értékelés kiválasztás Új technológiák vélemények

Jobb, ha a fürdőszobában a falat díszítik? Talán valami más, mint egy csempe?

A projekt szakértője, Natalya Kaplunova válaszol


Fotó: pol-master.com

A fürdőszoba egy speciális szoba magas páratartalmú és hőmérsékleti változásokkal, így a fali díszítéshez szükséges anyagok ne féljenek az ilyen körülményektől, könnyen ellenállnak a vízzel való közvetlen érintkezésnek, hogy tartósak legyenek, miközben stílusosak és szépek maradnak. Ezen túlmenően higiénikus, könnyen tisztítható és lúgokkal és savakkal szemben ellenállónak kell lenniük.

A kerámia csempe klasszikus marad a fürdőszobában. Különböző színek, formák és textúrák, könnyű kezelhetőség, a falak nedvességtől való védelme, a környezetbarátság és a higiénia előnyei. A telepítés azonban nehéz, időigényes, hosszú időt vesz igénybe, és a csempe gondtalan kezeléssel felosztható.

A porcelán csempe hasonló a kerámia burkolólapokhoz, de nagyobb szilárdsággal és kopásállósággal rendelkezik, a természetes kő utánzata. Megújíthatja a fürdőszobai tükörcserepeket, de itt az erősebb a kerámianál. Nem is olyan régen volt egy edzett üvegből készült üveglap, amely higiénikus és tartós, szép és tartós, de meglehetősen drága.

A mozaik jól néz ki a fürdőszobában, de ez a munka még nehezebb és drágább, mint a közönséges csempe. A mozaik lehet a kerámia, az üveg, a mosoly (hasonló az üveghez, de tartósabb és kifejezőbb), kő és még fém is, míg az alkatrészek eltérőek lehetnek.
A műanyag panelek a legolcsóbb módon a befejezéshez tartoznak, ezért olcsónak tűnnek, mivel a nyilvános helyekre hasonlítanak. De kiválaszthatja a kő vagy a fa lehetőségeit, stílusos. Az anyag higiénikus, tartós, tolerálja a hőmérsékletváltozásokat, miközben könnyen telepíthető és karbantartható. Mechanikusan nem túl tartós, az ütközés vagy az erős nyomás miatt.

A gipszkarton használható, ha vízálló vagy cement alapú. Elég olcsó, kis súlyú, kényelmesen szerelhető, növeli a hangszigetelést és az energiatakarékosságot. Ez az anyag azonban további díszítést igényel.

A festék a hagyományos anyagokra is vonatkozik, ideális felületet igényel. Csak nedvességálló, szennyeződésmentes fajták, jobb latexfesték. Olcsó választék, amely a színek és árnyalatok széles választékát kínálja, valamint lehetővé teszi a sablonok vagy a művészi festészet mintáinak létrehozását. Gondos karbantartást igényel.

Néha a fürdőszobai falakat mosható, vízálló tapétával, lehetőleg kopásállósággal szemben ellenálló (üvegszál, vinil vagy akril) is. A tapéta tetején is megnövelheti a tartósságot. De a fürdőszobában a tapéta erőssége még mindig sok kívánnivalót hagy maga után, a tartósság itt van a kérdésből.

A fa mindenütt gyönyörűnek tűnik, de a fürdőszobában antiszeptikumokkal és vízlepergető szerekkel kell kezelni. Nem a legolcsóbb megoldás, emellett gondos különleges gondoskodást igényel. Fából készült laminált paneleket is választhat.

Egy speciális öntapadó fólia beillesztése sokféle szín és textúrát kínál, olcsó. Az eredeti megoldásokat fel lehet venni, de nem lesz képes luxus megjelenésre. Nem túl erős és tartós anyag, buborékfólia és még le is nyerhető.

A fürdőszoba befejezését dekoratív vakolattal lehet elvégezni, ami olcsó és meglehetősen megbízható, csak itt kell kiválasztani és alkalmazni a vakolat keveréket a szükséges adalékokkal és lágyítókkal. A munka nem könnyű és „piszkos”, sok időt vesz igénybe.

Az agglomerátum viszonylag új anyagokra utal, hasonlít a kerámiára, egy vékony, különböző színű fényes felületű csempe, amely a kopás és a mechanikai ütközés ellenállóbb, könnyebb, mint a burkolás. Azonban ez a mesterséges anyag, bár elég drága, deformálódhat, ha nem megfelelően tárolják.

A márvány kiváló természetes anyag a fürdő számára, luxus, de drága. Tartós, környezetbarát, vízálló, "légzés". Azonban különös igényeket támaszt az ellátással, és fél a savas anyagoktól.

Van egyfajta linóleum a falak számára. Nem tartalmaz szövetbázist, teljesen szintetikus és hasonló egy műanyag laphoz. Rendelje meg. Azonban a tartósság, a plaszticitás és az egyszerű kezelhetőség előnyöket nyújt az ilyen szokatlan anyag kiválasztásában.

Ugyanakkor különböző anyagok kombinálhatók egymással, „nedves” zónákba helyezve, ahol a vízzel való érintkezés a legvalószínűbb, mondjuk a kerámia cserép, és más, igényesebb anyagokkal rendelkező területek befejezése.

Figyelem! Az információk pontossága és a rangsor eredményei szubjektívek és nem reklámok.

értékelés

kiválasztás

Új technológiák