értékelés kiválasztás Új technológiák vélemények

A 7 legjobb réteg laminálása

A legnépszerűbbek áttekintése

A 7 legjobb réteg laminálása


A legjobb szubsztrátok ajánlása érdekében figyelembe vettük a legnépszerűbb laminált márkák gyártóinak véleményét, elemeztük a mesterek és felhasználók véleményét a speciális internetes erőforrásokról és az építési fórumokról, valamint az anyagok műszaki jellemzőit.

Kiválasztási kritériumok

A kiválasztást az alábbi paraméterek alapján végeztük el, melyeket az Ön választása és felajánlása alapján irányítunk.

Zajcsökkentés

Ez azt jelenti, hogy a „sokk” (visszaverődő és átadott) zaj felszívódása. A visszaverődő zaj, amit a padlón járás közben hall, elhalad - ez az, amit az Ön szomszédai hallanak. Rögtön világossá tegyük: a szomszédok zajából, bármelyik szubsztrát nem fogja megmenteni, Önt, aki megmenti őket a sarkuk mennydörgéséből.

Kapcsolat a nedvességgel

A különböző csoportokból származó szubsztrátok különbözőképpen reagálnak a nedvességre. Megjegyezzük, hogy a gyártóktól származó laminált garanciák előfeltétele a 200 mikron vastagságú vízszigetelő film jelenléte.

Hőszigetelés

Ez a jelzőfény fontos, ha a padlók a pincék, fűtetlen garázsok, folyosók fölött helyezkednek el.

Sűrűség, vastagság

A laminátum esetében az ideális az alapja. Ebben az esetben a zárak kopása minimális lesz. Minél puhább és vastagabb a hordozó, annál gyorsabb lesz a bevonat használhatatlanná. Ha a vastagság nagyobb, mint az optimális (!) 3 mm, akkor a zárak kopása miatt nagy a repedések valószínűsége.

A fő emeleti érdességre adott reakció

A sűrűbb az anyag (és a legnagyobb sűrűség a parafán), annál rosszabb a szintező képessége, és minél óvatosabban kell az alapot kiegyenlíteni. A nagy sugár görbülete semmit sem igazít!

élettartam

A 15 éves élettartamú drága laminátum alatt nem gazdaságosan kivitelezhető olcsó polietilén hordozó, amely pár évig izotrtsya.

Alkalmas padlófűtéssel

Ez a jellemző azok számára fontos, akik a padlóra fektetnek.

Egyszerű telepítés

A tekercsszubsztrátumok bizonyos fajtái (különösen a parafából) hajlamosak a hajlítás során hajlamosodni. Ebben az esetben jobb, ha lapanyagot használunk.

A legjobb gyártók (márka) hordozók

Híres gyártók a laminált termékeikhez erősen ajánlják a márkás hordozó használatát. Ellenkező esetben fenntartják a jogot arra, hogy megtagadják a követelés megvizsgálását, ha van ilyen. Mindazonáltal mindannyian előnyben részesítik a portugál parafa szubsztrátumokat és az extrudált polisztirol márka VTM-et. Kiváló visszajelzés a Parkolagról és Izoplin-ról, mint kezelők és vevők. Jól bizonyított az SPE Quick Step aljzat működésében. A hazai analóg azonban „buborékokat” és „hullámokat” biztosít a telepítés után. Nem ajánljuk az orosz és kínai márkák extrudált polisztirolját: a termékleírásban túl magas a jellemzőik.

A legjobb szubsztrátok rangsorolása

Az összegyűjtött információk alapján figyelembe véve a leghíresebb márkák laminált gyártói - Quick Step, Egger, Tarkett, BerryAlloc, Par-Ky, Haro, Karelia-Upofloor - ajánlásait a legjobb csoportokat választottuk ki.

