értékelés kiválasztás Új technológiák vélemények

A legjobb vitaminok gyerekeknek - TOP 6

A legjobb vitaminok csecsemőknek és tinédzsereknek

A legjobb vitaminok gyerekeknek - TOP 6

Nehéz túlértékelni a jó vitaminok fontosságát a gyermekek szellemi, pszicho-érzelmi és fizikai fejlődésében. Ezek az anyagok részt vesznek az anyagcsere-folyamatokban, segítenek szabályozni az összes rendszer és szerv működését, és ennek eredményeként egészséges és aktív gyermeket látunk, aki teljesítheti az összes feladatot.

Ezért nem meglepő, hogy a szülők érdeklődnek a gyermekek számára a legjobb vitamin-ásványi komplexek iránt, melyeket a gyártók szinte csodaszerként pozícionálnak. Próbáljuk meg kitalálni, hogy ez igaz, és mi a legnépszerűbb gyermekek vitaminja.

De először is emlékezzünk a vitaminok irányított hatására, amelyek mindegyike felelős a szervezet bizonyos funkcióiért:

  • az étvágy legjobb vitaminjai azok, amelyek C-vitamint (aszkorbinsavat) tartalmaznak;
  • ha egy gyermek megnövekedett vizuális terhelések, A-vitamin, cink, réz tartalmú vitamin-ásványi komplexeket igényel;
  • a gyermek aktív növekedésének időszakában a legjobbak a kalciumot, foszfort, káliumot és szelént tartalmazó vitaminok;
  • stresszes helyzetekben (az iskolai oktatás, az áthelyezés és más helyzetek kezdete) B-vitamin fogyasztását igényli.

Pikovit
a legjobb vitaminok 1 évesnél idősebb gyermekek számára


Fotó: www.kinderhouse.ru

Multivitamin komplexum különböző korú gyermekek számára. A csomagolási tabletták költsége (30 db.) Kb. 155 rubel, egy üveg szirup, melynek térfogata 150 ml - 250 rubel.

A komplexum 9 éves vitaminból áll, amelyek szükségesek az 1 éves korú gyermekek kialakításához és fejlődéséhez.

előnyök. A gyermekeknél az avitaminózis leggyakrabban a második életévben alakul ki. Ez annak köszönhető, hogy a szervezet megnövekedett tápanyagszükségletei és étrendük hiánya miatt - a gyermek még mindig nem képes sok táplálékból felszívni. A Pikovit-ban bemutatják a legjelentősebb vitaminokat, amelyek a baba növekvő testéhez szükségesek: A, D, E, B1A b2A b6A b12, PP, C. A szirup 1–14 éves korú gyermekek számára készült - mindent, amit a gyermeknevelés során meg kell változtatni, a gyógyszer adagja.

hiányosságokat. Az egyetlen jelentős negatív Pikovita - az ásványi anyagok hiánya, amelyek elengedhetetlenek a csontváz, a fogsor, az idegrendszer, a vérképzés megfelelő kialakításához.

megállapítások. A kiadási forma biztosítja a dózis megváltoztatásának lehetőségét, miközben megtartja a „lojalitást” a Pikovitának, ami ezeket a vitaminokat nagyon kényelmes családok számára, ahol több különböző korú gyermek is megtalálható. Azonban, mivel az ásványi anyagok további bevitelére van szükség, a legjobb vitaminok rangsorában a gyerekek számára a Pikovita 10 pontból 8 pontot kap.

Vélemények. «A vitaminok nem adják ki azonnal a hatást, valahol a felvételi harmadik héten észrevette, hogy a gyermeknek végül egészséges arcszíne volt. A szirup nagyon cukros ízű, de a szopás kapszula jobban illik hozzánk, az íze lágy és érzéketlen. Már 8 hónapig tartunk, a SARS ebben az időben soha nem fájt».

Vitrum Baby
a legjobb gyermekek 2–5 éves vitaminjai


13 vitamin és 11 nyomelemet tartalmazó vitamin- és ásványi komplex. A csomagolási tabletták költsége (30 db) - körülbelül 420 rubel.

