értékelés kiválasztás Új technológiák vélemények

15 fürdőszoba világítási lehetőség

A fürdőszobai világítás színe és fénye.


Fénykép: comfortablehomedesign.com

Megfelelő elrendezéssel a fürdőszobában nagyszerű hely lehet a kikapcsolódásra és kikapcsolódásra. Ennek egyik legfontosabb feltétele a megfelelően szervezett világítás. Ha csak egy fényes lámpát használ a mennyezet közepén, akkor nem mindig lehet jelentős hatást elérni. Másrészről csak a világítást nem szabad korlátozni - általános tisztításra van szükség a tisztítás, mosás vagy a mosáskor reggel. Ezért jobb a fürdőszobában, hogy egyesítse a különböző típusú világítást, ami megteremti a kívánt kényelmet és kényelmet.
A fényes hangsúlyok elhelyezése nem olyan egyszerű, mint amilyennek tűnik. Kerámia burkolólapok, fajansz vízvezetékek és tükrök könnyű falak átalakítják és visszavonják a mesterséges fényt, fényt, feszültséget és irritáló szemet hozva létre. A fürdőszoba megfelelő kialakításával azonban ez elkerülhető.

csillárok 

A fürdőszobában csillár az általános világításhoz használatos. Jobb, ha úgy helyezzük el, hogy a közvetlen fény „ne érjen” a szemébe, még akkor sem, ha tükröződik a tükörfelületekről. Az is fontos, hogy a csillár helyes szerelési magasságát és helyét válasszuk, mert a melegített lámpák a vízcseppek behatolásából fakadhatnak, amelyek meglehetősen nehéz elkerülni a vízfolyások során.

 

gyertyatartó


Fotó: http://thislight.ru

 

A klasszikus sconces telepítése romantikát ad a fürdőszobához. A diffúz fehér fénylámpák árnyalatai segítik a fény megpuhulását. Szükség van azonban egy másik fényforrás biztosítására a szobában, hogy elegendő megvilágítást biztosítson a smink ellátásához és alkalmazásához.
A sconces olyan diffúz fényt biztosít, amely nem árnyékot, lágyabb, hangulatos légkört teremt. A fényt mindenképpen a tükör mindkét oldalán elhelyezni kell a fény egyenletes visszaverődéséhez. Ez teljesen kiküszöböli a tükröződés és az árnyékokat a tükör felületén.

 

Helyi mennyezeti lámpákFotó: st.houzz.com

 

A fényszórókat gyakran használják a fürdőszoba egyes részeinek irányított vagy általános megvilágítására. Az integrált világítás rendszerint kiegészítő. Ha a csillár mellett helyiség mennyezeti lámpákat is telepít a szoba kerületén, akkor a fürdőszoba mérete nagyobb lesz.

 

 


Fotó: searchbuild.ru

Az ilyen lámpák a mennyezetbe, a falakra, a bútorokba ágyazhatók.

 

Felületre szerelhető mennyezeti lámpák


Fotók: images.meredith.com
 

A felső lámpák tökéletes megoldást nyújtanak a fürdőszobai világítás kérdésére. Könnyen kezelhető, gazdaságos, könnyen felszerelhető minden mennyezetre. Ezek a lámpák kényelmes környezetet teremtenek a kozmetikai és vízkezelési célokra. Az árnyalatok megakadályozzák a nedves gőz és a zuhanyfúvók behatolását a portól és a nedvességtől. A mennyezeti lámpák telepítése a fürdőszobában végtelenül élvezheti a fényes és meleg fényt.

Függőlámpák (plafonds) 

A mennyezeti lámpák nagyszerűek az alapvető fürdőszobai világításhoz. Ezek falra vagy mennyezetre vannak felszerelve. A mennyiséget a szoba területe határozza meg, ha egy kis szoba, akkor egy erős lámpa elegendő. A mennyezetre vagy a falakra több világítótestet is telepíthet.

 

Irányított fény és háttérvilágítás


 

Annak érdekében, hogy pihenjen és megszabaduljon a fürdőben, legalább feltételesen külön sarokba kell helyezni a többi vízvezetékből. Vannak olyan fürdők modellek, amelyek önálló világítással rendelkeznek - gyönyörű látvány, de nem mindenki engedheti meg magának.Fotó: 3.bp.blogspot.com


A megfizethetőbb megoldás az, hogy az irányított fényű fürdőszobai zónákat választja ki, a szobát a szürkületbe merítve. Ez a hatás színes üveglámpákkal vagy sconces-ekkel érhető el.

 

TükörfényFénykép: homester.com.ua

 

A világítási tükröknek számos lehetősége van. Ha egyrészt fényt hoznak létre, akkor a lehető legnagyobb mértékben ki kell töltenie az egész szobát. A fürdőszobában a tükör megvilágítása jobb a diffúz fény. Más esetekben szimmetrikus megvilágításra van szükség, hogy minimálisra csökkentsék a vakító fény és az árnyékok kockázatát.


Fotók: images.meredith.com

Ez egy további fényforrás, amely külön is használható. Lehetővé teszik, hogy kellemes visszafogott világítást kapjunk és a fürdőszobát díszítsük.

