értékelés kiválasztás Új technológiák vélemények

Irodalmi választás Többfunkciós készülék

Hogyan találjunk egy jó készletet, amely egy nyomtatóból, másolóból és szkennerből áll

A multifunkciós készülékek megfelelő választása

Tartalomjegyzék
  1. Fő kiválasztási kritériumok
  2. engedély
  3. A patron kapacitása
  4. A multifunkciós készülékek legnépszerűbb gyártói
  5. Közös ügyfélhibák

Az emberiség minden bizonnyal lemond a papírhordozókról. De ez nem fog történni ma és nem holnap, és még a következő évtizedben sem. Ezért az otthoni MFP nem sérül meg - ez a készülék segít a meglévő dokumentumok beolvasásában és új nyomtatásban. És ez a cikk segít megérteni, hogy a drága modell eltér az olcsótól.

Fő kiválasztási kritériumok

Az eszköz összetétele

Kivétel nélkül a többfunkciós készülék nyomtatóval, másolóval és szkennerrel rendelkezik. Vannak modellek, amelyeket faxon egészítenek ki. Ha az MFP-t az irodába szeretné helyezni, a fax nem sérül. Bár meg kell értenie, hogy egy rendszeres számítógép most már képes kezelni a fax funkcióit - nem nehéz megtenni a fogadott dokumentumot nyomtatásra Ethernet vagy USB csatlakozással.

Nyomtatási módszer

A legtöbb multifunkcionális eszköz a nyomtatási módszer szerint különbözik egymástól. Globálisan kétféle nyomtatók lehetnek egy MFP-készülék része:

  • tintasugaras;
  • Lézeres.

A gyakorlatban azonban kiderül, hogy még az azonos típusú nyomtatóknak is sok fajtája van. Például egy lézer eszköz lehet fekete-fehér és színes. És a szín sokkal drágább lesz, nem is beszélve a fogyóeszközökről - patronok és festék. A tintasugaras nyomtatók már nem fekete-fehérek, de egymástól is eltérnek. Amikor egy tintasugaras nyomtatóval rendelkező MFP-t választ, akkor a használt patronok számát kell figyelembe vennie. Minél többet, annál jobbak lesznek a fényképek. Meg kell mondanom, hogy ha rendszeres dokumentumokat nyomtat, elegendő a standard négy patron?

Az MFP célja

Azt is meg kell határoznia, hogy pontosan hol lesz a készülék. Ha azt szeretné használni az irodában vagy egy nagy nagyvállalatnál, akkor nincs értelme vásárolni otthoni többfunkciós eszközt. Mivel nem szabad megterhelni magát egy nagy méretű irodai MFP telepítésével egy kis szobában. Az a tény, hogy az irodai egységek célja a munka felgyorsítása és egyszerűsítése, amelynek köszönhetően a méretük jelentősen megnőtt. Különösen hatalmas papíradagoló tálcát kapnak - néha akár 800 lapot is tárolhat. Ezek az egységek is szinte azonnal kinyomtatják a dokumentumokat, de nagyon zajosak. Röviden, ha az irodában ezek a hibák nem merülnek fel (és a tágas tálca még méltóságteljesre önti), akkor otthon hamarosan gyűlöli az ilyen eszközt.


Fotó: www.islamnews.ru

engedély

Nyomtatási felbontás

Az összes MFP-t egy vagy több felbontással nyomtatják. Ezt a paramétert DPI-pontokban mérjük négyzet hüvelykenként. Szövegről beszélve, a sűrűbb a DPI, annál kisebb a betűtípus nyomtatása. Elégtelen felbontás esetén a minimális méretű szöveget már nem lehet szétszerelni - ez egy szilárd vonal lesz. Egy átlagos felhasználónak elegendő nyomtatása 1200 x 1200 DPI felbontással. Nagyobb beállítás szükséges, ha rendszeresen nyomtat fényképeket. A fekete-fehér lézernyomtatók általában 600 x 600 DPI felbontással vagy valamivel nagyobb felbontással nyomtatnak. Higgy nekem, egy személyi igazolvány fénymásolásához ez több mint elég.

