értékelés kiválasztás Új technológiák vélemények

Irodalmi választás e-book

Hogyan válasszunk egy jó könyvolvasót

Az e-könyv írásos választása

Tartalomjegyzék
  1. Fő választási szabályok
  2. kijelző
  3. vezetés
  4. Operációs rendszer
  5. Adatátvitel
  6. A legnépszerűbb e-book készítők
  7. Közös ügyfélhibák

Az első e-könyvek 1998-ban jelentek meg. Sok idő telt el azóta. A monokróm LCD-képernyőt egy színnel cserélték ki, és sok modellben elektronikus papír alapú kijelző jelenik meg. Szintén csökkentette az ilyen eszköz méretét - különösen a vastagságot. Elkezdtek könyvet olvasókkal és további funkciókkal ellátni, amelyek lehetővé teszik, hogy a készüléket ne csak olvasásra használja. Ugyanakkor az e-könyv megválasztása bonyolultabbá vált - most már könnyen kapható egy olyan másolat, amely nem felel meg a modern követelményeknek.

Ez az anyag lehetővé teszi, hogy pontosan megértse, hogy a meglévő könyvolvasók milyen jellemzőit kell figyelniük. Ennek eredményeképpen egy tisztességes másolatot készíthet, amely világos képet és hosszú élettartamot biztosít. Mindez csak örömöt fog hozni.

Fő választási szabályok

Meg kell érteni, hogy kinek a készüléket vásárolta.

A könyvolvasó egyáltalán nem okostelefon vagy tablet számítógép. Ez nem pusztán egyedi modul. Az egész család nagy sikerrel használhatja az e-könyvet. Például, miután a férjével együtt dolgozott, a férje Tolkienot olvassa. Az idő hátralévő részében a felesége Darya Dontsova műveihez kerül. Hétvégén egy könyvolvasó segíteni fog egy lánynak vagy fiának, hogy olvassa el, mit kérdeztek az iskolában. De meg kell jegyezni, hogy a családi használatra kell vásárolni egy jó e-book, amely nem bontja le csak hat hónap után. Ha a készüléket személyesen vásárolják meg magadnak, akkor nem kell komolyan követelned.

Keressen egy hosszú ideig tartó eszközt

Leginkább az e-könyvek különböznek a tablettáktól a hosszabb akkumulátor-élettartam miatt. Ha a „pirulát” a legtöbb esetben meg kell tölteni minden éjszaka, akkor sok könyvolvasó képes egy hetes vagy még hosszabb töltésről dolgozni. Ez azonban nem vonatkozik minden esetre. Ne veszítsen el, ügyeljen arra, hogy a műszaki előírásokban vegye figyelembe ezt a tételt! Nem lenne fölösleges megismerkedni a világhálón könnyen megtalálható véleményekkel.

Felejtsd el a nagy vödröket

Az e-könyv nem lehet nagy. A képernyő átlója 6,5 ​​és 8 hüvelyk között változhat. A kisebb példányok nem alkalmasak PDF formátumban tárolt magazinok olvasására. Nagy nehéz az úton. De sokkal több, mint amennyit aggódnia kell a vastagság és a tömeg miatt. Az első paraméter befolyásolja, hogy a készülék kényelmes legyen-e. Nos, a második zavarja Önt abban a pillanatban, amikor elkezdtél sokáig olvasni.

kijelző


A képernyőt a lehető legmesszebbmenően értékelje. A legtöbbször meg fogod nézni. Ha a kép tisztasága magas, akkor könnyen el tudja olvasni a magazinokat, sőt megtekintheti azokat. Másrészt a minimális felbontás lehetővé teszi, hogy a készülék egyetlen töltésből működjön, ameddig csak lehetséges, mivel a processzor szinte nincs betöltve. Azt is tisztában kell lennie, hogy a képernyőt egy vagy más technológiával lehet elvégezni, amely közvetlenül befolyásolja az összes többi jellemzőt.

E-Ink

Az első technológiával létrehozott kijelzőt elektronikus papírnak is nevezik. Leggyakrabban monokróm típusú, ami némileg bonyolítja a magazinok és illusztrációk megtekintését. Az ilyen képernyők hosszú időnként is szenvednek - az olcsó könyvolvasókban néhány másodpercig tarthat az oldal megváltoztatása, és ezt követően a maradványsávok figyelhetők meg. Az E-Ink kijelző azonban minimális mennyiségű villamos energiát fogyaszt.Az olvasók "alapján" egy hónapig dolgozhatnak! Ha csak olvasásra használja a könyvolvasót, akkor ez a legjobb választás!

