értékelés kiválasztás Új technológiák vélemények

11 legjobb terápiás fogkrém

Milyen fogkrémek jobbak - a paradontosis, a fogszuvasodás és más szájbetegségek esetében? Fogorvos válaszol

A szájüreg különböző betegségeiben a gyógyászati ​​fogpaszták alkalmazása pozitív hatással lehet. Mivel a higiéniai eljárásokat naponta kétszer végzik, a paszta összetevői rendszeresen belépnek a szervezetbe, helyi terápiás hatást biztosítva. A fogkrém kiválasztása a szájüregben kialakult patológiától függ. Az ínybetegségek és a periodontális megbetegedések esetében többszörös fogszuvasodást és a zománc túlérzékenységét, a beteg állapotának enyhítésére kifejlesztett pasztákat alkalmazzák.

Fontolja meg a fogorvosok által a szájbetegségek kezelésében és megelőzésében előírt legjobb paszták rangsorolását.

A legjobb fogpaszták a parodontális megbetegedések és a vérzőgumi számára

Gingivitis (gyulladásos ínybetegség) vagy periodontitis (periodontális szövetek gyulladása) kialakulásával a fogorvos konzervatív és sebészeti kezelési módszerekkel együtt egy speciális pasztát ír elő, amelynek funkciói:

  • A vérzés csökkentése
  • A puffadás megszüntetése
  • A hiperémia vagy cianózis felszámolása, \ t
  • A fájdalom enyhítése.

Meg kell jegyezni, hogy az anti-parodontoznye fogkrémek csak a betegség tüneteit képesek megszüntetni, és nem gyógyítják a betegséget. Ezért ezeket a fogászati ​​kezelés kiegészítéseként írják elő.

A minősítés első helyét a Lacalut cég paszta foglalja el.

A német Lacalut cég két pasztát fejlesztett ki, amelyek alkalmasak a Lacalut aktív és a Lacalut phytoformula periodontális betegségek kezelésére. Tekintsük mindegyikük összetételét és előnyeit.

Lacalut fitoformula


Fotó: 24stoma.ru

Értékelés: 10.0

Alumínium-laktátot, nátrium-fluoridot és gyulladásgátló növényi összetevőket tartalmaz (zsálya kivonatai, orbáncfű, mirhás, ratania). Az alumínium-laktát zsugorító hatása miatt a paszta kiválóan elnyomja a vérzést, enyhíti a gyulladást a növényi összetevők hatásával. Ennek a szerszámnak a használata ajánlott az ínygyulladás (gingivitis) és a Lakalut paszta alkalmazása után a kezelés folytatásaként. A fluortartalmú vegyületek hatására megelőző anticaries hatása lehet.

Lacalut aktiv


Fotó: 24stoma.ru

Értékelés: 9.9

A paszta tartalmaz antiszeptikus klórhexidint, laktátot és alumínium-fluoridot, valamint gyulladáscsökkentő komponenseket - biszabololt, allantoint. Gyulladásgátló és hemosztatikus hatása van az első használat után. A paszta részét képező fluorvegyületek remineralizáló hatásúak. Leggyakrabban a pasztát 10-20 napra írják elő a periodontális betegség kezelésének kiegészítéseként. A paszta állandó használata nem ajánlott, mert klórhexidint tartalmaz. A kezelés után ajánlott a Lakalut phytoformula paszta használata.

Második helyezés - tészta Parodotax


Fotó: 24stoma.ru

Értékelés: 9.5

Két lehetőség van parodontaks parodontoznogo paszta - fluorral és anélkül. Az angol cég által előállított tészta megfogalmazása nem változott a XX. Század vége óta. Ez egy teljesen természetes termék, amely borsmenta, echinacea, zsálya, kamilla, mirhh, ratanii kivonataiból áll. A gyógynövény-összetevők mellett az ásványi sók és a cink-citrát is szerepel a receptben. A szerszám gyulladáscsökkentő, hemosztatikus, összehúzódó és antibakteriális hatású és sós ízű. A fogíny kóros elváltozásokkal való kombinálásakor előnyös a Parodontax alkalmazása fluoriddal.

Harmadik hely - az elnök kizárólagos paszta


Fotó: 24stoma.ru

Értékelés - 9,0

Ez az olasz tészta antiszeptikus hexetidint, kakukkfű kivonatot, propolisz, nátrium-fluoridot tartalmaz.Az antiszeptikus tartalmának köszönhetően kifejezett gyulladáscsökkentő és antibakteriális hatása van. Nem ajánlatos több mint két hétig használni a gyulladás jeleinek enyhítését követően, ajánlott más fogpasztákra váltani.

A legjobb fogpaszták, amelyek nem tartalmaznak fluoridot

A fluorid nélküli fogkrémek használata azokban a régiókban releváns, ahol a vízben lévő tartalma megnő (több mint 1 mg / liter). Oroszországban az ilyen régiók Moszkvában, Tambovban és Tver régióban, Szibériában és az Urálban találhatók. Az ilyen paszta csomagolásán nem szabad olyan nevet használni - olafluur (aminofluorid), ón, fluor, alumínium, nátrium, monofluor-foszfát.

Az első hely a fogpaszták rangsorában fluorid nélkül, a Splat pasztacsoportot foglalja el

Az orosz cég kétféle pasztát állít elő, amelyek nem tartalmaznak fluortartalmú vegyületeket - a Splat-biokalciumot és a Splat-maximumot, mindkettőt érdemben foglalják el az első helyen.

