értékelés kiválasztás Új technológiák vélemények

Hogyan válasszunk egy láncfűrészt?

Láncfűrészek otthonhoz és kerthez - szakértőinkkel választjuk. Szerelje szét a csontokat!

Egy országban, akár egy egész évben élő ház, akár egy időszakos látogatású ház, egyszerűen egy láncfűrész szükséges. Ez egy nagyszerű segítő, amikor a kertben dolgozik, tűzifát készít a fürdő számára, bármilyen fából készült anyagú építési munkához. Szükséges, hogy a szerszám megválasztását felelősségteljesen közelítsük meg, az egységet egy évig nem vásárolják meg.

 


Fotó: http://domspline.com

A benzinszerszám kiválasztásakor nemcsak a műszaki paramétereket, hanem a javasolt főművek típusát, a megállás nélküli munkavégzés idejét, még a felhasználó arcát is figyelembe kell venni. Ma sok olyan cég és vállalat áll elő, amely ilyen igényes berendezéseket gyárt. Hogyan nem veszik el a választást?

A szerencsétlen felhasználó számára a hatalmas változatos javaslatokból kiinduló fűrész kiválasztása a származási ország irányába mutató kézhullámmal végződik, a közepes árkategóriából aggregátumot szerez, anélkül, hogy a jellemzők leírása alá kerülne. Itt adunk egy teljes képet a legjobb láncfűrészek egy vidéki ház és külvárosi terület számáraaz egység gyakorlati jellegén és gazdasági teljesítményén, valamint az árjellemzőken alapulva - hogyan kell kiválasztani, mit és milyen kapacitást.

Láncfűrész osztályok

A kiválasztás előtt meg kell határozni, hogy milyen alapvető munkát végez a láncfűrészekkel. Ettől kezdve meg kell kezdeni, amikor kiválasztja a műszer teljesítményét és annak képességét, hogy folyamatosan működjön egy bizonyos ideig. Ez a láncfűrészek osztálya, amelyek mindegyike három eddig is előállt:

háztartás

Egy ilyen eszköz úgy lett kialakítva, hogy "időről időre" működjön, nem minden nap, és nem nagy mennyiségekben. Leggyakrabban kis teljesítménymutatókkal rendelkező technika, amely alkalmas például a tűzifa szezonális betakarítására kis mennyiségben. Minimális funkcionalitás és alacsony teljesítmény mellett az ilyen láncfűrész nagyon kicsi, és minimális üzemanyagot fogyaszt. Nem képes vastag rönköket vágni, de könnyen tartható és hordozható, magával vinné az erdőbe. Úgy tervezték, hogy naponta legfeljebb 40-60 percig dolgozzon, teljes teljesítménye akár 20-25 óra egy hónap alatt.


Fotó: http://dm-st.ru

semi

Bonyolultabb munkákhoz is használható, beleértve a rönk fűrészelését mind az egészen, mind a mentén. Ezeket építési és javítási munkákban, valamint elég nagy fák vágásakor használják. A motor átlagos teljesítménye, viszonylag alacsony üzemanyag-fogyasztás. Már nehéz magával vinni a naplózásnál. Rövid szünetekkel napi 10 órát tud dolgozni. A külvárosi területen a helyes választás, ha nem tervez hosszú és intenzív építést.

szakmai

Láncfűrész egy olyan házhoz, amely már szilárd teljesítményjelzővel rendelkezik, legfeljebb 2,5 kilowatt. A lehetőségek szélesebb skálájával rendelkeznek, már a parcellák vágásához is eljuttathatók, ahol a fák kivágása naponta 15-20 óra. Kiváló választás nagy terület eltávolítására az aljnövényzetből. A fűrész megszakítás nélkül működhet körülbelül 8 órán át, majd legalább félórás szünetet igényel. Az anyag, amelyből készült, sokkal jobb, tartósabb, illetve drágább. Erőforrás-készítő professzionális láncfűrészek - akár 2000 óra. Egy ilyen fűrész nem szükséges egy dacha vagy háztartási használatra, ezért nem indokolja a költségeket, magas költséggel és magas üzemanyag-fogyasztással. A fák kivágásakor végzett egyszeri munkáknál jobb, ha ilyen fűrészeket bérelnek.

A választás további szempontjai

Állítsa be a motort

Az ilyen típusú eszközökön kívül biztosan figyelni kell (ha valóban az Ön igényeinek leginkább megfelelő gépet akarja venni) a motor helyén és alakjában.Ha vízszintes irányban szélesebb, és a szimmetria tengelyétől eltolva van, akkor hosszú ideig nem fogja használni a fűrészt. A tömegközéppont nem lesz a tengelyen, a szerszámot mindig az oldalra irányítják. Folyamatosan kell tartania a feszültséget, és a fűrészelés során a lánc helyzetét úgy kell beállítani, hogy a vágás ne menjen oldalra. Előnyös egy olyan készülék kiválasztása, amely a motor hosszirányú elhelyezkedésével rendelkezik, anélkül, hogy elmozdulna a szimmetria-tengely mentén.

Vágási sebesség

A vágóanyag sebessége közvetlenül függ a fűrészrész kialakításától és állapotától. A különböző gyártók modern fűrészeinél a láncok többnyire ugyanolyan fogakkal rendelkeznek, itt nincs különösebb különbség. Csak az acélminőségre kell figyelni, amely megmutatja a tapasztalt felhasználónak, hogy a folyamatos működés során milyen gyakran szükséges a vágóelem élesítése.


