értékelés kiválasztás Új technológiák vélemények

Mit kell tudni a laptop vásárlásakor?

A legfontosabb dolog, amit tudnod kell, amikor egy új laptop, hibrid vagy Windows tabletet használsz


Fotó: techspiel.com

Ez az útmutató jó segítséget nyújt a legjobb laptop, hibrid vagy Windows tábla kiválasztásában, de meg kell kezdeni azzal, hogy említené az ilyen eszközöket, amelyek 2013-ban voltak a legnépszerűbbek.

Senki sem fogja megmondani, hogy hibát követett el a választással, ha ez a választás az Apple MacBook Air legújabb verziójára esett. A 13 és 11 hüvelykes modellek frissített Intel Core i5 processzort kaptak, és ragyogó eredményeket mutatnak az akkumulátor élettartamában.

Valami hasonló a Windows alatt egy drága 13 hüvelykes Samsung Ativ Book 9 Plus, amely a HD minőség fölötti képminőséget mutatja. A Lenovo IdeaPad Yoga 2 Pro laptophoz hasonló nagy felbontású, és a fejlesztés képességének köszönhetően könnyen tablettává alakítható - és ez kevesebb, mint 1000 dollár.

Egy nagyon olcsó megoldás, amely az internet és a csevegés szörfözésére alkalmas, a 14 hüvelykes HP Chromebook 14 a Google Chrome OS operációs rendszerrel.

2012 óta a mobilkészülékpiacon lévő kép sokat változott. A Windows 8 (a 8.1-es verzióra frissítve) lett az alapértelmezett operációs rendszer, és a csempézett felülete azt jelenti, hogy az érintőképernyő szinte minden új laptop szabványává vált. Ráadásul a Windows tabletták piacán elhúzódó aszály után a Win 8 korszaka több tucatnyi eszközt szült, amelyek közül sok nem egy egyszerű tabletta, hanem ambiciózus hibridek, gördülő, forgó és akár kivehető képernyőkkel.

Számos kézikönyv, amely elmagyarázza, hogyan kell kiválasztani a megfelelő számítógépet, tele van technikai adatokkal. Kiemeljük a legfontosabb jellemzőket, amelyeket figyelembe kell venni egy új laptop megvásárlásakor, és mindegyikük számára a lehető legrészletesebb magyarázatot kell adni. Kezdjük a három alapvető szabályt laptop kiválasztása.

Három alapvető szabály a laptop kiválasztására

1. Egy jó laptopnak nem szabad sokat lennie

Ha emlékszel, néhány évvel ezelőtt az 1000 dolláros ár normális volt egy költségvetésű laptop esetében. Ma ezen pénzért prémium minőségű készüléket vásárolhat, és csak az Apple (bár mások is próbálkoznak) a szokásos áremelkedéssel az általános kórusból.

Ezért, amikor írnak nekünk: „Szükségem van egy laptopra, hogy tanulhassak, de csak 1500 dollár van”, általában azt tanácsoljuk, hogy lassítson és vásároljon néhány hétköznapi vékony laptopon, 700-800 dollárért.

És a pénzért nem lesz kis teljesítményű műanyag doboz. Az Intel Core i5 processzorok és érintőképernyők elegáns, karcsú esetekben, 128 GB-os SSD-vel megvásárolhatók az áron. Ez több mint elégséges a legtöbb felhasználó számára, kivéve, ha szerkeszteni fogják a HD videót vagy a legfejlettebb játékokat.

Röviden, mindezen évek során az emberek túl sok laptopot vásároltak. A 300 dolláros netbookok rövid életű korát ellenkező irányba dobták a piacról, de most mindent stabilizálódott az áldott középen. Az érintőképernyők és a hibridek kissé megemelték az átlagárat, de még mindig nincs probléma 999 dollárral, vagy még olcsóbb, hogy megragad egy prémium kategóriás laptopot vagy hibridet.


Fotó: cnet1.cbsistatic.com

2. Gondoljunk a mobilitásra

Amikor az emberek megkérdezik, hogy milyen laptop van, elkezdem válaszolni egy kérdéssel: „Hány nap egy héten fogod magával vinni?”.

