értékelés kiválasztás Új technológiák vélemények

Melyik fürdő jobb: öntöttvas vagy akril?

A vízvezeték-áruházban - mint a szerelemben - meglepődünk valaki más választása

Melyik fürdő jobb: öntöttvas vagy akril?

Öntöttvas vagy akril? Fém vagy műanyag? Ha figyelmen kívül hagyja a mérsékelt acélfürdő választékot, akkor a vízvezeték-szerelőket pontosan két táborba osztják a preferenciáik szerint - a hagyományok (öntöttvas) és az új (akril) szakemberei. Ahogy szerencséje lenne, minden terméknek megvan a maga sajátos előnye, ezért a vásárlók minden alkalommal megkérdőjelezik a boltban történő választás során felmerülő kétségeket! A felhasználói jellemzők teljes körét alapul véve pártatlan elemzést fogunk kockáztatni, és továbbra is válaszolni fogunk a kérdésre "Melyik fürdő jobb: öntöttvas vagy akril."

Hogyan válasszunk egy fürdőt

A legtöbb cikk a különböző termékek érdemeit üzleti szempontból és száraz módon sorolja fel, és a technikai paraméterek alapján kategorikus tanácsokat ad. De jobb, ha ezt másképp csináljuk - látni, hogy mi is fontos a fürdők felhasználóinak, és a valódi vélemények alapján hangos ajánlásokat fogalmaz meg a termék típusáról és anyagáról. Mit keresnek a vízvezeték-szerelő kiválasztásakor?

Lásd az alapvető követelményeket!

 • Kényelem a használathoz. ( "Jobb öntöttvas - melegebb»).
 • Színes. ( "Akril fürdő a csempe színe szerint rendezve»).
 • Ár. ( "Sajnos nem volt elég pénz a divatos és drága akrilokhoz, így kiváló minőségű öntöttvasot vásároltunk»).
 • Minőség. ( "Jó öntöttvas fürdőkben a zománc szilárdsága olyan, hogy a tengelyek a javítás során csökkentek és nyomok nem voltak»).
 • Könnyű ellátás. ( "Akril megtakarításokkal - nem kell fürdőszobai tisztítószereket vásárolni. Minden lerakódást egyszerűen le kell mosni vízzel.»).
 • Egyszerű telepítés. ( "Öntöttvas fürdő férje problémamentes»).
 • Kényelmes szállítás. ( "Az akril könnyen emelhető az ötödik emeletre»).
 • Méretek és kialakítás. ( "Az egyetlen plusz akril fürdő a méret.»).

A vélemények egyenlően oszlanak meg - és még mindig nincs egyértelműség, melyik fürdőszoba jobb: akril vagy öntöttvas. Tehát érdemes megvizsgálni a felhasználói állítások objektivitását!

Minőségi anyag - tartós fürdő

A vízvezeték fő követelményei - hosszú távú kényelmes használat az operatív és esztétikai tulajdonságok elvesztése nélkül. Ha a fürdőket ebben a perspektívában értékelik, akkor a vezetők valószínűleg lesznek öntöttvas. Végül is a fő jellemzői a következők:

 • Élettartam - 40-50 évig;
 • Jó hőteljesítmény - a víz lassan lehűl, kb. 10-15 perc alatt;
 • Nagy szilárdság - az anyag nem deformálódott, nem sérült, és gyakorlatilag nem fogy.

Figyelembe veszik az öntöttvas fürdő „gyenge kapcsolatát”, de érdemes tisztázni, hogy a jól ismert gyártók minőségi termékeiben szinte semmilyen probléma nincs a zománcokkal kapcsolatban. Csak sok évig tartó szolgálat után enyhe kopás és elvesztés lehet, de akkor már valószínűleg csak a fürdőt akarják frissíteni.

Ami azt illeti akril, akkor az azonos mutatók jellemzői a következők:

 • A szolgáltatás élettartama körülbelül 20 év;
 • A hőteljesítmény valamivel magasabb, mint az öntöttvas - egy Celsius fokos hűtés körülbelül fél órát vesz igénybe.
 • Gyenge ütésállóság, amelyet egyszerű javítások kompenzálnak;

Nagyon is fontos az akril fürdő kiválasztásakor nézd meg a használt fajtát megerősítésamely üvegszál vagy poliuretán kompozit alapján készül. Az első lehetőség nemcsak veszélyes, mert a sztirol előállításához felhasznált felesleges gőz, hanem hajlamos arra, hogy mikrokockákat képezzen az anyag későbbi megsemmisítésével. Az akril fürdőkben ez a fajta hiba nem állítható vissza. Poliuretán kompozitokkal nincsenek ilyen problémák, és a fürdő sok éven át viselet nélkül jön létre.

ármelyet elsősorban a minőség határoz meg, a „versenytársak” nem nagyon különböznek:

 • Öntöttvas - 8-20 ezer rubelt;
 • Akril - 9-25 ezer rubel és több.

Az anyagok megvitatásakor érdemes megemlíteni néhány olyan pontot is, amelyek a gyártási szakaszban vannak elhelyezve:

 • Méretek;
 • Alakja;
 • Színes.

E mutatók szerint öntöttvas határozottan veszít, mivel a szabványos téglalap alakú, fehér színű. -ban akrilAz anyag kiváló plaszticitása miatt szinte nincsenek korlátozások az alakra és méretre. Ezen túlmenően a műanyag könnyen festhető a tömegben, azaz a fürdő színpalettája nagyon széles.

kép
Fotó: kvartirakrasivo.ru

Összefoglalva az anyagok jellemzőit és költségeit, figyelembe véve a csoport összes felhasználói paraméterét, meg kell jegyezni, hogy az akril jobb, mint az öntöttvas hasonló áron és a technikai adatok enyhe késleltetésével.