Előnyök: hosszú akkumulátor-élettartam, alacsony költség.

hátránya: az olcsó modellek kontrasztja, a hosszú frissítési idők, a színes könyvolvasók magas költsége, a legtöbb esetben a háttérvilágítás hiánya.

LCD

Vannak olyan eszközök is, amelyek hagyományos LCD-kijelzővel rendelkeznek. Kijelzésüket TFT vagy IPS technológiával lehet létrehozni - ez már nem fontos. Csak azt kell megértenünk, hogy az ilyen töltésű eszközök egy kicsit hosszabb ideig tartanak, mint a tabletták. Az alkotók megpróbálják létrehozni alkotásaikat olyan gyenge alkatrészekkel, amelyek minimális energiát fogyasztanak, de ez nem igazán segít. Csak akkor kell megvásárolni egy ilyen könyvolvasót, ha nagyon gyakran olvasson színes magazinokat. Ugyanakkor készülj fel egy komoly lassulásra - az ilyen eszközöket ritkán élesítik a nehéz PDF formátumhoz. És az ilyen „olvasó” megvásárlása esetén a felbontás nagy szerepet játszik.

Előnyök: színes képernyő, jó fényerő.

hátránya: magas költség, minimális akkumulátor-élettartam, fékezés, sok súly.

vezetés

Egyre több modern eszköz vált át az érintésvezérlésre. Ugyanakkor nem minden ember szeretne ujjával megérinteni a képernyőt, rendszeresen elhagyja a nyomatokat. Néha kényelmesebb az egyik oldalról a másikra történő mozgatás, ha megnyomja az elülső panel alján található megfelelő gombot. Ezért az e-könyv kiválasztásakor ügyeljen arra, hogy eldöntse, hogy melyik vezérlés a legmegfelelőbb az Ön számára.

Operációs rendszer


Szinte az összes "olvasó" LCD kijelzővel működik az Android operációs rendszer használatával. Ez lehetővé teszi további alkalmazások telepítését a Google Play online áruház segítségével. A kivételek néhány módosított firmware-modell, amelyek csak saját üzletükbe léphetnek be. Általában kisebb, de elégséges számú alkalmazást tartalmaz. Valójában mindez egyszerűbbé teszi a könyvolvasót.

Az E-Ink képernyővel ellátott e-könyvek is futhatnak Android-on. De gyakrabban saját firmware-vel vannak felszerelve, amely már nem teszi lehetővé további alkalmazások telepítését. Ennek következtében a vásárló hibákat, véletlen lassulásokat és egyéb problémákat biztosít. Az ilyen firmware funkcionalitása azonban komolyan korlátozható - néha a könyvolvasónak még nincs böngészője. A gyakorlat azt mutatja, hogy minél kisebb a funkcionalitás - minél hosszabb ideig működik az eszköz egyetlen töltéssel.

Adatátvitel

Mint már említettük, sok e-könyv kínál internet-hozzáférést. Ehhez azonban csatlakozni kell a globális webhez. Ez a folyamat különböző módon történik. Szinte minden ilyen könyvolvasó támogatja a Wi-Fi-n keresztüli adatátvitelt. Ha rendszeresen használja az eszközt valahol az utcán vagy a tömegközlekedésben, akkor választania kell egy 3G-támogatású modellt. Ebben az esetben csak SIM-kártyát kap.

Szinte minden eszköz USB kábellel csatlakozik a számítógéphez. Ez a könyv, folyóirat, zene és más médiafájlok letöltésének módja. Egyes modellek microSD memóriakártya-nyílással rendelkeznek. Ezek hasznosak lesznek azok számára, akik nagy mennyiségben töltenek be különböző anyagokat a készüléken.

A legnépszerűbb e-book készítők

PocketBook

A PocketBook International cég az elsők között lépett be az e-book piacra. Az eszközöket a Foxconn Electronics és a Netronix Inc. tulajdonában lévő gyárak gyártják. A gyártó mérnökei rendszeresen javítják az E-Ink technológiát, melynek köszönhetően a termékek is javulnak. A vállalat választékában a könyvolvasókat teljesen különböző árrészekből lehet megtalálni.

