értékelés kiválasztás Új technológiák vélemények

Hogyan válasszuk ki a WC-t?

"Fajansz trónt" vásárolunk

Hogyan navigálhatunk a különböző egészségügyi termékek között, és kiválaszthatja a WC-t, amely tökéletesen illeszkedik a fürdőszoba belsejébe.

A WC kiválasztásával mindegyik más. Néhányan csak egy mindennapi használatra szánt utilitáriumot látnak, mások szeretnék, ha a funkcionalitást és az esztétikai megjelenést kombinálják a kiválasztott termékben. A vízvezeték-üzletekben a WC-csészék kiválasztása igen nagy. Színük, alakjuk, lefolyószerkezeteik elrendezése és - ami a legfontosabb - az árban különböznek. Az átlagos vásárló számára a háztartási WC körülbelül 100 dollárért nem különbözik az európai mintától 300-400 eurós áron. Hogyan válasszuk ki a WC-t, mit kell keresni a legjobb készülék megvásárlására az árkategóriájában?


Fotó: www.mosname.ru

 

Tervezési jellemzők

Csatorna csatlakozás. Az első dolog, amire figyelni kell, amikor kiválasztja a WC-csészét, egy módja annak, hogy csatlakozzon a csatornabútorhoz. A készülék hátoldalán van egy kimeneti fúvóka, amely függőlegesen elhelyezhető (a kimeneti nyílás a padlóra nézve), vízszintesen vagy 45 fokkal. A legtöbb lakóház megfelelő ferde WC-tál (vagy vízszintes). A függőleges kioldású készülékek csak magánlakásokhoz és néhány Sztálin által épített lakóházhoz alkalmasak.

Víz csatlakozás a tartályhoz. Az olcsó hazai modellek többségében oldalirányú vízcsatlakozás biztosított. Az armatúra a tartály tetején helyezkedik el, úgyhogy mindaddig WC-csésze ne töltsük ki, halljuk az ömlött víz hangját. Előnyösebb az úgynevezett "néma" töltő tartályokkal rendelkező modellek kiválasztása, amelyekben alulról víz kerül. Íme a lehetséges lehetőségek.

Néhány behozott WC-csészében a szerelvények nyílása található a kollekcióban, de egy készlet egy olyan fúvókával van ellátva, amelyen keresztül a víz a tartály aljába kerül. A második opció - a vízellátás furata található. Vannak olyan modellek is, amelyek két lyukú univerzális csatlakozásra szolgálnak - az oldal és az alsó. Ebben az esetben a WC behelyezése után a nem használt furatot egy speciális dugóval zárják.


Fotó: www.smesx.ru


A víz elvezetésének módja. A WC-csészék legtöbb modern modellje a víz elvezetésére szolgáló nyomógombokkal van ellátva. És csak az olcsó háztartási készülékek között néha kipufogógáz-mechanizmust találunk, melynek fogantyúja van, amit fel kell húzni. Gyakorlatilag minden behozott WC a kettős módú elvezető mechanizmussal rendelkezik. Gazdasági üzemmódban a vízmennyiség fele lemerül, teljes lefolyási üzemmódban a teljes tartály kiürül. A napjainkban folyamatosan növekvő vízellátási árakkal a legjobb választás a kettős öblítésű WC-csészék.

Tálforma és öblítő áramlás. A WC-cső vízzárában lévő vízáramlásnál bizonyos esetekben víz van. Ebben az esetben a nem tiszta víz fröccsenése a WC-n ülő személy fenékjére kerülhet. Hogyan válasszuk ki a WC-t fröccsenő nélkül? A kifröccsenő hatás elkerülése érdekében egyes gyártók kerámia párkányt készítenek a tálban, amely a vízáramot újra elosztja. Ez a kialakítás nem túl sikeres. Először is, a víz megmarad a mélyedésben, és a rozsda és a mész nem rendezett pereme folyamatosan képződik. Ezen túlmenően, a "polcon" a teljes széklet mennyiségét megtartja. És annak érdekében, hogy mossa őket, nagy mennyiségű vízre van szükség erős nyomás alatt. Tehát mi a helyzet a gazdaságos mentesítéssel és a beszédgel?