Szállítás és telepítés

abszolút vezetésezeket az elemeket akril. Az alacsony súly csökkenti a szállítási nehézségeket, és egy jól átgondolt keretszerkezeti rendszer könnyen megvalósítható, még akkor is, ha nincsenek speciális készségek. A 120 kg tömegű öntöttvas rosszul szállítható és nehezen emelhető. Ezek a hiányosságok, mint kiderült, nagyon fontosak a felhasználók számára.

Az akril-fürdő telepítése a következő két módszer egyikének megfelelően történik:

 • a keretkereten lábakkal;
 • egy téglaalapon.

Egy harmadik módszer, amely egyesíti mindkét technológiát, szintén lehetséges. A telepítés módjától függetlenül gondoskodni kell a falra szerelt szerelőhorgokról vagy vezetőkről. Ez a megközelítés lehetővé teszi a fürdő alakjának stabilizálását, azaz a deformáció és a károsodás elkerülését a használat során.

A monolit öntöttvas könnyebben telepíthető, mivel nem igényel kapcsolási rajzokat és további feltételeket. A felhasználóknak csak nehéz vízvezetékeket kell helyezniük a fürdőszobába, és a szifont az utasításoknak megfelelően kell csatlakoztatniuk.

Minden vízvezeték-típushoz professzionális telepítési titkok:

 1. Külső felület öntöttvas fürdő Ajánlott ezüstfestékkel lefedni. Ez segít csökkenteni a hőátadást, ami azt jelenti, hogy a víz hosszabb ideig meleg marad.
 2. Telepítéskor akril minden manipuláció után érdemes még két fontos dolgot elvégezni: szigetelni kell a fürdő és a fal tömítését tömítéssel, és szárítás után ragasztószalaggal zárja le a varrást. Ez még nagyobb szerkezeti merevséget biztosít, ami nagyon fontos az akril vízvezeték számára.

Napi gondozás és használat

Nagyon érdekes kérdés a két fürdő típus közötti választás szempontjából! Az a tény, hogy a felhasználók és a gyártók véleménye hogyan kell ápolni az akril fürdőteltérnek:

 • Az első úgy véli, hogy elegendő vízzel öblíteni a vízvezetéket, és szappanos szivaccsal törölni kell;
 • A második ragaszkodik az akrilbevonatok ellátásához szükséges speciális alapok megszerzéséhez.

Ennek az ellentmondásnak köszönhetően viták folynak a fórumokon és a boltokban, hogy drága az akrilfürdő gondozása. Természetesen a helyes válasz az, amit a gyártók javasolnak. Mivel a víz, függetlenül attól, hogy az ideális, még mindig akril bevonatot hagy, ami fokozatos sárgaságát és megjelenésének elvesztését okozza. Sajnos az akrilápolási termékek nem tartoznak a költségvetési megoldásokhoz, így a pénzügyi költségek magasabbak lesznek, mint az öntöttvas tisztító paszta és gél.

Öntöttvas fürdő jó minőségű, a zománcot nem nehéz tisztítani a műanyag vízvezetékkel. A szennyeződéseket és lepedéket azonnal elmosják, és az eszközök korlátozása gyakorlatilag hiányzik. Az egyetlen dolog, amit nem kell vásárolni, olyan gyógyszerek, amelyek magas savtartalmúak. A maró környezet károsítja a bevonat szerkezetét, ami porozitását és fokozatos megsemmisítését okozza.

Az anyagok összehasonlítása folytán összefoglalhatjuk - A kiváló minőségű öntöttvas gondozása egyszerűbb és olcsóbb, mint az akril.

Melyik fürdő jobb?

A felhasználók igényei és az öntöttvas és az akril valóságos jellemzői alapján ezt meg lehet mondani A műanyag előnyei sokkal többek, mint az öntöttvas előnyei.


Fotó: www.santeh-allegro.ru

Ha feltételesen ugyanazt az értéket és hasonló technikai paramétereket akril:

 • Nem okoz problémát a szállítással és az emelkedéssel;
 • Csak szerelt;
 • Különböző színekben és formatervezési formákban értékesítettek;
 • Könnyen javítható sérüléssel és zsetonnal;
 • Gyorsan tisztított;
 • Hosszú ideig tartja a víz hőmérsékletét.

Érdemes megemlíteni az akril fürdők kényelmes használatának fontos tényét is. A műanyag mindig meleg anyag, ezért, miután úgy döntött, hogy zuhanyozni szeretne, nem kell a lábával állnia a fém hideg felületén, vagy várnia kell, amíg a víz fel nem melegíti a bevonatot. Ilyen kényelmetlenséget nem lehet elkerülni, ha vasaló van telepítve.

A hagyományok rajongói, természetesen hűek maradhatnak a nehézkes és nehéz vízvezetékhez, de a következő javításban még mindig gondolkodni fog: talán valamit modernebbnek és nem kevésbé minőségűnek kellene tekintenie, mint egy öntöttvas fürdő?

Végül pedig a Cersanit és a Villeroy & Boch cégek szakértői által készített videó - hasznos tippek a tökéletes fürdőszoba kiválasztásához:

Figyelem! Az információk pontossága és a rangsor eredményei szubjektívek és nem reklámok.

értékelés

kiválasztás

Új technológiák