értékelés kiválasztás Új technológiák vélemények

Csiszológép kiválasztása

A típusok, modellek, gyártók áttekintése. Melyikre van szüksége?

Napjainkban minden olyan épületben, amely építési és otthoni eszközökre specializálódott, hatalmas csiszológép-választékot talál, de gyakran nagyon nehéz választani a megfelelőt. Próbáljuk meg közösen megérteni a csiszológépeket, hogy meghozzák a helyes választást.

Szögcsiszolók (bolgár)


Fotó: struman.nethouse.ru

 

Először is meg kell mondani sarokcsiszolók (köszörűgépek).
A csiszológépek sorozatában szétválnak - nemcsak őrléshez, hanem vágáshoz is használhatók. Az LBM fém, kő, beton vágására képes, de nem használhatók fához (ennek az anyagnak a sűrűsége túl alacsony). A sokoldalúságot a működő fúvókák biztosítják. A bolgárok csiszolókorongjai nagyon különbözőek - kefe, pan, lemez, hámlás, vágás stb.
A sarokcsiszolók a szögcsökkentő miatt kapták a nevet.
Az LBM lehetőségei az átmérőtől és a teljesítménytől függenek. Például egy vállalat Makita a modelltartományban a 125 mm-es és 1,5 kg-os lemezt tartalmazó háztartási csiszológépek, valamint 5 kg súlyú professzionális gépek. A maximális teljesítmény és megbízhatóság közötti különbség.

 

Egyenes csiszolók


 

 

Ha szükséges a csiszolás olyan helyeken, ahol a hétköznapi bolgár nem érhető el, akkor meg kell vásárolni közvetlen csiszológép. A működési elve ugyanolyan, mint a szögletes, de a közvetlen fogaskerék és a hosszú orsó jobban megnehezíti. Néhány modellen van egy indító kapcsoló zár. Ez a funkció lehetővé teszi, hogy ne engedje, hogy a készülék "hosszabb ideig" kiégjen. Ugyanaz a vállalat Makita A közvetlen csiszolók arzenáljában az SJS (Super Joint System) rendszerrel, amely egyszerre csökkenti a rezgést, meghosszabbítja a szerszám élettartamát és növeli a felhasználó védelmét.

 

 

Övcsiszolók 

Következő osztály csiszológépeköv. Ezt a típusú darálót a pótkocsi görgők, amelyeken a hurkolt csiszolószalag kinyílik (az öv, amellyel a csiszolás történik). A modellek súlya három-öt kg lehet, és a teljesítmény 650-1200 watt. Ugyanakkor az övcsiszolóknak egy másik fontos jellemzője van: a munkaterület nagysága (szélessége). 75-100 mm lehet. Csak egy perc múlva egy ilyen egység 15 gramm felületet távolíthat el a feldolgozandó anyagból. Ezt a gépet nagy felületű, fából, fémből, betonból vagy műanyagból készült elsődleges feldolgozásra (gyors és durva őrlés) lehet használni. Szintén egy övcsiszoló használható csiszoláshoz és csiszoláshoz. Kis alkatrészekkel végzett munka esetén a csiszoló helyhez kötött felszerelése lehetséges (amikor a gépet megfordítják, és a munkadarabot a kezében tartja, nem a darálót). Általánosságban elmondható, hogy a finomabb munkához jobb, ha szalagos fájlt használ. A tervezési jellemzői lehetővé teszik, hogy nehezen elérhető helyeken csiszolják.

 

EcsetcsiszolókEgy másik nézet csiszológépek - Ez az kefe kefék. A szalagtól eltérően csak egy videó van. Nylon vagy fém hálót visel. Egy ilyen eszköz könnyen eltávolíthat egy festék-, lakk- vagy rozsdagéteget fém vagy fa felületről. Ezenkívül a készülék alkalmas a fa struktúrálására. A polírozáshoz speciális polírozó gyűrűket használhat, ha van egy szükséges tengelycső.