hely név Átlagos ár Jelölt leírás Értékelésünk
A legjobb természetes szubsztrátok
1. Premium Cork (Cork), Portugália 90 rubel / m2
(2 mm) 145 rubel / m2
(3 mm)
Természetes parafa Legmagasabb sűrűség
A legkisebb hővezető képesség
Anyaga "technikai parafa", tömörített parafa kéregből. Nagy ellenállással rendelkezik a deformációval, a jó zaj- és rezgéselnyeléssel, kiváló hőszigetelő tulajdonságokkal. Ez kizárólag egy vastag filmre illeszkedik. Eladott tekercsben és lapban. Nem ajánlott fűtött padlóhoz. 9-ből 9
2. PARCOLAG (Parkolag) 95 rub./m2
(3 mm)
Bitumenes parafa felső jellemzői Szellőztetett aljzat.Kraftpapír, természetes bitumennel impregnált természetes parafaöntettel (2-3 mm-es szemcsék). Magas zajszűrő, kiváló zaj- és nedvességszigetelés jellemzi. Roll anyag. 9-ből 9
3. Isoplaat (Isoplat) 55 rubel / m2 A legjobb hőszigetelés, akusztika, szintezés Rostlemez a gyanta hvoyniki hangszigeteléshez. Az aljzat érdességét 4 mm-re igazítja. Magas hőszigetelés, természetes szellőzés, gőzáteresztő képesség jellemzi. A „sokk” zaj hatékony csillapítása, hangelnyelés, nedvességállóság. 9-ből 9
Legjobb extrudált polisztirol szubsztrátok
1. VTM, IsoPolin (Isopolins) 55 rubel / m2 A legjobb ár-teljesítmény arány Anyag - polisztirol film. Ez a merev XPS alátét a közepén van a parafa és a polietilén között a telepítés összetettsége és költsége szempontjából. Kiváló zajszigetelés, minimális nedvességelnyelés. Kiváló hőszigetelő tulajdonságok, magas páratartalom mellett. 10-ből 10
A legjobb polietilén aljzatok
1. Tuplex (Tuplex) 99 rubel / m2 A legtöbb technológiai Különböző vastagságú polietilén rétegek közötti polisztirol gyöngyökből álló ultramodern kompozit anyag. Kiváló nedvesség- és zajszigetelő tulajdonságokkal rendelkezik. A duplex alsó rétegének membrán kialakítása lehetővé teszi, hogy szellőztesse a laminátum alatt lévő helyet: a nedvesség behatol, majd megjelenik a lábazatok alatt. 9-ből 9
2. Izolon PES 35 rubel / m2 A legolcsóbb hordozó Hőálló, finom porózus habosított "térhálósított" PES szubsztrát. Minden szempontból meghaladja az IPP-t. 8-ból 10-ből
3. Fóliázott Isolon PPE 56 rubel / m2 fóliázott Szigetelő aljzat Isolon PES, 14 μm vastagságú réteggel, az egyik oldalon elhelyezve. 10-ből 7

A legjobb természetes szubsztrátok

Közvetlenül tisztázzuk, hogy a szubsztrátum természetes eredete ebben az esetben nem nyújt semmilyen előnyt az ökológia szempontjából, mivel a lemez tetején egy laminátum lesz, amely, mint jól ismert, mesterséges anyag.

Parafa hordozó Premium Cork (Cork)
Értékelés 10-ből 10-ből


Fotó: vopros-remont.ru

Átlagos ár Oroszországban: 90 rubel / m2, 2 mm vastag (145 rubel / m2 - 3 mm vastag)

Előnyök: Az egyik legjobb szubsztrátum Portugáliában, Spanyolországban. A nagyon nagy sűrűség azt jelenti, hogy mind a laminált, mind a laminált anyag a terhelések alatt deformálódik. A padló magas csillapítási tulajdonságai miatt az idő nem fog „lejátszani”. Nagyon alacsony hővezető képességének köszönhetően a padlófűtés a fűtetlen helyiségek feletti jó szigetelés. Mivel jól elnyeli a zajt, ez kiváló megoldás a játszószobák számára. Magas színvonalú laminátummal működtethető, cseréje nélkül, 25 év. Ellentétben a kínai partnerrel, nem romlik, jó a tojásrakás és a működés, nem károsítja a laminátumot.

hátrányai: Magas ár Rombol egy rosszul szintezett talajon. A legjobb, ha fa padlóra, rétegelt lemezre, forgácslapra alkalmazzuk. Elnyeli a nedvességet, ezért a beton vízszigetelését igényli, és nem ajánlott nedves helyiségekben és konyhákban.

Tipikus vélemények
„A parafa alatt óvatosan el kell távolítani a bázist! Én belefutottam ...
- ... nehezen feküdt. Amikor a tekercs véget ér, a parafa erősen visszahúzódik, és attól tartanak, hogy összegyűlt, a laminátum alá kerül. ”

Parkolag (Parkolag)
Értékelés 10-ből 10-ből


Fotó: strmnt.ru
Átlagos ár Oroszországban: 95 rubel / m2, vastagsága 3 mm

Előnyök: A magas zajelnyelés, kopásállóság, nagyon magas nedvességszigetelés teszi ezt a szellőző aljzatot az egyik legjobbnak. A parafa por, amely megtartja rugalmasságát, hozzájárul a laminátum hosszú élettartamához, és a bitumen megakadályozza a betonból a nedvesség behatolását. A levegőcsere jelenléte megakadályozza a kondenzátum, gomba, penész kialakulását. A lineáris méreteket nagyon jelentős nyomáson és hőmérséklet- és páratartalom-változások mellett tartja. Megbízható szubsztrátum, amely kiváló megoldást jelent a drága laminált márkák számára, és sok éven át problémát okozhat.

hátrányai: Nem használható a meleg padló alatt.