A Vitrum Baby úgy tervezték, hogy megfeleljen a 2-5 éves gyermekek igényeinek, és tartalmazza a gyermek fizikai és szellemi fejlődéséhez szükséges összes anyagot.

előnyök. 13 vitamin és 11 mikroelem önmagában elegendő ok arra, hogy ezeket a vitaminokat a gyermekek listájához adják a legjobbak listájához. De ami még érdekesebb, hogy a tablettákat állatfigurák képviselik, ami nagyban leegyszerűsíti a baba egészségének erősítését: az anya nem fogja meggyőzni a gyermeket a „gyógyszer” bevételéről. A tabletták íze hasonlít valamire a gyümölcs és a vanília között, és szinte minden gyermek szeret.

hiányosságokat. Az öröm, amikor a gyerekek a Vitrum Baby „finomságát” látják, egyúttal ez a jogorvoslat mínusz. Az A- és D-vitamin napi mennyisége egy adagban, és a gyermek azon vágya, hogy minél több ízletes és vicces tablettát eszik, a vitaminok túladagolásának kockázata, amelynek feleslegét a testből rosszul eltávolítják. Ezért a szülőknek gondosan figyelniük kell a Vitrum Baby fogadását, és el kell rejteniük a csomagolást a gyermektől, vagy előnyben kell részesíteniük a kevésbé vonzónak a gyermek gyógyszerei szempontjából.

megállapítások. Ez az egyik legjobb vitamin a 2-5 éves gyermekek számára a vitaminhiány megelőzésére, a szervezet védekezésének növelésére és a korábbi betegségekből való kilábalás felgyorsítására. A szülőktől elvárható, hogy az adagolásra (mint valójában bármilyen ásványi komplexumra) figyeljünk. A Vitrum Baby megérdemelten 10 pontot kap 10 pontos skálán.

Vélemények. «A lányom boldogan eszik a vitamint, mert állat formájában van, és minden alkalommal megkérdezi: mi fog történni velem legközelebb? Állatok: tigris, majom, víziló».

Ábécé óvoda
3 és 7 év közötti legjobb óvodai vitaminok


11 vitamin és 8 ásványi anyag vitamin- és ásványi komplexje. A csomagolási tabletták költsége (30 db.) 250 rubel.

A kompozíció tartalmazza a 3–7 éves gyermek számára szükséges anyagokat. A „közönséges” vitaminok mellett a komplex olyan értékes mikro- és makroelemeket is tartalmaz, mint a réz, a vas, a jód, stb. Ez lehetővé teszi, hogy komolyan foglalkozzon a baba egészségének javításával és gondoskodjon az avitaminózis megelőzéséről.

előnyök. A vitaminok, mikro- és makroelemek jól átgondolt és kiválasztott egyensúlya segít rövid időn belül megmutatni az eszköz hatékonyságát. Az Alphabet óvoda megfelelő és rendszeres használatával az emésztési folyamatok normalizálódása (étvágy javul), a gyermek aktivitásának növekedése és a fáradtság csökken. A gyermekek teljesítménymutatói is javulnak - aktiválódik a memória és az analitikai gondolkodás.

hiányosságokat. A feltételes hátrányok közé tartozik a nem túl kényelmes adagolás: minden egyes színből egy tablettát naponta kell bevenni - összesen három. Ez problémát jelenthet azok számára, akik mindig sietnek és minden elfelejtik a szülőket, de senki nem tiltja meg az emlékeztető eszközök - szervező vagy egyszerű jegyzet - használatát.

megállapítások. Az ábécé óvoda az egyik legjobb vitamin a gyermekek egészségének javítására: kiegyensúlyozott összetétel, szűk korú „specializáció”, amely figyelembe veszi az adott korú gyermekek igényeit és a magas biztonsági profilt. Pontszámunk 10-ből 10-ből minősítésünkben megérdemelt.

Vélemények. «Mint minden gyerekem, akit ismerek, a Sonya, amikor elkezdtem az óvodába menni az adaptációhoz, azonnal felkapaszkodtam, és elkezdtem megbetegedni. Úgy döntöttek, hogy maga is erősíti az immunrendszert, de a gyermekek számára sok vitamin nem szándékozik. Így néztek gyerekeket. „Alphabet” Én magam is láttam pár évvel ezelőtt (természetesen felnőtteknek), és tetszett. Nem túl nagy méretű és a lánya könnyen lenyel. Megállt a fájdalom, a következő évben megismételjük a kurzust».