Rezgéscsiszolók


Fotó: snosn.com

 

Több finom csiszolás elvégezhető vibrációs csiszológép. Az ilyen nevet felületi darálóként is hallhatja. Ez a szerszám sík talppal rendelkezik, amely előre és hátra mozog (visszafelé).Az ilyen mozgások amplitúdója kicsi, de itt van a maximális sebesség. Ugyanakkor az anyagfeldolgozás minősége attól függ, hogy mennyi az amplitúdó. A csiszolócsiszolópapír a csiszoláshoz használt talpra van rögzítve.
A csiszolóbőrt a tépőzár vagy a rögzítőelemek miatt lehet rögzíteni. A második módszer praktikusabb. A cég által gyártott gépeken szamárságVan egy levehető munkaállvány. Ez lehetővé teszi mindkét módszer alkalmazását a bőr rögzítésére.
Egy ilyen eszköz kiválasztásakor nem szabad félni az alacsony teljesítményétől. Ritkán találunk 600 W-ot meghaladó motorral rendelkező felületi darálót. Ez is plusz, mivel a szerszámot manőverezhetőség és könnyedség jellemzi. A talp finoman porózus polimer bélése miatt a csiszoló papír a lehető legközelebb van a kezelendő felülethez. Ez kvalitatívan javítja az őrlési folyamatot. Ezzel az eszközzel feldolgozhatja az anyagot az él mentén, az illeszkedő elemhez illeszkedve.

 

Delta csiszolók


Fotó: m.skileurope.com

 

Funkcionálisabbak delta csiszolók. Háromszög alakú előremenő munkaállványuk van. Hasonló cselekvési elvet alkalmazva az eszköz bőségesebb lehetőségekkel rendelkezik. A kis méretek és a tervezési jellemzők lehetővé teszik a komplex alakzatú munkadarabok feldolgozását. Az ilyen típusú szerszámok csiszolólapjai csak tépőzáras rögzítésre kerülnek.

 

Excentrikus csiszolók


 

Mesterileg megbirkózni a finom csiszolással excentrikus csiszolók. Ugyanakkor a vállalat különösen kiváló minőségű szerszámokat gyárt. DeWalt. A daráló munkadarabja egyszerre egyesíti a forgási és az oszcilláló mozgásokat. Minden ugyanaz a csiszolólap a munkafelülethez van rögzítve. A homorú és domború felületekhez rugalmas, kerek „lemezt” használnak. A gépek kompaktak és kis teljesítményük 200-450 watt. A teljesítmény közvetlenül arányos a munkafelület átmérőjével. Azonban az excenter csiszolók, amelyek a munkaterület legnagyobb teljesítményével és átmérőjével rendelkeznek, keményebb köszörüléssel járnak. Minél kisebb az átmérő, annál jobb lesz a munka. Az anyag végső feldolgozásához 3 mm-nél kisebb amplitúdójú eszközöket kell kiválasztani. A gyors feldolgozáshoz olyan szerszámokat használhat, amelyeknek a stroke amplitúdója meghaladja az 5 mm-t. A feldolgozás minőségét is befolyásolja a csiszolóanyag típusa (a gabonától függően). Ez tépőzárral van ellátva.

 

A gyártó kiválasztása

A kiváló minőségű köszörűgépeket olyan cégek gyártják, mint például Interskol, szamárság, Hitachi, Makita, DeWalt. Nem csoda, hogy ezek a márkák mindenki ajkán vannak. Ezeknek a cégeknek a műszereinek tartósságát kiváló teljesítmény, nagy hatékonyság és megbízhatóság jellemzi a legkülönbözőbb teljesítményű motoroknál.
A modellek kettős szigeteléssel rendelkeznek, és a legtöbb beépített porelszívó rendszerrel is rendelkezik. Ehhez a géphez speciális porgyűjtő tartozik. Az ipari porszívóhoz is csatlakoztatható. Mindez megfizethető áron kombinálható. Ezeknek az eszközöknek az egyik előnye a kiváló ergonómia.

