értékelés kiválasztás Új technológiák vélemények

Szerszámok gipszkarton munkához

A gipszkarton használatához szükséges eszközök legátfogóbb áttekintése.


Fotó: www.kunysleather.com
A gipszkarton munkájának sajátossága az, hogy az egész folyamat látszólagos egyszerűsége ellenére annak telepítése kellően nagy számú szerszámot és tartozékot igényel. Tudod csinálni anélkül, hogy mások, a többiek nélkül. Sokat függ attól, hogy mit és mennyit terveznek tenni.

Ha a gipszkarton munkákat saját lakásuk javítása részeként végzik, akkor az út mentén „kemény és hosszú” lehet, de ugyanakkor megtakaríthatja az eszközök jelentős részének megvásárlását. Habár ebben az esetben nagyban függ attól, hogy pontosan mit terveznek: teljesen lehetséges, hogy a falakat és a mennyezetet egy minimális készlethez igazítsuk, és ha egy többszintes mennyezet világítással van kialakítva, szinte mindent kell majd.
 

Hogyan lehet vágni gipszkarton?

A gipszkarton lapok kiváló minőségű, pontos és pontos vágást igényelnek. Annak érdekében, hogy a kívánt eredményt minimális erőfeszítéssel és az idegek elpazarlása nélkül elérjük, figyeljenek a magas minőségű szerszámokra, amelyek kifejezetten a GCR-hez való használatra lettek kifejlesztve.

Olcsó tapéta kés csak azokban az esetekben alkalmazható, amikor elengedhetetlen kis térfogatú elemi munkát végezni (pl. vízvezeték felszívására). Az eredetileg papírral való munkavégzésre tervezett pengék hosszúak és vékonyak, így a GCR vágásakor gyakran kanyarodnak és eltörnek.


Fotó: sila-sveta.by

Ilyen késsel történő vágáskor a vágott elem vége mindig egyenetlen, és módosítást igényel. Egy ilyen felület kanyarjai kicsi (2-3 mm), de ez megköveteli az anyag síkkal való kiegyenlítését, majd a felület egy gittzel történő befejezését. És minden anyaggal. A maximális segítség, amellyel segítséget lehet tenni, az egyenletes anyagcsíkok vágása. Azonban, hogy eltávolítsuk a széleit, a lyuk vagy a görbületi elem segítése nem fog működni.

Speciális gipszkarton kés egy fogantyúból és cserélhető pengékből áll, de mint mindig, a terv teljes lényege a részletekben található. A minőségi pengéknek szilárd, jól beállított pengével kell rendelkezniük, amely nagy nyomás alatt sem hajlik.


A legmegfelelőbb és leghatékonyabb szakemberek a 18 mm-es szabványos szélességű szegélylapú kések festése fémcsavarral, csavaros dugóval és gumírozott markolattal. Ha GVL, GVLVO vagy GVLVO-val dolgozol, amely erősítő részecskéket és szálakat tartalmaz, figyeljen a speciális munkadarabokra, amelyekkel ezek az anyagok dolgozhatnak.

A kés egy szükséges minimális érték a munkához, de ha nagy mennyiségeket tervezünk, akkor egy különleges lesz nagyon hasznos. vágó "plattenshneider". Ezzel könnyedén és gyorsan vághat párhuzamos, akár 630 mm szélességű anyagcsíkot is. A kialakítás két pengétárcsát tartalmaz, amelyek egyszerre mindkét oldalon aláhúzzák a kartont. A késsel végzett művelettel összehasonlítva a sebesség nem lesz különösebb előny, de a bemetszés könnyebb lesz, és kevesebb erőfeszítést igényel.

Kézi fűrész nélkülözhetetlen a GCR használatával. Enélkül elvileg lehetetlen a görbületi szerkezeti elemeket vágni.


Fotó: www.bal-stroi.ru

Kis méretű és finom fogazású ruhával rendelkezik, amely soha nem zúzza le az anyagot.

Ha szükséges a lyukak létrehozása a következő aljzatok, lámpák vagy kapcsolók telepítéséhez, nagyon kényelmes használni körkörös vágókészlet standard méretek.Ezeket speciális fúvókákként használják 60-95 mm átmérőjű elektromos fúrókhoz. Ugyanez az eredmény, de szélesebb körben is elérhető balerina a hypocardboardhoz.Ezzel 12 - 230 mm átmérőjű lyukat készíthet.

Ha szükség van ívelt felületek használatára egy szerkezet részeként (például egy ív kialakításakor), bizonyos esetekben a keresztmetszeteket a gipszkarton egyik oldalán használják, hogy később hajlítsa meg. Van azonban egy speciális eszköz, amely lehetővé teszi, hogy ezt a műveletet gyorsan, hatékonyan és anélkül hajtsa végre, hogy megsérti a lapot. Van egy különleges tűgörgő a gipszkarton használatáhozamely az anyag egyik oldalára hengerelt, perforáció mögött hagy.