A válasz meghatározza a képernyő méretét, amely meghatározza a rendszer egészének méretét és súlyát. Azok számára, akik sokat utaznak, könnyű 13 hüvelykes ultrabooks (mint a MacBook Air). A csodálatos áttörést 11,6 hüvelykes ultrahordozható hordozható számítógépek és 11-hüvelykes hibridek és Windows-táblák segítségével a „képernyő” húzza ki, és magával ragadhatja, otthoni vagy munkahelyi billentyűzetet hagyva.

Az átlagosabb közepes méretű laptopok, mint például a 15 hüvelykes hordozható számítógépek, valószínűleg most elé kerülnek, és ha valahol hetente többször viselik őket, nem túl szórakoztató.

És végül, ha meg van győződve arról, hogy soha nem kell ezt a laptopot magával vinni, jól, vagy nagyon ritkán, akkor egy szilárd 17 vagy több hüvelykes asztali csere fog működni. Ne feledje, hogy ezeknek a nagy laptopoknak a többsége nem szereti hosszú időre elhagyni az aljzat környékét, és ma, a Windows 8 korában, nagyon kevés érintőképernyővel rendelkezik.

3. A tervezés minden

A több száz laptop tesztelésének és teljesítményének mérése után merem mondani a következőket: belülük mind meglepően hasonlóak. Még ezt is mondom: a legtöbb laptopot ugyanarról a processzorról, merevlemezről, memóriáról, videokártyáról állítják össze, és mindez fájdalmasan hasonlít a fogyasztási cikkekre.

És itt jön a fenséges Design. Mivel egy bizonyos osztályú, hasonló komponensű laptopok nagyjából ugyanolyan módon működnek, úgy tűnik, hogy a megjelenés meghatározza, hogy mások miért részesítik előnyben.

Fontolja meg a laptopját, mint személyiségének kiterjesztését: egész nap, vagy akár a világ minden tájáról szállíthatja magával, leveleket küldhet belőle, személyes fényképeket és dokumentumokat tárolhat rajta, és használhatja arra, hogy kapcsolatot alakítson ki a szociális hálózatokon.


Fotó: cnet3.cbsistatic.com

Bármilyen személyes tartozékhoz, például szemüveghez vagy ruházati cikkhez hasonlóan, úgy kell választania egy laptopot, hogy illeszkedjen az Ön stílusához, hogy a tervezési munkája az Ön számára és kényelmes legyen, így a billentyűzet és az érintőpad kényelmes.

Az Apple ezt tökéletesen megértette. A MacBook töltelék nem sokban különbözik más laptopok töltelékétől (az operációs rendszer egy másik kérdés), de felhasználói felületük csak fantasztikus, és a design lett a szabvány, ez az, hogy az emberek hogyan képzelik el a „valódi” laptopot.

A mai ultrabooks lelkesedés megerősíti ezeket a szavakat a tervezésről, megerősíti őket, és agresszív reklámot mutat a Samsung Ativ 9 és Asus Transformer Book-al kifogástalan megjelenéssel.

A laptop jelentős beruházás, amelynek fizikai megvalósítása valószínűleg minden nap veled lesz. És ha úgy dönt, hogy az Ön által tetszett design és a kis technikai különbségek között választunk, akkor észrevenném, hogy szinte minden fejlett laptop elég erős ahhoz, hogy mindennapi feladatokat hajtson végre - úgyhogy válasszon egy tervet.

A laptopok típusai

Számos lehetőség van a laptopok kategóriák közötti elválasztására. Ilyenek például a következők: multimédia, játék, vékony és könnyű, ultrabooks, ultra-vékony és ultrahordozható. kifejezés "Ultrabook" Nagyon gyakran fordul elő, de technikailag ez nem egy kategória, hanem egyszerűen az Intel védjegye, amelyet a vállalat követelményeinek megfelelő laptopok kapnak. Legtöbbjük egy 13 hüvelykes MacBook Airre hasonlít, de 14 és 15 hüvelykes ultrabooks is megtalálható. Néha olyan rendszerek, amelyek szintén nagyon vékonyak, de nem az Intel paraméterei, „hamis könyveknek” (fauxtrabooks) vagy egyszerűen ultrabook-szerűnek hívják.