Az importált gyártók közül még mindig érdemes kiemelni a csiszológépeket Skil, Meister, Metabo, KRESSis Black & decker. Minőségi orosz márkák bölény és Interskol.


jel Makita - Ausztria és Németország büszkesége. A vállalat csiszolói ezeknek az országoknak a közös terméke. A fő modellválasztékot professzionális eszközök képviselik, de a háztartási modellek is igen eltérőek. A kényelem, a megbízhatóság és a minőség és az ár aránya a vállalat eszközeinek fő jellemzői. A "Makita" legnagyobb választéka a szalaggépek között. A motor nagyobb tömítése - ez a különbség a vállalat rezgéscsiszolóinak. A maximális teljesítményt a csiszológépek és az excenterek képviselik.
A vállalat eszközeinek ára nagyon változatos (ez a modellek nagy választéka miatt van). Például egy Makita excenter csiszolót 3-12 ezer rubelért lehet megvásárolni. A vibráló őrlők ára 1,5-8 ezer, kefe-csiszológépek - 12-16 ezer, övcsiszolók - 4-10 ezer, és a csiszolók ára mintegy 6 ezer. Az akkumulátorcsiszolók több ezer rubel drágábbak. A legdrágább a betoncsiszoló (20 ezer rubelt).

Japán márka Hitachi - A tartósság és a biztonság garantálása. A márka csiszolóinak teljesítménye és megbízhatósága nem rosszabb, mint a Makita. A cég prémium eszközökre specializálódott. A márka több mint ötven éve létezik. Ez idő alatt a cég számos fejlesztést és technológiát sikerült létrehozni és szabadalmaztatni. A csiszolók sora gazdag mind a háztartási szerszámok, mind a szakemberek körében.
A Hitachi övcsiszoló 4-8 ezer rubelre, 2,5-4 ezer vibrációra, 6-9 ezer polírozásra és excentricre csak 1 ezer rubelre vásárolható. A Hitachi csiszológépeket hatalmas modellválaszték képviseli, így az árkategória 2-10 ezer rubel. Az akkumulátor darálót 14 ezer rubelért lehet megvásárolni.

Német márka Bosch mindenki több mint egy évtizede hallott róla. A svájci és a német termelést számos professzionális eszköz képviseli. Lengyelország és Kína a vállalat háztartási csiszológépeit gyártja. A legnépszerűbbek a Bosch övek és az excentrikus csiszolók, mivel ezek a leghatékonyabbak.
A Bosch rezgéscsiszolók ára 4-8 ezer rubel, excenter - 3-6 ezer, betoncsiszoló - 16 ezer, egyenes - 16-20 ezer, öv - 6-10 ezer rubel. A bolgár Bosch széles skáláját is bemutatta, áraik pedig 2,5 és 8 ezer rubel között mozognak.

társaság Meister - meglehetősen friss márka, melyet a kiváló minőségű áruk ésszerű árai jellemeznek. A német gyártású Meister csiszológépek kényelmes és könnyen kezelhetőek. Ilyen szerszámok alkalmasak otthon és kertre, valamint építési munkákra.

Háztartási vagy szakmai?Érdemes megjegyezni, hogy a csiszológépek (mint sok más eszköz) professzionális és háztartásokra oszlanak. Vásárláskor egyértelműen meg kell határozni az eszköz által elvégzendő munka terjedelmét. Ha a szerszámot hosszabb ideig, megszakítás nélkül használják, akkor a háztartási minőségi darálógép egyszeri használatot is megölhet. A professzionális eszközök a hosszú távú és rendkívül produktív munkát szolgálják. Az ilyen csiszolók képesek megállni a meglehetősen nagy terheléseknek.

