értékelés kiválasztás Új technológiák vélemények

Kiválasztása vízálló laminált a konyhában

Legyen-e laminátum a konyhában? És hogyan válasszuk ki az anyagot helyesen? Válaszok a cikkben.


Fotó: askville.amazon.com

Szélességeinkben a hagyományos csempe, ahol az időjárás nem lehet legalább hat hónapig meleg, nem szükséges a padlófűtés telepítése, különösen akkor, ha a gyermekek vagy idősek olyan lakásokban élnek, akiknek a hideg kerámiával való érintkezése nem kívánatos. Igen, és a helyes telepítés - a folyamat nagyon időigényes, és speciális készségeket és ismereteket igényel. A modern linóleum, bár sokféle textúrával, színnel és típussal tetszik nekünk, különböző okokból is elutasítható.
Lamináljon, mint egy nagyon sok padló, de fél a víztől, és a konyhában a nedvességgel való érintkezés elkerülhetetlen. Eközben számos laminált gyártó (pl. Pergo, Parador, Alloc, Witex stb.) Olyan vízgyűjtő kollekciókat készít, amelyek vízállóak.

Lehet-e laminált padlóburkolatot elhelyezni a konyhában? És milyen vízálló laminátum van?

 

Mi a különbség a vízálló laminátum és a közönséges laminátum között?A laminátumnak általában négy vagy öt rétegű szerkezete van:

 • Első réteg (az első, az, amit mosunk, tisztítunk, és természetesen tapossunk) egy erős védőfólia. Ez minimálisra csökkenti a bevonat integritásának megsértését, a statikus elektromosság előfordulását, a napsütésben elhalványulást, hőálló és bizonyos kémiai hatásokat. Meghatározza a kopásállósági osztályt a laminált ellenállástól a kopásig. Rugalmas és tartós, ez utánozza a következő réteg textúráját is.
 • Következő dekoratív réteg speciális vegyülettel impregnált papírból. Ő az, aki pontosan adja meg a laminátumot a megjelenésnek és a textúrának, ami vonz minket.
 • Fő réteg nagynyomású préseléssel, gyantával impregnálva, nagyon nagy sűrűségű fa deszka - HDF vagy MDF. A lemez gyártási technológiájának köszönhetően a laminátum nagyon tartós. ezt középső réteg nagymértékben meghatározza a termék jellemzőit.
 • Alsó réteg, stabilizálásnak nevezik, és számos funkciót hajt végre: nedvességálló, megakadályozza a deformációt és a zajszigetelést. A nagyobb csend biztosítása érdekében a bevonatot gyakran kiegészítő hangszigetelő réteggel látják el.

Vízálló laminátum:

 • kopásállósági osztály - 32, 33 vagy 34;
 • a fő réteg - HDF - nagy sűrűségű lemez (850 kg / m3 - 900 kg / m 3). Ez az anyag hosszú ideig a vízben maradhat, duzzanat és tulajdonságai elvesztése nélkül;
 • vízálló laminált zárakat vízlepergető szerekkel kezelünk;
 • A gyártás során sok gyártó is vízlepergető anyagokat ad hozzá maga a HDF lemezhez. Az ilyen lemezeket zöldes színben lehet festeni (a nedvesség ellenálló gipszkartonhoz hasonlóan);
 • Ezenkívül a vízálló laminátumot antibakteriális és gombaellenes szerekkel kezelik.

Az anyag kiválasztásakor vegye figyelembe, hogy csak a födém szélei kezelhetők vízlepergető, és talán az egész födémgel.

Tanács. A laminátum élettartamának meghosszabbítása érdekében mind a gyártók, mind a tapasztalt szerelők arra ösztönzik a fogyasztókat, hogy tömítőanyagokat használjanak az ízületek számára.

Laminált a konyhában - az előnye és hátránya

Kiváló minőségű vízálló laminátum használható a konyhában. A számos vélemény alapján a kizsákmányolással senki sem merül fel.