Ahhoz, hogy megértsük ezt az állatkertet, meghatározzuk a képernyő méretét, ami megegyezik a fent említett tippekkel a laptop kiválasztásával kapcsolatban, attól függően, hogy milyen gyakran kell utaznia vele. Ez a laptopok leggyakoribb kategorizálása, például a CNET-en.


Fotó: cnet1.cbsistatic.com

Ultraportálható (11-12 hüvelyk)


A Sony és az Apple erőfeszítései révén, valamint a Lenovo, a HP és más gyártók hibridjeinek megjelenésével a 11 és 12 hüvelykes képernyőkkel rendelkező ultra-hordozható rendszerek visszatértek a piacra. Általában alacsony feszültségű Intel Atom processzorokat futtatnak, vagy valamit az AMD E vonalból, a 11 hüvelykes Windows 8-as tabletták ára 499 dollárról indul, és a további billentyűzet körülbelül 100 dollárba kerül.

13 hüvelykes laptopok


Ez az egyetlen képernyőméret, amelyet külön kategóriában kell kiválasztani. Ezek az eszközök saját ökológiai résszel rendelkeznek. A 13 hüvelyk a legkisebb laptopméret, amit kényelmesen, egész napos kényelmesen tud dolgozni, és ugyanakkor a legnagyobb számítógép, amelyet könnyedén hordozhat magával több mint egyszer vagy kétszer hetente.Jellemző képviselői az Apple MacBook Pro és a Air, valamint a Sony Vaio Pro 13.

Amint már említettük, az „ultrabook” az Intel védjegye, amelyet gyakran használnak a 18 mm-nél kisebb vastagságú, 13 hüvelykes méretű, SSD-meghajtóval ellátott notebookok jelzésére. Mivel szinte az összes 13 hüvelykes hordozható számítógép ultrabooks vastag, a marketing kifejezés elhalványul a háttérben, és elfelejtheti a formalitásokat. Más szóval, ha a számítógép egy ultrabook, mintha úgynevezték volna, nem kell semmit feltalálni.

Néhány hibrid és transzformátor szintén a "13 hüvelyk" kategóriába tartozik, bár a 13 hüvelykes tabletta kicsit szörnyűnek tűnik.

Középméret (14, 15 és 16 hüvelyk)


Ezt a kategóriát a hagyományos 15 hüvelykes laptopok alkotják, valamint a 14 és 16 hüvelykes testvéreik. Bár technikailag mobil eszközöknek tekintik, többségük ülő életmódot jelent vagy otthoni munkaútvonal mentén mozog.

A legtöbb közepes méretű notebook két- vagy négymagos processzorokkal rendelkezik, általában Intel Core i, valamint 4 vagy 8 GB memória és nagy, legalább 320 GB-os merevlemez. Az olyan kiegészítők, mint egy külön GPU vagy Blu-ray meghajtó, ritkák, bár rendelkezésre állnak. Az Intel lehetővé teszi az ultrahangok és néhány 14 hüvelykes és 15 hüvelykes hordozható számítógépek hívását, ha bizonyos méreteik vannak, és számos konkrét követelménynek megfelelnek. De ez ritka.

Alacsony árak és lehetőségek közepes méretűek - a legszélesebb, és a legolcsóbbak körülbelül 500 dollárba kerülnek, és a felső sáv messze meghaladja az 1000 dolláros értéket. A tipikus konfiguráció 800 és 1000 dollár között van.

Asztali számítógép helyettesítők (17 hüvelyk vagy annál több)

Ezek a 17 hüvelykes képernyőkkel rendelkező, hatalmas laptopok a rendszeregység, a monitor és a billentyűzet kombinációját helyettesítik, de vészhelyzetben nem nagy dolog azok átadására.

Általában a quad-core processzor és az Nvidia vagy az AMD grafikus kártya működik itt. A képnek legalább 1080 p, 1920 × 1080-nak kell lennie, hogy ne legyen probléma a Blu-ray és más kiváló minőségű grafikus tartalommal.

