értékelés kiválasztás Új technológiák vélemények

15 tény a meleg padlóról, amit tudnia kell

Hogyan válasszuk ki és telepítsük helyesen!

Mi egyesíti Önt és az ókori Róma gazdag polgárait? Meg fog lepődni - a vágy, hogy felmelegítse a padlót a házban, és azt, hogy képes-e megtenni. Igen, a padlófűtés a Római Birodalom sok gazdag házában volt elérhető. És most megengedheti magának. Ebben a cikkben 15 tényt megtudhat, amelyek segítenek kiválasztani a legjobb padlófűtést otthonában, és elkerülni a hibákat a telepítéskor.

1. tény: A fűtési rendszer növeli a padló szintjét a szobában. A legtöbb hely a meleg padlóvizet, a legkevésbé filmet veszi.

A csövek szokásos átmérője 20 mm. Ehhez adjuk hozzá az esztrich vastagságát - és meg fogjátok érteni, hogy a padló mennyivel magasabb lesz. A kábelrendszert kb. 5 cm-es esztrich vastagságban kell elhelyezni, a fűtési szőnyegeket csempe ragasztórétegbe lehet rakni - és a padló vastagsága a fűtési rendszer miatt nem nő. A padlófűtés padlója önmagában minimális vastagságú, és nem befolyásolja a szoba magasságát. Ha minden centiméter számít Önnek, válasszon egy termomatot vagy filmet. A minimális padlószint fenntartásához a Thermolux-Tropix sorozat meleg padlói alkalmasak. A 160. módosítást meleg szobákban (beleértve a gyermekeket is) használják. A Thermolux-Tropix-200 rendszer hideg helyiségekben (vidéki házak, erkélyek stb.) Alkalmazható.

2. tény: egy vidéki ház esetében a leginkább energiahatékony meleg padló a víz.

A vidéki házakban a meleg föforrásként gyakran használják a meleg padlót. Például a Kermi (Németország) által gyártott termékek - fém-műanyag és polietilén csövek használhatók padlófűtési rendszerekben és radiátoros fűtésben. Amikor nagy területet kell felmelegíteni, a víz padlófűtése jövedelmezőbb, mivel gyakorlatilag nem fogyaszt villamos energiát. A forró víz szivattyú segítségével mozog a gyűjtőből a csöveken keresztül, és az elektromos energia nem kerül felhasználásra a levegő hőmérsékletének megváltoztatására.


Tény 3: Sok városi lakásban tilos a vízmelegített padló telepítése. Ebben az esetben az egyetlen lehetséges megoldás az elektromos rendszer.

A szervizszervezettel való együttműködés nélkül a központi fűtéshez semmilyen eszközt nem lehet csatlakoztatni. Ez vonatkozik a meleg meleg padlókra is. A közös felszálló víz, amely áthalad a padlófűtési csöveken, hőt ad ki és belép a szomszédos apartmanokba, amelyek részben lehűlnek. A közös rendszerben a nyomás csökken. Csak új modern házakba telepíthetünk vízszintes padlót, ahol az építők külön erre a célra kifejlesztettek.

Tény 4: az elektromos padlófűtés lehetővé teszi a helyiség hőmérsékletének gyors beállítását. A vízben néha nincs ilyen lehetőség.

Ha a vízpadló a központi fűtéshez vagy a fűtőkazánhoz van csatlakoztatva, akkor a hűtőfolyadék hőmérséklete nem függ tőled. Még ha van egy külön felszálló és termosztát is, azonnal cserélje ki a fűtést, és a víz hőmérséklete fokozatosan változik. A legújabb beállítás az infravörös padlófűtés. Amikor bekapcsolja, nagyon gyorsan érzi a hőt. Néhány modell önszabályozásnak felel meg - például a CALEO GOLD 170-0,5-2,0 film. Ennek a funkciónak köszönhetően a villamos energia gazdaságosabb - a növekvő padlóhőmérséklet mellett csökken az energiafogyasztás.5. tény: Egy elektromos padló sérült területének megkeresése és javítása könnyebb, mint a víz padlójának károsodásának megtalálása és javítása.

A kábel hibás része, ahol nincs feszültség, a szakember gyorsan és nagy pontossággal megtalálható. A huzal cseréjéhez nem kell megnyitnia az egész padlót. Ha a cső sérült, a szivárgás nem olyan könnyű megtalálható. A rendszer rögzítéséhez a padlót valószínűleg szétszerelni kell.

Tény 6: a fűtött padló szigeteléssel 30-40% -kal növeli hatékonyságát.

A fűtött padló szigetelés nélkül egyenletesen melegíti a szobát és az alsó lakást vagy a pincét. Annak érdekében, hogy hiába ne pazarolja az energiát, a hőszigetelést (például penofolt) meleg padló alsó rétegével kell lefektetni. Vékony hőszigetelt padlón (például 1 mm-es rácsvastagságú Thermal-Thermolux-Mini termo-kábel, 3 mm-es kábel) hőszigetelés nincs beépítve az építési dokumentáció követelményei miatt a padlók szilárdsága miatt - csak az esztrich réteg alá kerül. Ebben az esetben a lefelé irányuló hőveszteség jelentéktelen lesz, mivel az esztrich késlelteti.

Tény 7: A padlóburkolat típusa befolyásolja a fűtött padló teljesítményét (hővezető képesség, beépítési módszerek, hőállóság).

A padlófűtési rendszer kiválasztásakor vegye figyelembe, hogy a padló, amely burkolattal van borítva, hatékonyan felmelegíti a kábelt, a termomatokat. Ideális padlófűtés alatt linóleum, laminált (vékony anyagok) - termikus film. Nem ajánlott meleg padlót helyezni a parketta alá, mivel a fapadló kiszáradhat a hőtől. A vastag szőnyeg alatt - ez nem praktikus (a lábadra hőt nem éri el még).

