értékelés kiválasztás Új technológiák vélemények

Hányszor tudsz dolgozni egy perforátorral?

A projekt szakértője, Evgeny Ivanov válaszol


Bármi legyen is a szomszédja, lakóházban vagy magánszállás közelében, tiszteletben kell tartania a magánélethez való jogát és javítania kell családja életkörülményeit. Az Orosz Föderáció törvénye szerint a Lakáskódexben konkrét jelzések vannak a zajos eszköz használatáról a hét egyértelmű napjain és a nappali órákon.

SP 51.13330.2011 cikk "Zajvédelem" SNiP 23-03-2003, 2011-ben módosítva, szabályozza a helyiségek zajszennyezésének helyzetét, valamint számos intézkedést a lakó- és ipari épületek zajszigetelésének kiszámításához és tervezéséhez. A lakóhelyiségek esetében a munkaidőt egy zajos eszközzel határozták meg, 7,00-23,00 óra között, a megengedett zajhatárok 35-79 dBa tartományban vannak.

A moszkvai térségben ezen törvény további módosításai kerültek elfogadásra, amelyek a vasárnapokat és a munkaszüneti napokat határozzák meg - az ilyen jellegű munkák esetében tilos.


Pontosan érdekli:Hogyan válasszuk ki a megfelelő ütést - garantáljuk, hogy hasznos lesz

És mi van a mesterekkel, állandóan zajos eszközökkel dolgozva? Végül is, a lyukasztási zajszint 80 és 110 dB (A) között változik, a fúrók - 70 és 90 dB (A) között.

A zaj állandó expozíciója befolyásolja az emberi testet, fáradtságot, csökkent immunitást, szív- és érrendszeri problémákat okoz, stb.

Emlékeztetni kell arra, hogy az állandó zaj, nem is nagyon intenzív, veszélyesebb, mint a hangos és kemény, de rövid ideig tartó hangok.

A zajhatás hatása felhalmozódhat, fokozatosan elpusztítva az idegrendszert. Ezért az orvosok olyan dolgot vezettek be, mint a "zajdózis".

Ezért, ha gyakran „hangos” műszerrel kell dolgoznia - ne feledje, hogy rendszeresen szünetet kell tartania a munkájában. Viseljen fülvédőt (fülhallgató, füldugó). A zaj egy adagja segít pihenni, pihenni egy csendes szobában. Hát segíti a szabadtéri kikapcsolódást - a levelek csörgését, a csípős gyógynövényeket.

Figyelem! Az információk pontossága és a rangsor eredményei szubjektívek és nem reklámok.

értékelés

kiválasztás

Új technológiák