Supradin gyerekek
a legjobb vitaminok 3 évesnél idősebb gyermekek számára


A gyerekeknek szánt vitamin- és ásványi komplexum A Supradin Kids gélt tartalmaz, melynek ára kb. 380 rubelt egy 175 ml-es csomagban, valamint a rágótabletta és a tabletta (30 db-os csomag körülbelül 360 rubel).

előnyök. A Supradin Kids figyelembe veszi a gyermekek szükségleteit nemcsak vitaminokban, hanem ásványokban és lecitinben is, ami a legfontosabb összetevő, amely nélkül sok kémiai reakció a sejtekben nem lehetséges. A lecitin tartalma súlyos előny, amely támogatja az idegrendszeri, szív- és érrendszeri, emésztő- és egyéb testrendszereket.Ezenkívül a vitamin-ásványi komplex összetételében kalcium is szerepel, amely az izom-csontrendszeri és fogászati ​​készülékek nélkülözhetetlen építőanyag. A rágótabletta és a tabletta kolint és omega-3-at tartalmaz, amelyek közvetlenül részt vesznek a gyermek szellemi és pszicho-érzelmi fejlődésében.

hiányosságokat. Nincsenek hátrányai: a gél hozzáadásával a 3 év feletti gyermek étrendjéhez és a gyógyszer rágható formáihoz - a 11 éves kortól a gyermek testét a legfontosabb vitaminokkal és bioaktív anyagokkal látja el.

megállapítások. 10 pont a 10-ből - a legjobb vitaminok rangsorában a Supradin Kids megérdemli a legmagasabb minősítést.

Vélemények. «Három éven át, a téli időszakban, a gyerekeknek szupradin gyerekeket (csillagok és halak) adok naponta egy darabból (bár naponta kétszer írják). A nyilvánvaló eredmény: a gyerekek nem betegek, szívesek. Nem adok folyamatosan, hanem két héten belül. Ha egyértelmű, hogy a gyermeknek szüksége van támogatásra, bővítse a recepciót. Soha nem találkoztam jobb gyerekekkel (mint korábban próbáltam).

Complivit Oftalmo gyerekeknek (3-14 év)
legjobb szem vitaminok


Vitamin- és ásványi komplexum a látásszervek funkcióinak javítására. A szuszpenziós készítmények (44 g) por csomagolásának költsége körülbelül 200 rubel.

A Complivit Ophthalmo összetétele úgy van kiválasztva, hogy a gyermek látásának erősödését irányítsa, és a szervezet egészének tartósságát növelje.

előnyök. Ebben a vitamin-ásványi komplexben olyan egyedülálló komponensek vannak, mint a lutein és a zeaxantin - növényi karotinoidok, amelyek közvetlenül részt vesznek a látásszervek funkcióinak szabályozásában. Ez azt jelenti, hogy a megnövekedett vizuális terhelésekkel nő a gyermek szükséglete is ezekre az anyagokra, és ha hiányosak, olyan betegségek alakulhatnak ki, mint az „éjszakai vakság”, a csökkent látásélesség stb. amelyek támogatják a látóideg munkáját és csökkentik a gyermek szemére gyakorolt ​​negatív hatást olyan tényezőkre, mint a monitorok és az UV sugárzás.

hiányosságokat. Az egyetlen negatív Complivit Ophthalmo egy elégtelen mennyiségű ásványi anyag. Másrészről ez az eszköz kifejezetten úgy lett kifejlesztve, mint a legjobb vitaminok a szem számáraés teljes mértékben megfelel ennek az állapotnak.

megállapítások. Kiváló eszköz a 3 évnél idősebb gyermek számára, amely az egészséges életmód megszervezésének integrált megközelítésével elkerülni fogja a látás problémáit. Pontszám - 10-ből 10-re.

Vélemények. «A lányom évente kétszer iszik italokat Complivit Oftalmo - tavasszal és ősszel, mert családi problémánk van, myopia. Eddig el lehet kerülni a szemüveg viselését, ellentétben a legidősebb fiával, aki korában folyamatosan „frissítette” szemüvegét erősebb».

Solgar Omega-3
legjobb vitaminok a 7 éves diákok számára


Fotó: www.vitacost.com

Lazacolajat tartalmazó, az Omega-3 zsírsavakat tartalmazó kapszulák. A csomagolás költsége (120 kapszula) körülbelül 1300 rubel.

