értékelés kiválasztás Új technológiák vélemények

A fürdőszoba műanyag panelekkel való befejezése

A legolcsóbb módja annak, hogy a fürdőszobában szép javításokat végezzen.


Fotó: www.businessmagnet.co.uk
A fürdőszoba a rendeltetésének megfelelően egy olyan szoba, amely egyéni megközelítést igényel a befejező munkák elvégzésében:

 • először, az ilyen helyiségek általában kis méretben és térfogatban vannak, de még a szellőztetés sem teszi lehetővé, hogy a levegő azonnal megszabaduljon a vízgőztől, amellyel meleg vízzel telített;
 • másodszor, általában sok cső van (csatornázó, vízvezeték), különösen, ha a fürdőszobát WC-vel kombinálják;
 • harmadszor, egy kis helyiségben, a fürdőszoba és a mosdó mellett gyakran egy mosógép is be van szerelve, valamint egy piszkos mosogatót is.

Mindezek a fürdőszobai jellemzők hosszú ideig korlátozzák a díszítéshez felhasznált anyagok listáját. Pontosabban, az anyag egy kerámia burkolólap volt, amely a gipszet három-négy évtizeddel ezelőtt helyettesítette, olajos festékkel védve a víztől.

Azonban a haladás nem áll fenn, most már a csempe mellett mozaik, természetes kő vagy például a falak nedvességálló latex festékkel festhetők.

De a legolcsóbb és leggyorsabb lehetőség a műanyag panelek.

A PVC panelek előnyei

A műanyag panelek fő előnye, melynek köszönhetően és az acél olyan népszerű befejező anyag, mint a fürdőszobák nedvességállóság. A PVC panelek nem csak nedvesek (és következésképpen nem deformálódnak), hanem azért is, mert különleges "zárak" vannak jelen, amelyek lehetővé teszik, hogy egyetlen tömör vászonhoz csatlakoztassák őket, és ne engedjék, hogy a nedvesség áthatoljon a síkjukon. Azaz, a falak és a mennyezet, amelyek ezzel az anyaggal készültek, szárazak maradnak, és nem lesznek kitéve különböző gombáknak és penésznek.

A PVC panelek második előnye az, hogy azok a a költségeket. Természetesen van egy bizonyos árváltozás (a költség függ a minta jelenlététől vagy hiányától, a gyártótól, valamint a közvetítők számától fokozatosan növekvő közvetítők számától, amíg az anyag el nem éri a gyártótól), de szinte mindig az 1 négyzetméter ára a félig. kétszer kisebb, mint a kerámialapok költsége.
Ezen túlmenően a PVC panelek telepítése sokkal olcsóbb lesz, mint a csempe.

A harmadik erény ez a cucc. könnyen felszerelhető függetlenül mind a falakon, mind a mennyezeten, még tapasztalat nélkül is. Ugyanakkor a telepítés kevesebb időt vesz igénybe, mint a csempe fektetése.

Negyedik - különböző színek, amely lehetővé teszi a belsőépítészet kialakítását. Kívánt esetben két különböző színű (azonos vastagságú) paneleket lehet rögzíteni függőlegesen és vízszintesen is.Az ötödik erény a fal és a műanyag panelek között van. könnyű vezetékek (de jobb, ha nem gyúlékony és vízálló dobozban vagy csőben elrejti).

A hatodik tartósság. A gyártók legalább 15 évig garantálják az anyag tartósságát, és ahogy a gyakorlat azt mutatja, a legtöbb tulajdonos a fürdőszobában a javításokat 10-15 évenként végezheti el.

A hetedik, a PVC panelek könnyen vághatók a kívánt hosszúságú és szélességű elemekre, így azok "Beillesztés" bármilyen helyiségbe. Ugyanakkor könnyedén készíthet belőlük egy dobozot, bezárva a csöveket és az alulról a felső emeletekre, és áthalad a fürdőszobán.