Bár a 17 hüvelykes változatok a legjellemzőbbek ebbe a kategóriába, nagyon sok 18 hüvelykes modell van, és ezek a nagy asztali helyettesítők valódi orvosi komplexekké alakulnak otthon, a család számára, ahol a munka, a játékok, a videó és a hang egyben. Néha megtalálhatók a leválasztható 18-20 hüvelykes képernyőkkel rendelkező példányok.


Fotó: cnet4.cbsistatic.com

Hibridek, tabletták és transzformátorok


A legtöbb eltávolítható, átkapcsolható vagy összecsukható képernyővel rendelkező számítógépek 11,3 vagy 13,3 hüvelyk átlójú kijelzővel rendelkeznek, és szinte azonosak a megfelelő kategóriájú kettős laptopokkal. Néhányan, mint például a Lenovo Jóga vonal képviselői, a legtöbb idő, és úgy tűnnek, mint a szokásos laptopok, mások, mint például a Microsoft Surface Pro, többnyire tablet módban töltik életüket.

Jellemző processzorok az Intel Atom és a Core i5, ezért a hibridek legalább 499 dollárba kerülnek, néhány pedig 1000-nél nagyobb léptékben. operációs rendszer. Ezen túlmenően az ilyen rendszerek sok levehető billentyűzete és érintőpadja egyszerűen szörnyű. És mégis, ha egy kisebb mobileszközt keres, javasoljuk, hogy ne csak a hagyományos dupla szárnyú variánsokat nézze meg, hanem ne hagyja ki ugyanazt a hibridet.

CPU / processzorok

Akár tetszik, akár nem, bizonyos technikai dolgokat kell némi figyelmet szentelni. A modern Intel és az AMD processzorokról és arról, hogy hol élnek.

AMD


Ez a vállalat (a grafikus processzorgyártó anyavállalata, korábban az ATI néven ismert) nemrégiben kiadott egy új generációs gyorsított processzoreszközt.Az AMD-ben nem CPU-k (központi feldolgozóegység, CPU), hanem UPU-k (gyorsított processzoregységek, gyorsított feldolgozóegység, APU), és ezzel a CPU-k és egy külön grafikus processzor kombinációja, de egy „palackban”.

Az új AMD A4, A6, A8 és A10 chipek már tavasszal kezdték el betölteni az Acer, a HP és más gyártókat, de alkalmasak a költségvetés és a középosztályú számítógépek számára is. Kérjük, vegye figyelembe, hogy az AMD processzorokkal sokkal kevesebb laptop van, mint az Intel processzoroknál.

Az AMD processzorok teljes listája megtalálható a vállalat honlapján.

Intel


Ha laptopot, táblagépet, hibridet vagy akár asztalt is választ, akkor valószínűbb, hogy egy Intel processzor belsejében van. Az utolsó sor modelljei ugyanazok a nevek, mint a három előző generáció képviselői, ami némi zavart eredményez. Azonban a 2013 júniusában fényt látó zsetonokat Haswell kódnév alatt ismerik (az előző generáció az Ivy Bridge).

Ezek a negyedik generációs CPU-k, amelyeket 2013-ban jelentettek be, könnyen azonosíthatóak a negyedik számmal, amellyel kódjaik elnevezésének egy része elkezdődik. Például az új Sony Vaio Pro 13 Intel Core i5-4200U 1,6 GHz-es processzorral van felszerelve. További technikai részletek az Intel webhelyén találhatók.

A legújabb generáció és a korábbi processzorok teljesítménye közötti különbség kicsi. A Haswell ugyanakkor komolyan meg tudja takarítani az akkumulátor élettartamát, és az általunk tesztelt első hordozható számítógépek a 13 hüvelykes MacBook Air orrát törölték, a hirdetett 12 órás akkumulátor-élettartammal. Eddig a Haswell-tel rendelkező laptop keresése igazi küldetés, de feltételezhető, hogy hamarosan minden mobil munkára tervezett modellt fel kell szerelni velük.


