értékelés kiválasztás Új technológiák vélemények

15 kis fürdőszoba design ötlet

Fürdőszoba felújítás tervezése? A kis fürdőszobák érdekes belső terének fotói - és néhány hasznos tipp.Milyen szobát használ minden nap, annak ellenére, hogy kis méretű? Jól van, a fürdőszoba. Itt mossuk, mossuk és mosjuk.
Éppen ezért a fürdőszoba kialakítása általában csak a teljes gyakorlati szempontból különbözik, és természetesen nem az eredetiségtől és az egyéniségtől. Ennek oka egy nagyon kicsi terület, amelyet a tervezők és építők vízkezelési eljárásokhoz rendeltek. Ezért a lakástulajdonosok többsége nem is gondolja, hogy egy kis fürdőszobába „hely”, „kényelem és harmónia” lehetséges-e?
De ahhoz, hogy ezt a szobát valódi mesterművé alakítsuk, nagyon egyszerű.

falak

Mindenki tudja, hogy a világos árnyalatok vizuálisan „eltolódnak” a teret (beleértve azokat is, akiknek semmi közük a belsőépítészethez). De ha egy kis fürdőszobában feküdt a tiszta fehér csempe falai, az eredmény nem lesz szíves (kivéve, ha a kórházi kezelőszobák rajongója).
Ezért a tervezők azt javasolják, hogy a helyet ne csak könnyítsék meg, hanem színes vízszintes, függőleges vagy ferde csíkokkal kell elválasztani. Ebben az esetben a sötétebb árnyalatok csempe az alábbi módok egyikén helyezhető el:

 • csak a fürdőszoba alján, a könnyebb tónusoktól elválasztva keskeny csempe - csempe, amelynek második sora egy vagy két lapot helyez el a mennyezet alatt;
 • a falak alján és tetején (ez a kialakítási lehetőség a legmagasabb a magas mennyezetű kis fürdőszobákhoz);
 • a négy fal egyikén (vagy az egyik sarkon, például, ahol a zuhanykabin van felszerelve), függőleges csíkokkal „támogatva” a másik háromra;
 • függőleges menetes ferde csíkok formájában, amelyek megfelelnek a fürdőszoba padlójának színének;
 • a sötétebb függőleges csíkok egy falon (például a fürdő közelében) a másik színű vízszintes csíkokkal (a tükör közelében) igazítva.


Fotó: cdn.freshome.com

 

De a fürdőszobában használt kerámia burkolólapok, amelyeken a falak béleltek, a tervezők szinte soha nem korlátozzák:

 

 • Kék színű (kéktől lilaig). Ez az ég és a tenger árnyéka, amely a nyugalomhoz és a nyugalomhoz kapcsolódik, ezért inkább alkalmas fürdőszobás szobákhoz, nem pedig zuhanykabinokhoz.
 • Zöld szín. Minden árnyalata a tudatalattiban kapcsolódik a szépséghez és az ifjúsághoz, így nagyon gyakran használják a kis fürdőszobák kialakításában, amelyekben egy kis szobát, amely túlterhelte az egészségügyi berendezést, vidámabb design. Ráadásul a zöld színnek egyedülálló dupla felülete van: a kék szín mellett "hidegnek" tűnik, és sárga színnel együtt "melegnek" tűnik.
 • A narancssárga szín a meleg és a kényelem szinonimája. A legnépszerűbb szín a homok, de kisméretű fürdőszobákban jobb, ha világosabb és tisztább árnyalatokat használunk, fehér falakkal és ugyanolyan színű csíkokkal hígítva.
 • A vörös szín a színektől függően változatos érzelmeket ad a fürdőszobának: a finom rózsaszín szín a fürdőszobához nőiességet, a sötétbarna színek pedig férfiasságot és erőt adnak hozzá.

mennyezet

A legnépszerűbb mennyezeti szín fehér (lehet átlátszatlan és fényes). A tervezők azonban gyakran használják a mennyezet árnyalatait a kerámia burkolólapok kiválasztásához. Ebben az esetben a mennyezet árnyékának nagyon könnyűnek, tágasnak és szelídnek kell lennie, különben „nyomás” érzés lehet.Fotó: cdn.freshome.com
Fotó: digsdigs.com
 

Paul

A padló színét a fal sötétebb árnyalata szerint kell kiválasztani.Mivel egy kisméretű fürdőszobában a padló nyitott területe rendszerint elhanyagolható, nem a legjobb megoldás a többszínű csempe használatára, vagy a kockás mintázatba helyezésére (ez csak a terhelést adja a helyiségnek).

A burkolatok színe a lapok között a falakon lévő varratok kitöltésének árnyalatával illeszkedik, vagy maga a lapka színe. Itt nemcsak az eredmény esztétikai észlelésére kell összpontosítanunk, hanem a gyakorlatiasságra. Ezenkívül szokásos a fürdőszobában, hogy szőnyegeket helyeznek, amelyek szinte teljesen lefedik a padló szabad részét.

 Fotó: cdn.freshome.com


A helytakarékosság érdekében egy mosógépet (elülső betöltést) lehet részlegesen nyomni a mosogató alá, kissé megemelve a szokásos magassághoz képest. Ha a gép beépített változatát sekély mélységgel használja, akkor általában a mosogató alá telepíthető, az éjjeliszekrényben rejtve.


Fotó: cdn.freshome.com

Ha mindig sok buborék és flakon van a fürdőszobában, vegye figyelembe a tágas szekrények beszerzését (a mosogató alatt, a tükör közelében, a mosógép felett, és a helyiség sarkában is külön telepítve).


Fotó: cdn.freshome.com
Fotó: cdn.freshome.com
Fotó: cdn.freshome.com


Ne felejtsük el, hogy a helyiséget közvetlenül a fürdőszobában, eredeti házi szekrényké alakítjuk, például háztartási vegyszerekre.Fotó: st.houzz.com

A fürdőszobát frissíteni kell vízvezeték vásárlásával. Pontosabban az elsődleges szín kiválasztásával. A legegyszerűbb lehetőség a fehér. Lehetővé teszi, hogy „árnyékoljon” a különböző árnyalatokkal, fokozza és kiegészítse őket a falakon és a mennyezeten, a színtartomány korlátozása nélkül.
Egy másik dolog - színes vízvezeték. Javasoljuk, hogy csak egy kis fürdőszobát tervező projekt létrehozása után vásároljon. Ellenkező esetben maga a "keretet" helyezi a falak és a mennyezetek anyagának árnyalatába.Fotó: homedesignstyle.org


A fűtött törölközőtartót és a mosógépet előzetesen kell megvásárolni, kiválasztva a legkompaktabbat. Ha van egy ablak a fürdőszobában, a fűtött törölközősín cserélhető rendszeres akkumulátorral.

És ne felejtsd el megnézni a következő lehetőségeket:

 

 • egy tágas fürdő helyett egy saroktálcával felszerelt zuhanykabin felszerelése;
 • sarok mosdó beszerzése;
 • a fürdő helyének megváltoztatása (nem mentén, hanem a fürdőszobán), ami egy kis fürdő megszerzéséhez vezetne, de szabad helyet ad a szobában;
 • Szabályos tükör cseréje (amit nem lehet nélkülözni a fürdőszobában) csuklós tükörrel.

A gyermekek vízjátékai számára jobb, ha egy speciális hálózsákot vásárolnak, amely a fürdő fölötti horogról van függesztve.
 

Figyelem! Az információk pontossága és a rangsor eredményei szubjektívek és nem reklámok.

értékelés

kiválasztás

Új technológiák