értékelés kiválasztás Új technológiák vélemények

Hogyan válasszunk ki egy csavarhúzót?

Kiválasztjuk a legmegbízhatóbb, kényelmes és kiváló minőségű eszközt.


Fotó: www.ixtenso.com
A modern ember egyik alapvető szükséglete az, hogy az idő és az erőfeszítés maximális megtakarítása minden munka elvégzésében. Arra törekszünk, hogy automatizáljunk minden olyan műveletet, amelyet a technológia képes nekünk. Mindent gyorsan, hatékonyan és minimális erőfeszítéssel kell tenni. De ahhoz, hogy a feladatokat sikeresen lehessen megoldani, nem lesz lehetőség megfelelő eszköz nélkül, ami azt jelenti, hogy a választott probléma az egyik főbb.

A különböző kötőelemek csavarása / csavarása az egyik leggyakoribb művelet, amelyet nemcsak a javítási folyamat során, hanem a mindennapi háztartási problémák megoldása során végeznek. Az elektromos szerszámgyártók régóta adtak lehetőséget arra, hogy ezeket a műveleteket felszerelésre bízzák, hogy gyorsan, hatékonyan, bármilyen fogyóeszközzel elvégezzék őket. Ezért a csavarhúzók az elektromos berendezések egyik leggyakoribb típusa.

Szakmai vagy háztartási?

Az első kérdés, amely a technika kiválasztásakor merül fel, szinte mindig az osztályra vonatkozik. A szakemberek, akik a javítási munkákra szakosodtak, minden világos: szükségük van egy nagy teljesítményű univerzális eszközre, jó akkumulátor-kapacitással, nagyszámú beállítással, a legteljesebb készlettel. A háztartási készülékeknél nehezebb, mert fontos, hogy olyan modellt válasszunk, amelyet "minden alkalomra" nevezünk, túlzott mértékű nélkül, amiért elkerülhetetlenül meg kell fizetnie a vásárláskor, de ugyanakkor és olyan funkciókkal, amelyek mindig hasznosak lesznek a következő javítás során.


Fontos, hogy kezdetben eldöntsük, hogy pontosan mit kell a felületeknek dolgozni, mert például a szilárd anyagokkal való hatékony munkavégzéshez a forgási sebességnek 1200 ford / percnél nagyobbnak kell lennie, míg a háztartási modellek lehetővé teszik, hogy maximum 400 fordulattal dolgozzanak. Ami a fúrási funkciót illeti, a háztartási szerszám nyomatéka 15-20 Nm tartományban van, míg a professzionális modellekben átlagosan 130 Nm, ami azt jelenti, hogy könnyen kezelhető bármilyen keménységű anyaggal.


Fotó: bosch-online.ru

Emellett a professzionális és a hazai modellek eltérőek a működési feszültségben: minél magasabb, annál bonyolultabb feladatokat lát el a csavarhúzó. Összehasonlításképpen: a háztartási modellek leggyakrabban 9,6 V-ot és 12 V-nál nagyobb szakmai alkalmazást használnak.

AC vagy akkumulátoros működés

Az akkumulátorról való munkavégzés előnyei nyilvánvalóak: a kezelő nem korlátozódik a mozgások kábelére, nincs szükség áramellátásra, a kimenetektől való távolság nem számít. Ezért egy ilyen elektromos szerszám, és olyan széles körben elterjedt, és a csavarhúzók, amelyek a hálózaton dolgoznak, természetesen többet találnak, de a választás kicsi.

Ami a hálózati és az akkumulátoros eszközök teljesítményét illeti, ma már majdnem egyenlőek, így az utóbbi problémák továbbra is magasabbak, szükség van egy új áramforrás időben történő megvásárlására és korlátozott idejére (bár ez a pillanat majdnem teljesen megoldódik egy második akkumulátor megvásárlásával). Szintén a munka során keletkezett kellemetlenségek azt eredményezik, hogy az akkumulátor közvetlenül a testhez van csatlakoztatva, ami azt jelenti, hogy folyamatosan dolgozik a munkában, és a súlyának meg kell tartania.

Ha a választás akkus csavarhúzóra esett, fontos az akkumulátor típusának helyes meghatározása. Ma a gyártók NiCd, NiMH és Li-Ion akkumulátorokkal rendelkeznek. Mindegyikük előnyei és hátrányai, de ebben az esetben olyan tulajdonságok, mint

 • nagy energiaintenzitás, mivel a kimeneti teljesítmény mennyisége attól függ,
 • a teljes töltési idő és a teljes üzemidő során keletkező feszültség fenntartása, \ t
 • az akkumulátor gyors feltöltése
 • kis súly
 • a memóriahatás hiánya (az akkumulátor kapacitásának csökkentése a korábbi munkaciklusok során történt hiányos kisülés miatt).

