értékelés kiválasztás Új technológiák vélemények

Övcsiszolók

Feldolgozunk egy fát, választjuk és javítjuk.

Övcsiszoló szokás, hogy speciális berendezéseket hívnak, amelyek csiszolásra alkalmasak, tisztításra, szerelésre, jelölésre, formázásra, szintezésre és polírozásra, sőt csiszolásra. egyszerű csiszológép hasonlít az elektroplan tervezéséhez. Működési eleme egy csiszolószalag, amely egy gyűrűbe van ragasztva, amelyet a motorhajtáshoz csatlakoztatott görgőkre helyeznek. Ezeket az eszközöket a szalag szélessége, a sebességek és az elfogyasztott energia mennyisége, az alkalmazási terület és egyéb indikátorok szerint osztályozzák.

Valószínű, hogy sokan már korábban is használták az övcsiszolót, és nem tudnak pozitív tapasztalattal büszkélkedni. A készülékkel való munkavégzés nem volt teher, követnie kell néhány szabályt, és meg kell értenie a készülék használatának bonyolultságát. A daráló munkájához élvezni kell a megfelelő műszerek és tartozékok kiválasztását. Tudnia kell például, hogy mely szalagokat használják legjobban ezekhez vagy más anyagokhoz való munkához, és hogy a gépnek mennyi energiát kell elérnie a kívánt eredmény eléréséhez, stb.

Az övcsiszolók hatóköre

A legkülönbözőbb őrlési technológiák közül a szalagos gépek a fa és más anyagok durva feldolgozására szolgálnak. Segítségükkel végezze el:

 • illesztett vágott vonalak;
 • pontos vágás;
 • kiegyenlítés és durva felületek csiszolása is;
 • az alkatrészek kialakítása;
 • élezés;
 • fa, műanyag, üveg vagy fém rétegek eltávolítása.

A durva felületkezelés, a szalaggépek a munkafelület teljesítménye és forgási sebessége miatt képesek gyorsan eltávolítani a különböző vastagságú fa rétegeket. Ehhez a görgőknek olyan durva szalagot kell viselniük, amelynek szélessége megfelel a daráló paramétereinek. Ez a berendezés egy sík feldolgozása után kezeli a felszín tisztítását, összehangolhatja az üres és a végtagok részeit. A csiszolók bővíthetik az ajtókereteket, anélkül, hogy attól félnének, hogy véletlenül levágják a felesleget, tökéletesen megbirkóznak a vágóhornyokkal stb.

Szalaggépekkel gyorsan és hatékonyan állíthatja fel a töltőfelületeket, és levághatja a régi festéket. Ha az ablakkeretet, az ajtót vagy az akkumulátort alapra kell csiszolni, akkor nem talál jobb eszközt erre a célra. A nagyon változatos technikai jellemzőknek köszönhetően ezeket az eszközöket a gépkocsi testének nagy területein történő festéshez használják autójavítás során. A robusztus ház lehetővé teszi, hogy a készülék asztalra vagy állványra rögzítse a kis munkadarabokat kézi adagolással.

A csiszológép kiválasztása

Válasszon egy csiszológépet szükséges az elvégzendő munka típusától függően. Például a nagy területek feldolgozásához célszerűbb egy széles övvel rendelkező eszközök használata, és egy szűkebb felület feldolgozásához jobb, ha keskeny csiszolószalaggal rendelkező eszközt használnak.

Műszaki adatok, fogyóeszközök

Ezen egyszerű eszközök műszaki jellemzőinek ismerete megkönnyíti kiválasztásukat és segít a tervezett munkák jobb elvégzésében. rendszerint válasszonolyan műszaki előírásokon alapul, mint:

 • teljesítmény;
 • Szalaghossz;
 • Szalagszélesség;
 • Övsebesség;
 • A fordulatok beállításának lehetősége;
 • A sima start jelenléte;
 • tömege;
 • Gyártó.