A nyolcadik erény - műanyag panelek alkalmasak a befejezésre mennyezet a fürdőszoba így van falburkolat. A kerámialapokkal ellentétben azonban a falak és a mennyezet (pl. A gipsz és a festék jelenléte vagy hiánya) kezdeti síkossága nem számít, mivel a panelek a felületre vannak szerelve.

Kilencedik - PVC panelek nem fél a penésztől és nem az az anyag, amelyen ez a penész szeretne megjelenni.

Tizedik - egyszerű tisztítás a fürdőszoba. Gondoskodni kell arról, hogy a falakat időnként enyhén nedves ruhával törölje le, mosószerek használata nélkül. A mosogatószerek felhasználhatók a nehéz szennyeződések eltávolítására.Tizenegyedik erény - PVC panelek hőmérséklet-ingadozások nem szörnyűek a fürdőszobában. Fűtés és lehűlés után nem deformálódnak, és nem veszítik el fényességüket.

hiányosságokat

Sajnos a PVC panelek nem szolgálnak régen. azok korlátozott élettartam 15-25 éves időtartamra, amely után a gyártott műanyag „öregszik” és törékenyebbé válik. Monolitikus felületének megsemmisítése a káros anyagok elpárologtatásához vezet a fürdőszobába.

Továbbá, mivel a műanyag panelek a vezetősínekre vannak szerelve, ezek között és a falon (vagy a mennyezeten) van néhány hely. Ilyen helyeken a panelek teljes vászonának erőssége csak a panelek merevségétől és minőségétől függ. Ezért a véletlen ütésektől megjelenhetnek.

Egy másik kellemetlen pillanat nyilvánul meg az ügyben áradás Ön a szomszédok a legfelső emeleten. Mivel a panelek nem nedvesek, és a mennyezet befejezésekor egyetlen szerkezetbe vannak szerelve, a víz alá eső víz nem fér hozzá kívülről. Ezért a padlóburkolat és a falak szárítása (a mennyezetről, a víz lefelé folyik) nagyon hosszú ideig nyúlik ki, amelynek során egy öntőforma idő alatt megjelenik a panelek alatt, és a vakolat (ha van) részlegesen leválik. Bár az elülső oldalról (azaz a fürdőszoba belsejéből) ez az egész folyamat láthatatlan lesz.

 

PVC panelek opciói


Fotó: www.deko-plast.ru

 


A PVC panelek polivinil-kloridból készülnek, a folyékony állapotban lévő forrásanyagot egy speciális formázó lyukon keresztül tolva (ez az eljárás „extrudálás” néven is ismert). A kapott belső légrések nagyban megkönnyítik a termék tömegét, míg a többi polivinil-kloriddal töltött sejt egyfajta keretként szolgál, így a panelek merevségét és szilárdságát biztosítják.
A megjelenést nemcsak a gyártási módszer befolyásolja, hanem a céljuk is, valamint az, hogy szükség van egy olyan anyag létrehozására, amely kényelmes a szállítás és a helyiségek behelyezéséhez.
Ezért a fürdőszobában való használatra alkalmas PVC panelek (a külső színektől függetlenül) a következő méretben kaphatók:

 

 • szélesség 15-50 centiméter;
 • hossza - 2,6 m, 2,7 m, 3 méter;
 • vastagság - 8, 9, 10 mm.


Fotó: strport.ru

A PVC panel megjelenése attól függ, hogy a színbevonat a gyártás során milyen módon történik:

 • a tiszta fehér panel a PVC természetes színe, így nincs bevonat;
 • A lakkozott fehér lapot lakkozással nyerjük, ami extra fényt ad neki;
 • a mintával ellátott terméket termikus átadással hozzuk létre, amikor egy hőfilmet alkalmazunk a panelre a megfelelő képekkel;
 • „Márványos” panelek - ebben az esetben a rajzot egy speciális tengely segítségével alkalmazzák, amikor a felületre gördül, a tipográfiai nyomtatáshoz hasonló eredmény érhető el.

Mit kell előre gondolkodni?

Először is, a panelek beszerelése előtt ügyeljen arra, hogy a falakat speciális alapozóval kezelje, hogy megakadályozza a gomba és a penész megjelenését.

