értékelés kiválasztás Új technológiák vélemények

Melyik réteg a laminátum alatt jobb választani?

A laminált hátlap megvásárlása előtt tudnia kell

A laminátum, mint építési anyag, már régóta a legjobb oldalról jött létre, és ez megérdemelt népszerűségre tett szert. A siker fő összetevői a tartósság és a kopásállóság viszonylag alacsony áron voltak. Plusz, könnyen telepíthető, ami lehetővé teszi a gyors és hatékony telepítést. Természetesen nem kevésbé előnyös, hogy vonzó megjelenése és könnyű kezelhetősége. Ezzel együtt ez a padló nem rendelkezik olyan kiváló teljesítményjellemzőkkel, ha a telepítés során egy ilyen fontos összetevőt, mint a bélést, nem használtak fel.


Fotó: www.ualist.com

Vizsgáljuk meg a rétegelt lemez aljzatának minden előnyét és hátrányát szakértőinkkel.
A szubsztrát a laminátum alatt végrehajtott funkciók változatosak. A legfontosabbak kétségtelenül: szintezés, szárítás és hangszigetelés.

Tehát működik összehangolás - Az egyik főbb, mivel a padló alapja nem mindig ideális felülettel rendelkezik, és készen áll a laminálásra, mert az alapanyag olyan anyag, amely a cseppek kisebb rendellenességeit és hibáit képes kiegyenlíteni. Ugyanakkor érdemes tudni, hogy ebben az esetben az ideális anyag legfeljebb 2-3 cm vastagságú, 20 kg / m2 sűrűségű hordozó lesz.

Nedvességelnyelő funkcióami nem kevésbé fontos, mivel a többrétegű panelek alapja, a laminált, préselt fapor, amely mindkét oldalon papírbevonattal rendelkezik. Az elülső oldalon az ilyen faburkolatú panel felső rétegelt réteggel rendelkezik, ezért az alsó oldalon egy bizonyos fokú védelem van, az alapnak pedig sérülékenyebb és porózusabb bevonata van, ezért szükség van rá
speciális vízszigetelés.

Hangszigetelő funkció. Az a tény, hogy maga a laminátum viszonylag vékony bevonat (a legtöbb esetben 8 cm vastag paneleket használnak), ez a tény jelentősen csökkenti a hangelnyelő tulajdonságait. Ezenkívül a padlót a padló alján lebegő technológiával helyezik el, amely növeli a hanghatást járás közben, rezonanciát teremtve.


Fotó: strmnt.ru


És most felmerül a kérdés, hogy milyen szubsztrát legyen, vagy milyen alapvető jellemzőkkel kell rendelkeznie. Vizsgáljuk meg ezt részletesebben.

tartósság - az egyik legfontosabb kritérium. És mivel a laminátumnak elég hosszú élettartama van, a bélésnek kiváló teljesítményt kell mutatnia. A teljesítmény meghatározásának fő paraméterei az anyag sűrűsége, amelyet 1 kg köbméterenként mérünk. és közvetlenül befolyásolja a stresszel szembeni ellenállást, amelyet már m. Például egy hagyományos polietilén bélés a legdemokratikusabb, 20 kg / köbméter sűrűséggel. átlagosan 700 és 900 kg / m2 közötti. A habosított polisztirol vagy parafa példája szerint a szubsztrátum magasabb minőségű és költségesebb, nagyobb sűrűségű - 30-45 kg / köbméter, ami ennek megfelelően növeli a terhelés ellenállását 3 és 6 ezer kg / m2 között.

Hőszigetelő tulajdonságok A szubsztrátok ugyanolyan fontos tényező, amelyet figyelembe kell venni abban az esetben, ha a padlófűtési rendszer a házban van. Az anyag megnövekedett hőszigetelő tulajdonságai, valamint a padló hőszigetelő tulajdonságai, függetlenül attól, hogy parkettát, linóleumot vagy laminátot tartalmaznak, csökkenti a szoba fűtésének hatékonyságát, ami ebben az esetben elfogadhatatlan.

