értékelés kiválasztás Új technológiák vélemények

Minden, amit tudni akart a "meleg padlókról"

Vizsgáljuk meg a vízmelegített padló eszközének minden árnyalatát szakértőnkkel. Nyissa ki a szelepeket, hagyja a hőt!

Valószínűleg emlékszel arra, hogy gyermekkorban télen tilos futni cipő nélkül, mert a „padló hideg”. A ház legmelegebb helye az akkumulátor közelében volt - ott volt a macska, hogy mindig aludt. És most, reggel elejtem egy meleg ágyból, amikor a lábad már hidegek a jégpapucsok előkészítésében, önkéntelenül gondolod - ha az egész padló olyan, mint egy akkumulátor ...

A modern technológia lehetővé teszi, hogy ilyen csodát adjon a lábadnak - meleg padlóra. Cikkünkben megvitatjuk az egyik padlófűtés típusát - egy vízszintes padlót, amely a hagyományos akkumulátor elvének megfelelően működik, és forró vízzel fűtött.

Röviden ismerkedjen meg az eszközzel és a vízmelegített padló telepítésének folyamatával, nézve ezt a videót:

A videó leírja a vízszintes padló telepítésének folyamatát, amelyet a hagyományos radiátorok alternatívájaként választottak ki: szétszerelték és teljesen helyettesítették a padlófűtési rendszerrel. A telek végén vízszintes metszet néz.
 

Mi a víz padlófűtés?

Víz padlóelemek

Amint azt a neve is mutatja, ebben az esetben a helyiségek hőtermelője a víz. A vízmelegített padló egy „réteges torta”, amelyet a padló között a mennyezetre helyeznek, vagy közvetlenül a kialakított földes padlóra (ha a munkát egy magánház első emeletén végzik).


Fotó: www.stroyka.ru

A fénykép jól mutatja a vízszintes padlórendszer egyes rétegeit:

 • az alsó hő- és vízszigetelő réteg;
 • a következő megerősített háló;
 • még nagyobbak azok a csövek, amelyeken keresztül a víz folyik;
 • a háló, a csövek és a csövek körül - beton esztrich;
 • a felső réteg az Ön által kiválasztott padló (ebben az esetben csempe).

Néhány vízmelegített padlóburkolat tartalmaz speciális lemezeket, amelyek kiemelkedéssel rendelkeznek (lásd az alábbi képet), amelyek a csöveket tartják.


Fotó: admin.elplast.ru

A födém felett és a csövek is beton esztrich és padlóburkolat lesznek.

Padlóburkolatok víz padlóhoz

Szinte minden hőálló hőálló padló kompatibilis a vízszintes rendszerrel. A legjobb padló a padlófűtéshez - csempe. A csempe magas hőátadási együtthatóval rendelkezik. Ez azt jelenti, hogy a hideg (például egy betonpadlóból) is jól van. Ezért, fűtetlen padló, csempézett, nagyon hideg.

A második helyen a padlófűtés használatának gyakorisága szempontjából laminált padló. Magas hőt vezet, és felhalmozódik.

A linóleumot és a meleg padlót ritkán használják, nem ajánljuk ezt a kombinációt gyermekszobákban használni - ha túlmelegedik, a linóleum káros anyagokat szabadíthat fel.

A parkettát nem ajánlott a fűtési rendszerrel együtt használni, mivel a fa nagyon igényes a hőmérséklet és a páratartalom körülményei között. A működési feltételek megsértése esetén ez a drága anyag teljesen elveszíti külső vonzerejét (kiszárad, repedik).
 

A víz meleg padlóinak előnye

Magánházakban (különösen nagy területeken) a legjobb megoldás a vízpadló. A víz alapú fűtési rendszer kevesebb elektromos energiát fogyaszt, mint például egy elektromos padlófűtés.

A vízpadló lehet az egyetlen hőforrás a házban, vagy egy radiátor rendszerrel kombinálva. A radiátorok csatlakoztatva vannak, ha a hőmérséklet meredeken esik kívül, és a víz padló nem tud megbirkózni a ház fűtésével. De az orosz Föderáció és Szibériában a víz alatti padlók használatának élménye -20 ° - -30 ° C-os erős szél mellett megmutatta, hogy egy megfelelően összeszerelt padló jól felmelegszik, és a hőmérséklet +25 ° - + 30 °.

Ebben a videó felülvizsgálatban egy példa a fűtött padlófűtés és a radiátorok megosztására:

A videó egy beépített padlófűtési rendszert mutat be egy 50 négyzetméteres faházban. m.