A „polc nélküli” WC-k a tál ferde belső felületével sokkal kényelmesebbek. Ebben az esetben a legtöbb széklet azonnal beleesik a vízbe.Ez megakadályozza a kellemetlen szagok terjedését, és kis mennyiségű vízre van szükség a tál mosásához. A gyártók másképp oldják meg az ilyen WC-tálak splash problémáját. Például tervezzünk egy tálformát úgy, hogy a vízpermet ne érje el az ülő személyt.

A rendezéshez milyen WC-edények jól lemosnak, figyelembe kell vennie azokat a tényezőket, mint az öblítő áramlás szervezése. E tulajdonság szerint a WC-csészék két típusra oszthatók - kaszkád és kör alakú (örvény) vízelvezetéssel. Az első esetben egy folyamatos vízáramot irányítunk a tál közepére, a másodikban a WC-csészék pereme körül. Körkörös vízelvezetéssel létrejön egy szívócsatorna, így a szennyeződéseket hatékonyabban eltávolítják. Most számos vezető szanitergyártó gyártó a körkörös lefolyású WC-tálak gyártására összpontosít.

Telepítési módszer

A telepítési módszer szerint három WC-tálcsacsoport különböztethető meg - a padló, a konzol és a kiegészítő. A padlóra szerelt eszközök piacunkon a leggyakoribbak. A WC-csésze padló a padló aljához van rögzítve, tipikusan a készülékkel együtt szállítva.

A konzol WC speciális fémszerkezetre van szerelve - telepítés. A telepítés rejtetten van felszerelve - fel van szerelve rögzítő anyaggal (gipszkarton) és burkolva. A telepítés beépített leeresztő tartályral rendelkezik, így a hátlap mögött is látható. A fal elülső felületén csak egy gomb látható a víz elszívásához.

Side WC kompakt (pl. a tálat és a tartályt kombináló eszköz) és külön tartály formájában szállítható. A második esetben a süllyesztett tartályokat használják (mint a konzol WC-tálakhoz).

Nem lehet azt mondani, hogy a bemutatott WC-csészék egyikének előnye van más szerkezetekkel szemben. Itt kell kiválasztani, hogy egy adott fürdőszoba tervezési döntéseire összpontosítsunk, különös tekintettel a szoba konfigurációjára és a személyes preferenciákra.

Minőségi öntés

A mindennapi életben az anyagot, amelyből a tálat és a WC-tartályt készítjük, "fajansz" -nak nevezzük. Valójában a WC agyagból és porcelánból készülhet. Melyik WC-t jobb vásárolni - porcelán vagy cserép? Elméletileg az egészségügyi porcelán sűrűbb és kevésbé porózus anyag, mint a fajansz. A gyakorlatban azonban ez a funkció nem befolyásolja nagymértékben a készülék teljesítményét. Végül is, az öntvényen kívül egy vastag zománcréteg van, és maga az anyag nem érintkezik a vizes közeggel. Tehát "porcelán WC" - inkább a marketinglég néhány cég. Végül is hagyományosan a porcelánt magasabb minőségű és elit anyagnak tekintjük.


 

A WC-csészék kiválasztásakor jobb, ha figyelmét nem az anyag, amelyből az öntés készül, hanem annak minőségére összpontosít. Először is meg kell becsülni annak a résznek a geometriáját, amely az építési bázissal szomszédos lesz. A WC-k a "lábak" alsó része a konzoleszközökben - az oldalsó sík, amely a fal mellett van. Ezeknek a részeknek a felülete tökéletesen síknak kell lennie, anélkül, hogy megdöntött és „humps” lenne. Ellenkező esetben a készülék beszerelése után egy csúnya, egyenetlen rés jelenik meg a készülék és az alap között, és maga a készülék terhelés alatt is instabil lehet.