Fotó: fortune-tools.com

Ezt követően a felületet ecsettel megnedvesítjük, a víz behatol a lap gipszmagjába, és rugalmassá válik. Ez megkönnyíti, hogy a perforált oldal befelé hajlítsa a kívánt állapotba.
 

Gipszkarton elektromos szerszámok

Gipszkarton csavarhúzó

Minden gipszkarton fő eszköze mindig is volt és lesz csavarhúzóval. Szélsőséges esetekben, kis mennyiségű munkával elektromos fúróval vagy elektromos csavarhúzóval használhatja, de a munka többször is tart. Nem lehet azt mondani, hogy bármilyen eszköz fog történni (bár, ha már van, természetesen nem kell külön vásárolni).


Fotó: stocktools.ru

Ha úgy dönt, hogy vásárol, tudnia kell hogyan válasszon egy csavarhúzótés különösen érdemes figyelni a következő pontokra:

  • a készülék hálózatról vagy akkumulátorról táplálható (az első esetben a szerszám hosszabb ideig tart, és nem igényel időszakos töltést, de az ezzel való munkavégzés nem lesz olyan kényelmes, mint a vezeték nélküli partnere);
  • Hálózati eszköz használata esetén fontos, hogy a kábel elég hosszú legyen;
  • fontos az ergonómia és a kényelmes súly (a csavarhúzónak állandóan és hosszú időre van szüksége, ezért fontos, hogy a kéz ne fáradjon, könnyű és kényelmes dolgozni);
  • kis méretek, így a profilt a falhoz közel is szerelheti;
  • egy kör-tartó jelenléte (ez különösen fontos a fejlécekkel való munkavégzésnél);
  • a szerszámot eltávolítható dugóval kell ellátni, hogy ne aggódjon, hogy a csavar megszakítja a gipszet a csavar meghúzásakor;
  • 300-500 fordulat / perc elegendő a gipszkarton munkához, így egy erős egység megvásárlása ebben az esetben nem szükséges.

Különösen olyan szakemberek számára, akik állandóan gipszkarton munkát végeznek, ahol minden tárgyon több ezer csavart és önmetsző csavart kell meghúzni fürt (vagy szalag) csavarhúzó .Működésük elve alapján nagyon hasonlítanak egy automatára: van egy rögzítőelemekkel ellátott szalag is, amely automatikusan a munkafolyamatok folyamatában mozog, és táplálja őket. Az átlagos üzemi sebesség másodpercenként 4-5 csavar. A sebesség előnyei nyilvánvalóak, másrészt a fogyóeszközök körülbelül kétszer annyira kerülnek a szokásosnál. A Makita 6821 kazetta csavarhúzó ára körülbelül 12 000 rubel, a SENCO DuraSpin DS200-AC (USA) körülbelül 10 000 rubel, a Bosch GSR 6-45 pedig 11-12 000 rubelt is fog fizetni.

fúró

A gipszkarton felszereléséhez megfelelő perforátor megválasztásának sajátossága az, hogy szükségszerűen képesnek kell lennie a fúrás, a kalapálás és a fűrészáru kialakításában.Elvileg a beton- vagy téglafalú munkákhoz körülbelül 500-550 wattos teljesítmény szükséges. Fontos, hogy ne legyen nehéz, megbízható, jól védve a portól és a kényelmes használat.

bolgár

A sarokcsiszoló (bolgár) vastag acélból készült profil vágására szolgál (0,55-0,6 mm).


Fénykép: kokosy.com.ua

Leggyakrabban ez egy eredeti, magas színvonalú profil, amelyet elvileg fém ollóval lehet levágni, de ebben az esetben a vágás gyakran egyenlőtlen, súrlódással, és további feldolgozást igényel.

Kéziszerszámok gipszkarton munkákhoz

Ollók fémhez vágási profilhoz. A legjobb, ha kettős példányban (egy hosszú, hosszú ajkakkal, a másik pedig rövid is) van.

Profilvágó lyukak készítéséhez nagyon könnyen kezelhető, a működési elve alapján egy lyukasztásra emlékeztet. A kereten belüli lyukakon keresztül könnyen elhelyezhet kábeleket, elektromos vezetékeket a gipszkarton szerkezetben.