Tény 8: Ha egy meleg padlót tesz fel a fedőréteg alatt, amely kétséges, a következmények lehetnek kellemetlenek.

A jó padló a meleg padló hatására semmi sem történik. Olcsó alacsony minőségű linóleumot, még ilyen kis hővel is deformálódhat és elkezd szagolni.

Tény 9: nincs szükség meleg padlóra a helyiség egész területén. Bizonyos esetekben az ilyen telepítés akár a jótállás megszüntetéséhez is vezethet.

Először egy extra energiafogyasztás. Miért melegítsük fel a padlót, amelyen szekrény van? Másodszor, a padló, a szekrények, a szőnyegek stb. Alatt lévő fűtött padló elemei túlmelegednek, és lejárnak a lejárati idő előtt.

Tény 10: egy meleg padló telepítése után a kezedben kell lennie egy elrendezési tervnek.

A fektetési rendszernek tartalmaznia kell a kábel vonalait, a falhoz való távolságot, a vízvezeték-berendezés helyét, a csatlakozók helyét. Ha előzetes rendszer került kidolgozásra, a végleges jelölések is elkészíthetők. Ellenkező esetben szüksége lesz egy fémdetektorra, hogy pontosan meghatározza azokat a területeket, ahol nem lehet fúrni a padlót, telepíteni bútorokat vagy új vízvezetéket.

Tény 11: Ugyanez a fűtési rendszer nem alkalmazható különböző hőmérsékleti körülmények között.

A hálószobában és például az erkélyen a padlófűtést egyedileg kell rendezni. Az egyetlen rendszer mentésének és felszerelésének vágyai nem vezetnek semmilyen jóhoz. Húzza ki a vezetéket, és növelje a már lefektetett padlófűtés területét is. Ezért számítsuk ki a padló kapacitását minden szobában külön-külön.

Tény 12: Az infravörös padlófűtést nem szabad nedvesen elhelyezni.

Tudnia kell, hogy a film, amely az infravörös hőszigetelt padló alapja, fél az agresszív médiától. Különösen a csempe ragasztó vagy cement-homok keverék alkáli környezete károsíthatja. Ezért a film csak "száraz".

13. tény: az óvoda, a nappali, a hálószoba számára egy elektromos kábelezésű padlófűtést kell használni. Az erkélyek, a fürdőszobák, a folyosók esetében az egymagos kábelt használhatja.

Az elektromos vezeték körül elektromágneses mező van. A megengedett értékét SNiP-ben állítja be. Az elektromos padlófűtési kábelek elektromágneses mezőket is létrehoznak. De a sugárzási szint kicsi. Ezen túlmenően a kábel kialakítása árnyékoló zsinórréteget tartalmaz. Ennek köszönhetően az egymagos kábel sugárzása közel 60-szor kisebb, mint a megengedett. A brit gyártó Energy Light 0,5 - 50 hőszigetelő padlója száraz helyiségekben használható bármilyen padlóburkolattal. A kábel vastagsága mindössze 2,8 mm, és egy alumíniumfóliából és rézfonatból álló sziták vesznek körül.


Fotó: stylehome.org

Erős kábel, melyet a helyiségek állandó telepítéséhez ajánlott, a sugárzási szint 300-szor kisebb, mint a megengedett érték. Ezért teljesen biztonságos. Például ugyanazon vállalat meleg padlóját adjuk meg - Energy Light Plus 8.0-1200. A kábel átmérője - 3,6 mm, nedves helyiségekben használható, a csempe, porcelán alatt. Üzemi hőmérséklet - 27 ° -ig.

Tény 14: A padlófűtés hőmérsékletét figyelő hőérzékelőt speciális hullámosított csőbe kell helyezni, és egy elképzelhetetlen sarokba kell helyezni a falhoz..

A hőérzékelő hibája az egyik leggyakoribb probléma. Ha az érzékelő tömören betöltve van cementrel, a padlót ki kell nyitni. Ez könnyen elkerülhető. ha előre behelyezi az érzékelőt műanyag hullámosodásba. Ezután, még a padló végső befejezése után is, az érzékelő biztonságosan eltávolítható és szükség esetén cserélhető.

Tény 15: a padlót közvetlenül a kábel behelyezése után kell elárasztani, és a fűtési rendszert nem lehet hamarabb bekapcsolni, mint az esztrich teljesen megszáradt. Körülbelül egy hónap kell, hogy legyen!

Szükséges, hogy a keveréket természetesen megszárítsuk. Ezt a folyamatot nem lehet felgyorsítani a fűtés bekapcsolásával - a hőmérséklet hatására a cement egyenetlenül fog beállni, és az esztrich törékeny lesz. Hőszigetelésű padlóburkolat elhelyezésekor az erre a célra szánt keverékek. Keresse meg a csomagoláson a kinevezési és szárítási időt.

Szóval mit tanultunk? A városon kívüli házhoz megfelelő helyi vízmelegítésű padlót kell használni a helyi fűtéshez. A városi lakásokban a vízpadlók telepítése lehetetlen, de az elektromos is elfogadható. Az elektromos fűtési rendszer típusának megválasztása közvetlenül kapcsolódik a fő emeleti eszköz jellemzőihez (esztrich, kikészítés).

Szerző: Nick Ekholm 14.11.2013
Figyelem! Az információk pontossága és a rangsor eredményei szubjektívek és nem reklámok.

értékelés

kiválasztás

Új technológiák