Fotó: cnet4.cbsistatic.com

  • Core i3 sok költségvetésben és középosztályú laptopban dolgozik, elég a mindennapi szükségletekhez két mag.
  • Core i5 az Intel processzorfejlesztésének fő irányát képviseli, és számos 15 és 17 hüvelykes hordozható számítógépen működik, az árkategóriában 600 és 1000 dollár között.
  • Core i7 Négymagos változatban kapható, és drágább és produktívabb gépeken belül megtalálható, amelyeket csak a játékosok vagy azok, akik professzionálisan dolgoznak a videóval.
  • Pentium, Celeron és Atom még mindig készítenek (igen-igen!) és élnek egy energiahatékony résszel, és a komoly számítógépes vélemények szerzői undorításra emlékeztetnek. Ha lehetséges, kerülje a Pentium és Celeron zsetonnal rendelkező laptopokat. Az Atom legújabb verziója, korábban a Bay Trail néven ismert, tisztességes teljesítményt mutat és kiváló energiafogyasztást mutat kis tablettákban és hibridekben.
  • Xeon - processzor nagy teljesítményű munkaállomásokhoz. Valószínűleg soha nem keresztezi magát, hacsak nem érdekel egy új, hengeres Apple Mac Pro asztali gép vagy más rendszer, amely nem normál használatra szolgál.

Merevlemezek és szilárdtest-meghajtók

Az új laptopnak „hagyományos” merevlemeze van forgó lemezekkel (HDD) vagy egy szilárdtest-meghajtóval (SSD), azaz Nincs más, mint a flash memória, hasonló az SD kártyákhoz és az okostelefonokhoz. Vannak olyan hibrid meghajtók is, amelyekben egy kis (20 vagy 32 GB) SSD nagy HDD méretekkel működik együtt. Elméletileg ez lehetővé teszi a rendszer gyorsabb betöltését és az alkalmazások munkájának felgyorsítását, de például a zenei és videofájlok a merevlemezen tárolódnak.

  • HDD még mindig a legtöbb laptop fő meghajtója marad. A merevlemezek tágasak és olcsóak, de hatalmasak és melegek, és sok mozgó alkatrészük van. Legalább 320 gigabájtos merevlemezt kell választania, még a költségvetési rendszerek esetében is. A legtöbb lemez 5400 fordulat / perc sebességgel forog (angolul RPM-ként), de gyorsabb is - 7200-nál, ami hasznos adatfolyam, videószerkesztés és játékok számára.
  • SSD csendesen és alig melegítenek, de sokkal drágábbak és kevésbé tágasak.A 11 hüvelykes Apple MacBook összesen 64 GB-os SSD-t telepített, és 999 dollárba kerül. Lehetőség van 128-ra és 256 GB-ra frissíteni, de ez egy kicsit többet fog fizetni. Nem kétséges, hogy az SSD a jövő, de jelenleg a kapacitásuk viszonylag kicsi, és nem tárolhatók, például egy nagy videó gyűjtemény.

Gyakran feltett kérdések

Milyen portokra és extra funkciókra van szükségem?

Legalább egy USB port. A legtöbb modern laptopnak legalább két USB 3.0 portja van, amelyek gyorsabbak az USB 2.0-nál, de csak akkor, ha az USB 3.0 kompatibilis eszközök csatlakoztatva vannak, mint például a merevlemezek. Az SD kártyanyílás szükségességét még nem is tárgyalják. A HDMI videó kimenet mellett. Ma minden laptop rendelkezik Wi-Fi-vel, amely kompatibilis a protokoll szinte minden szabványával és bármely útválasztóval.


Fotó: cnet4.cbsistatic.com

Milyen portokat és további funkciókat lehet lemondani?