Vízmelegített padló:

 • a padlófűtés egységessége;
 • nyereségesség a felhasználási folyamatban;
 • a nagy területű házak fűtésének lehetősége további hőforrások használata nélkül

A vízpadló főbb hátrányai:

 • a telepítés bonyolultsága (a saját kezével összeszerelni, meg kell, hogy legyen a vízvezeték-szerelési készségek, hogy a padlót szintbe lehessen állítani, esztrichet kell készíteni - nem is beszélve a designról!);
 • nem képes azonnal megváltoztatni a padló hőmérsékletét.

Meleg meleg padló a városi lakásban

Ha egy városi lakásban lakik, valószínűleg nem lesz képes fűtött padlóra telepíteni. A sokemeletes épületben egy vízszintes rendszert kell összekötni valamivel. Függetlenül (jóváhagyás nélkül) bármilyen eszköz csatlakoztatása a melegvíz-ellátáshoz vagy a központi fűtéshez törvény által tilos.

Az egyik apartmanban a víz padlója kényelmetlenséget okozhat a szomszédok számára: a lakáson áthaladó, a víz több hőt termel, mint amit a ház fűtési rendszerének tervezése biztosít (a meleg padló nem volt benne), ami azt jelenti, hogy a szomszédok nem kapják ezt a hőt kötet. A nyomáscsökkenés a felszállóban is lehetséges (különösen, ha a padlót nem megfelelően szerelték fel, a szivattyú nem működik megfelelően, vagy teljesen hiányzik). Az alulról érkező szomszédok elégedetlenek lehetnek a víz feletti zajokkal a fejük fölötti csövekben (ilyen panaszok voltak).

A város lakóházában található vízpadló eszközei nagy nehézségekkel küzdenek, beleértve az adminisztratív feladatokat is. Ebben az esetben azonban a koordináció színtere feltétlenül szükséges. Ha nem áll készen arra, hogy megoldja ezeket a problémákat, vagy az adminisztráció elutasította, az elektromos padlófűtés vagy egy kiegészítő radiátor a legjobb megoldás az Ön számára.

Egy boldog kivétel a modern épületek néhány háza, amelyben külön vízelvezető nyílik a víz padlójának csatlakoztatására. Ilyen padlókat telepíthet benne.

A víz padlófűtési rendszer elemeinek célja

A következő alapelemek a vízmelegített padló burkolatának részét képezik:

Anyagok meleg vízhez

kinevezés

Polisztirol, polisztirol lemezek

Hőszigetelés - a hőveszteség megakadályozása (az alagsorba, az alsó terembe, a padlóra)

Penofol, polietilén fólia

Hidrogén- és gőzgátló, a további energiatakarékosság hatása. A fólia megtartja a beton normál nedvességtartalmát (különben elveszti az erejét). A fóliaréteg tükrözi a hőt a szobába, nem teszi lehetővé, hogy lefelé menjenek, és megvédi a levegőt a porózus gőzöktől.

Acél megerősítő háló

Megerősíti a beton esztrichet, nem teszi lehetővé a beton repedését a hőmérsékletváltozásoktól. Csövek rögzítésére szolgál

Csillapító szalag

Polietilén habból készül. Védi a beton esztrichet és a ház falát a hőtágulás során. Megakadályozza a hőveszteséget a falon.

csövek

Meleg víz kerül a helyiségbe és lehűlt

gyűjtő

Megtartja a keringtetőkörben a beállított hőmérsékletet, szabályozza a vízáramlást az áramkör hőmérsékletétől függően. Elosztja a vizet a különálló fűtőkörök között. Tartalmazza a betáplálási és visszatérési csöveket.

Automatikus vezérlőrendszer

 

Fektetési rendszerek vízmelegített padló

Három alapcső elrendezést használunk a vízszintes rendszerben:


 • A csiga.
  A csövek spirálban vannak elrendezve. Az előremenő és a hátrameneti csövek párhuzamosan futnak, ami egyenletes hőeloszlást biztosít a padló minden részén. Ez az opció alkalmas a nagyobb hőigényű helyiségekre. Ezzel a módszerrel a kontúrnak nincs éles hajlítása és kevesebb fordulata van, így beállíthatja a vonalak közötti minimális távolságot, és merevebb csöveket használhat. A víz könnyebben folyik az ilyen áramkörön.
 • kígyó.
  A legegyszerűbb telepítési lehetőség. Az ábra azt mutatja, hogy a cső először forró és a végén hideg. Egy kis területen azonban a hőmérséklet változása minimális.
 • Dupla kígyó.
  Egy egyenletesebb hőeloszlás egy nagy területen, mint a 2. opciónál. Ez a vízmelegített padló sémája alkalmas nagy termálterhelésű szobákhoz.