Vélemények:
„Összehasonlítva a technikai parafával, mint vegyes változat, sokoldalúbb, sőt még kopásállóbb is. Nyer, ami a felesleges nedvesség gátja. "
„Szubsztrátként mindig is szimpatikus voltam Pargolgra, akiről sok mesét hallottam, mint például a bitumen, ami nem bűzöl békésen stb. Mindez értelmetlen.”
- Vettem egy parcolagot a laminátum alatt. Kiváló! És nincs szag, és tiiiiho ... "

Isoplat (Isoplaat kezdőpadló)
Értékelés 10-ből 10-ből


Átlagos ár Oroszországban: 55 rubel / m2 (vastagság 5 mm)

Előnyök: Ideális alapja a meleg padlónak abszolút biztonságának köszönhetően a fűtés során. Pórusos szerkezete miatt jó hang- és hangelnyelő képességgel, hang- és hőszigetelő tulajdonságokkal, hőállósággal rendelkezik. Az alsó réteg speciális szerkezete lehetővé teszi a levegő szabad áramlását, szellőztető tulajdonságokkal. Ezen túlmenően az antiszeptikus impregnálásnak köszönhetően védve van a penésztől és a penésztől. A rugalmasság, a hővezető képesség, a kompressziós ellenállás, a hangelnyelés, a tartósság és a természetesség hasonlósága a forgalmi dugóhoz hasonlít. Ami a hőszigetelést illeti, az Isoplat vastagsága miatt 3-szor nagyobb és hasonló a lágy szigeteléshez.
hátrányai: A kisebb vastagságú lemezeket nem állítják elő.
Vélemények:
„5 mm-es isoplaatom van 33 réteg alatt. A rugalmas, meleg tapintású, jól csillapítja a zajt. Két kisgyerekkel az alábbi szomszédok egyszerűen nem hallják (véleményüket).

Legjobb extrudált polisztirol szubsztrátok

VTM, IsoPolin (Isopolins)
10-ből 10-re


Fotó: skill-spb.ru

Átlagos ár Oroszországban: 55 rubel / m2 (3 mm vastag)

Előnyök: Stabil alap laminált padlókhoz, így a laminátum átlós elhelyezése is könnyen használható. A zárt nedvességálló pórusok miatt ideális vízszigetelés. Az optimálisan megválasztott sűrűséget a külső nyomással szembeni viszonylag nagy ellenállással és ugyanakkor az erős merevség hiányával fejezzük ki. Az utóbbi minőség kompenzálja a padló egyenetlenségét 3 mm-ig, és hozzájárul a megnövekedett hangszigeteléshez: az abszorpciós zaj hatására zajló zaj közeledik a forgalmi dugóhoz. A műszaki adatok hasonlóak az Izoplat lemezekhez. A mechanikai nyomásnak nincs káros hatása a szerkezetre, ezért a VTM és az IsoPolin szubsztrát magas hő- és hangszigetelő tulajdonságai idővel nem veszítenek el. 10 évnél hosszabb élettartam.

hátrányai: Nem alkalmas nagy forgalmú és terhelt szobákhoz (tánctermek, fitness klubok stb.). Nem alkalmas padlófűtéshez.

Vélemények:
"Az XPS szubsztrát és az Isoplat alátétállósága és ellenállása szinte azonos."
„Építőjeként azt mondom: kellemes velejáró és egyszerű vele dolgozni, sok ügyfél csak ilyen alapanyagot igényel.”
"Az olimpiai faluban ... óriási kereslet erre a szubsztrátumra az emberek megértésében"

A legjobb polietilén aljzatok

Tuplex (Tuplex)
Értékelés 10-ből 10-bőlÁtlagos ár Oroszországban: 99 rubel / m2 (3 mm vastag)

Előnyök: A Tuplex hátlap anyaga alkalmazkodik az alapformához, simítja a kis hibákat. Kiválóan elnyeli a sokk zajt, elfojtva a sarok hangját. Ez a minőség lehetővé teszi, hogy a Tuplex mind lakossági, mind irodai használatra ajánlott. Az alacsony tömörítésnek köszönhetően (a polietilénhabhoz képest 14-szer kisebb) megőrzi alakját, és megakadályozza, hogy a laminátum elmerüljön. Az anyag egyedi szerkezete lehetővé teszi, hogy természetesen eltávolítsa a nedvességet, de ez az előny nullára csökken a vízszigetelő film jelenlétében. Meleg padlóra alkalmas.

hátrányai: A fűtött padlók fűtési hatékonysága alacsonyabb, mint a hagyományos hővezető szubsztrátok, a levegő egy részének szóródása miatt.