A legtöbb laptop még mindig régimódi VGA videó kimenettel rendelkezik, de ha nem szeretne valamilyen CRT monitorhoz csatlakozni, akkor nincs szüksége rá. A DisplayPort for video vagy Thunderbolt (ilyen nagy sebességű interfészek) csak akkor szükségesek, ha kompatibilis eszközök vannak. A legvékonyabb notebookok gyakran nem rendelkeznek Ethernet-csatlakozóval, amelyet Wi-Fi-vel helyettesítenek. Egyáltalán nem tény, és hagyja, hogy csak az eset legyen. De ha nincs ott, ez nem a világ vége. A Bluetooth jó, de csak akkor, ha Bluetooth egeret, Bluetooth hangszórót vagy Bluetooth fejhallgatót kíván használni. Ellenkező esetben ez haszontalan, és ha van - hasznos, ha ki nem kapcsolja az akkumulátort.

Szükségem van egy cd / dvd meghajtóra?

Inkább nem igen, és néhány vékony és könnyű notebooknál ez nem lehet elvben. De hasznos, ha elhagyjuk, mert nagyon sokan vannak, akik még mindig hatalmas filmeket, zenéket, játékokat és egyéb hasznos dolgokat tartalmaznak CD-n és DVD-n. Ie sokan szó szerint kötődnek az optikai lemezekhez - hagyják őket.

Szükségem van egy videokártyára?

Hacsak nem fogsz nagyon komoly játékokat játszani (Skyrim, Metro: Last Light, stb.) Ezen a laptopon, akkor több mint rendszeres számítógépes képességed lesz. Az integrált Intel GPU jelenlegi verziói a HD 5000 családhoz tartoznak, és nem fognak komoly (mint az említett) játékokat húzni, de a szokásos vagy a közelmúltban tekintett „komoly” játékokkal fognak foglalkozni. Igen, és az új megoldással, ha csökkenti a kép részleteit.


Fotó: cnet1.cbsistatic.com

Melyik a jobb: egy tabletta a Windows vagy egy laptop?


A Windows tabletták nagyon hosszú ideig nem okoznak semmit, csak csalódást, és csak a Windows 8 megjelenésével jött létre valami animáció. Végtére is, a Windows 8 képes érintőképernyővel működni, mint a rokonok (bár nem mindig, mint a legközelebbi rokonoknál), és a legtöbb tabletta és hibrid a rendszer alatt laptop módban működik, vagy a megfelelő tartozékokkal rendelkezik. Ha nagyon sokat gépel, vagy aktívan használja az egeret vagy az érintőpadot, jobb, ha egy hagyományos laptopot vagy egy nagyon laptopszerű hibridet választ, mint a Lenovo jóga.

Melyik a jobb: Windows vagy Mac OS X?
Ez az egyik provokatívabb kérdés. A Windows-rajongók értékelik rugalmasságát, a rendszer finomhangolásának és személyre szabásának képességét. Majdnem minden hardveren fut, és a nyolc év elején az érintőképernyők és a tabletták barátságosabbá vált, és egy korszerű felületet kapott, ami nagy áttörés volt.

Az Apple operációs rendszer csak bizonyos asztali számítógépeken és laptopokon működik. Ugyanakkor a közös szoftver- és hardverplatform jelenléte lehetővé teszi sokkal stabilabb és kiszámíthatóbb programok létrehozását, és ugyanaz a benyomás marad a felhasználó számára. És ez nem is beszélve arról, hogy sokan szívesen használják az OS X felhasználóbarát tervezését és navigációs és vezérlő elemeit. De a Windows alatt összehasonlíthatatlanul több program van írva, különösen szabadon; és természetesen játékok.

Meg kell vásárolni most, vagy jobb, ha várom a következő frissítést / frissítést / operációs rendszert / CPU-t stb.?

Ez egy millió dolláros kérdés, és szinte minden, ami a technológiával kapcsolatos.Még az új készülék, ami a házba kerül, már egy kicsit elavult, és minden nap egyre öregedőbbé válik, mert a következő új verzió majdnem kézben van. Ezt meg kell valósítani, és ha ezt megérti, könnyebb lesz az Ön számára, akkor pihenni és vásárolni valamit, ami örömöt ad. Semmi sem szárad a frissítéseken.

És végül - hogyan válasszon egy laptopot? Érdekes videó tippek az Eldorado üzletből

Figyelem! Az információk pontossága és a rangsor eredményei szubjektívek és nem reklámok.

értékelés

kiválasztás

Új technológiák