Minden padlófűtési rendszer esetében kiszámíthatja a kontúr maximális megengedett hosszát. Ha a helyiség méretei nagyok, ugyanazon a helyiségben több különálló kontúr (egyetlen csőszakaszból, kötések nélkül) kerül elhelyezésre. A kontúrok szétválasztási vonalánál a csappantyú. Minden áramkör egy kollektorhoz van csatlakoztatva.
 

10 leggyakoribb hiba a víz padlófűtéskor

 • A bázis elégtelen tisztítása és előkészítése. Hagyja az érdesség durva meredekségét, gipsz nyomokat, törmeléket abban a reményben, hogy a szigetelés rétegei mindent elrejtenek. A probléma azonban az, hogy a polisztirol sűrű anyag, és nem tudja kompenzálni a felszín hiányosságait.
 • Nincs csillapító szalag a szélén. A beton terjeszkedése és összehúzódása következtében a hőszigetelés a falról való szigetelés nélkül repedéseket okozhat.
 • A csappantyú helytelen szerelése (a szalag rosszul van rögzítve a falhoz vagy egyáltalán nem rögzítve).


  Fotó: eurosantehnik.ru

  Hibás véleményünk van arról, hogy a csappantyúnak a falhoz való megfelelő illeszkedéséhez elegendő, ha a padló kitöltésekor nyakkendővel préseljük. Ebben az esetben azonban a szalag nem tudja elvégezni a funkcióit. A szalagot szorosan, üreg nélkül kell elhelyezni.
 • Nem hozott polisztirol habréteget (vagy hasonló anyag). A szigetelés hiánya, természetesen, csökkenti a víz padlóburkolásának költségeit, de hőveszteséghez vezet. Nem kapod meg a hőmérsékletet, amit álmodtál.
 • A szigetelésre vonatkozó anyagi paraméterek helytelen kiválasztása. A hőszigetelő réteg túl vékony hőveszteséghez, elégtelen fűtési teljesítményhez vezet.
 • Olcsó vagy alacsony minőségű csövek és szerelvények használata a projekt költségeinek csökkentése. A korrodált fémcsövek szivároghatnak. Veszélyes használni meleg padlón és olcsó hamisítványoknál a márkás műanyag csövekhez.
 • Csőfektetés nem a rendszer szerint, egyenetlen, a csövek közötti számított távolságot megsértve


  Fotó: eurosantehnik.ru

  Amikor a csöveket pontosan a markupra helyezik, nem csak szép. Úgy tűnik, hogy az esztrich alatt semmi sem látható. Ha a cső centimétert távolít el a jelöléstől - ez nem túl ijesztő. Bár a szivárgó csöveknél a rendszer szerint pontosan el vannak látva, könnyebb megtalálni.
  De ha a padlón olyan kép van, mint a fotónkban, tudod - nem tudod beállítani a padló hőmérsékletét. Kapsz egy "csíkos" padlót váltakozó meleg és hideg csíkokkal. A szoba bejáratánál látható a felület túlmelegedése.
 • Használjon esztrich részeként duzzasztott agyag. A padlóburkolati megoldást a földszinti padlóburkolathoz gyakran hozzáadják a hatékony agyag, mint hatékony hőszigetelő. Az ilyen esztrich a meleg padlón eltörli az összes erőfeszítést.
 • Rossz padlóöntő megoldása lágyító hiánya a készítményben. Mindez csökkenti a padló szilárdságát és hővezető képességét.
 • Fűtés túl korán - az esztrich szárítási ideje előtt a padló szilárdságának és integritásának megsértéséhez vezet.

Most, hogy tudod, hogy NEM csináld, ismerkedj meg a padlófűtés fektetésének technológiájával.

Víz padlófűtés csináld magad: telepítés, kapcsolat

Ezt a fejezetet olvassa el, ha önmagában vízmelegített padlót szeretne telepíteni. Ha úgy döntenek, hogy meghívják az összeszerelő munkásokat, tanulmányozzák az anyagot is - akkor a folyamatot kompetensen ellenőrizheti. Mindent megteszsz hatékonyan, és valamilyen oknál fogva nem vesz fel több pénzt.

