értékelés kiválasztás Új technológiák vélemények

Új technológiák a légkondicionálókban

Mozgásérzékelők, telefonvezérlés és egyéb innovációk

Új technológiák a légkondicionálókban

Légkondicionáló Wi-Fi funkcióval

Pontosan érdekli:A légkondicionálás megfelelő kiválasztása

Az elveszett vezérlőpult már nem szükséges! A Wi-Fi lehetővé teszi, hogy a légkondicionálót távolról vezérelje - az internet segítségével. Most már vezérelheti a készüléket laptopoktól, táblagépektől és okostelefonoktól. Először 2012-ben vezették be az ilyen távirányítóval felszerelt légkondicionálót, de a modell széleskörű használatával Wi-Fi vezérlés adja meg most.

Tehát most, hogy be- és kikapcsolja a légkondicionálót, szabályozza a hőmérsékletet és a működési módot, nem csak a távirányító nélkül, hanem a háztól is jelentős távolságra, csak egy internetkapcsolatra van szüksége. És nem számít, hol vagy: munkahelyen, iskolában, a metróban vagy a repülőtéren. Képzeld el: a munkanap végén, elhagyva az irodát, az okostelefonodban beállítod a levegő kívánt paramétereit, és érkezésedkor már van egy kényelmes hőmérséklet a házban.

Annak érdekében, hogy a légkondicionálót Wi-Fi intelligens technológiával manuálisan ne állítsa be, beállíthatja a kívánt programot, amellyel a légkondicionáló működni fog, például egy héten.

Jelenleg a Wi-Fi vezérlés olyan modelleken érhető el, amelyek támogatják ezt a funkciót az iOS és az Android platformokon lévő modulok tulajdonosai számára.

 

kép
Fotó: www.samsung.com

 

Zajcsökkentés

Ez az innováció különösen azoknak szól, akik értékelik a csendet, és nem tudnak elaludni az idegen hangok kíséretében. A gyártók két módszert kínálnak. zajcsökkentés a kondicionáló munkája során. Először: egy speciálisan kialakított beltéri ventilátor alacsony fordulatszámon működik. Másodszor, a beltéri egység és a fal közötti távolság csökken, és ezáltal csökkenti a rezgést. Egy másik érdekes mód a csendes működés elérésére: néhány légkondicionáló modell elveszíti az első rácsot, és a levegő sokkal csendesebb lesz.

Különös figyelmet fordítanak az új Skew Fan technológiára: a zajszint 19 dB-re csökken. Hogy jobban megértsük, képzeljük el: 36 dB - a zajszint egy csendes utcában, 25 dB - suttogás 3 méteres távolságban, és 21 dB - egy nagyon jó mutató az új légkondicionálók számára. Ez a csodálatos eredmény a tengelyhez képest bizonyos szögben elhelyezett ventilátorlapátoknak köszönhető. A légellenállás jelentősen csökken ... mint a zaj.

 

kép
Fotó: air-est.com.ua

 

Mozgásérzékelő

Ezzel az innovációval a légkondicionáló képes önállóan meghatározni az emberek jelenlétét a szobában infravörös érzékelő. Az infravörös sugarak érzékenyen reagálnak minden emberi jelenlétre, és amint valaki magasabb, mint a szobában, az érzékelő tartományába kerül, azonnal megvizsgálja a hőmérsékletek közötti különbséget és jelet küld a légkondicionáló bekapcsolására. Kényelmes, ugye?

A detektálási mechanizmus egésze a hagyományos infravörös érzékelő elvének megfelelően működik, de Fresnel lencsével van felszerelve (az egész szobából az érzékelőre fókuszál) és érzékeny érzékelővel. Ez viszont két dolgot határoz meg: az emberek jelenlétét a szobában és tevékenységük mértékét.

 

kép
Fotó: www.airconservices.com.sg

 

Légkondicionálás mint műalkotás

A gyártók sok éven át tisztították a specifikációkat, és elsősorban az éghajlati technológiák tervezésén dolgoztak. És akkor jött a pillanat, amikor klímaberendezések tervezése elkezdte játszani az első terv szerepét. Nagyszerű példa erre az LG ArtCool sora, amely már belépett a piacra, beleértve az ArtCool Galériát egy dekoratív panellel és azon képességét, hogy megváltoztassa a képeket.

2015-ben a klímaberendezések a belső tér teljes körű részévé válhatnak. Van Van Gogh reprodukciója az ágyon? Kérlek! Ehhez nem kell eltávolítani a légkondicionálót a falról.

 

kép
Fotó: g.io.ua

A környezet gondozása

Szerencsére az emberek megértették, hogy gondoskodni kell a környezetről, és ez befolyásolta az éghajlati technológiák használatának környezetvédelmi normáit, vagy pontosabban azok szigorítását. Most Európában a természetes és leginkább a légkondicionáló berendezések \ t biztonságos hűtőközegek. Az Old World lakosai, akik már klimatikus berendezéseket telepítettek fluortartalmú hűtőközegekkel, sietnek, hogy átadják a berendezéseket természeteseknek.

Sokan közülük: propán, bután, izobután, ammónia, szén-dioxid és mások. A legígéretesebb és legbiztonságosabb a propán. Először is, ez nem károsítja az ózonréteget, másrészt nem befolyásolja a globális felmelegedést.

Európát követve a hazai termelők is tervezik az európai környezetvédelmi normákra való átállást, és ebben az értelemben a 2015-ös év mérföldkő lehet.

 

kép
Fotó: www.eurofitdirect.co.uk

 

Alapvetően új R32 hűtőközeg

A vezető japán szakértők aktívan feltárják a hűtőközegek piacát, és nem kevésbé vonzóak, mint a propán. Az R32 jelzésű hűtőközeg jelentős előnyökkel rendelkezik. Először is, mint a természetes "testvérek", szinte ártalmatlan a környezetre. Egy másik plusz: R32 kevésbé sűrű és viszkózus, mint mások, ami azt jelenti, hogy egyenlő teljesítmény mellett csaknem 30% -kal kevesebb. Megtakarítások! Ezen túlmenően ugyanaz az alacsony viszkozitás minimalizálja a nyomásveszteséget, ezáltal növelve a légkondicionáló teljes hatékonyságát.

Egyszerűen fogalmazva, az új hűtőközeg biztonságosabb, gazdaságosabb és hatékonyabb, mint versenytársai. Ez azt jelenti, hogy a rajta futó klímaberendezések kevesebb elektromos energiát fogyasztanak, kevesebbet fizetnek, és nem károsítják a környezetet.

 

kép
Fotó: static.red-dot-21.com

 

Figyelem! Az információk pontossága és a rangsor eredményei szubjektívek és nem reklámok.
Cikk kategóriákban:

értékelés

kiválasztás

Új technológiák