Szkennelés felbontása

Az MFP-be beépített szkenner is rendelkezik ezzel vagy ezzel a felbontással. Sajnos a leggyakrabban egy ilyen eszköz rosszabb, mint az önálló tabletta-társa. Az MFP gyakran hosszabb ideig szkennel, és néhány artifaktum megjelenik a végső képen. Az egyetlen kivétel az irodai multifunkciós eszközök. Szkennereik nemcsak nagy felbontásúak, hanem az automatikus automatikus adagolás eszközét is kérik - leggyakrabban kétirányú! Visszatérve a felbontásra, a fényképek magas színvonalú digitalizálásához egy 2400 x 2400 DPI-es szintre van szükség.

A patron kapacitása

Minden MFP gyártó saját típusú patronokat gyárt. Minden modell támogatja a jól meghatározott patronok telepítését. És a fogyóeszközök gyártói a legtöbb pénzt keresik. Ezért nem kell támaszkodnia az otthoni MFP-kbe telepített patronok hosszú élettartamára. Ezenkívül a velük kiegészített, teljesen nevetséges tintaszintű indítópatronok is szállíthatók, ami 300 nyomtatott lapra alig elegendő.

Természetesen nem minden multifunkciós készülék gyártója olyan mohó. Ezért a többfunkciós eszköz kiválasztásakor nem lenne szükség a javasolt opciók műszaki jellemzőinek megismerésére. Olvassa el a véleményeket és a cikkünket is. "20 legjobb multifunkciós eszköz" - a patronok kezdőcsomagjairól, amelyeket el kell mondani. Azt is meg kell jegyezni, hogy az irodai multifunkciós készülékekbe telepített patronok a legnagyobb erőforrással rendelkeznek - általában több ezer nyomtatásra tervezték. Otthoni eszközökben az ilyen fogyóeszközök egyszerűen nem illeszkednek. Azonban kiváló cseréjük van - CISS (folyamatos tintaellátó rendszer). A tartozék telepítésekor a garancia elveszett. Néhány gyártó azonban saját gyártású rendszerrel kezdett gyártani egy MFP-t - különösen az Epson ezt a lépést. A CISS segítségével nagyszerű lehet a gyakori nyomtatásra.


Fotó: 1comp.spb.ru

A multifunkciós készülékek legnépszerűbb gyártói

A multifunkcionális eszközök elődje a vállalat. xeroxozik. Eddig néhányan hívják az összes ilyen eszközt "másolóként", bár ez alapvetően rossz. Ami a gyártót illeti, szinte teljesen az irodai multifunkciós készülékek szegmensébe költözött.

A legolcsóbb eszközöket a vállalatok gyártják. Hewlett csomag és kánon. Ugyanakkor nem várhat kiváló költségeket és nagysebességű nyomtatást a költségvetési eszközöktől. Nem kevésbé népszerű gyártó Epson. A tintasugaras multifunkciós nyomtatók elsőként kaptak márkás CISS-t. A polcokon is talál termékeket testvér. Ezek tipikus középparasztok, akiknek érdeme van és bizonyos számú hibája van.

Közös ügyfélhibák

  • Leggyakrabban a fogyasztók nem számítanak pénzügyi képességeiknek. Úgy vélik, hogy az MFP megvásárlása után több ezer oldalt nyomtatnak. És nem értik, hogy egy sor patron költsége majdnem ugyanaz, mint maga az MFP. Röviden, ha felkészül egy ilyen eszköz megvásárlására - készüljön fel a tinta vagy tintapatronok költségére.
  • A pénz megtakarításának jó módja a folyamatos tinta-ellátó rendszer csatlakoztatása az MFP-hez. Azonban nem mindenki tudja megtenni. Vannak olyan esetek, amikor egy személy elrontotta a készüléket. A CISS telepítésére tett kísérlet esetén a garancia elveszik. Ha nem hisz az erősségében - bízza a tintatartályok telepítését a szakemberekre, vagy folytassa a patronok használatát.

Ez nem zárja ki az MFP kiválasztási kritériumait. Ha szakértővé akar válni ebben a kérdésben, javasoljuk, hogy olvasson el egy sokkal részletesebb cikket. "A nyomtató megfelelő választása". Végtére is, az MFP-t leggyakrabban csak a dokumentumok és fényképek kinyomtatása érdekében vásárolják meg, míg a szkennelés nagyszerű kiegészítővé válik.

Figyelem! Az információk pontossága és a rangsor eredményei szubjektívek és nem reklámok.

értékelés

kiválasztás

Új technológiák