értékelés kiválasztás Új technológiák vélemények

Bimetál radiátor (1. rész) kiválasztása

Az alumínium és az acél kombinációja az egyik legjobb megoldás a fűtéshez

Egyéb alkatrészek:
1. Válasszon bimetál radiátort
2. Miért pontosan bimetál radiátor?
3.  8 legjobb bimetál radiátor
4. 10 legjellemzőbb bimetallikus radiátor áttekintés
5. Bimetál radiátor szerelése és csatlakoztatása

 

 Több évtizede csak fűtőberendezések telepítésénél csak kétféle fűtőtestet használtak, leggyakrabban öntöttvas (leggyakrabban lakóépületekben) vagy acélból. Ez a két fűtőelem előnye (viszonylag alacsony költség) és hátránya (nagy tömeg, alacsony hatékonyság). Ma sok új fejlesztés van technikai jellemzők és teljesítmény, jóval jobb, mint a fentiek, mondhatjuk már a „klasszikus” fűtőberendezéseket. Sőt, számításunk idején az épület fűtési rendszerei már teljesen más kritériumok szerint vannak beállítva.

Ha korábban, a kazánházak kis üzemanyagköltsége mellett, a hőátadást először is el lehetett volna helyezni, mivel ez a paraméter könnyen kompenzálható a fűtési rendszer jellemzőinek megfelelő beállításával (a magasabb vízhőmérsékletet biztosító vagy a fogyasztás növelésével). Most, a hálózati vízből a beltéri levegőbe történő hőátadás hatékonysága, az egyik legfontosabb jellemzője amelyek a fűtőberendezés kiválasztásakor irányulnak. Jelenleg az építési és javítási munkák ára is gyorsan növekszik, és a helyiségek üzemeltetésének költségeinek csökkentése érdekében szükséges, hogy mérnöki rendszerei a lehető legkevesebb karbantartást igényeljenek, és megőrizzék jellemzőiket az egész élettartamuk alatt. Ezeknek a kritériumoknak a legmegfelelőbb típusa egy bimetál radiátor, annak ellenére, hogy ez egy kicsit drágább, mint más típusú fűtők.

A bimetál radiátor egyik jellemzője, hogy az acél és alumínium készülékek összeállítása, és mindkét típus előnyeit ötvözi, de ugyanakkor mentes a bennük rejlő hátrányoktól. Ezen túlmenően az ilyen sikeres komplementer anyagok kombinációja jelentős hátrányok nélkül igen ritka a technikában.

A fenti képen, amely a radiátor (a háttérben lévő) kész elemét és a magját is mutatja, még nem alumínium pólóba (elöl), megértjük az ilyen típusú berendezések tervezési jellemzőit. Hegesztett acél belső elem és masszív könnyűfém ötvözet. Ez a kialakítás lehetővé teszi, hogy megmutassa az ötvözött acél és a jó vezetőképességű hő mechanikai feszültségének és maró hatásának ellenálló előnyeit, és kis alumínium- vagy magnéziumtartalmú, kis tömegű ötvözettel rendelkezik. Mondanom sem kell, hogy az ilyen típusú fűtőberendezés gyártási folyamata bonyolultabb, mint a fémrögzítők csövekből vagy öntöttvas vagy szilárd alumínium részekből történő hegesztése, de a bimetál radiátorok előnyei erőteljesen meghaladják a magasabb munkaintenzitást és -költséget, amint azt a felülvizsgálat következő részében látni fogjuk.


Egyéb alkatrészek:
1. Válasszon bimetál radiátort
2. Miért pontosan bimetál radiátor?
3. 10 legjobb bimetál radiátor
4. 10 legjellemzőbb bimetallikus radiátor áttekintés
5. Bimetál radiátor szerelése és csatlakoztatása
 

 

 

Figyelem! Az információk pontossága és a rangsor eredményei szubjektívek és nem reklámok.

értékelés

kiválasztás

Új technológiák