Ez a videofelvétel bemutatja a „vízmelegített padló” fűtési rendszer telepítését, például a Szentpétervár üzleti központjában működő munkahelyen, ahol nincs egyetlen radiátor. A vízmelegített padló telepítésének minden szakaszát a projekttől kezdve vizuálisan látják és kommentálják.


1. szakasz: Szerkesztés.

A vízmelegített padló projektje magában foglalja a fűtőkör (csövek) elrendezését, a csövek paramétereit (típus, átmérő, teljes hossz), a vezérlőeszközök és gyűjtők helyét.

A csőfektetési tervet számítógépes program segítségével lehet elkészíteni, vagy grafikonpapírra rajzolni. A legfontosabb dolog - hogy ő volt. Opcionálisan a vízszintes padló kialakítását professzionális tervező rendeli meg, a többi munkát kézzel, jóváhagyott terv alapján végzik.

2. szakasz: A kollektor telepítése.

A kollektor összeszerelve vagy szétszerelhető - akkor a gyártó utasításai szerint egy egységbe kell szerelni. A kollektorszekrény a kollektorblokk elhelyezésére szolgál - a falra, a padlóhoz közel, a diagramon feltüntetett helyen van felszerelve.

3. szakasz: A padló kezdeti állapotának elemzése és szükség esetén annak igazítása.

Meg kell mérni a magasságkülönbséget. Úgy gondoljuk, hogy a különbség 1 cm-en belül megengedett. Ha a különbség nagyobb, a padlót kiegyenlítik. Ebből a célból a betonhoz egy alapozót alkalmazunk a teljes felületre (ez javítja a habarcs tapadását az alaphoz). Lézerszint segítségével a falakon a jövőbeli padló előre meghatározott magassága szerepel. A legkényelmesebb a készülék használata, de más eszközöket is használhat, például a vízszintek jelölését.

A kiegyenlítő keverékből (például a peskopeton M-300-ból) gerendák - szalagok, amelyek tetején fémszalagok vannak. A lécek magasságának a padló fölé állításával (a betonba nyomásával) a padló síkjának szintje minden beacon csíkra van beállítva. Ezeken a síkokon fekvő gerendák szerint öntéskor orientálódnak. Az épület keveréket a gerendák közé öntik, és a szintet figyeli. Szárítás után sík felületet kell kapnia.

Ha a padlóhibák kicsi, a hornyok kiegyenlíthetők a homok kiömlésével.

4. szakasz: A csillapító szalag felszerelése.

Miután elkészült a padló, a szoba kerülete körül egy csappantyú kerül, és szorosan, üreg nélkül, a falhoz rögzül. A szalag lehet öntapadós, majd ragasztva.

5. szakasz: A film elhelyezése.

A film funkciója a hő, a gőz és a vízszigetelés. A hőszigetelő lemezek alá kerül, és felső rétegként az adott helyiség nedvességtartalmának függvényében. A film helyett megengedett, hogy más, az építésben felhasználható szigetelőanyagokat is használjanak. A filmvastagságot a szabályozási dokumentációnak megfelelően választjuk meg (leggyakrabban 100 mikron fóliavastagsággal). A fólia óvatosan elterjed a padlóra, az egyes csíkok átfedésben kell lenniük. A lemez tetején elhelyezett fólia széleit óvatosan be kell húzni a polisztirol alá.

6. szakasz: A szigetelés szigetelése.

Vízmelegített padló hőszigeteléseként polisztirol hab, hab polisztirol vagy hasonló anyagok lemezeit használjuk. A szigetelőréteg vastagságának legalább 5 cm-nek kell lennie, és ha az első emelet közvetlenül a földön helyezkedik el (nem az alagsor felett), akkor legalább 10 cm-rel.

7. szakasz. Erősítő háló kialakítása.

Az ajánlott rácsparaméterek 100x100 (vagy 150x150) mm, a sáv vastagsága 4-5 mm. Bizonyos esetekben kettős megerősítést alkalmaznak - a rácsot nem csak a csövek alatt helyezik el, hanem a tetején is (a rendszer erősségének növelése érdekében).

8. szakasz: A vízvezeték csövek elhelyezése a rendszer szerint.

A csöveket tekercsben értékesítik. Az öböl szépen kihúzható, és a cső a projektben leírt rendszer szerint a rácsra kerül.


