értékelés kiválasztás Új technológiák vélemények

Miért sötétebbek a fogak?

7 ok, amiért a fogak színe megváltozik

Miért sötétebbek a fogak?

Tartalomjegyzék
  1. Színező termékek
  2. dohányzás
  3. Túlzott mennyiségű fluorid az élelmiszerekben
  4. Néhány gyógyszer
  5. A fogzománc kiürítése
  6. Nem megfelelő fogászati ​​kezelés
  7. Veleszületett funkciók

Színező termékek


Leggyakrabban a fogak a színező italok és termékek - kávé, erős zöld és fekete tea, vörösbor, csokoládé, kakaó, természetes bogyós gyümölcslevek, turmixok és burgonyapürével (különösen a fekete áfonya vagy a fekete ribizli) - használatával sötétebbek.

dohányzás


Dohányzás - ez a rossz szokás nehezen eltávolítható lepedék kialakulását provokálja a fogakon, ami barna árnyalattal rendelkezik (világosbarna és majdnem fekete).

Túlzott mennyiségű fluorid az élelmiszerekben

A túlzott fluorid, amely ivóvízzel és ételekkel kerül be a testbe, a fluorózis oka - olyan betegség, amelyre jellemző a foltok képződése a zománcon (foltos fogzománc). Az otthoni fehérítés nem segít megszabadulni a fluorózis megnyilvánulásaitól.

Néhány gyógyszer

Bizonyos vegyi anyagok és gyógyszerek expozíciója a fogzománc sötétedését okozhatja. A közös helyzet, amikor a fogak az antibiotikumok miatt elsötétülnek. Például a terhesség alatt bevitt tetraciklin a fogkefék speciális patológiájának kialakulását idézi elő, amelyben zománcuk jellegzetes barnás árnyalatú, amelyet még a leginnovatívabb rendszerek sem tudnak fehéríteni.
Ha a fogzománc elszíneződését egy másik antibiotikum okozza, az asztali eljárások segítségével fehéríthetõ (ZOOM vagy az intrakanális fehérítés módszere jobb).

A fogzománc kiürítése

A fogzománc túlzott elvékonyodása, melynek következtében a sötétebb csere dentin megkezdődik. Ennek oka lehet az életkorral kapcsolatos változások, az édességek túlzott fogyasztása, a zománc és a fogak trauma fokozott kopása. A zománc fehérítésére ebben az esetben haszontalan, így az alternatíva lehet a furnér helyreállítása, protézise vagy telepítése.

Nem megfelelő fogászati ​​kezelés

A fogak sötétedésének egyik oka a helytelen gyökérkezelés. Bizonyos anyagok a csatorna feltöltéséhez vörös és a fogak sötétedését okozzák. Továbbá, a hiányos töltéssel a fog idővel megváltoztathatja a színt. Az ilyen fogak fehérítése csak akkor lehetséges, ha a csatornákba peroxidgéleket vezetünk be.

Veleszületett funkciók

A fogzománc képződésének genetikailag meghatározott vagy veleszületett patológiái - hipoplazia, ék alakú hiba. Az ilyen hibák nem is alkalmasak az otthoni fehérítésre, professzionális szekrény módszereket kell alkalmazni, vagy a furnér beszerelését.

Figyelem!Ellenjavallatok vannak, konzultáció szükséges a szakértővel.
Figyelem! Az információk pontossága és a rangsor eredményei szubjektívek és nem reklámok.

értékelés

kiválasztás

Új technológiák