Környezetbarát - A választás egyik tényezője, amelyet sokan előnyben részesítenek a szubsztrátumra, természetes anyagok felhasználásával. De meg kell érteni, hogy az ilyen termékek költsége meglehetősen magas lesz.

A szubsztrátok típusai

Az építőanyagpiacon a laminált és parkettás padlóburkolatok különböző technikai működési jellemzőkkel ellátott számtalan anyagát képviselik. A főbbek a következők: tuplex, izoplat, habosított polietilén fólia, extrudált polisztirol szubsztrátok (választottbírósági eljárás, izoshum, hő), üvegszálas hordozó és parafa hordozó, amely szintén több fajtát tartalmaz.Laminált alátét izoplat (ISOPLAAT) sokoldalú, zaj- és hőszigetelő anyagnak tekinthető. Természetes fenyőfajokból (100% ökológiai) készült rostos anyag. Lehetőség van nagy páratartalmú helyiségben használni, mivel ez az anyag a nedvességnek a térfogatának 20% -áig terjed, míg szigetelő tulajdonságai és geometriai paraméterei változatlanok. Isoplatas és egy másik faszálasanyag-sorozat (például a „Silent move”), amelyet laminátum, parketta és parketta alá helyeznek, Silent padlónak neveznek.

Arbiton - Lengyel termék extrudált polisztirolból, egy további gőzgátló réteg és ragasztószalag segítségével. Az ilyen típusú hordozó használata nem teszi szükségessé polietilén fóliát nedvességszigetelő anyagként a laminálás során. Ezenkívül kiváló hő- és hangszigetelést biztosít. Ez az anyag egyenletes, sűrű szerkezettel rendelkezik, amely hosszú élettartamot biztosít, könnyen szerelhető és a szakmai anyagok kategóriájába tartozik.

Fotó: www.laminat-shop.ru Polietilén hab
Polietilénhab alátét - fólia izolon, az új generációs anyagokhoz tartozik, fokozott hőszigetelő tulajdonságokkal. A habosított polietilén, amely ezen alapanyag alapja, további biztonsági fóliaréteget tartalmaz. Széles körben elterjedt használata az építőiparban a kiváló gőzgátló tulajdonságok és a megnövekedett hőszigetelési teljesítménynek köszönhető.

Izoshum - a hazai gyártók extrudált polisztirolhabja, amely tisztességes szintet és hangszigetelést biztosít (50% -ra csökkenti az ütközési szintet). Ezt a merevlemez aljzatot közvetlenül a laminált vagy parkettás padló telepítése előtt az előkészített hordozóra helyezik.Teplon - szubsztrátként használt polisztirol alapú lapanyag. Elég kemény bevonat, amely kiváló zajszintet és hőszigetelést biztosít.

Fotó: delaemremontvmeste.ru Parafa alapanyagok
Parafa hátlap - az egyik legjobb anyagnak tekinthető, összehasonlíthatatlan műszaki és működési jellemzőkkel. Nem lehet deformálódni, nem fél a nedvességtől, kiváló hő- és hangszigetelő anyagtól. A parafa hordozónak több típusa van, és lemez vagy tekercs anyag formájában készül. Tehát ossza meg: a parafa rongyból készült parafa kendő; rezinoprobkovuyu hordozó parafából és szintetikus gumiból; és bitumen-parafa hordozó (speciális bitumenes keverékkel impregnált nátronpapír).

Fotó: www.laminat-russia.ru Tuplex
Laminált alátét Tuplex - Ez a finn gyártók anyaga, melynek nagy rugalmassága miatt az alap hibái és egyenlőtlenségei tökéletesen rejtve vannak. Megkülönböztethető: deformációval szembeni ellenállás; kitűnő szellőzési tulajdonságok, amelyek miatt az alap és a bevonat közötti túlzott nedvességet természetes módon eltávolítják; megnövekedett zajszigetelési tulajdonságok.Leggyakrabban bélésként használják, amikor úszó padlót vagy fűtési rendszert használnak. Külsőleg ez az anyag egy kétrétegű polietilén fólia, amelynek közbenső rétege habszemcsék.

