 121 kg.
 

megjelenés

A termék megjelenését, valamint élettartamát zománc határozza meg. A vezető gyártók fürdőit egyenletesen borítják a vastagság, a tartós matt vagy fényes zománcok (a fehér zománc vastagsága 0,8 mm, szín - 1,2 mm). A gyártási technikák javulnak, ugyanakkor például a „Jacob Delafon” hagyományosan manuálisan zománcozza a fürdőket. Ez drága és időigényes, de garantálja az antibakteriális sűrű bevonat kiváló minőségét.

A zománc több rétegben van felhordva: folyadék, majd por rögzítésre. Az európai vezetők által használt zománc legfontosabb összetevői a titán-sók, amelyek a felületet kevésbé hajlamosak viselni és sima. Egyes gyártók (például Kirovsky Zavod) ezüstionokat adnak a zománchoz. Így a fürdők felülete higiénikusabbá válik - ezüstionok hatása alatt a vizet tisztítják (ezt az oroszországi Állami Egészségügyi és Epidemiológiai Felügyelet laboratóriumának megerősítette).
Annak ellenére, hogy az öntöttvas fürdők nehezen bonyolult formájúak, a tervezők megtalálják a termékek egyedi megjelenését.


Színes fürdők

Többnyire öntöttvas fürdő fehér vagy világos árnyalatú.De például a "Marco Polo" (Hong Kong) cég a szivárvány minden színében fest a modelleket.


 

Retro fürdők

A szabadon álló retro kád egy műalkotás. Gyakran ezek a betűtípusok kézzel vannak festve, az egyes termékek mintája egyedi. A külső és a láb színeit a vevő is választja. Egy ilyen fürdő klasszikus belsőben nagyon elegáns lesz.

 

 

 


Fotó: www.xyzshop.ru Herbeau Antoinette

 

 

 

Méretek és alakzatok

Öntöttvas kád nem változik. A modern öntöttvas fürdők szabványos méretei: 1800x800 / 850 mm, 1700x700 / 750/800 mm, 1500x700 mm. Kivétel a Jacob Delafon által gyártott Super Repos modell, amelynek szélessége 900 mm. A tál 500 és 600 mm között lehet, kevésbé mély modellek is vannak - 400-430 mm.

 

 

 

Corner öntöttvas fürdők


Nem minden formatervezési fantáziát lehet öntvényben megvalósítani - az öntési folyamat technológiája nem teszi lehetővé a kerek és szögletes formák készítését. Ezért elég nehéz egy tálat készíteni az emberi test görbéire.

És csak Kohler (USA), a világ legrégebbi öntöttvas fürdőjének gyártója bizonyította, hogy a lehetetlen még mindig lehetséges, és kiadta a Kohler Mayflower szögletes modellt. Ennek a betűtípusnak az ára meglehetősen magas - több mint 150 000 rubel -, de a design és a minőség is magas.

 

 

 

 


 

 


Öntöttvas fürdők


A 100x70-es méretű ülőfürdőket a ROCA gyártja. A költségek 12.500 és 18.000 rubel között mozognak.
 


Fotó: vannochka.info Roca Banaseo 100x70 ül

 

Hidromasszázs kádak

A hidromasszázs öntöttvas fürdőjét „Novial”, „Roca”, „Jacob Delafon” stb. Gyártja. A hagyományos modellek alapján készült fürdőkben a hidromasszázs piac vezető gyártói - „Sirem” (Franciaország), „Koler” (Ausztria) stb.

 

 


Fotó: sancho.ru Novial Melissa Standard


Ezen kívül minden öntöttvas fürdő kiegészítőleg hidromasszázzsal is felszerelhető. Ilyen munkát szakosodott cégek végeznek.

 

 

Mennyibe kerül egy öntöttvas fürdő?

Öntöttvas fürdő árkategóriája nagy. A Kirov üzem által gyártott kiváló minőségű modellek 5000 és 7500 rubel között kerülnek értékesítésre, a Novokuznetsk-i üzem mintegy 7000 rubel értékű modellt gyárt.

Az európai termelésű, fürdő nélküli és túlfolyó kádak 7500-8500 rubel költséggel rendelkeznek. Drain-overflow (félautomata) - ez további 1000-1500 rubel, a króm fogantyúk 1500-2500 rubelrel növelik a fürdő költségét. A teljes lába 750-1800 rubelhez adható.

Jacob Delafon fürdő 1700x1700mm-es mérete 16,500 és 26 000 rubel között változik. És ugyanolyan méretű Roca modellek olcsóbbak - 10 000 és 15 000 rubel között.

 

Öntöttvas fürdő helyreállítása

Mint korábban, az oroszok 79 százaléka öntöttvas fürdőt használ, és nem tervezi, hogy újakkal helyettesíti őket. Azok a fürdők, amelyek elvesztették a megjelenését (rozsda, aprított zománc stb.), Most két rétegű öntött ABS / akril bélést helyezhetnek be. Ugyanazon műanyagból készült oldalsó dekoratív panelek elegáns, modern megjelenést adhatnak a régi betűtípusnak. Nem igényel nagyjavítást, ami szükséges a fürdő szétszereléséhez. Ez a gazdaságos módszer nagy a kereslet.

Egy kicsit az öntöttvas fürdők gyártásáról

Öntöttvasöntvények öntéssel készülnek. Az öntés meglehetősen bonyolult eljárás. Először az öntvényeket 1200 fokban megolvasztják a nagyolvasztókban. Az olvadékot öntőformákba öntik, ahol kristályosodik, majd az öntést polírozzák, zománctömítéssel bevonják és hőkezelésnek vetik alá. Számos vezető gyártó rendelkezik saját know-how-val, saját öntő titkokkal.

Azonban mind a hazai, mind az európai gyártók vákuumfólia öntést használnak öntvény vonalakon, amelyeket környezetbarátnak és kiváló minőségű öntvényeknek tartanak.

Kevés gyár van öntöttvas fürdők gyártására. Ezek a "Porcher", "Herbeau", "Jacob Delafon" (Franciaország), "Recor" (Portugália), "Odoksan" (Törökország), "Aqualux" (Hong Kong), "Kohler" (USA), "Roca" ", EuroStandart" (Spanyolország), "Serena" (Németország), "Goldman", "Evoli" (Kína).Oroszországban - „Kirovsky Plant” (Kirov), Lipetsk és Novokuznetsk-i vállalkozások.
 


Számos öntöttvas fürdő van a piacon. Az importáltak jó minőségűek, vékonyabb öntöttvasból készülnek (kb. 5 mm vastag falak), elegánsabb megjelenésűek. Egyes modellek például kényelmes fogantyúkkal, csavaros lábakkal vannak felszerelve a szint, az aranyozott vagy krómozott szerelvények magasságának beállításához stb.
 

Figyelem! Az információk pontossága és a rangsor eredményei szubjektívek és nem reklámok.

értékelés

kiválasztás

Új technológiák