értékelés kiválasztás Új technológiák vélemények

10 legfontosabb tényező a laminátumról

Tíz tények, amelyek segítenek kiválasztani a legjobb padlót közvetlenül a környezetéhez.A textúrák sokoldalúsága és sokfélesége, modern technológiák és kiemelkedő műszaki jellemzők, elfogadható árak és kiváló minőség - mindez laminált padló! A laminált padló egy többrétegű mesterséges padlóburkolat, amely egy alaplapból készült, és egy felső dekoratív kopásálló réteg. Hogyan válasszuk ki a megfelelő laminátumot, amely ideális az otthoni vagy lakásépítéshez? Megértjük a tényeket.

Tényszám: 1. A laminált padló négy rétegből áll.- Stabilizáló alsó réteg - védi a deformációt.
- Csapágyréteg - a szigetelés és a zajszigetelés szerepe, megvédi a nedvességet, bezárja az ütközést.
- Díszítő réteg - papír, amely fás szerkezeteket imitáló mintával rendelkezik.
- A felső réteg - védi a bevonatot a kopás és mechanikai terhelések ellen.

 


2. tény A jelenleg csak négy laminált bevonat működési osztálya készül.


Fotó: laminatplus.ru

 

 

A 31-es operatív osztály kisebb terhelésű kereskedelmi helyiségekben használható, akár három évig is. A nappaliban (kamra, hálószoba) legfeljebb tizenkét évig szolgálhat.

Működési osztály 32 - kereskedelmi helyiségekben használt, közepes terhelésnek ellenálló, legfeljebb öt évig használható. Lakókörnyezetben (folyosó, konyha) legfeljebb tizenöt évig tart.

Működési osztály 33 - kereskedelmi helyiségekben használva, ellenállhat az intenzív terhelésnek, hat évig tart. A lakóhelyiségek tekintetében a telepítés helyétől függetlenül húsz évig szolgál.

A 34-es operatív osztály, amelyet ultraintenzív terheléssel (állomások, repülőterek, táncklubok) használnak, legfeljebb tizenöt évig tart. A lakókörnyezetben mintegy harminc éve szolgálhat.

 

Tényszám 3. A laminált padlónak ötféle kopásállósági osztálya van.A termék kopásállóságát Taber-teszt határozza meg. Ez egy abrazív kerékkel való felületre gyakorolt ​​hatás, amely a csiszoló papír cseréjével bizonyos számú fordulaton keresztül történik. A vizsgálatot addig végezzük, amíg a felső réteg el nem fogy.
A fordulatszám a termék minőségétől függően 900 és 20 000 között változik, a vizsgálat során bemutatott fajlagos kopásállósági jellemzők alapján, a termékhez tartozik a megfelelő osztály. Minden osztály megfelel egy bizonyos számú fordulatnak, amelyet a bevonat ellenáll, összesen 5 kopásállósági osztály:

 • AC1
 • AC2
 • AC3
 • AC4
 • AC5

A tesztet az EN 13329 európai szabványoknak megfelelően hajtották végre, amely 2000 óta érvényes. Szerintük a csiszolópapír a kör kétszáz fordulóján keresztül változik. Korábban ragaszkodott az EN 438 szabványhoz, amely szerint a papír öt száz fordulat után cserélhető. Ebben a tekintetben a gyártók a csomagolási adatokon mindkét osztályozási szabványt megadhatják.

Tényszám 4. A laminátum felső rétege nem feltétlenül sima.


 

A laminátum felső rétege lehet:

 

 • Sima - a réteg sima, néha fényes felülettel rendelkezik. Ez a bevonat csúszóssá teszi, lábnyomokat hagy
 • Matte - természetes megjelenés, csúszásmentes bevonat, lábnyomok alig láthatóak
 • A textúra a legmodernebb bevonat, amely szabálytalanságokkal pontozott, és fogmosási hatást eredményez. A parkettát vagy masszív lemezt imitáló maximális természetes megjelenés
 • A fűrészlapok - a lapok széleinél levő kerekek és ferde metszetek - maximálisan természetes megjelenést adnak a bevonatnak.Amikor a víz behatol a bevonószerkezetbe, a duzzanat nem jelenik meg olyan egyértelműen, mint más esetekben.

