értékelés kiválasztás Új technológiák vélemények

Hogyan kell gondoskodni az álmennyezetekről?

Hogyan kell mosni a PVC-ből a nyújtó mennyezetet? Hogyan tisztítsuk meg az anyagot? Hogyan lehet eltávolítani a foltokat? Válaszok a cikkben.


Fotó: consumerenergyinyourcommunity.wordpress.com

Stretch mennyezetek adnak sok: nagyszerű kilátás, praktikus (elrejtése kommunikáció, védelem az árvíz), tartósság, gyors telepítés ... Ehelyett csak igényes ügyes ellátás, amely lehetővé teszi, hogy élvezze a kifogástalan esztétikai megjelenés sokkal hosszabb.

Felmerül a kérdés: milyen gyakran kell ezt megtenni? Stretch mennyezet - antisztatikus, ruhát, amelyből készült, nem vonzza a port. Ezért, ha nincs más szennyezés, például nikotingumi, építési por és foltok, konyhai zsír, akkor évente kétszer gondoskodnak. Ebben az esetben a tisztítási módszert a feszített mennyezet típusa határozza meg.


PVC fólián alapuló feszített mennyezetek gondozása

A fóliák feszített mennyezetei erősek, tartósak és rugalmasak. Csak tiszta vízzel (optimális hőmérséklet 30-40 ° C) és tisztítószerekkel tisztíthatók. A következő szabályok segítik a helyes végrehajtást:

• A feszített mennyezetek mosása, a nyomás hatásának beállítása, mivel az alaptetőtől legalább 2-3,5 cm távolságban a vászon érintkezésük következtében megsérülhet. Ugyanakkor nem kell félni, hogy kezével megérinti a mennyezetet, tartós, mint egy dob, és könnyen ellenáll.

• Ha a közönséges víz nem elegendő a tisztításhoz, akkor hígítsa fel a mosószert vagy néhány mosóporot, jól keverje össze az oldatot, amíg a szemcsék eltűnnek. A szennyeződés megnedvesítése az oldatban, a szennyeződést a varrattal párhuzamos fénymozgásokkal tisztítják (ha vannak). Ezután a szappanoldat maradványait nedves ruhával eltávolítjuk, és a mennyezetet töröljük szárazra.

• Tisztításhoz ajánlott flanel, velúr, frottír, mikroszálas szövet vagy puha szivacs használata (a lényeg az, hogy a szalvétákon ne legyen szösz, és nedvességet kell elnyelniük). A kemény szövetek és szivacsok foltokat hagyhatnak, és a munkát újra kell dolgozni.


• Lehetőség van több elveszett ragyogás visszaadására 10% -os ammóniaoldattal, a felület száraz törlése után.

• A tisztításhoz ne használjon súrolószereket, petróleumot, lúgokat, savakat vagy acetont, mert károsítják a felületet.

• A legjobb megoldás a gyártó által ajánlott szivacs és zsírtalanító szer használata. Napjainkban népszerűek a speciális polírozók, amelyeket a háztartási vegyi anyagok boltokban vagy részlegeiben lehet megvásárolni. Mindegyik alkoholt tartalmaz, így sikeresen helyettesíthető a szellőztető ablakok segítségével, ami különösen jó a fényes nyúlványoknál, ahol a válások különösen észrevehetők. A tisztítás egyszerű: szórjunk egy kis tisztítószert, és óvatosan törölje le ruhával.

• Mopok és kefék használatakor ügyeljen arra, hogy ne legyen vágó- és áttört nyúlványa, amely karcolja meg, vagy akár a vágást is elvégezheti. Ha ez megtörténik, egy kis metszést lehet ragasztani egy darab filmmel vagy szalaggal. És ha a kár jelentős, forduljon szakemberhez.

• A festék kifröccsenése megüt a nyúlványon. Mi a teendő Ha víz alapú festék, vízzel átitatjuk és óvatosan megpróbálják mechanikusan eltávolítani (kis gumi vagy műanyag spatulával). Ha olaj és pentaftalál festék, akkor nagyon óvatosan érintse meg a 646 mennyezeti áztatást oldószerrel vagy körömlakk-eltávolítóval (oldószerrel megnedvesített ruhával semmiképpen ne dörzsölje).

• Megpróbálhatja eltávolítani az egyéni kis foltokat rendszeres iskolai radírral, a konyhában mosogatószerrel zsírtalanítani a foltokat. A golyóstollak, markerek és markerek foltjai gyógyászati ​​vagy bóralkohollal tisztíthatók, amelyeket gyógyszertárban értékesítenek.

Azt is szeretném megjegyezni, hogy ha úgy dönt, hogy a csillagok és a pillangók a kétoldalas szalagra kerülnek a mennyezetre, akkor tudnod kell: nem mosott le!

A szövet alapú feszített mennyezetek gondozása

A textíliák nyújtó mennyezetét illetően elmondható, hogy gondosabb kezelést és gondos karbantartást igényelnek.

• Az ilyen mennyezetek moshatók (lehetőleg nedves fehér ruhával). Az erős szennyeződést poroldattal eltávolítjuk.

• Semmilyen esetben nem szabad mosni a textíliás mennyezeteket üvegtisztítóval. Egy ilyen eszköz korrigálja a szövet impregnálását, amelynek összetétele színezéke van.


• Jobb a gyártók által ajánlott speciális készítmények és aeroszolok használata.

• A velúrhúzó födémeket puha kefékkel kell tisztítani.

Amint láthatjuk, a feszített mennyezetek gondozásában nincsenek különleges trükkök, egyszerű használat - az egyik előnyük. Minden hostess örülni fog ennek.

Figyelem! Az információk pontossága és a rangsor eredményei szubjektívek és nem reklámok.

értékelés

kiválasztás

Új technológiák