Fotó: interplazasharm.com

A modern vízcsövek nagyon rugalmasak és tartósak. Ezért a professzionális szerelők nem használnak kiegészítő szerszámokat a csőhajlításhoz - manuálisan. A cső kezdete és vége mindig a kollektor közelében van. A csövek közötti ajánlott távolság az áramkörben 100-300 mm. A hideg falak közelében a lépcső kevesebb, mint a fő felületen. A telepítés módját és lépését a vízpadló vázlata határozza meg. Egy áramkörben a csőnek integráltnak kell lennie. A csöveket a rácshoz rögzítik, kb. 30-35 cm-es mélységgel.

Ha speciális rögzített polisztirol lemezeket használnak a rögzítéshez, akkor a csövet az erre szolgáló résekbe helyezik. Hogyan történik ez a következő videó, amely a Valtec padlófűtési rendszer telepítésének példáján látható:

9. lépés. Csatlakoztassa a csöveket a kollektorhoz.

A kollektor közelében az összes áramkörből származó csövek jönnek ki a betonból. A csövek kiemelkedő szakaszaiba speciális fém sarkok kerülnek, amelyek megvédik a csöveket a kopástól. A csövek végét csak akkor lehet vágni, ha a kollektor teljesen fel van szerelve (a hibák elkerülése érdekében). A cső vágása szigorúan merőleges legyen a felületére (csak ebben az esetben biztosítani kell a csatlakozás szilárdságát és szorosságát). A cső a gyűjtőnyílásokhoz kompressziós szerelvények segítségével van csatlakoztatva. A kollektor közelében sok cső kerül össze, így egy része védett hullámos csőbe van rejtve (a túlmelegedés elleni védelem érdekében). A hőmérséklet szabályozása szobatermosztát segítségével szabályozza a szervo meghajtókat a csövekre, amelyek a kommunikátor csatlakozóihoz vannak csatlakoztatva (egy eszköz, amely szabályozza a szivattyút és bekapcsolja a padló töltését forró vízzel).

 


Fotó: svojahibara.ru

10. lépés: A kollektor kiegyensúlyozása.

Kiegyensúlyozással a kollektor munkájának beállítását az összes áramkör hosszának megfelelően kell meghatározni. A kiegyenlítő asztal a padlófűtési projekthez kapcsolódik. Az egyes szelepek pozícióját jelzi (fordulatok száma).

11. szakasz. Hidraulikus tesztelés.

A rendszer szivárgását és működését ellenőrizni kell. Ehhez a csővezetéket nyomás alatt álló vízzel töltik. Télen a rendszert víz (sűrített levegő) nélkül tesztelik. A rendszerben lévõ nyomást az esztrich öntésekor folyamatosan fenntartják.

12. lépés. Töltse fel az esztrichet.

Töltse fel és töltse fel a keveréket, ügyeljen arra, hogy ne sértse meg a csövet. Az esztrich ajánlott vastagsága 5-10 cm a hőszigetelő rétegtől. A túl vékony réteg kevésbé tartós. A vastagabb réteg növeli a padló termikus tehetetlenségét (lassabban felmelegszik és lassabban hűti - nehéz szabályozni a hőmérsékletet). Az öntéshez speciális keverékeket használnak a padlófűtéshez, de a szokásos cement-homokhabarcsot (M-300) is fel lehet használni.

13. szakasz Szárító esztrich.

Az optimális szárítási idő 28 nap.

14. szakasz. Igazítás.

Ismét, mivel a kezdetektől fogva kis repedések és szabálytalanságok keletkeznek, eltávolítják a kavicsos köveket, a felületet jobban összeragadják és önterülő keveréket öntenek.

15. szakasz: A befejező bevonat felszerelése

Csempe, laminált stb.

A padlófűtéshez szükséges alkatrészek fő beszállítóinak áttekintése

A vízmelegített padlórendszerek legnagyobb gyártói piacra kerülnek a padlófűtéshez szükséges összes elemgel: csövek és szigetelő szőnyegek, szerelvények és vezérlőkészülékek. A legjobb eredményt akkor kapja, ha ugyanazon gyártó összes összetevőjét használja. Ebben az esetben minden alkatrész garantáltan kompatibilis egymással. De gyűjtheted a vízpadlót és a különböző részeket, mint tervezőt. Akkor Önnek vagy a bérelt mesternek gondosan ki kell választania a rendszer azon elemeit, amelyek megfelelnek egymásnak.

Gyártó / márka

Gyártói specifikációk

Meleg padlók Uponor

A cég 1918 óta létezik, Finnországban alakult. Fűtési, vízellátási, padlófűtéskészleteket szállít.

Padlófűtés Kermi

Az egyik legnagyobb és leghíresebb gyártó a fűtési rendszerek Európában.