Tényszám 5. A legelterjedtebb öt méretű laminátum

A gyakorlatban öt lefedettségi méretre van szükség:

 • Vastagság - 7 mm
 • Vastagság - 8 mm
 • Vastagság - 9 mm
 • Vastagság - 10 mm
 • Vastagság - 12 mm.

A termék vastagsága a legtöbb esetben közvetlenül arányos az értékével. Ez annak a ténynek köszönhető, hogy vastagabb bevonatban a zárak sokkal erősebbek, ami azt jelenti, hogy a termék kevésbé van kitéve a külső terhelésnek, és egy nem egyeztetett alapra helyezhető.

6. számú tényező. A laminált bevonatnak két csoportja van.A LOCK és a CLICK két záratípus van.

A LOCK zárak a leggazdaságosabbnak tekinthetők, őrlési technikával készülnek. A panel egyik oldaláról tüskét képez, és az ellenkező oldalon egy rögzítőfésű hornyot helyeznek el a fektetés folyamán, és megbízható és tartós rögzítést biztosítanak. Ennek a reteszelő csatlakozásnak az a hátránya, hogy a horony és a tüske között állandóan fennálló súrlódás következik be, amely idővel a rögzítő fésű kopásához vezet, és hozzájárul a reteszelőelemek érintkezésének romlásához. Ennek eredményeként repedések keletkeznek a csomóponton, amelyek nem tartoznak a felszámolás alá.

A CLICK zárrendszerek 45 ° -os szögben rögzítik és rögzítik a paneleket. Ebben az esetben a zárak nem sérülhetnek az összeszerelés során, és működés közben súrlódásnak nincs kitéve, még nagyobb mechanikai terhelések esetén sem. Ez annak a ténynek köszönhető, hogy a csatlakoztatott panelek állandóan feszültség alatt vannak, ami hozzájárul a megbízható csatlakozáshoz. Továbbá, a laminált bevonat ezzel a reteszelő rendszerrel ismételten szétszerelhető és összeszerelhető, a legnépszerűbb márkák akár négy szerelési és szétszerelési ciklust garantálnak.

Tényszám 7. Alapvető különbség van a nedvességálló és vízálló laminátum között.Megkülönböztetni a nedvességálló és vízálló bevonatot, mindkét típus radikálisan különbözik - mivel különböző anyagokból készülnek.

A nedvességálló laminált bevonat szerkezetében van egy HDF-lemez, amelyet zöld színű, vízzáró anyaggal kezelünk, amely jól látható. Vásárláskor figyeljen - a panel sűrűsége legalább 900 kg / köbméter. (ez megtalálható a termékleírásban).

A vízálló laminált bevonat átlagosan kétszer olyan drága, mint a nedvességálló. Az ilyen laminátum alapja nem a HDF lemez, hanem a műanyag. A víz ezen a szinten valóban nem ijesztő. "A PVC-alapú laminált és műanyag kompozitok általában nem félnek a nedvességtől, és a tömítések nem teszik lehetővé a jó rétegelt laminátumot, hogy túlélje a valódi árvizeket." - mondja Evgeny Shamenkov, az Aqua-Step LLC pénzügyi igazgatója egy interjúban a "MyHome" magazinnal.

Tényszám: 8. A laminátumnak számos előnye van.