 

Süllyesztett süllyesztett lámpák


Fotók: images.meredith.com

 

Ezek a lámpák nagyon jó választás mind a fürdőszobák kialakítása, mind az energiatakarékosság szempontjából. Ezek alacsony feszültségű átalakítókon vagy halogénszelepeken alapulnak. Dimmer hozzáadásakor lehetőség van a fürdőszoba megvilágításának beállítására. Általában a mennyezetbe vannak beépítve, de ha a fürdőszoba kicsi, akkor a telepítés problémás lesz.

 

Természetes fényFotók: images.meredith.com

 

A természetes fény a legolcsóbb és legegészségesebb. Azonban nem minden fürdőszobában van ablak. És ha az ablaknyílás telepítése lehetetlen, kiváló megoldás áll a lumen szervezésében. Ilyen rések révén a szobában behatol a természetes fénybe. Az alagút lumen éjszaka és este is használható, miután egy speciális világítótestet telepített a keretébe.

 

Zónás világítás


 

A nagy területek fürdőszobái lehetővé teszik, hogy a helyiségeket lámpák segítségével rendezzük be. Alapvetően a mosogató és a tükör zónái vannak (ahol a tulajdonosok rendbe kerültek), valamint egy fürdőzóna (ahol mosnak). Ebben az esetben a fény bekapcsolódhat abban a zónában, ahol a személy jelenleg van. A helyiségeket olyan zónákra bonthatja, amelyek különböző megvilágítási forrásokat használnak, például lámpák, helyi források, csillárok, LED-es lámpák stb. Itt mindent csak a tulajdonos fantáziái korlátozhatnak.

 

Színes víz


 

Jelenleg mindenki gondoskodik a fürdőszobában egy igazi aqua show-ról és egy felejthetetlen kikapcsolódásról. Ez lehetséges a zuhany, a csapok, a LED fúvókák, a színes szalagok stb. Az ilyen eszközök lehetővé teszik, hogy új színekkel díszítse a szobát, így a hangulat kényelmesebbé és kényelmesebbé válik.

Ezek a fények több színnel is rendelkezhetnek, nagyon könnyen és gyorsan telepíthetők. Ezen túlmenően ezek az eszközök sok hasznos és érdekes funkcióval is rendelkezhetnek, ami lehetővé teszi, hogy a vízkezelések még kellemesebbé váljanak.

 

Víz világító lámpák


 

A víz kiemelése segít, hogy a fürdőszoba hangulata titokzatos, romantikus és szokatlan legyen. Természetesen ezt speciális mellékletekkel, eszközökkel és egyéb eszközökkel teheti meg, de nem mindenki megengedheti magának. De megteheti a lámpákat. Ezek tökéletesen elhelyezhetők és felszerelhetők bármely helyen, hogy a vízáram a fénysugár alá kerüljön.

 

Süllyesztett lámpákFotó: svet.modul.ru

 

Ezek a lámpák jobban illeszkednek az álmennyezetekhez. Ez azonban nem a legjobb megoldás a fürdőszobában, mivel a mennyezetbe épített lámpák fénysugara lefelé irányul, szórás nélkül. A legmegfelelőbb megoldás az, hogy a lámpatesteket beállítható forgási szöggel kell használni.

 

Bútor világításFotó: media.san-premium.ru

 

A fürdőszoba egyszerűen nem jelenik meg különböző polcok, polcok, fiókok és szekrény nélkül, ahol mosóhelyeket, fürdőköpenyeket, törölközőket és egyéb szükséges tárgyakat és dolgokat tárolhat. A fürdőszobabútor felszerelhető a helyszíni beépített lámpák megvilágításával, amely lehetővé teszi, hogy gyorsan és könnyen megtalálhassa a szükséges dolgokat.


Fotó: atlantis-mebel.ru

Ezen túlmenően, az ilyen miniatűr források használata a fürdőszobának egy extra varázsa.

 

Egyes területek színvilágítása


Fotó: bauservice.ru

 

Annak érdekében, hogy az egyéniséget a fürdőszobának és a helyiségnek kellemesebbé tegye, a zónák színvilágítása lehetővé teszi. A fürdőszobában mélyedések és fülkék is rendelhetők. Világos színű ékezeteket lehet elhelyezni a különböző edények és dekorok elhelyezéséhez használt fülkékben. Néhány színt különféle színekkel teheti meg. Az ilyen megoldások biztosan sokakhoz fognak fordulni.
A világítótestek, csapok, bútorok stb. Még egy kis fürdőszobában a színes világítás nagy szerepet játszhat átalakításában. A szoba külső megjelenése mellett az ilyen megoldások kényelmessé teszik a fürdőszobát. Különböző hatásokat hozhat létre, és a fantáziáit valósággá teheti.

 

És végül ...

A fényforrások teljesítménye és mérete közvetlenül függ a számuktól. Minél több lámpa van, annál kisebbnek kell lennie. Ha követi ezt a szabályt, a fürdőszobában egységes világítás érhető el.

A fényes játék olyan izgalmas, hogy néha elfelejtjük a legegyszerűbb biztonsági szabályokat. És ez a feledékenység szomorú következményekkel járhat, különösen a fürdőszobák világításakor. Emlékeztetni kell arra, hogy elengedhetetlen a fényforrásoknak a nedvesség közvetlen behatolása elleni védelme, és a vezetékeket szakembernek kell elvégeznie, az összes szabálynak megfelelően.
 

Figyelem! Az információk pontossága és a rangsor eredményei szubjektívek és nem reklámok.

értékelés

kiválasztás

Új technológiák