A gyermekkorból mindenki számára ismert, de emészthetőbb módon díszített eszköz: a modern gyerekeknek nem kell a halolaj kellemetlen ízéből ráncolni, mivel a zselatin kapszula lehetővé teszi, hogy ezt az eszközt negatív érzések nélkül vegye.

előnyök. Az Omega-3 előnyeiről végtelenül beszélhetünk - ez a halolaj összetevő segít az immunrendszer erősítésében, a szív támogatásában és az erek védelmében, az anyagcsere felgyorsításában, a memória ösztönzésében és ennek eredményeként az általános egészség javításában. De a Solgar Omega-3-ban a halolaj leginkább nemkívánatos műholda megszűnt - a higany nyomai, amelyek a hal szövetében vannak. A halolajnak köszönhetően az Omega-3 hatása a Solgar készítményekben valóban gyógyulásnak tekinthető: csak egészségkárosító hatások, kockázatok nélkül.

hiányosságokat. A kockázatok hiánya hagyományos fogalom, amely csak a gyógyszer kémiai tisztaságára utal. Tény, hogy a közelmúltbeli tanulmányok eredményei szerint az Omega-3 bevételéhez nagyobb súlyosságú jelzésekre van szükség, mint a szülők azon kívánsága, hogy erősítsék a gyermek immunitását. Olyan állapotok, mint a csecsemő testtömegének növekedése, a bélbél-abszorpciós rendellenességek, a hasmenés-tendencia, a bél dysbiosis, ellenjavallatok: ha jelen vannak, tilos a halolaj és az omega-3 készítmények alkalmazása gyermekeknél. Ezt az eszközt nem használhatja 7 év alatti gyermekek számára.

megállapítások. Az Omega-3 fogadásának minden követelményével, és még jobbá - az orvosával folytatott konzultációt követően - ezek a vitaminok válhatnak a legjobb szövetségesei a gyermek egészségének javításában. Azok számára, akik készen állnak arra, hogy felelősségteljesen kezeljék a fia vagy lánya visszanyerésének folyamatát, a Solgar Omega-3 gyógyszert 10 pontból 10 ponttal érhető el.

Vélemények. «A márka aktív vásárlója hosszú ideig. Az Omega 3 egy többszörösen telítetlen zsírsav, amelyet nem kapunk elegendő mennyiségben az ételekkel, de ezt a kiegészítést kapjuk. Az OMEGA-3 hasznos intézkedések listája széles. Mindenkinek ajánlom, aki törődik az egészségükkel. Vásárlom az egész családomnak». 

Mit kell tudni?

Nem számít, mennyire hatékonyak és hasznosak a vitamin-ásványi komplexek, emlékeznünk kell rá: önmagukban haszontalanok lesznek. Az emberi test egy összetett kémiai laboratórium, amelyben minden másodpercben több száz "nagy mennyiségű" reagens jár. Sokan közülük a szervezet által szintetizálódnak, de nem kisebb mennyiségű élelmiszer származik. Természetesen feltételezhető, hogy még a több száz vitaminból és ásványi anyagból álló legjobb komplexek nem képesek kielégíteni a „laboratórium” minden igényét.

Ezért nem szabad támaszkodnia a gyermekek legjobb vitaminaira, mint csodaszerre. Hagyja, hogy a gyermek elvegye őket, de párhuzamosan figyelemmel kell kísérnie a táplálkozás egyensúlyát, rendszeres keményedést kell végeznie, gondoskodnia kell a friss levegő rendszeres sétáiról és az egészséges testmozgásról. Ezzel a megközelítéssel a vitaminok valóban segítenek a gyermeknek, hogy megbirkózzon a terhelésekkel a növekedés „ugrásai” alatt, növelje a képességét arra, hogy emlékezzen és tanuljon, erősítse az alvását, az étvágy stabilabbá váljon, és további "tégla" lesz a falban, védve a gyermeket a megfázás és a fertőzések ellen.

Figyelem!Ellenjavallatok vannak, konzultáció szükséges a szakértővel.
Figyelem! Az információk pontossága és a rangsor eredményei szubjektívek és nem reklámok.

értékelés

kiválasztás

Új technológiák