Másodszor, gondolj arra, hogy hol találhatók a fogasok, horgok, szekrények, elektromos aljzatok. Ezekben a helyeken további csíkokat kell biztosítani - a tartozékok és a bútorok felszerelésére, majd a műanyagra.

Harmadszor, gondolj a falszigetelésre. A műanyag alatti fürdőszobában a legjobban alkalmazható: extrudált polisztirol (penoplex) vagy polietilén alapú fóliaszigetelés (például penofol). Ezek a két melegítő nem szívja fel a nedvességet.

Negyedszer, ne felejtsük el a szellőzést.A meleg párás levegő hideg falakkal való érintkezésekor a panelek elpárolognak, ezeken kondenzvíz képződik. A hatás csökkentése két módon - a falak melegebbé tétele és a páratartalom csökkentése érdekében.
A levegő páratartalmának csökkentése érdekében ügyeljen arra, hogy kényszer szellőzést végezzen. Helyezze az axiális ventilátort a szellőzőnyílásba - felgyorsítja a nedves levegő elvezetését a fürdőszobából.
 

Műanyag panelek telepítése a falakra és a mennyezetre

 

1. A panelek mellett önnek is szüksége lesz:

 • kést vágó panelek;
 • vonalzó és ceruza;
 • műanyag vagy fém vezetők a léc eszközéhez. Fából készült fürdőszobát nem szabad használni - a fal és a panelek közötti víz esetén megduzzadhat, ami a fal teljes síkjának elfordulásához vezet;
 • önmetsző csavarok;
 • csavarhúzó vagy csavarhúzó;
 • épületszint;
 • építési tűzőgép;
 • a PVC-panelek vastagságához alkalmas, megfelelő színű műanyag profil.

 


Fotó: sibiropttorg.ru


2. Csatlakoztassa a vezetőket a falakhoz vízszintesen és a mennyezetre - merőleges a panelek beépítési irányára, 50 cm-es lépésekben. A vezetékek rögzítéséhez általában csavarokat használnak. Az extrém kalauzok: a falhoz - a padló és a mennyezet közelében - a mennyezethez - kb.

3. Csatlakoztassa az U alakú profilt a mennyezethez és a padlóhoz (a falhoz) önmetsző csavarokkal (25 cm-es pálya). Ez a profil elrejti a szabálytalanságok dekorációs panelt. A profil nem a falhoz van csatlakoztatva, hanem a szélső útmutatókhoz.

4. Hasonlóképpen rögzítse a sarokprofilt, amely úgy van kialakítva, hogy csatlakoztassa a paneleket a szoba sarkaiban.

5. A lámpák, bútorok, horgok és aljzatok helyén a ládát további elemekkel kell erősíteni.

6. A mennyezetek műanyag panelekkel való befejezése a falak felé nézzen. Ugyanakkor jobb, ha a mennyezet magasságát a vezetők vastagsága miatt vagy a mennyezeti síkból „mozgatva” ugyanazon anyagból beültetett kis deszka segítségével állíthatjuk be. A mennyezeti panelek széleit speciális rögzítőszalagokkal kell lezárni, amelyek sarkokkal vannak összekötve.

7. A telepítés a fal vagy a mennyezet bármely szélétől kezdődhet. A legfontosabb dolog az, hogy óvatosan hozza az első panel szélét a szegélyprofilba. Csatlakoztassa a panelt a vezetőkhöz egy építési tűzőgéppel vagy csavarral, sajtoló alátéttel.

8. Ne felejtse el azonnal lyukakat készíteni lámpák, aljzatok, csövek és vezetékek számára.

9. Az utolsó panelt általában méretre kell vágni (használjon fűrészeket finom fogakkal). A panel 2-3 mm-rel kevesebb szabad helyet biztosítson, hogy megkönnyítse a telepítést.


Figyelem! Az információk pontossága és a rangsor eredményei szubjektívek és nem reklámok.

értékelés

kiválasztás

Új technológiák