Power gépek 350 és 1200 watt között változik, és az Ön igényeitől függően ki kell választania egy eszközt.A munka minőségét befolyásoló másik paraméter az öv forgása, melyet lineáris sebességgel hajtunk végre 75 - 500 m / perc sebességgel. Egyes modellek változó sebességgel működnek, aminek köszönhetően jobban tudnak dolgozni. A készülék bekapcsolásakor az elektromos meghajtó sima elindítása szintén segít a munka minőségének javításában. De van egy nagyszámú modell, alacsony költség, ahol nincsenek ilyen kiegészítő funkciók, de a polírozás minősége magasságban marad.


Fontos elem övcsiszoló van csiszolószalaganélkül, hogy a készülék nem tudja elvégezni a funkcióit. Meg kell jegyeznünk, hogy az egyik meghatározó jellemző az anyag formája, szélessége, hossza, szemcséje, amelyből a csiszolóanyag készül, és maga a szalag. Az összes jellemző kombinációja nemcsak a munka minőségétől, hanem a tartozék életétől is függ. A csiszológépekben használjon hurkolt szalagot, amely pamut, nylon, szövet, poliészter, poliészter, papír, rost vagy más anyagból áll.
A csiszolóanyag lehet alumínium-dioxid (elektrokorundum), szilícium-karbid vagy cirkónium-oxid. A standard szélesség 30 és 140 mm között mozog. A leggyakoribb - 76 mm. A szalag hossza 457 mm, 533, 610 vagy 620 mm lehet.
Fontos jellemzője az abrazív részecskék mérete. A kezdeti durva kezeléshez 40 vagy 60-os szemcsés szalagot használunk, az illesztéshez 80 vagy 100 értékű csiszolóanyag szükséges, és finomabb feldolgozáshoz egy anyagot használunk, amelynek gabona 120 és 320 közötti tartományba esik.

Minden eszköz egy speciális eszközzel van felszerelve - egy porgyűjtővel, amelybe a por egy ventilátor segítségével kerül a zsákba. A porszívót bármilyen modellhez csatlakoztathatja, amely jobb porszívást biztosít, de a készlet néhány modellje speciális fúvókákkal rendelkezik.

A daráló finomabb pontjai, hangolása és hatékonysága

A fa feldolgozásának megkezdése előtt meg kell ismerkednie néhány finomsággal, amely segít a szerszám használatában. Ha szükség van durva feldolgozásra, akkor a legjobb, ha enyhe szögben őröljük a fa szálakhoz, ez biztosítja a kívánt vastagságú réteg gyors vágását. Annak érdekében, hogy a felület sima legyen, a szerszámot fa szálak mentén kell vezetni. Gyakorlatilag az összes modellt úgy tervezték, hogy a gravitációs közepe közelebb kerüljön az aljához, így a gép működése közbeni nyomása nem szükséges, ha nem akar egy hornyot vagy hornyot készíteni. Javasoljuk, hogy sima, sima, körkörös mozgásokat végezzen anélkül, hogy a készüléket a fa mélyébe merítené. Ne változtassa meg drámaian a sebességet, húzza ki a szerszámot és ne változtassa meg a köszörülés irányát. Annak érdekében, hogy megvédje a tápkábelt a munkafelület alá, fordítsa át a vállára.

Gyakran előfordul, hogy a csiszolási munkák során patkó alakú hornyok keletkeznek. Ez általában a munkafelület szélének érintésével magyarázható. A probléma megoldása érdekében ajánlott új vagy szélsőséges esetben hámozott szalagokat használni. A csiszolószemcsék nem lehetnek 120-nál nagyobbak. Ne feledje, hogy ritka esetekben a munkadarab karcolások és hornyok nélkül maradhat a szélek mentén. Ezért a csiszolási munkákat az elem végső méretre való vágása előtt kell elvégezni.

Azok a csiszológépek, amelyek a sebességek zökkenőmentes megváltoztatását teszik lehetővé, lehetővé teszik, hogy maximális sebességgel dolgozhassanak, és kényes helyeken lelassíthatja a munka leállítását anélkül, hogy a szerszámot kikapcsolná.

