értékelés kiválasztás Új technológiák vélemények

Irodalmi választás egy fejsze

Hack magad az orrán!

A fejsze kompetens választása

Tartalomjegyzék
 1. Fő kiválasztási kritériumok
 2. További funkciók
 3. Árak és gyártók
 4. Megjegyzés a vevőnek

A mindenféle elektromos berendezés dominancia ellenére a jó régi tengelyek még mindig nagyon népszerűek a magánházak, a nyári házak és a túrázók körében. Ha ezeket a vidám embereket a felsorolt ​​kategóriák egyikének tekinti, akkor a fejsze nem csak egy eredeti dolog, hanem lényeges elem. Hogyan válasszuk ki a megfelelő fejszét az Ön igényeihez, olvassuk el a cikkünket.

Fő kiválasztási kritériumok

Hogyan kezdjünk kiválasztani ezt az eszközt, amely a civilizációnk hajnalán jelent meg? Létezése során az emberiség olyan sok különböző formát és célt állított fel a fejszéken, hogy nem lesz nehéz összetéveszteni őket. Először is meg fogjuk határozni, hogy milyen típusú csuklya legyen a legjobban az életmódodnak.

Tengelyek típusai

 • Tengelyek hús vágásához figyelemre méltó súlyban különbözik - 2 kg-tól. Az ilyen eszköz kiválasztásakor a legfontosabb, hogy szélesebb lapot és fémet válasszunk, mert nem csak az izomrostokat, hanem a csontokat is meg kell vágni.
 • Tengelyek és asztalosok könnyű, és aprító részük egyenes. Elegánsabbak, mint a hentes modellek.
 • Hatchets vadászathoz kompaktabb. A pengéjüknek van egy kényelmes mélyedése, amely közelebb van a fogantyúhoz, amelyre a szerszámot erős ágra kell felakasztani, és amely hasznos egy nagy fenevad vágásához.
 • Axe fa aprítására egy kicsit hasonlít a hentes alakjához - széles lapát és sok súlya van. Az egyetlen különbség egy hosszabb fogantyú, amely lehetővé teszi, hogy kevesebb erőfeszítést alkalmazzon és nagyobb söprést végezzen.
 • Túrázó szekerek - a legkönnyebb és a legszűkebb, mivel azok tűz és ágak vágására szolgálnak. Gyakran vannak olyan modellek, amelyek teljesen fémből készültek, gumi fogantyúval.

Axe súlya

Ez egy másik fontos paraméter, amely meghatározza a könnyű használhatóságot. Ha kirándulásra, vadászatra vagy horgászatra, vagy a kocsiban vásárol egy fejszét, akkor könnyű, kis méretű modelleket illeszthet, amelyek kényelmesek a szállítására. Ha a fejszét a fa aprításához vagy a hús aprításához van szükség, akkor bárhol nem fogod szállítani - választhatsz egy nehezebb modellt.

anyagok

Nagyon fontos kritériumok azok az anyagok, amelyekből a fejsze készült.

Minél erősebb az acél, amelyből a lapátot öntik, annál hosszabb ideig fog tartani az eszköz, és annál kevésbé kell élesíteni. Hogyan lehet megérteni, hogy az acél jó? Minőségi fémgyűrűk, ha egy "pengét" kapsz. Ha unalmas hangot hall, ez a fejsze jobb, ha félretesz.

Az anyag kezelése egy másik mutatója a könnyű használatnak. A modern hatchets gumírozott fogantyúi nagyon kényelmesek - a kéz nem csúszik a fogantyúra, és a szétvágások nem tapadnak a bőrbe. Ha klasszikus fejszét szeretne fából készült fogantyúval, akkor válassza ki a nyírfát. De légy készen, hogy néhány éven belül a fogantyú kiszáradjon, majd engedje le a vízbe, hogy megduzzadjon.


Fotó: www.komus.ru

További funkciók

 • A fűrészlap élezése ugyanolyan fontos. Minél keskenyebb az élezési szög, annál mélyebb lesz a fejsze. Ezzel egyidejűleg az ilyen penge gyorsan eltömődik, így a kemény anyagok (rönk, hús vagy jég) vágásához jobb, ha egy szerszámot tompa élesítéssel vásárol.
 • A fadarab éke lehet fából vagy fém. A tapasztalt embereknek ajánlott, hogy azonnal cseréljék ki a fém éket egy fadarabbal, mivel gyakran kiesnek, ami sérülést okozhat.

Árak és gyártók

A tengelyek ára 200 és 3000 rubel között mozog, és az ár gyakran a gyártótól függ, nem pedig a fejsze típusától.

A legolcsóbb tengelyek fából készült fejszével ellátott szerszámok a fa vagy hús vágásához. Akár 600-700 rubel áron is megvásárolhatók.

A vadászati ​​és turisztikai tengelyek drágábbak, mert gyakran teljesen fémből készülnek, és fogantyúik gumírozottak. Egy ilyen eszköz megvásárlásához válasszon 1 és 2 ezer rubelt között.

Az orosz gyártók közül a legnépszerűbb BARS, A VACHA LABOR és bölény. Ami a külföldi márkákat illeti, ők vezetnek Fiskars, STURM!, MATRIX, FIT és kitartó versenyző.


Megjegyzés a vevőnek

 1. A fa nyéllel ellátott fejszét kiválasztásakor gondosan vizsgálja meg a fejsze fogantyúját a repedések és a sorok jelenlétére: nem akarja, hogy egy új játék után próbáljon mentőt hívni?
 2. Ellenőrizze a fejsze egyensúlyát a közepén. A mérlegnek közelebb kell lennie a hilthez, különben nem lesz képes a fadarabot még a baba tüzére is vágni.
 3. Ha nem vagy profi vadász vagy turista, ne vásároljon komplex alakú lapátokat - válassza ki a legegyszerűbb modellt. Különböző hornyok és kerekítések különleges kezelést és készségeket igényelnek, amelyek hiányában könnyen megsérülhet.

Boldog vásárlást és kiváló minőségű aprítást kívánunk!

Figyelem! Az információk pontossága és a rangsor eredményei szubjektívek és nem reklámok.
Cikk kategóriákban:

értékelés

kiválasztás

Új technológiák