értékelés kiválasztás Új technológiák vélemények

11 legjobb csempe vágó

A legjobb csiszolóeszköz kiválasztása

11 legjobb csempe vágó

A tiler munkájában a legszükségesebb eszköz a csempe vágó. Mielőtt elkezdené a felszín felé nézni, el kell döntenie, hogy milyen választás. Háromféle csempe vágó van:

- mechanikus;

- elektromos;

- kézikönyv.

Az ilyen típusú szerszámok gyártói hatalmas mennyiségűek. Fontos, hogy semmit sem költünk el, hanem minőségi modellt kapjunk. Figyelem a legjobb cserépvágók kiválasztására, rövid áttekintés az előnyökről és hátrányokról, valamint a szakemberek 10 pontos értékeléséről.

A legjobb mechanikai csempe vágók

A mechanikus csempe vágók egyszerűek és könnyen kezelhetők. A mechanizmus a következő elemekből áll:

 • Alap (ágy)
 • Kocsi fogantyúval
 • útmutatók
 • láb
 • Vágóhenger

Néha a kocsi menetének simaságára csapágyakkal felszereljük. A kézi cserépvágó fő hátránya a csempe méretének korlátozása. Nem lehet hosszabb darabot vágni, mint az ágy, csak nem illik bele. Korlátozások vannak a cserép vastagságára is - a 20 mm-nél többet nagyon nehéz vágni. Ami az előnyöket illeti, sokan vannak:

 1. Tömörség.
 2. Alacsony súly.
 3. Nincs szükség áramra.
 4. Biztonság a mester munkájában.
 5. Az eszköz relatív olcsósága.

Ami a manuális csempe vágógépek legjobb gyártóit illeti, a szakemberek egyhangúak, elsőként tanácsot adnak Sigma-nak, majd több költségvetésnek, Rubi-nak és Montolit-nak.

Tekintsük meg a kézi csempe vágógépek legjobb példányait a műszaki jellemzők szempontjából.

Sigma 2A3 (Tecnica sorozat, hossza 51 cm)


Átlagos ár az Orosz Föderációban: 9100 dörzsölje.

Elég kompakt és könnyű eszköz, figyelembe véve a funkcionalitását. A 2. sorozatban a vágórendszerek „önmagukból” (orosz mesterek) és „over” (az európaiak számára). Egyébként az európai rendszer lehetővé teszi, hogy gyorsabban és jobbra vágja a lapokat.

Előnyök:

A csempe vágó egy speciális nagy pontosságú vonalzóval van felszerelve. Minden szögből balról jobbra és jobbról balra rögzítve van. A kocsi egy golyóscsapágyrendszerrel van ellátva, amely biztosítja a vágószerkezet zökkenőmentes működését. A munkaállvány rugókkal van felszerelve - nagyon kényelmes a finom kerámiával dolgozni.

hátrányai:

A Sigma csempe vágók drágák. De mindenesetre ez egy nagyszerű eszköz az alkalmi munkára, mint amatőrre és az állandó mesterre.

Az értékelésekből A Sigma 2A3 csempe vágógépről:

„Mi nekem Sigma technika 51 cm-en (2A3 tetszik). Szükséges megszokni a fogantyút - nem tűnt nagyon kényelmesnek, és teljesen megszakítja magát. Hosszú vágásoknál a porcelán kőolaj néha egy lapot ad a szélén (nem fedezte fel, mi történik - pontosan ugyanaz a chip), és a kerámia cserép csak az utat vágja! Enyhén több, mint egy centiméteres csík."

"Nem vagyok VIP mester, de Sigma-ként dolgozom. Mert a tapasztalatból megtanulják, hogy jobb, ha jó szerszámot vásárol, mint az olcsó porcelánra való törekvés."

értékelés: 10

Rubi Pocket 40 (Standard sorozat)


Átlagos ár az Orosz Föderációban: 2320 dörzsölje.

Ilyen cserépvágót lehet tanácsolni a ház tulajdonosának a fürdő csempézésére vagy a konyhában lévő cserép burkolására. A jövedelem eszközeként valószínűtlen, hogy elfér. Vágási hossz - 42 mm, maximális mélység - 12 mm.

Előnyök:

A minimális súly (2,9 kg). Az ágy fém alapból és két összecsukható műanyag részből áll, ami további párnázást eredményez. A vezetők krómacélból készülnek, korróziógátló anyaggal bevontak. A kocsi zökkenőmentesen mozog, a láb elég széles ahhoz, hogy megszakítsa a lapkát a vágás mentén. Az eszköz költsége nagyon vonzó.

hátrányai:

Korlátozza a vágási mélységet. Például nem lehetséges a klinkerlemezek feldolgozása egy ilyen gépen.

Az értékelésekből Rubi Pocket 40 Standard csempe-vágó:

"Ruby nem lehet szökőkút, de a pénze a legjobb."

Értékelés: 7.

600x16 mm-es mátrix balerinnal


Fotó: profinstrument.su

Ár RF: 1500 és 3000 rubel között változik.