Fotó: xl-stroy.ru

Mielőtt megvásárolná a vágógépet a gipszkarton munkához, fontos tudni, hogy csak egy 1 mm vastag fémprofillal működik. Ennek a műszernek az egyik jellemzője a porszennyeződésre való érzékenység, különösen akkor, ha a csuklópontba esik.Peeling sík (rasp) gipszkarton. Ezt a szerszámot a végfelületek megmunkálására használják, lehetővé teszi, hogy a vágás után eltávolítsa a felesleges anyagot a szélén.


Fotó: www.bal-stroi.ru

Szerkezetileg egy fémdoboz fogantyúval, amelyen egy vágóéllel ellátott penge van szerelve, amely feszítőcsavarral van rögzítve.

Szélezés gyalu az anyag keresztirányú széleivel való elcsúszáshoz használják. Ez azért szükséges, hogy növelje a lapok közötti területet, hogy a gitt pontosabb legyen.


Ebből a célból használhat festményt, de a munka sebessége természetesen nagyon alacsony lesz.

Szerelőpisztoly csak használt szakemberek, akik segítségükkel nagyon gyorsan rögzíthetik a keretet keménybeton, acél, fa, tégla.


Fotó: www.tsstrade.ru

A műszer működésének biztonságát egy elektronikus vezérlőrendszer garantálja, a szándékos lövés elleni védelem, az összes elem ellenállása a magas hőmérsékletnek.
 

Mérőműszerek

Az összes munka eredménye attól függ, hogy az anyag felületi jelölései és mérései mennyire pontosan és helyesen függenek, így magas minőségű és hatékony mérőeszközre van szükség. Manapság rengeteg praktikus eszköz áll rendelkezésre, amelyek lehetővé teszik, hogy gyorsan és egyszerűen elvégezhesse a munka egyik legfontosabb és hosszú szakaszát.

Rulett - a szükséges minimumot, amely lehetővé teszi a szükséges távolságok mérését a jelölés végrehajtásakor. Nyilvánvaló hiányosságai az a tény, hogy hajlamos hajlítani és hajlítani.


Fotó: shopv.ru

Ha ilyen eszközt választ ki magának, jobb, ha előnyben részesítjük a szalag hosszát és szélességét biztosító mérőszalagot, valamint a nulla jelölésű mágnest.

szint a függőleges és vízszintes eltérések meghatározásához szükséges átvitelt az egyik szerkezeti elem dőlésszöge át kell helyezni a másikra. A fémprofilokkal való munkavégzés során nagyon kényelmes a mágnescsíkkal ellátott buborékszint használata.

A mennyezet összehangolása kényelmes a vízszint használata. A legegyszerűbb vízszint egy vízzel töltött tömlő, amely a hajók kommunikációs elvén alapul. Előnyei a meglehetősen magas mérési pontosság, alacsony költség. A hátránya az, hogy egyedül dolgozunk a vízszinttel, nehéz partnere.


Fotó: www.stroydvor-t.ru

A szakemberek gyakran használnak lézerépítési szintet, amely lehetővé teszi számukra, hogy 100 m-en belül gyorsan elvégezzék a jelöléseket (bár a maximális pontosság csak 10 méternél kisebb távolságon belül van, ami a legtöbb esetben több, mint elég).


Fotó: images.shopv.ru

 

Gipszkarton felvonók

Az ilyen eszközök úgy vannak kialakítva, hogy a munkát a lehető legegyszerűbben és gyorsabban végezzék. Némelyikük igazán nehéz kezelni, különösen, ha csak egy személy dolgozik. Például: elfog, lehetővé teszi, hogy egy gipszkarton lapot egy személyre vigye át.


Fotó: www.specialinstrument.ru

Ha két ember dolgozik, akkor speciális hordozható fogantyúkat használhat: saját súlyuk alatt a lapok a tartók között vannak.


Érdemes külön megemlíteni szerelési támogatás, amely a kerethez való rögzítés során függőleges helyzetben tartja a gipszkarton lapját. Ez az eszköz lehetővé teszi, hogy önállóan dolgozzon, asszisztensek vonzása nélkül. A készüléket 5-50 mm-es magasságban lehet beállítani.


Az összes, a fentiekben említett, a gipszkartonnal való munkavégzéshez szükséges eszközök között vannak olyanok, amelyek nélkül nem lesz képes magas színvonalú telepítést végezni, a többi jelentősen felgyorsítja a munkát, kényelmesebbé, kényelmesebbé teszi. Minden attól függ, hogy az egyéni megközelítés a munka és a feladat, a választás a tiéd!
 


És végül - egy nagyon érdekes videó arról, hogy a szakemberek hogyan működnek a gipszkartonokkal, milyen eszközöket használnak és hogyan szervezik meg a munkájukat.Ajánlott megtekintésre!

Figyelem! Az információk pontossága és a rangsor eredményei szubjektívek és nem reklámok.

értékelés

kiválasztás

Új technológiák