Fotó: http://www.mastershurik.ru

Ne felejtsük el, hogy a vágási sebesség a szerszám kezelésétől függ. E tekintetben az első komponens a fűrész hibás pozíciója működés közben, elmozdulása a vágás síkjához viszonyítva, túlzott nyomás, hajlítás és egyéb szempontok. A második az, hogy hogyan figyeljük a lánc állapotát, és mennyire időszerű ez az élezés. Néha egy órás munka során többször meg kell élesíteni a vágóéleket, nemcsak a munka intenzitásától, hanem a feldolgozandó anyag keménységétől is függ. De általában csak a munkamenet vége után kell szerkeszteni a láncot, amikor az egész front már befejeződött a napra.

Rezgéscsillapító rendszer

Az egység működése során, különösen egy erőteljes, elegendő erős vibrációs rezgés keletkezik, amely a felhasználó kezébe kerül. Ez nemcsak a vágás tisztaságát érinti, de a fáradtságot is befolyásolja az emberi teljesítmény. Szinte minden professzionális láncfűrész tervez egy anti-vibrációs rendszert, néhány félig profi is rendelkezik, de a háztartások egyáltalán nem. Mivel úgy döntöttünk, hogy a középkategória lesz a legjobb választás a dacha eszköznek, ezt a fontos részletet fogjuk figyelni a kiválasztáskor.


Fotó: http://chernigov.chn.slando.ua

A láncfűrész legegyszerűbb rezgéscsillapító rendszere egy tömör gumi tömítésű készlet, amely az egység teste és a fogantyú között helyezkedik el. Az ilyen rendszerek bonyolultabb változataihoz speciális helyek vannak, amelyek csillapítják a rezgést.

Beszéljünk bélyegekről

Először is, ma a hazai termelők egyértelműen rosszabbak az adott területen az áruk minőségében. Nemcsak sok felhasználó, hanem számos szakértő is tesztelt. Másodszor: A modellek közül a „Shtil” és a „Huskvarna” láncfűrészek a legmodernebb évek során bizonyították magukat. Igaz, az árak tekintetében is az első helyen állnak. De a költség a minőségnek köszönhető, így ha nagyon jó, problémamentes szerszámra van szüksége, először állítsa meg ezt a fűrészsorot.

Első echelon

A nagyon időszakos munka elvégzéséhez csak egy „önfűrészes fűrészfűrész”, a legegyszerűbb, de a „Calm-18 (180)” vagy egy hasonló „Husqvarna” modell által választott lehetőség. Az összes szórakozásért legfeljebb 5,5-6 ezer rubelt fog fizetni.

Ha akár 6 köbméternyi lapot szeretne dolgozni minden egyes szezonálisan a naplók vágásához, az ilyen berendezések már meglehetősen gyengeek, 8-9 ezer rubelt árkategóriából kell venni, ez a "Calm-21 (210)" márka.


Az országban lévő házban, ahol faházzal ellátott szauna is található, és a tervezett külső házak építését tervezték, jobb, ha a „Calm-25 (250)” vagy hasonló típusú fűrész „Husqvarna”. Ez 10,5-12 ezer.

Ipari skála, azaz egy ház építése, kirakodás, komoly fakitermelés - jobb, ha a "Calm-36 (360)" fűrészt a gyártó legrosszabb - 262 modelljében végezzük.

A vágófűrészek nem annyira, különösen a minőség.A modern orosz boltokban nem találja meg a fafaragó pontos „filcét”, ez a kategória „Huskvarna” marad szarvakkal. Akár 34 ezer rubelt is lehet, így egy ház és egy villa csak egy szilárd pénz pazarlása.

Második szint

Ebben a szegmensben a "Partner" márka és minden klónja vár. Például a "Jonsered", eltérő testszínnel, de teljesen azonos paraméterekkel, méretekkel, kialakítással és így tovább. Ezeknek az egységeknek a teljesítménymutatói alacsonyabbak, de ez egyáltalán nem jelenti azt, hogy nem vágja le a nagy naplókat egy ilyen fűrészpel. Még ezeknek a márkáknak egy kis láncfűrésze is komoly munkát végezhet egyszerre, a kérdés csak idő és erőfeszítés lesz.


Fotó: http://sawwood.ru

Fontos! A „Partner” fűrészek és analógok kiválasztásakor jobb a boltban, hogy kérje az eladótól, hogy válassza ki a „Stilevskaya” láncot az egység számára. Az ilyen másodlagos fűrészek "Shtil" cége kifejezetten láncokat állít elő, és minden szaküzletben kell lenniük. Nagyobb foguk van, de ez nem a fő dolog. A fő előny természetesen természetes. De minden feladat után meg kell élesítenie a vágóéleket.

Az ebbe a kategóriába tartozó fűrészek kedvezően különböznek csak az árban, nincs több előny. Ugyanazokkal a jellemzőkkel, mint a „Stiel” vagy a „Huskvarna”, a „Partner” kicsit többet mér, majd nehezebb kezelni. A másodlagos láncfűrészek másik hátránya: a hangtompító közelsége az egység testéhez, gyenge rugó a fogantyú rögzítési pontján, kisebb szerszám élettartama és kisebb teljes szerkezete. A forgácsokat a hangtompító alatt lehet összegyűjteni, mivel a rés és a test közötti távolság sokkal kisebb, mint a „Stiel” hasonló rése. A chip felmelegszik, a test megolvad.

Ez a piacon a modern láncfűrészek teljes áttekintése. További márkák és modellek kerülnek megvitatásra "Legnépszerűbb népszerű láncfűrészek". A helyes választás az otthoni és házi fűrészekhez a tiéd!

Figyelem! Az információk pontossága és a rangsor eredményei szubjektívek és nem reklámok.

értékelés

kiválasztás

Új technológiák