Talán az egyik legnépszerűbb lehetőség az "otthoni" csempe vágógépre. A design egyszerű és tömör.

Előnyök:

A konfigurációban van egy balerina a csempékben kialakult furatok kitörésére. Az ágy hossza 600 mm, ez elegendő a fürdőszoba tervezésére vonatkozó tervek megvalósításához. A karbid görgő 16 mm-ig terjedő cserépvastagsággal bír. A szerszámkeret tartós, ami biztosítja a szerszám tartósságát.

hátrányai:

Balerina rossz vágások a vastag burkolatokon keresztül. Az ilyen csempe-vágókészüléken is nehéz vékony csempe-fragmenst vágni, az anyag aprítása és repedése lehetséges.

Az értékelésekből a csempe vágó mátrixról:

„Ha nem vágja a porcelánköveket, és a vágott csukló bezárul, akkor a Mátrixot - könnyebb, és kevesebb helyet veszek”

Értékelés: 6

Bison szakértő monorail a csapágyakon 33193-50 _z01

Fotó: img.sotmarket.ru
Fotó: img.sotmarket.ru

Átlagos ár az Orosz Föderációban: 3200 dörzsölje.

A kézi csempe vágók egy vezetővel egyre népszerűbbek. Könnyebb és gyorsabb az egysínű szerszámokkal való munka, mint a szabványos csempe vágógépeknél, amelyek két vezetővel vannak ellátva. A vágás a legpontosabb és „tiszta”.

Előnyök:

Ergonómikus formájú vágó fogantyú, kényelmes, könnyen mozgatható egy szilárd egysínű sínen. A golyóscsapágy-mechanizmusnak köszönhetően a mesternek minimális erőfeszítéseket kell tennie a munkában. Alapján van egy vonalzó a csempe jelölésére a kereten.

hátrányai:

Még nem észlelték.

Értékelés: nincs meghatározva - nincs elég vélemény a modellről. De a Bison vágó minősítésében nagyon érdekes technikai jellemzők miatt vettük fel.

Sturm 1072-TC-500-1


Fotó: img-sotmarket.ru

Átlagos ár az Orosz Föderációban: 850 dörzsölje.

Egyszerűen elmondhatod ezt a csempe vágót: „Ez is csökkenti az ilyen pénzt!”. Az eszköz az építés legegyszerűbb. A rövidség és a kezdő mesterek rajongói számára.

Előnyök:

Nem lesz olcsóbb. Nincs szükség speciális készségekre. Plusz - az ágy hossza 500 mm. Kényelmes fogantyú, erős láb a töréshez. A vezetők polírozva vannak, így a kocsi könnyen és gyorsan mozog.

hátrányai:

A vastag lapok nem vágódnak. Előfordulhat, hogy gyakran meg kell változtatnia a vágógépet (hamarosan elszabadul).

A Sturm 1072-TC-500-1 cserépvágó értékeléséből:

"A dobozon kívül" az eszköz nem alkalmas a működtetésre, a motor tengelye nem merőleges a vágási síkra, a lemez mindkét síkjában ütve, csak a téglát vágják natív lemezzel. lemez kerámiához. Általánosságban elmondható, hogy az eszköz véglegesítése után a kerámialapok egyszeri munkájára alkalmas. "

Értékelés: 6.

Top elektromos égők

Az elektromos cserépvágók általában hivatásos munkára szolgálnak. Segítségükkel levághatsz bármilyen szélességű szalagot, amit a mechanikus szerszámokról nem lehet mondani (képességük általában 30 - 40 mm). Bármely konfigurációt (kivéve az ívelteket) egy elektromos gép kivágja, így a munka pontossága maximális lesz.

lehetőségek:

 • emelvény
 • Lemez védőburkolattal
 • motor
 • Vízellátó rendszer

Ezek a fő összetevők. A különböző gyártók gyártói felszerelése kissé eltérhet. A szerszám működési elve hasonló a darálóhoz. De számos előnye van:

 • Vágáskor nincs por
 • Tökéletes vágási vonal
 • Biztonsági működés
 • Szinte korlátlan vágási mélység (természetesen nem több, mint maga a lemez mérete)

Fedezze fel a népszerű elektromos cserépvágókat.

Gyakorlat 1872 - egy jó csempe vágó kezdőknek.


Átlagos ár az Orosz Föderációban: 4 350 dörzsölje.

Azonnal készítsen fenntartást, hogy ez az eszköz hasznos a kezdők számára, hogy „kitöltsék” a kezét. Szakemberek, ez többnyire bosszantó kisebb meghibásodások és módosítások a működés során.

Előnyök:

Egyszerű kialakítás, viszonylag könnyű. Víz adagolásához hagyományos tálcával, amelybe a lemez be van merítve. Az összes por folyékony formában marad. A munkafelület sima, a lapka jól mozog. És természetesen az ár - elektromos szerszámok olcsóak.

hátrányai:

Nem lehet remélni, hogy ideálisan egyenletes vágás lehetséges, a csempe felületén lévő chipek is lehetségesek. A motor „megverhet”, meg kell javítani ezt a gyári hibát.