Tehát a csiszológépek professzionális modelljei számára a hosszú folyamatos munka nem szörnyű. Ilyen szerszámok gyártásához a legmagasabb minőségű és megbízható anyagok felhasználásával. Ugyanakkor az elektronika megbízhatósága magasabb szinten van. Az intenzív használatú többváltásos üzemmódban végzett munka nem fog ellenállni a háztartási darálónak, így megvásárlása egyszerűen irracionális. Természetesen a maximális teljesítményt a motor teljesítménye és a szerszám mérete tükrözi, és ennek megfelelően az árát. Azonban nem érdemes megtakarítani, ha hengerrel több mint 20 órát fog dolgozni havonta. Ezeken a számokon kell vezetni, ha vásárol egy háztartási darálót. Kisebb és kisebb funkciókkal rendelkezik. Minden 10-20 perces munka után érdemes 15-20 percig pihenni a műszerre, különben túlmelegedés és törés van. A nap folyamán ne használja a szerszámot több mint két vagy három óráig. Ennek eredményeként az előnyök csak a tömörségnek és az alacsony árnak tulajdoníthatók. Azonban, ha az országban vagy otthon szeretne dolgozni, ez az eszköz tökéletesen illeszkedik, így nem szabad több pénzt költeni egy professzionális egységre.

Hasznos tippek a daráló használatakor

Ha meg kell őrölnie lakkozott a felületet érdemes a lehető legkisebb sebességre helyezni, mivel a lakkozott bevonat érzékeny a magas hőmérsékletre. Szükséges a hőmérséklet-szabályozás nyomon követése, és rendszeres időközönként „hűvös” legyen a felület minden egyes köszörülés után. Annak érdekében, hogy ne okozzon túlzott súrlódást, érdemes tiszta csiszolóanyagot használni, és ne nyomja meg erővel a szerszámra.

Ha szüksége van lengyelre műanyaga legjobb, ha excentrikus vagy rezgéscsiszolót használ. Ismét szükséges a minimális szerszámsebesség beállítása. A bőrnek ez a magja 240-nél nagyobb.

Hasonló típusú gépeket kell használni, ha polírozni kell fém felületre. A gabonának azonban már több mint 600-nak kell lennie. A szabálytalanságok őrléséhez a darálót kell használni. Ha az anyag finomabb feldolgozásához van szüksége, gondolkodjon a szál- vagy ventilátorlemezek használatáról.

szalag A csiszolót először be kell kapcsolni, és csak akkor kell a felületre vinni, amelyet meg kell dolgozni. Ellenkező esetben a szerszám nagy sebességgel (legfeljebb 25 km / h) leeshet a munkadarabról. A csiszolásnál nem szükséges erősen nyomni a gépet. A felületek rendszeres érintkezése elegendő a hatékony köszörüléshez. Erős nyomással enni fogok, az anyagot nagyobb térfogatban állítják elő, de ez befolyásolja az őrlés minőségét.


Fotó: bosch-online.ru

Munka bolgárÜgyeljen arra, hogy biztonsági szemüveget használjon. Ezek a csiszolók a leg traumásabbak. Ahhoz, hogy a műszer stabilan működjön, rendszeresen távolítsa el a port a daráló üregéből. Ezt az eset fújásával és megérintésével lehet megtenni. Kerülje a túlterhelést. Ebben az esetben a szerszám élettartama maximális lesz. A feldolgozandó anyagnak nem szabad snackvágó korongot tartalmaznia, különben az élettartama nem lesz hosszú. Ennek elkerülése végett állandó nyomást kell biztosítani a darálóra. Ugyanakkor nem szabad nagyon mélyen vágni egy menetben, mivel a motor terhelései jelentősen megnőnek, ami akár a professzionális sarokcsiszolót is károsíthatja.

Lásd még:

Figyelem! Az információk pontossága és a rangsor eredményei szubjektívek és nem reklámok.

értékelés

kiválasztás

Új technológiák