Gmini

Gmini Co. 2008-ban született.A menedzsment azonnal kitűzött célt tűzött ki a kiváló minőségű termékek előállítására. Az első fogadás az e-könyveken történt. Ezeknek az eszközöknek most jó funkcionalitása és tisztességes összeszerelése van. A legtöbb termék a költségvetési szegmenshez tartozik.

Wexler

A Wexler 2008-ban jött létre, amikor az e-könyvek egyre népszerűbbé váltak. A Wexler termékek megfelelnek minden nemzetközi szabványnak, és stabil keresletük van Oroszországban. Bukridery néhány más országban is népszerű. Létezése során a cég irodákat nyitott Moszkvában, Chicagóban, Szingapúrban és Hong Kongban. Ez a termékek minőségét jelenti?

Digma

A Digma márkanév alatt különböző elektronikai termékeket gyártott. Minden orosz boltban megtalálható az elektronikát értékesítő tabletta, okostelefon, MP3 lejátszó, médiaközpont és más hasonló eszközök. A Digma könyvolvasói igényelnek. Felszerelhetők mind az LCD, mind az E-Ink képernyővel. Szinte mindegyik a költségvetési szegmenshez tartozik.

teXet

A teXet márka termékei nagyon szerény árcédulával rendelkeznek. Ennek köszönhetően szinte egész Oroszországban stabil keresletet élvez. Az e-könyvek teXet szintén a költségvetési szegmenshez tartoznak. Emiatt nem számíthat tőlük kiterjesztett funkcionalitásra. De nehézség nélkül megbirkózzanak a fő feladataikkal.

Ritmix

A 2000-es évek második felében az orosz áruházak polcain megjelentek a Ritmix márka elektronikai készülékei. Az ügyfelek kedvelték az MP3 lejátszókat és a diktofonokat, aminek következtében úgy döntöttek, hogy bővítik a gyártást. Így a könyvolvasók elkezdtek megjelenni az E-Ink kijelzővel. Mindegyiknek mechanikus gombja van, ami nagyban leegyszerűsíti a legfontosabb funkciók kezelését. Az ilyen készülékek híresek a megbízhatóságukról és az akkumulátor hosszú élettartamáról.

Amazon Kindle

Az Amazon Kindle sorozatból származó eszközök rendkívül népszerűek Észak-Amerikában és néhány európai országban. Termelésüket az amerikai óriás Amazon tölti be, amely történetét papírkönyvi kereskedéssel kezdte. Oroszországban ezek a könyvolvasók nincsenek nagy keresletben, mivel nehézségekbe ütközik a letöltési munkák.

Közös ügyfélhibák

A vásárlók az "olvasó" kiválasztásakor számos hibát követnek el. A leggyakoribb a nagyon széles funkcionalitású eszköz megvásárlása. Elfelejtik, hogy az e-könyv elsősorban olvasásra szolgál! Nem szabad mindent megtenni és részmunkaidőben teljesíteni. Ha szüksége van egy funkciókkal ellátott eszközre, akkor keresse meg tabletta számítógép, amelynek megválasztása külön cikket írt.

Néhányan azt is gondolják, hogy az érzékszervi ellenőrzés a haladás szimbóluma. Tény, hogy a könyvolvasókban valójában nem mindig megfelelően hajtják végre. Sok „olvasó” nem reagál az Ön érintéseire az első alkalommal, vagy alkalmanként megtörténik, hogy a valóságban nem. Egy szóval néha jobb, ha a lehetőséget fizikai gombokkal mérlegeljük - ez kényelmesebb lehet.

Ha a vevő nem figyelt a készülék súlyára, akkor a jövőben más problémái is lehetnek. Ha nehéz könyvolvasót vesz fel, akkor az „éhségjátékok” olvasása fél óra múlva nem fog örömöt adni - a keze kanyargós. De ha az összes tanácsot használjuk - ez biztosan nem fog történni veled!

Figyelem! Az információk pontossága és a rangsor eredményei szubjektívek és nem reklámok.

értékelés

kiválasztás

Új technológiák