értékelés kiválasztás Új technológiák vélemények

Lehetőség van termékek mentésére? 10 egyszerű tipp

Hogyan lehet megmenteni a családi költségvetést és megszabadulni a felesleges kiadásoktól?

Lehetőség van termékek mentésére? 10 egyszerű tipp

Miért, ugyanolyan jövedelemszint mellett, néhány embernek az oroszlánrészeket az élelmiszerekre kell fordítania, míg mások nemcsak eléggé sokféleséget tudnak elfogyasztani, hanem egy esős napra is? Igen, csak ezek a többiek tudják hogyan takarítson meg az élelmiszerreanélkül, hogy megfosztaná magát és családtagjait.

Tervezze meg a költségvetést

A pszichológusok szerint a pénz mintegy 10% -a csak tehetetlenséggel tölt el, anélkül, hogy bármilyen hasznot vagy örömöt kapna. A költségvetés jelentős hányada és reklámozása.

Annak érdekében, hogy ne engedjék be a hirdetési trükköket, előzetesen döntsenek el arról, hogy hány hónapot szánnak az élelmiszerre. Győződjön meg róla, hogy készít egy listát a nagyobb vásárlásokról. A felesleges költségek elkerülése és a fegyelmezéshez való hozzászokás érdekében le kell írnia, még kis költségeket is. A tárolt ellenőrzések és az apró vásárlások írása segít Önnek, hogy megnézze, mennyi pénzt költesz felesleges triviaira. A legjobb, ha számítógépes vagy mobilalkalmazást használnak erre a célra, amelynek célja a családi költségvetés elszámolása.

Készíts egy menüt

Ez a régi és bizonyított megtakarítási recept valóban működik. A pénzt hetente borítékba terjeszti. Elemezheti az árakat a különböző üzletekben és piacokon, fokozatosan eldöntve a legjobb vásárlási helyet. Készítsen hozzávetőleges heti menüt, és hétvégén mindent megkapjon. Annak érdekében, hogy ne érezze a fájdalmat, kiosztjon egy kis összeget, hogy vásároljon felesleges "finomságokat", de ne költeni ezt a pénzt egy nap alatt.


Fotó: www.aisberg.com

Ne menj az üzletbe éhes

Ne feledje, hogy egy üres gyomorban minden megtakarítási gondolat azonnal elpárolog. Soha ne vásároljon ételt vacsorára munka után. Megállapítást nyert, hogy egy fáradt ember édes álmából álmodik, és a dühös és elégedetlen lesz sok haszontalan étel. Ne vegyen fel veled többletköltséget: készítsen előre listát a szükséges vásárlásokról és becsülje meg a költségeket.

Tömeges vásárlások

Ha olyan termékeket vásárol, mint a gabonafélék, tészta, cukor, friss hal ömlesztve, jelentősen megtakaríthatja. Bármely külvárosi gazdaságban olcsó baromfit, hasított testet vagy friss borjúhús vagy sertéshús is vásárolhat. Ha a családja kicsi, együttműködnie kell a szomszédaival vagy barátaival. A nagykereskedelmi piacon a húskészítmények jelentős kedvezmények szerezhetők be a munkanap végén: mivel a hűtőberendezések bérbeadása drága a mezőgazdasági termelők számára, sokkal könnyebb, hogy a fennmaradó árukat kedvezményes áron értékesítsék. Bár ez nem minden orosz városra vonatkozik.

Kedvezmények és értékesítés. Ne adja be a provokációkat

A legtöbb szupermarketben alkalmanként jelentős árengedményeket kínálnak. De légy óvatos: az értékesítés során valószínűleg elég bensőséges reklám lesz, ami meg tud vásárolni valamit, amire nincs szüksége. Annak érdekében, hogy ne essen a tapasztalt marketingesek trükkjeibe, ne maradjon túl hosszú ideig a szupermarketekben.

Le a káros termékekkel

Kizárólag a széndioxid-tartalmú italok, krekkerek, chipek és egyéb káros élelmiszerek, amelyek színezékeket, stabilizátorokat, sűrítőanyagokat, ízfokozó anyagokat tartalmaznak, kizárása. Tehát nemcsak a családi költségvetést fogja megmenteni, hanem a saját egészségét is. Figyelmeztetni kell: némelyek számára a legnehezebb az ilyen élelmiszerek elutasítása.

Szezonális termékek. fagyasztó

Annak érdekében, hogy a fagyasztott zöldségek és gyümölcsök jelentős mennyiségét ne fizesse túl, érdemes előzetesen előkészíteni őket a szezonban. Ha a háztartásában savanyúságot és pácolt zöldséget szeretne, kérjük, készítse el a házi készítésű készítményeket. És akkor is vásárolhat szárító zöldségek és gyümölcsök számára - a természet száraz ajándékai is nagyon hasznosak és ízletesek.


Fotó: softcraze.com

Félkész és csomagolt termékek

A boltban vásárolt szelet, gombóc, gombóc és egyéb kényelmi ételek sokkal többet fognak fizetni. Készítsük fel őket a hétvégén, és vacsorázzunk. A kemencében sült húslevél kiváló alternatíva lesz az egészségtelen kolbászok számára. Természetesen ez a tanács a legnehezebb az elfoglalt emberek követése.

Soha ne vegyen külön-külön csirke filé, mell és lábak. Szerezd meg az egész csirke és vágd le, hagyja a csontokat a húsleveshez: sokkal kevesebbet fog fizetni.

A gabonafélék, a cukor és a cukrászáru tömeges vásárlásakor nem kell túlfizetnie a csomagolást. A kemény sajt jobb, ha nem műanyagból, hanem tömegből vásárol. Kár, hogy az utóbbi időben egyre nehezebb az ilyen termékek megvásárlása.

Cserélje ki a drága gabonapehelyet friss vagy fagyasztott gyümölcs hozzáadásával. A szárított gyümölcsök, a túró vagy a házi joghurt lekvárral vagy bogyókkal kiváló vitaminforrás lesz a téli időszakban.

Ne főzzön túl sokat

A kevesebb hiányzó termék jobb családi költségvetés. Tanítsd meg magadnak, hogy kicsit főzzetek, hogy ne kelljen eldobni a hiányzó ételeket.

Ha extravert vagy

Vannak emberek, akik nem képesek kezelni a pillanatnyi vágyakat. Ha Ön egyike vagy, kérje meg a lelki társát vagy a háztartás egyik tagját, hogy tartsa meg a családi költségvetését.

Minden háziasszonynak természetesen saját megtakarítási receptje van. Válassza ki azokat, amelyek megfelelnek az életmódodnak. A prioritások helyes beállításával egyszer és mindenkorra megszabadulsz a meggondolatlan impulzus vásárlásoktól és erősíted a családi költségvetést.

Figyelem! Az információk pontossága és a rangsor eredményei szubjektívek és nem reklámok.

értékelés

kiválasztás

Új technológiák