A kiváló minőségű laminált parketta nyilvánvaló előnyökkel rendelkezik, összességében kiemelhetjük ennek az anyagnak a legjobb tulajdonságait:

 • Külső hatásokkal szembeni ellenállás - nyomás, terhelések, kopás. Nincsenek nehéz tárgyak nyomai, amelyek lehetővé teszik a bútorok szabad mozgását.
 • Ez ellenáll a magas hőmérsékletnek és tűzálló.
 • Nem kell gondosan gondoskodnia - nincs szükség polírozásra vagy kerékpározásra, elég nedves ruhával törölni.
 • Környezetbarát anyag - nem okoz allergiát, megakadályozza a baktériumok terjedését és a szennyeződések felhalmozódását, nem bocsát ki káros anyagokat a légkörbe.
 • A telepítés egyszerűsége - könnyen felhelyezhető a legtöbb bevonatra, például PVC padlóra, zökkenőmentes, fa, fűtött padlóra vagy linóleummal.
 • Ez a tartós bevonat - a lakókörülmények szerinti osztálytól függő élettartama 10-30 év között változik, egyes gyártók a termékeikre életre szóló garanciát adnak.

Tényszám 9.A laminált padlónak hátrányai vannak a működés során.

Az egyértelmű előnyök ellenére ez nem ideális padlóburkolat.

A laminátum hátrányai:

 • A bevonat nedves és törékeny felületen nem teszi a fektetést, a cseppek nem haladhatják meg a három millimétert 1 m2-es területen.
 • Félelem a nedvességtől - nem minden terméktípus képes ellenállni a nedvességnek, a legtöbb esetben, amikor a víz kerül a panelek közé, megrepednek és összeomlanak.
 • A bevonat duzzanata - ha a tojástechnika zavarja - buborékok jelenhetnek meg, és a bevonat megduzzad.
 • Squeak - ha a terméket a technológia megsértésével helyezték el, különösen a felületi szabálytalanságok meghaladják a három millimétert négyzetméterenként.
 • Annak ellenére, hogy ennek a bevonatnak a költsége az egyik demokratikusabb, a minőségi anyagok ára meglehetősen magas.

 

Tényszám: 10. A laminált padlóburkolatok háromféle módja van.


 

 

A gyakorlatban a laminált padlót háromféleképpen helyezzük el: közvetlen telepítés; átlós stílus; göndör stílus.

A közvetlen fektetést a falakkal párhuzamosan hajtják végre. A vágási költségek 4-7% között mozognak. A fényvonal mentén vagy az egész vonal mentén halad, az első esetben az ablakokból érkező fény megakadályozza, hogy az árnyékot a panelek között varrják, ami vizuálisan tökéletesen sima felületet teremt. A második megoldás magában foglalja a merőleges, viszonylag hosszú falak lerakását, amely lehetővé teszi, hogy a szobát vizuálisan bővítse.

Az átlós stílus 15% -kal csökkenti a költségeket, ez a legkevésbé gazdaságos mód. Ez azonban hozzájárul a vizuális tér maximális megnövekedéséhez, ez a módszer a legdrágább és nehezebb végrehajtani.


Fotó: onlinesrv.ru

Az ábrázolt stílus csak speciális zárórendszer használata esetén lehetséges. A fektetés egy teljes vagy hiányos négyzet, egyetlen karácsonyfa vagy angol kötszer létrehozását jelenti, míg a ferde panelélek miatt tökéletesen utánozni lehet a természetes parketta textúráját.


Fotó: pol-master.com


 

Végezetül

A laminált bevonat kiválasztásakor az üzemi körülményekre kell összpontosítania. Nincs értelme a 34-es kopásállósági osztályú lefedettség túlfizetésére a hálószobában való elhelyezésre, ugyanúgy, mint egy teljesen veszteséges a 31-es osztályú bevonattal ellátott táncparkett.

Válasszon laminát a jól ismert gyártóktól - megfelelnek a gyártási technológiának, termékeik környezetbarátak és megbízhatóak. Kérdezd meg, mielőtt vásárolsz véleményeket a kiválasztott márka termékeiről.

Válasszon óvatosan, és laminált parkettát vásárolhat a legjobb áron, és gondoskodjon hosszú távú kiszolgálásáról otthonában.

Figyelem! Az információk pontossága és a rangsor eredményei szubjektívek és nem reklámok.

értékelés

kiválasztás

Új technológiák