Vélemények:
- A legjobb dolog ... amivel dolgoztam Tuplex. Nagyon kényelmes a stílusban. "
- Hallottam panaszokat róla. A fő ötlet: a polisztirol golyók idővel deformálódnak ... Talán ez nem így van, de van értelme gondolkodni.
„... próbáltam tömöríteni - nem állt helyre. Bár a megjegyzés többet mond.

Izolon PES
Értékelés 10-ből 10-ből


Átlagos ár Oroszországban: 35 rubel / m2 (2 mm)

méltóság: A „keresztkötésű” zárt cellás polietilén jó hő- és hangelnyelő paraméterei, ökológiai tisztasága, rugalmassága és rugalmassága, megnövekedett nedvességállósága és hidrofób jellege, „kémia”, inaktivitás, baktériumok és relatív olcsóság miatt az Izolon PES szubsztrát (nem keverhető össze az Izolon NPE-vel!) a lakossági és a nyilvános épületekben való használatra. Ezeket a tulajdonságokat az Izolon PES-nél hosszabb ideig lehet fenntartani bármilyen működési körülmények között. Nem deformálódik a terhelés alatt, nem ég, és nem bocsát ki mérgező anyagokat. Idővel nem romlik, nem veszíti el a stabilitást és a tartósságot, ellentétben a gázzal töltött polietilénekkel, Izolon NPP, Penofol, Polyizol, stb. A normál körülmények között az élettartam több mint 25 év. Az optimális megoldás a padlófűtéshez.

hiányosságokat: A jó hőszigetelési teljesítmény ellenére nem számíthat a padlószigetelésre, amelynek anyagvastagsága 2-4 mm.

Vélemények:
- Ha Izolont szeded, akkor a PES fehér, nagyon sűrű kis buborékokkal, de nem az SPE!
"Az Izolon parafához képest a tömörítés és a visszanyerés sokkal rosszabb."

Fóliázott Isolon PPE
Értékelés 10-ből 10-ből


Átlagos ár Oroszországban: 56 rubel / m2

méltóság: Az Izolon PFE előnyei mellett a fényvisszaverő hőszigetelő fóliaréteg növeli a hő- és gőzzáró tulajdonságokat, és 97% -kal csökkenti a hőveszteséget. Fontos: a fóliaszigetelés hatékonysága magasabb, annál magasabb a hőmérséklet különbség az aljzat és a helyiség között. A földszinten betonpadlóval, Izolon PPE fólia hasznos, a negyedik emeleti lakásban nem lesz hőmérséklet-növekedés. De mint fűtés, tökéletesen kombinálva van egy infravörös fűtött padlóval.

Vélemények:
"A fólia kézzelfogható hatást gyakorolt ​​a hővisszaverés során, a hőmérséklet. B. 60 ° körül C. Ezért a habra fólia ... jó marketing mozog ... ".
"... egy műanyag zacskóban való tartózkodás állandó szellőzést igényel."

Melyik szubsztrát jobb vásárolni?

Gyakran előfordul, hogy még a szakemberek is ugyanolyan ellentétes hozzáállással rendelkeznek ugyanazon anyagcsoporttal, és gyakran rosszul érvelnek. A legjobb hordozók minősítése nem ad egyértelmű választ erre a kérdésre, a választás a tiéd. Vizsgálja meg az anyag jellemzőit, és válassza ki azt, amelyik a legjobban illeszkedik az Ön feladataihoz, az alapítvány laposságának mértéke és a pénzügyi képességei. Ugyanakkor ne feledje, hogy vastagabb nem jelenti azt, hogy a szubsztrátum vastagsága nem haladhatja meg a 3-4 mm-t, kivéve, ha a laminátum gyártója megengedi a nagy mennyiséget.

Figyelem! Az információk pontossága és a rangsor eredményei szubjektívek és nem reklámok.
Értékelés kategóriákban:

értékelés

kiválasztás

Új technológiák