Az egyszerű eszköz ellenére a daráló még mindig kicsi beállítások. Például mindig ügyeljen arra, hogy az irányított szalag megfelelően telepítve legyen. Megismerhetjük a nyíl irányát, amely a hátoldalon van.Az irányított vagy nem tetszőleges szalagot a görgőkhöz képest középre kell állítani. Ehhez fordítsa a készüléket fejjel lefelé, és kapcsolja be a hálózatra. Ha a szalag nem mozog simán, akkor a gépet rögzíteni kell, figyelembe véve a biztonsági óvintézkedéseket, be kell kapcsolni és kezelni a vezetőgörgőt a szalag középpontjához. Pontosabban, a munkafelület közvetlenül a munka során központosítható. Egyes modellek automatikus nyomkövetéssel vannak ellátva, és nem igényelnek kézi központosítást, bár drágábbak.

hatékonyság A szerszám használata attól függ, hogy milyen mértékben használják. A csiszológép segítségével nemcsak fafelületeket dolgozhat fel, hanem élesítheti a befogadókat, a tengelyeket, a késeket, a lapátokat, a vésőket és más eszközöket. A fémfelülettel való munka előtt meg kell tisztítani a készüléket a portól, mivel a működés során a fém szikrázhat.

Rendkívül óvatosan kell feldolgozni a rétegelt lemezeket és az ezzel az anyaggal borított felületeket, minimális sebességgel.

Néha az emberek megkérdezik a kérdést: "Melyik gépkocsit jobban megvásárolhatja - szalag vagy excentrikus?" Ezek kiegészítő csiszolók. Elsődleges feldolgozó szalagot használnak, és a csiszoláshoz - excentrikus. Ha nincs sok munka, érdemes egy különcet választani, sokoldalúbbak.


Fénykép: boschmarket.com.ua

Ha van ilyen lehetőség, akkor jobb porszívót használni egy porgyűjtő helyett, amely nem törli a szemüveget és a légzőkészüléket. Ahhoz, hogy a készüléket kényelmes helyzetben lehessen rögzíteni, célszerűbb olyan speciális állványt használni, amelyet külön-külön lehet kiválasztani a géptípusokhoz.

A szalaggépek gondozása és tisztítása magában foglalja a szalag megtisztítását speciális hevederrel. Általában, ha a szukkulens fafajok feldolgozására szolgáló eszközt használ, a szalag gyorsan eltömődik. A csiszolóanyag tisztításához meg kell erősítenie az eszköz munkafelületét, majd tartsa a szalagot a szalag mentén a mozgás ellen.

 • Ha a hulladék por a zsákba kerül, a szerszám minden használata után meg kell tisztítani.
 • Minden felszerelés, amellyel dolgozol, gondoskodik. Tartsa tisztán a berendezést!

balesetvédelmi

Annak ellenére, hogy a csiszológépek biztonságos berendezésekhez tartoznak, bizonyos szabályok betartása nem sérül. Bármely csiszolási műveletben meg kell védeni a látás és a légzés szerveit.

 • A daráló használatához fejhallgatót kell használnia, mivel a készülék által kibocsátott zajszint károsíthatja az egészséget;
 • A légzőszervek és a szem védelme érdekében speciális maszkokat vagy légzőkészüléket és védőszemüveget kell használni, amelyeket nem kell eltávolítani, amíg a porgyűjtőt nem távolítja el a portól;
 • A csiszolószalag cseréje vagy a porgyűjtő tisztítása előtt ki kell húzni a készüléket a hálózatról;
 • A fémmel való munka előtt a helyiséget le kell szabadítani a gyúlékony tárgyakból, anyagokból és anyagokból, mivel a kezelt fém szikrázhat;
 • Amikor bekapcsolja a készüléket a hálózaton, győződjön meg arról, hogy a bekapcsológomb ki van kapcsolva. Valamennyi gépen a bekapcsológombot be lehet zárni a bekapcsolt helyzetbe.

Ügyeljen arra, hogy kövesse a biztonsági óvintézkedéseket, mivel ez megmenti az egészségét és minimalizálja a balesetek kockázatát.

Lásd még:

Figyelem! Az információk pontossága és a rangsor eredményei szubjektívek és nem reklámok.

értékelés

kiválasztás

Új technológiák