A különböző típusú szubsztrátok fő hátrányai

A hab polietilén aljzatok egyik hátránya különböztethető meg - az anyag vastagságának hiányossága, valamint az egész ilyen típusú hordozó elégtelen hangszigeteléssel rendelkezik.

Tágított polisztirol - szubsztrát, amelynek hiánya nem elegendő szintező képesség. Ezért ennek az anyagnak az alapját különös gondossággal kell előkészíteni, elkerülve a padlózat alapszintjének jelentős különbségeit (legfeljebb 0,2 cm / 1 m.

A parafa alapja a természetesség és a magas színvonal miatt meglehetősen tisztességes árú, ami néha a fő hátránya. Ezen túlmenően a parafaforgács szubsztrátja alacsony nedvességállósággal rendelkezik, mivel az anyagot magas páratartalmú helyiségekben használják, ezért gumírozott parafa hordozót vagy parafa bevonatot kell választani bitumenes impregnálással. Általában a parafa ideális anyag a laminátum alatti béléshez. És csak akkor, ha meleg padlóra helyezik, méltósága (magas hőszigetelés) hátrányt jelent.

Meleg választáshoz vagy speciális fűtési rendszerhez a laminátum alá (pl. ALLOC fűtési rendszer), vagy egy nagyon vékony aljzatra, amely megvédi a nedvességet és biztosítja a hangszigetelést, de nem zavarja a hőátadást.

Styling jellemzők

Az alapelv, amely a szubsztrátum kiválasztását irányítja a laminátum alatt, a padló alapja. Minél simább és tökéletesebb a felülete, annál kisebb a szubsztrátum vastagsága, míg a merevségi osztályt is figyelembe kell venni. Az optimális felületet 2 mm-es vastagságnak tekintjük az ideális felületnek és 2-3 mm-nek az alapnak, amelynek egyenetlen felülete és hibái vannak. Ha a szerelés során vastagabb szubsztrátumot használ, akkor ez inkább megrongálja a reteszelő lamellacsatlakozásokat, és jelentősen lerövidíti a padlózat élettartamát, mivel a laminátum folyamatosan jár, amikor jár.

A szubsztrát a laminátum alá helyezése nem okoz különösebb nehézséget, bár saját saját szabályai vannak. A folyamat azzal a ténnyel kezdődik, hogy a padló alapja elkészült, amely a felület és az alapozó szintezéséből áll. Ezután folytathatja a fő akciót - az aljzat elhelyezése. Különböző szakemberek különböző módokat javasolnak a fektetéshez: néhányan úgy vélik, hogy az anyagnak a bevonat lamellái mentén történő elhelyezése a legmegfelelőbb, mások viszont ellenkezőleg. Az utóbbi módszert a legmegfelelőbbnek tekintjük annak érdekében, hogy elkerüljük a bevonat varrásait és a szubsztrátum varratait, ami különösen fontos a nagy helyiségekben. Ebben az esetben a vár lamella csuklójának alakváltozása elkerülhetetlen, amelyhez járulékos jellegű csípés és ropogás következik be (Moire-hatás).

Lemezbélés halmozott sorrendben, átfedés nélkül és maszkolószalaggal lezárva. A hengerelt szubsztrátumot a falakon átfedik, de az egymást követő csíkokon átfedések nélkül, amelyekhez ragasztószalaggal van rögzítve. A parafa szubsztrátot átfedés nélkül lefektetjük. Néhány szubsztrátum esetében 0,2 cm vastag polietilén fóliát használnak gőzgátaként, amelyet gyakrabban használnak a parafa anyaghoz.

Figyelem! Az információk pontossága és a rangsor eredményei szubjektívek és nem reklámok.

értékelés

kiválasztás

Új technológiák