Oventrop padlófűtés

A céget 1851-ben alapították Németországban. A fűtés és padlófűtés alkatrészeit gyártja és szállítja.

Melegített padlók Rehau

A vállalat 1948-ban jelent meg Németországban. Különböző termékeket állít elő (főként polimer anyagokból), beleértve a fűtést és a vízellátást is.

Fűtött padlók SANEXT

Orosz fejlesztő és gyártó, a piacra szállítva a padlófűtéshez, valamint a vízellátáshoz és a fűtéshez szükséges berendezések teljes skáláját. 2005 óta használt termékek

Fűtött padlók Thermotech

Orosz cég. A piacon több mint 15 éve. A szolgáltatások köre magában foglalja a tervezést, a telepítést, a szerviz létesítményeket is.

Padlófűtés Watts

Nagy európai érdekeltség - a fűtési és vízellátó rendszerek gyártója és szállítója

Padlófűtés Valtec

Az orosz-olasz védjegy, amely alatt a mérnöki vízvezeték különböző elemeit gyártják, 2002-ben megjelent Olaszországban.

A felsorolt ​​gyártók vízmelegített padlóit magas minőségű jellemzi és széles körben használják az Orosz Föderáció különböző régióiban. A csövek többéves garanciával rendelkeznek (polietilén esetében - akár 50 évig, a Rehau garantálja a csövek élettartamát akár 100 évig is, feltéve, hogy a hőmérséklet +60 ° -on belül marad).

Melyik csövek jobban illeszkednek a meleg vízhez?

Például összehasonlítjuk a polietilén csövek jellemzőit és árait egy meleg víz padlóhoz a legjobb piacunkon népszerű gyártóktól. Összehasonlításképpen a kiválasztott csövek átmérője 16 mm.

A csövek (polietilén) ára a padlófűtés rendszeréhez

név

Cső anyag

Műszaki adatok

Ár 1 oldal M.

Uponor PE-Xa
16x2 mm

térhálósított polietilén PE-Xa

a hűtőközeg maximális t értéke 95 °, a üzemi nyomás 6 bar, a legkisebb hajlítási sugár 5 csőátmérő

83,00 dörzsölje.

Kermi PE-Xc 16x2 mm

PE-Xc

58,00 dörzsölje.

Oventrop Copex PE-Xc 16x2.0 mm

61,00 dörzsölje.

Rehau Rautherm S 17x2 mm

polietilén RAU-PE-Xa + EVAL)

82,00 dörzsölje.

Cső-etilén SANEXT 16x2 mm

Pex-b // EVOH // Pex-b

43,00 dörzsölje.

Watts INTERSOL 16x2 mm

pexB

a hűtőközeg maximális t értéke 95 °, az üzemi nyomás 10 bar, a legkisebb megengedett hajlítási sugár 3 csőátmérő

39,00 dörzsölje.

A táblázat azt mutatja, hogy a különböző gyártók vízbázisú csövei hasonló tulajdonságokkal rendelkeznek. A leghíresebb márkák jó minőségű termékeket termelnek.

A legjobb vízmelegített padlórendszer kiválasztásával ne felejtsük el, hogy nem szabad anyagokat megtakarítani. Tudod, hogy ismeretlen eredetű csöveket telepíthetsz az esztrichbe, de ki fogja hibáztatni, ha egy éven belül rajtad múlik? A padlók javítása sokkal többet fog fizetni, mint az anyag megtakarítása.

összefoglalás

Ha úgy döntött, hogy egy padlófűtési rendszert telepít a házába, és meg volt győződve arról, hogy technikailag lehetséges az Ön körülményei között, hívja meg a céget, amely hosszú munkát végez ezen a piacon. Olvassa el a véleményeket, lásd a mesterek által már elvégzett munkák példáit. Ellenőrizze, hogy a vállalat egy jó minőségű gyártótól beszerzi-e a berendezést, és garantálja a munkáját. Kívánatos, hogy ugyanazt a céget a vízpadlók karbantartásában végezze.

Ha saját kezével vízmelegített padlót szeretne gyűjteni, válasszon egy jó minőségű rendszert (ismét egy jó hírű gyártótól), gondosan nézze meg a tervezési szakaszt, szigorúan kövesse a technológiát - csak akkor lesz sikeres, és a lábad már nem fagy.

Szerző: Nick Ekholm 29.11.2013
Figyelem! Az információk pontossága és a rangsor eredményei szubjektívek és nem reklámok.

értékelés

kiválasztás

Új technológiák