A második minőségi mutató - a zománc megjelenése. Sima, fényesnek kell lennie, nem botlás, karcolások, sötét foltok és egyéb hibák. Egyes gyártók szaniterárukat (beleértve a WC-tálakat is) speciális csepegtető bevonattal látják el. A vízcseppek azonnal eldobják az ilyen bevonatot, és rövid időn belül a használat után a készülék belseje majdnem megszárad. Ez a típusú bevonat a higiéniai szempontból és a WC-vel való ellátás szempontjából előnyösebb. A káros mikroorganizmusok nem száradnak száraz felületen.És mivel a víz sokáig nem marad a bevonaton, gyakorlatilag nincs rajta a mészsók rozsda és üledéke.

Tartozékok és műszaki fejlesztések

A legtöbb gyártó a WC-ket kiegészítőkkel, például ülésekkel látja el. Az ülések árai változhatnak, attól függően, hogy milyen minőségű műanyagból készült. Az úgynevezett "kemény" ülések tartós, alacsony porózus műanyagból készülnek. Általában az ilyen ülésekre speciális acélötvözetekből készült zsanérokat és rögzítőket helyeznek el, és a fedél olyan mechanizmusokkal rendelkezik, amelyek biztosítják a sima leeresztést. A webhelyeken megjelenő hirdetésekben néha ilyen helyzetet találhat WC mikrohullámú. Ez nem teljesen helyes meghatározás, amely a fedél sima leeresztésének mechanizmusát jelöli.

Az olcsó WC-ülések lágyabb műanyagból készült félig merev ülésekkel vannak felszerelve. Az ezeken az üléseken található rögzítők és zsanérok szintén műanyag. Ennek megfelelően a félig merev ülések élettartama nem túl hosszú, a műanyag gyorsan elhasználódik és karcolások.

Egy olyan WC-t, amely egy elektronikus eredménytáblán lévő vizeletvizsgálati adatokat jelenít meg, alig lehet újdonságnak nevezni. Ezt a modellt Japánban fejlesztették ki több mint húsz évvel ezelőtt. De ugyanez a „technológiai csoda” csak speciális kiállításokon található. Az átlagos fogyasztó számára megfizethetőbb bidé WC. A meleg vizet egy speciális visszahúzható csaptelepbe tápláljuk be, amely a WC-csészébe kerül. A víz hőmérséklete előre beállítható termosztát segítségével. Vízkezelési eljárások után a szárítási funkció aktiválódik. Az öntisztító funkcióval ellátott WC-tálak modelljei vannak, amelyek minden látogatás után fertőtlenítőszerrel vagy tisztítószerrel feldolgozzák a tálat. Természetesen az ilyen WC-k nem mindig megtalálhatók a szabad piacon. A szállítótól előzetesen meg kell rendelni őket, figyelembe véve azt a tényt, hogy a gyártótól függően a szállítási idő 1-2 hónap. 

Szokatlan WC-tálak

 

Egyes közintézmények még mindig használják beépített WC padló típusú "perzsa tál". De az a tény, hogy hazánk számára a szovjet múlt egzotikus vagy „emléke”, a muszlim országokra vonatkozó abszolút norma. A vallási hagyományok miatt a muzulmánoknak tilos higiéniai eljárásokhoz használni a papírt (hogy ne tisztítsák meg kezüket a „tisztátalan helyek megérintésével”). És a perzsa tálban könnyen használhatja a higiénikus tusolót (bár sokan higiénikus tusszal és a szokásos WC-vel vannak felszerelve).


A rendezetlen fehér kerámia WC-tálak az egyszemélyes néző számára „egy személyre” vonatkoznak. De a tervezői modelleket nem lehet monotonnak nevezni. Itt fémes bevonattal ellátott felszerelések találhatók, WC-k, teljesen rozsdamentes acélból, porcelán tálak, kézzel festett, aranyozott és dombornyomott díszítéssel. Természetesen WC-csészék kiválasztása Az elit kategóriákból jobb, ha a szakmai tervezőt bízza meg.

Figyelem! Az információk pontossága és a rangsor eredményei szubjektívek és nem reklámok.

értékelés

kiválasztás

Új technológiák