Ha összehasonlítjuk az összes fenti típusú elemet, akkor a vitatott vezető ebben az esetben a Li-Ion akkumulátorok. Bár viszonylag magas költségekkel és rövid élettartammal rendelkeznek, a fenti mutatók mindegyikében messze vannak a versenytársaknál.

Akkumulátor töltő

Napjainkban pulzáló és transzformátor töltőket kínálnak, amelyek "impulzusos" és egyenáramúak. Ami az ezen eszközök közötti működési különbségeket illeti, meg lehet jegyezni, hogy a transzformátor típusú töltők sokkal nagyobb súlyúak, és az impulzusok gyakran olyan elektronikával vannak ellátva, amelyek lehetővé teszik az akkumulátor működési paramétereinek monitorozását a töltés közben.

Csavarhúzó berendezés

A szerszám megbízhatósága és tartóssága mindig elválaszthatatlanul kapcsolódik a tervezési jellemzőihez, a gyártó által használt alkatrészek és alkatrészek minőségéhez. Minden csavarhúzó fő eleme mindig a motorja, a sebességváltó, a patron.

motor

Az eszköz kiválasztásakor elengedhetetlen az egyik vagy másik modellben telepített motor típusa. Ebben az esetben a kollektor (kefe) és a nem érintkező (kefe nélküli) szerkezetek a fogyasztók rendelkezésére állnak. Ha összehasonlítjuk őket egymással, meg lehet jegyezni, hogy a kefe nélküli motorok

 • jobban működik
 • nagyobb technikai erőforrással rendelkeznek
 • sokkal csendesebb munka
 • nem igényel karbantartást
 • nagyobb súlya és összméretei vannak.
 • több gyűjtő.

Ha a választás a kefe kialakítása mellett történik, figyelni kell a kefékhez való gyors hozzáférhetőségre, hogy üzemeltetés közben könnyen karbantarthassa a berendezést a szervizközpont szakemberei részvétele nélkül.

patron


Fotó: sankt-peterburg.stroyvitrina.ru

 

A modern csavarhúzókban kétféle patron kínálható: univerzális gyorsbilincs és hatszög (leggyakrabban professzionális speciális elektromos berendezésekben találhatók, amelyek főként rögzítőkkel működnek). A hatszögek kedvezően hasonlítanak a beépülő modulok cseréjének sebességével, míg az univerzális tokmányral kell megmunkálni. Ezenkívül a gyors rögzítés bármilyen konfigurációjú szárral, beleértve a hatszög és a hengeres munkát is. Az automatikus orsó-záró funkcióval rendelkező csavarhúzó lehetővé teszi, hogy áramszünet esetén gyorsan cserélje ki a kulcs nélküli tokmány szerszámkészletét.

 

szűkítő

A sebességváltó olyan eszköz, amely a motor nagy fordulatszámát alacsony nyomatékkal alacsony fordulatszámon alakítja át a szerszám (patron) működtetőjére nagy nyomatékkal. A berendezés leggyakrabban a bolygó típusú kétfokozatú sebességváltókat használ, amelyek viszonylag nagy teljesítményűek. A fogaskerekek műanyagból vagy fémből készülhetnek, az egyik és a másik opció megbízhatóságára vonatkozó következtetés nyilvánvaló.

A nyomatékot egy speciális mechanizmus szabályozza, amely bizonyos fokozatú. Minél többet, annál pontosabban és hatékonyabban lesz lehetőség kiválasztani az erőfeszítést, amellyel a szerszám munkáját elvégzik.

Kiválasztáskor fontos figyelembe venni, hogy ha csak a csavarok meghúzását tervezi, akkor körülbelül 500 fordulat / perc sebesség elegendő, és nem szabad túlfizetnie a felesleges funkciókat. Ha kényelmesen akar fúrni, 1200-1300 fordulat / perc sebességgel le kell állítania a készüléket.

Ergonómia és kényelem a munkában

A fogantyú alakja, elhelyezkedése (a szerszám súlypontjában), a csavarhúzó súlya, a vezérlőgombok helye ... Mindennek nagyon kényelmesnek kell lennie egy adott felhasználó számára, és olyan anyagokból kell készülnie, amelyek nem teszik lehetővé a csúszást, még akkor is, ha a keze izzad.


Fotó: www.funkyjunkinteriors.net

A megfelelő számú kiegészítő beállításokkal rendelkező modellek nagyon kényelmesek.

 • Számos működési sebesség lehetővé teszi, hogy rugalmasabban közelítse meg a feladatot, válassza ki a megfelelő módot és megtakarítsa az akkumulátor energiáját.
 • A fúvás funkció lehetővé teszi, hogy téglával dolgozzon.
 • A megvilágítás nagyon hasznos lehet, kiemelve a munkafelületet nehezen elérhető helyeken.
 • A fordított jelenléte (nemcsak a meghúzás lehetősége, hanem a csavarozás is).
 • Az akkumulátor feltöltése.
 • Jó felszerelés (egy eset, egy töltő és egy extra akkumulátor, egy sor bit és fej).

