értékelés kiválasztás Új technológiák vélemények

Laminálja a fürdőszobában. Ez lehetséges?

Új technológiák. Mi képviseljük a laminátumot, amely abszolút nem fél a víztől.


Ha a csempe, mint a fürdőszobában lévő padlóburkolat, túl rendesnek tűnik, alternatívát kereshet.
Például, ha a tervezési projekthez fából készült padló tartozik, akkor most helyezheti el a laminátumot a fürdőszobában - de nem a szokásos, de teljesen vízálló műanyagot. Ezt a terméket nem olyan régen fejlesztették ki, és PVC kompozit anyagon alapul, amely nem impregnált nedvességálló HDF lemezzel. Összetételében a bevonat mind a laminált, mind a polimer falburkolatokhoz hasonlít.

A műanyag nem fél a víztől, így a PVC laminátum valóban könnyen elhelyezhető a fürdőszobában és a konyhában. A gyártók garantálják a zárócsuklók abszolút tömítettségét - így a padlófelület alatt lévő víz nem esik le.


 


A fürdőszobához alkalmas vízálló laminátum, több márkát gyárt:

  • Belga cégek: Parcolys (gyártja az Aqua-Step márkát) és a Dumaplast (gyártja a Dumafloor márka laminátumot Franciaországban);
  • A török ​​Aqualam ugyanazon a márkájú anyagot gyárt;
  • Német HDM - Aqua márka laminátum.

Ezeknek a márkáknak a laminált padlója könnyen elhelyezhető fürdőszobával és konyhával. Tökéletesen ötvözi a padlófűtés rendszerét, csak 30% -kal többet mos. A gyártó garanciája szerint a vízálló laminátum 15-20 évig helyettesítés nélkül szolgálhat fel. PVC-laminátum használata a nyilvános helyiségekben vagy a gyártás során a terheléshez viszonyítva csökken az élettartam.

A vízálló laminátum különböző kivitelben kapható - természetes fa, kő, csempe, sötét és világos színek alatt.

Ez üreges, így a nehéz bútorokat óvatosan kell mozgatni - meg tudod nyomni vagy karcolni.

Ezért a gyártók, különösen a belga Dumafloor erősen ajánlják a padló védelmét, a székek, asztalok és egyéb bútorok lábak felszerelését, amelyek a padlón állnak speciális öntapadós ragasztóval.

- Emelje fel a bútorokat, amikor mozgatja. Soha ne húzza át a padlón ”- tanácsolja a gyártó. (Duma-floor.ru)

A kerámialapokkal ellentétben a vízálló könnyen telepíthető. De a látszólagos vonzereje ellenére ennek az új anyagnak a költsége magas. Az egyik négyzetméter 2000 rubelt és többet fog fizetni.

 


Egy új és drága PVC-laminátum még nem nagyon népszerű, és nem használják sokáig, de még mindig olvasható az ügyfelek véleménye online.

Műanyag laminátum a fürdőszobában - fogyasztói vélemények

„A működési tapasztalat kicsi - 3 hónap. Mit mondhatok? Víz és szennyeződés, tényleg nem fél, mert csak műanyag. Szilikon tömítésekkel való csatlakozások. Mosás rendben. A megjelenés szép - nem úgy néz ki, mint a műanyag. Könnyen illeszkedik, de szükség van egy eszközre laminálásra ... "(Belmar, www.forumhouse.ru)

- A fürdőben eladta a mosógépet, mert üreges és fehér csíkok kezdtek megjelenni a folyosón ”(az Aqua-Step laminátumról, Mikhail, propoly.ru)

„A PVC panelek érzése a kereskedelmi linóleum vagy PVC csempe érzése. A kereskedelmi linóleum sokkal praktikusabb, ugyanolyan formatervezéssel ... Akkor miért? ”(AndrI, www.mastercity.ru)

PVC laminátum és egészségkárosodás

Ha egy jól ismert márkából és márkából készült műanyag laminátumot vásárol, akkor ne aggódjon az egészsége miatt, mivel az összes háztartási PVC csendes állapotban nem jelent veszélyt. Veszélyessé válik a tűz során, mivel az égés során a dioxinok szabadulnak fel, amelyek elnyomják az immunitást és provokálják a különböző betegségek előfordulását, beleértve az onkológiai hatásokat is.

A mai napig a biztonságos PVC-t nem csak a mindennapi életben használják, hanem a játékok, ételek, csomagolás gyártásában is.

megállapítások

A vízálló laminátumról rendelkezésre álló információk alapján néhány következtetést levonhatunk:

  • Mielőtt megvásárolna egy vízálló laminátumot a fürdőszobához, PVC-ből készült, a legjobb, ha azt a boltban vesszük figyelembe. A reklám nem mindig felel meg az elképzeléseinknek.
  • Az éles és nehéz tárgyakat (kések, villáskulcsok stb.) Nem szabad ilyen magasra emelni.
  • A mosógép területén talán bölcsebb lenne a lapokat helyezni.
  • Gondoskodni kell az óvatosságról - ne dörzsölje kemény kefével, használjon enyhe tisztítószereket. Ezenkívül könnyen eltávolítható a PVC laminált szennyeződés.
  • Az új anyagnak hátrányai és kétségtelen előnyei is vannak, amiket igyekeztünk a lehető legpontosabban figyelembe venni. És hogy használja vagy sem a fürdőszobában - úgy dönt!
Figyelem! Az információk pontossága és a rangsor eredményei szubjektívek és nem reklámok.

értékelés

kiválasztás

Új technológiák