Fotó: alisaparket.ru

Íme néhány tipikus visszajelzés a fórumokról:

„Két éve van egy nedvességálló Egger, 32. osztály. Eddig nincs probléma. "(Sage, forum.littleone.ru)

„A konyhában laminátum van 3 évig. A csövek nem áramolnak, mivel az ellenőrzés a javítás során történt, és a laminátum nem fél egy pohár vizet. Nincs panasz. Ha valami történik, könnyen cserélhető. ”(Barrick, forum.ixbt.com)

- Az egész lakásomban a padlón fekvő Norlocian Allocom van ... Már 4 éve fekszik. Két kis gyerek otthon ... Egyáltalán nem probléma. Beleértve a konyhában.Teljesen nyugodt ... Folyamatosan ömlött valamit a padlón. Amint a szomszédok elárasztották ... sem a hólyagokat, sem a megereszkedést.

A laminátum előnyei

 • fenntartja a minősége veszteségét, még a nagyon rövid távú árvizeket is;
 • könnyen eltávolítható a különböző eredetű foltok;
 • a színek és textúrák nagy választéka. A nedvesség ellenálló laminátum tökéletesen imitálja a fát, és most is kerámia, kő, vagy szinte bármilyen más anyagot;
 • az edények nem szakadnak meg, amikor leesik, és ha a gyermek megbotlik, akkor nem fog sújtani.

Mikor merülnek fel nehézségek?

A konyhai laminátok kiváló szolgáltatásáról szóló vélemények főként a márkás gyártók minőségi termékeire vonatkoznak. És az ilyen lefedettség ára meglehetősen magas - többnyire 1000-2000 rubel négyzetméterenként. mérő.

A konyha magas minőségű laminátumának veszélye nem a nedvesség, hanem az elesett kések és ételek (ha még mindig verik). Ebben az esetben karcolások lehetnek a padlón.
 

tanács. A laminált karcolások a bútor ceruzával használhatók.

A nedvesség ellenálló laminátum nem jelenti azt, hogy semmi sem történne vele, ha több órán át vízben marad. A bevonat romolhat, ha a víz hosszú ideig a laminátumon marad. Például nyaralni fogsz, és a szomszédaid elárasztják Önt. Vagy kapcsolja ki a fényt - és a hűtőszekrény folyik, és a pocsolya több napig lesz a padlón. Vagy megtörni a csövet. Néhány nappal a vízben nem állhat még kiváló minőségű bevonat. És ha a laminátum drámai módon megduzzad, akkor nem fog eredeti formában. Ezért ez az anyag nem kerül a fürdőszobába. Ott a bevonat rendszeresen nedvességnek van kitéve, és nem kell hosszú élettartamot várnia.


Fotó: 5masterov.ru

Fektesse vagy ne tegye a laminátot a konyhába?

A vízálló laminátumról rendelkezésre álló információk alapján néhány következtetést levonhatunk:
 

 • Ha azt szeretné, hogy a padló a lehető leghosszabb ideig maradjon, akkor jó minőségű terméket kell választania.
 • Gyakran távozik sokáig? Ezután a laminátum nem a legjobb megoldás a konyhában. Vagy gondoskodjon arról, hogy valaki rendszeresen látogassa meg a lakást az Ön távollétében;
 • Jó megoldás lenne a laminált és a csempe kombinálása a munkaterületen, a mosogató közelében, a mosogatógép területén, csempe a lapokra. A mai napig a rajz és a textúra nem lesz nehéz felvenni, és az átmenet zárható összekötő profil.
 • A laminátum élettartamának meghosszabbítása érdekében óvatosan kell használni, védve a felesleges karcolástól és az éles tárgyak ütéseitől. Valójában ajánlott a pontos és gondos kezelés bármilyen padlóburkolattal.


Fotó: hominspire.com

Természetesen a végső választás. Sikeres javítást kívánunk!

 

 

 

Figyelem! Az információk pontossága és a rangsor eredményei szubjektívek és nem reklámok.

értékelés

kiválasztás

Új technológiák