Pasta Splat - biokalcium


Fotó: 24stoma.ru

 

Értékelés: 10.0

A paszta kalcium-laktátot, hidroxiapatitot, polidont és papainot tartalmaz. A kalciumvegyületek zománc remineralizálódást biztosítanak, a polidon és a papain feloldja a fogakat a fogakon, megkönnyítve annak könnyű eltávolítását. A hidroxiapatit paszta hatékonysága a részecskék méretétől függ. Minél kisebb a méretük - annál gyorsabban és mélyebben hatolnak be a fogszövetbe. A gyártó azt állítja, hogy a finom részecskéket arra használják, hogy ezt a pasztát használják, és nincs okunk arra, hogy ne higgyünk a szavaival.

Pasta Splat-maximum


Fotó: 24stoma.ru

Értékelés: 10.0

A Splat-max az előző paszta összetételének összetevőin kívül édesgyökér-kivonatot, cink-citrátot és enzimkomplexet is tartalmaz. A hidroxi-apatit behatol a fogszövetekbe, elősegítve a remineralizálódást, enzimeket. A Polydon és a papain elpusztítja a lepedéket, a cink-citrát frissességet biztosít a szájban.

A második hely a rangsorban az elnök unigue tészta.


Fotó: 24stoma.ru

Értékelés: 9.5

Három olyan vegyületet tartalmaz, amely pantetonát, laktát és kalcium-glicerin-foszfát, amely a fogászati ​​zománc könnyű kalcium felszívódását biztosítja. A papain biztosítja a lepedék feloldódását, és a xilitol gátolja annak kialakulását és semlegesíti a szájüreg savas környezetét. Az egyik hátránya a káliumsó tartalma, amely csökkenti a zománc érzékenységét. Az ilyen hatású paszták alkalmazása a kezelés során javasolt túlérzékenység esetén javasolt. Mivel a napi használat csökkentheti az idegvégződések érzékenységét, és elrejtheti a fogszuvasodás első tüneteit.

Harmadik helyezés - tészta R.O.K.S. felnőtteknek


Fotó: 24stoma.ru

Értékelés: 9.0

Ezt a pasztát egy orosz cég állítja elő, és kalcium-glicerofoszfátot, bromelint, xilitolt tartalmaz. A bromelain feloldja a plakkot, a xilitol megakadályozza a fogszuvasodás kialakulását, ami olyan hatást fejt ki, amely gátolja a baktériumok növekedési sebességét, semlegesíti a savas környezetet. A kalcium-glicerin-foszfát ásványi anyagokat képez. A nagy plusz az ízek széles választéka (több mint 10). A csiszoló képesség nem haladja meg a napi használat normáját. A nagy hátránya a túlterhelés.

A legjobb terápiás fogkrémek a fogszuvasodásra fluor-vegyületek alapján

A terápiás hatású paszta különbözik a napi használatra szánt, a benne lévő fluorvegyületek számától. a terápiás hatású pasztát nemcsak a megelőzés, hanem a fehér vagy kréta foltok kezdetének kezelésére is használják. Minden gyógyászati ​​pasztát 2-4 hét alatt lehet alkalmazni, majd legalább két hónapos szünetet kell tartani. A kalciumvegyületeken alapuló anticaries hatású pasztákat a fentiekben tárgyaljuk.

Első helyezés - Elnök klasszikus paszta


Fotó: 24stoma.ru

Értékelés: 10.0

A készítmény tartalmaz nátrium-fluoridot, zsálya-kivonatot, citromfehérítőt és kamilla-apátot, mentaolajat, xilitolt. Mint látható, a paszta természetes összetevőket tartalmaz, a fluorid terápiás koncentrációja kariesz elleni hatást fejt ki, a növényi kivonatok gyulladásgátló hatással rendelkeznek,és a xilitol semlegesíti a szájüreg savas környezetét, és képes megállítani a kariogén mikroorganizmusok fejlődését. A borsmenta olaj biztosítja a frissesség hatását.

A második helyezett rangsorolása - paszta Silca


Fotó: 24stoma.ru


Értékelés: 9.5

A német Silka cég kétféle fogkrémet termel a caries ellen - Herbal Complete és Natural Extrakte.. Mindkettő a nátrium-fluorid és a karbamid, de a gyógynövény-kiegészítők összetételében különböznek. Figyelemre méltó anti-caries hatásuk van, és a készítményben levő gyógynövények miatt nem teszik lehetővé a gingivitis kialakulását, a karbamid feloldja a plakkot, megkönnyítve annak eltávolítását. Az illóolajok kellemes ízeket és illatot biztosítanak.

Harmadik hely - Elmex paszta őrzés


Fotó: 24stoma.ru


Értékelés: 9.0

Gyártó - a Colgate kínai vállalat. A paszta aminofluoridon alapul, amely mindennapi használatra alkalmas, mivel nem tartalmaz antibiotikumokat és más olyan összetevőket, amelyekhez paszta tanfolyamok használata szükséges.

következtetés

A fogászati ​​fogpasztát a fogorvosra kell bízni, mert ismeri a szájüreg minden problémáját, megérti bizonyos fogkrémek összetételét és hatását, és előírhat egy eszközt a szájüreg betegségeinek megelőzésére és kezelésére.

Figyelem!Ellenjavallatok vannak, konzultáció szükséges a szakértővel.
Figyelem! Az információk pontossága és a rangsor eredményei szubjektívek és nem reklámok.
Értékelés kategóriákban:

értékelés

kiválasztás

Új technológiák