értékelés kiválasztás Új technológiák vélemények

Irodalmi választás számítógépes tok

Hol kell felszerelni az összes számítógép-tartozékot?

A számítógépes tok kiválasztása

Tartalomjegyzék
 1. Form faktor
 2. Test anyag
 3. Tápegység
 4. Hűtési rendszer
 5. Egyéb lakhatási előírások
 6. Népszerű gyártók

A számítógépház az alaplap, a processzor, a videokártya, az optikai meghajtó és sok más alkatrész menedékhelye. Kezdetben a számítógépet gyűjtő személy benyomást kelthet abban, hogy az esetek csak a csatlakozók és a belső rekeszek számában különböznek egymástól. De ez nem teljesen igaz! Ez a cikk megmutatja, hogy az alváz egy bizonyos formában készíthető, lehet egy vagy több rajongó, és még a rekeszek is olyan titokzatosak, hogy nem minden tapasztalt számítógép tulajdonos fogja megérteni.

Form faktor

A boltok polcain többször is meg kellett láttatnia több esetet (esetükben is). Ebben az esetben azt kellett volna észrevennie, hogy méretük eltér. Az űrlaptényező határozza meg, hogy melyik alaplap illeszkedik ebben az esetben. Ezért ajánlott a számítógép összeállításakor az ügy megvásárlásával kezdeni. Bár senki sem zavarja, hogy új ügyet vegyen fel egy meglévő alaplapra, ez csak nem lesz olyan kényelmes.

A leggyakoribbak a következő formakijelzők (növekvő dimenziók szerint):

 • Mini ITX
 • Micro-ATX
 • ATX
 • EATX
 • XL-ATX


Az alábbiakban egy táblázatot láthat, amely azt jelzi, hogy melyik alaplapot támogatja ez vagy az űrlap tényező.

Karosszéria típusa

A tábla teljes mérete, mm

Mini ITX

170x170

Micro-ATX

244x225

ATX

305x244

EATX

305x330

XL-ATX

345x262

A toronyjátékok a játékosok körében népszerűek. Ezek valamivel magasabbak, de a mélység körülbelül azonos. Ez a típus a következő formátényezőket tartalmazza:

 • SFF
 • Mini torony
 • Középső torony
 • Nagy torony

A leggyakoribb házak azok, amelyek ATX-méretűek. Általában beépített tápegység nélkül szállítják, így a felhasználó teljes szabadságot biztosít.


Test anyag

Nagyon fontos paraméter, amely befolyásolja, hogy a hűtő, a tápegység és a videokártya hűtési rendszere zavarja-e. Az alacsony költségvetésű modellek vékony acélból készülnek. Mindez hozzájárul a rezgés és a zaj megjelenéséhez. Az ilyen esetekben a falak vastagsága általában nem haladja meg a 0,5 mm-t, ami nem tekinthető az optimális paraméternek.

Enyhén drágább esetek vastagabb fémből készülnek. Ha a falvastagság 0,5 és 1 mm között változik, akkor nem lehet attól tartani, hogy a zaj nagy mennyiségben törik ki a testből. De készülj fel arra a tényre, hogy a test nehéz lesz. Különösen a törékeny lány nem fogja tudni húzni a házba, akkor taxit kell használnia.

Nos, a felső modellek speciális acélból készülnek, amely különbözik a galvanizáló cink bevonat szokásos jelenlététől. Az ilyen esetekben a falak vastagsága még nagyobb lehet. Egy ilyen eset könnyen meghaladhatja a 12 kg-ot, ami jelentősen megnehezíti annak szállítását. De egy ilyen modell, ha megengedi a zajt, akkor csak minimális térfogatban. És minden vibrációról el kell felejteni.

Meg kell érteni, hogy nem az egész test fémből készül. Bármely modellhez egy vagy több műanyag elem tartozik. Általában ezekben a nyílásokban különböző csatlakozók vannak. Műanyagból készült és a belső rekeszekben lévő reteszek, amelyek rögzített meghajtók.

Tápegység

Néhány számítógép-építő beépített tápegységgel rendelkező házat keres. Valójában azonban csak akkor érdemes ezt megtenni, ha egy nem szabványos esetet választunk, amelynek minimális mérete van. Más esetekben jobb, ha megpróbálunk külön áramellátást vásárolni - ez minden bizonnyal erősebb és tartósabb lesz.Végül is, az eset gyártója nem tudja, hogy mely összetevőket használja. És ne felejtsük el, hogy külön cikket írtunk a tápegység kiválasztásáról.


Hűtési rendszer

Sok esetben a számítógép háza ventilátor nélkül szállítható. Az egyetlen kivétel a hátsó fal, ahol csak a "fonó" kell lennie. De minden esetben van egy bizonyos számú hely a rajongók számára. Ez azért is fontos, mert erőteljes alkatrészek telepítésekor megfelelő mennyiségű friss levegőre van szükség, amelyet a processzor vagy a tápegység még nem melegít. Ha továbbra is frissíteni szeretné a számítógépet, akkor a rajongók üléseinek legalább háromnak kell lenniük.

Egyéb lakhatási előírások

 • A tápegység elhelyezése alacsonyabb legyen. Ez a tökéletes választás. De a régi tápegységeket nem számítják ki - néha a kábelek hossza nem elegendő ahhoz, hogy csatlakozzon az alaplap megfelelő csatlakozójához.
 • A rekeszek száma ugyanolyan fontos paraméter, ha nagy számú összetevője van. A rekeszek 2,5-, 3,5- és 5,25 hüvelykes készülékekhez tervezhetők. Ez lehet meghajtók, optikai meghajtók és egyéb összetevők.
 • Az elülső falon lévő csatlakozóknak fejhallgató kimenetet, mikrofon bemenetet és legalább egy USB portot kell tartalmaznia. Kívánatos, hogy ez utóbbi megfeleljen a nagy sebességű USB 3.0 specifikációknak.
 • A merevlemezek rögzítése csavaros és csavarmentes lehet. Ez utóbbi esetben műanyag reteszeket használnak. És természetesen ez a rögzítési módszer sokkal kényelmesebb.
 • A kábelezés általában a ház teljes belsejében történik. Néhány modell azonban a hátsó fal alatti tömítést kínál. Ez igaz az egyik oldalfalú üvegablakkal rendelkező épületekre.
 • Bizonyos esetekben a CPU hűtő területén kivágott. Ez lehetővé teszi, hogy ne gondolja a hűtőrendszer méretét - illeszkedjen.

Népszerű gyártók

Üzletekben DNS Ugyanezek a számítógépes esetek találhatók. Érdemes megfontolni, hogy a vásárlást csak végső megoldásnak tekintsék - ezek tipikus kínai termékek. Biztos lehet benne, hogy az ügy DEXP, AeroCool, CaseCom, CoolerMaster, kalóz, DeepCool, GIGABYTE, GMC, InWin vagy Zalman sokkal hosszabb ideig tart. Nos, egy igazi hit a játékosok között a termékek Thermaltake. A nem szabványos méretű eseteket a legaktívabban gyártják. Fraktál design. Termékeik ideálisak egy irodai számítógép vagy egy médiatartalmú mini szerver létrehozásához.

Figyelem! Az információk pontossága és a rangsor eredményei szubjektívek és nem reklámok.
Cikk kategóriákban:

értékelés

kiválasztás

Új technológiák