Értékelés: 6

Husqvarna TS 66 R - a legjobb elektromos cserép a szakemberek számára


Átlagos ár az Orosz Föderációban: 23 700 dörzsölje.

A csempe vágó professzionális használatra alkalmas. Sok éven át szolgálni fog az Ön számára, így könnyedén "hangolható". A vágás pontosan minimális aprítással történik.

Előnyök:

A cserépvágó kényelmes lábakkal ellátott asztallal van felszerelve, így amikor nem dolgozunk, nem kell térdre csúszni (lábak levehetők). A vizet egy körfűrészre szivattyúzzák. Ezenkívül a vízáram beállítható. A fűrész az ágy fölé szerelt sínen mozog. Ez kényelmes, mert a vágási folyamat könnyebben szabályozható. Az emelővágó szerszám kezelése a vezető mentén egyszerű, "hallgatja" a mester kezét.

hátrányai:

A csomag nem foglalja magában a vonalat, de a gyárilag leállíthatók egymástól függetlenül. Kis mennyiségű vizet permeteznek működés közben.

Értékelés: 10

Biber OS-800


Fotó: www.dostavkasmesi.ru

Átlagos ár: 4 750 dörzsölje.

Ez egy professzionális eszköz. Tárolódoboz és könnyű hordozható. Kerámiát, porcelán csempe, klinker, természetes kő feldolgozását végzi. Maximális vágási mélység 34 mm.

Előnyök:

Ezzel a géppel pontos és tiszta vágásokat kapunk, amelyek nem igényelnek további feldolgozást. A felületet a szögletes vágások kényelmének fokozatos skálával jelölt lejtőn lehet használni. Az ágy sima, nem rozsdásodik.

hátrányai:

A motor végül elkezdhet „fellépni”. A vizet enyhén permetezik a működés során. Figyelembe kell vennie a csempe adagolási sebességét is, különben a vágásnál vágódjon.

Értékelés: 8

Corvette 460


Fotó: www.korvet.su

Átlagos ár: 3 100 dörzsölje.

Kompakt csempe vágó. A kialakítás egyszerű: a felület, a fűrész, a motor és a víz vízzel. A vízfogyasztás minimális.

Előnyök:

2 kényelmes vonalzóval van felszerelve. A motor úgy működik, mint egy óra, nem figyelhető meg a tengelyek ütése és lazítása. A folyamatban nincs zaj. Viszonylag olcsó.

hátrányai:

A vágás után a lapkán lévő chipek lehetségesek. Meg kell próbálni lassan betölteni a lapot a lemez alatt, majd a vágás pontosabb lesz. Törékeny műanyag alkatrészek.

Értékelés: 7

Rubi ND-180-BL - egy jó, olcsó elektromos cserép


Fotó: rubi-shop.ru

Átlagos ár: 6 300 dörzsölje.

Jó eszköz a professzionális használatra. Külsőleg jól néz ki, könnyen szállítható. Ideális vágási csempe és gres.

Előnyök:

Csendesen működik, a víz nem fröccsen. A motor elég erős. A készüléket több éven keresztül nagyon sikeresen lehet működtetni, csak egy kicsit kell javítani.

hátrányai:

Az asztal fényes felülete olyan szép lesz, mint az első csempe előtt. Kerekek a gyárilag meglehetősen kétes minőségben. Ha azonban kicserélik őket, akkor a tökéletes vágás.

Értékelés: 9

A legjobb kézi csempe vágók

Kétféle kézi csempe vágógép van: fogók és görgős vágók. A fogók segítségével ívelt lyukakat hozhat létre a lapkában. Természetesen is vágja őket, nem. Ami a görgős vágógépet illeti, ideális a háztartási használatra: nem több helyet foglal el, mint egy filctoll, használata biztonságos, költsége 3 kopecks.

Bieber 55521


Átlagos ár: 70 dörzsölje.

Plitkorez-ceruza, hossza 200 mm, súlya kb. 150 gr.

Előnyök:

Kényelmes, erős test, tartós vágóelem. Másrészről egy megszakító van felszerelve a cserépvágóhoz. Ez azt jelenti, hogy a működési elv a következő: a vágás a lapon van jelölve, amelyet egy pengével tárolnak, és vágott össze.

hátrányai:

Vastag csempe vágott irreális, vékony csík is. Általában a professzionális munkához nem alkalmas háztartási eszköz.

Értékelés: 10 (a kategóriájában a legjobb megoldás).

Melyik csempe vágó jobb vásárolni?

Minden attól függ, hogy miért van szüksége rá. Ha egy élő fektetési lapot készít, akkor vegye be mind a 3 fajtát, az ilyen költségek mindenképpen megtérülnek.Ha időről időre dolgozik - kapjon egy minőségi elektromos cserépvágót. És a házi feladat igen olcsó manuális eszköz.

Figyelem! Az információk pontossága és a rangsor eredményei szubjektívek és nem reklámok.

értékelés

kiválasztás

Új technológiák