Népszerű gyártók és modellek

Ha összehasonlítja a különböző csavarhúzók modelljeit a legfontosabb jellemzőikkel, akkor a berendezés műszaki tulajdonságainak, minőségének, tartósságának, teljesítményének és költségének aránya alapján számos olyan szerszámgépet fog kapni, amelyek közül választhat az optimálisan illeszkedő berendezések közül az összes megadott paraméterben. Az alábbiakban bemutatjuk a különböző árkategóriákban jó választásnak tekinthető modelleket.

Casals VZD 12 RM-2


 

Ha 2–3 ezer rubel árkategóriában kezdődik az otthoni felhasználásra szánt költségvetési opciók, az alacsony költségű és elfogadható minőség egyik legjobb példája a Casals VZD 12 RM-2.

 

Ez egy ütésmentes kétfokozatú vezeték nélküli szerszám, kulcs nélküli tokmányral. A maximális nyomaték 9 Nm. A csavarhúzónak van egy nikkel-kadmium akkumulátora, amelynek kapacitása 1,5 Ah, feszültsége 12 V. A modell egyik fő előnye egy cserélhető akkumulátor, fordított, orsó rögzítő funkció, fúrás. A szerszám kis súlya (1,6 kg).

Hitachi DS12DVF3


 

Ez a modell 3–4 ezer rubelt magasabb árkategóriát képvisel. A felszerelések viszonylag alacsony költségével a professzionális eszközök osztályába tartozik. Az árat a nikkel-kadmium akkumulátor használatával magyarázza. Ugyanakkor meglehetősen funkcionális, két akkumulátorral rendelkezik a gyors töltés lehetőségével, kis súlya (1,7 kg), a fordulatszám zökkenőmentes beállításának lehetősége, fordított jelenléte. A maximális forgási sebesség 1200 fordulat / perc, ami szükséges minimális a kényelmes fúrás elvégzéséhez.

 

Nyomja meg az AB120Set gombot


Fotó: www.ooomasters.ru

 

Ez egy kevésbé ismert márka az előzőhöz képest, de kiváló minőségű és magas műszaki jellemzőkkel rendelkezik. Ami az árat, ez az ár tartományban 4-5000 rubelt. Előnyei közé tartozik a két sebesség, a készletben egy további Ni-Cd akkumulátor, 1500 fordulat / perc, nagy nyomaték, sima beállítás lehetősége, elegendő üzemi feszültség (12 V), súly 1,7 kg.

 

Makita BHP442RFE


 

Ebben az esetben a szerszám költsége magasabb, mint a korábbi modelleknél (6-7 ezer), ami nagyrészt a 3 Ah kapacitású cserélhető lítium-ion akkumulátor és egy impulzusos töltő jelenlétének köszönhető. Ez egy kiváló minőségű professzionális eszköz, nagy teljesítményű, hosszú akkumulátor-élettartammal, gazdag funkcionalitással, kis méretekkel. Az akkumulátor teljesen feltöltődik mindössze 22 perc alatt.

 

Bosch GSR 10,8-2-LI


Fotó: energosfera.ru

 

Ugyanebben az árkategóriában ez a modell a híres német márka, amely nem igényel bevezetést. A csavarhúzót rendkívül kompakt teljesítmény, funkcionalitás, három LED-es töltésjelző rendelkezésre állása, valamint a professzionális eszköz minden lehetséges funkciója jellemzi.Az egyedi jellemzők közül a gyártó által kifejlesztett, egyedülálló technológiával készült akkumulátort is meg lehet jegyezni, amely lehetővé teszi az élettartam 4-szeres növelését. A Bosch GSR 10,8-2-LI-ben az akkumulátor védelmet nyújt a túlmelegedés, a túlterhelés vagy a mélykisülés ellen. Az egyetlen probléma, amely a gyakorlatban gyakran fordul elő, a híres márka kínai hamisítványainak nagy száma. A minőség ebben az esetben már nem beszélhetünk.

 

DeWALT DCF815S2


Fotó: shop.mercatos.net

 

A népszerű márkák áttekintése hiányos lenne, ha az egyik a világ egyik vezető vezetője az elektromos szerszámgyártásban. Ebben az esetben az opcióról beszélünk, amikor a magas árat teljes mértékben támogatja a gyártás, az összeszerelés, az alkatrészek, a kiváló műszaki jellemzők. Ez az eszköz intenzív folyamatos munkavégzésre tervezték, akár 2400 fordulat / perc sebességgel, hatszögletű patronnal, hatékony fordulatszám-szabályozással, kis töltési idővel (40 perc) és kis tömeggel (1 kg).

 

Figyelem! Az információk pontossága és a rangsor eredményei szubjektívek és nem reklámok.

értékelés

kiválasztás

Új technológiák