értékelés kiválasztás Új technológiák vélemények

Minden, amit tudni akart a "meleg mező" filmről

... de féltek kérdezni!

A közelmúltban megjelent az infravörös fólia padló, de már rajongói is vannak, és gyorsan elnyerte az elosztást. Mi az, hogyan különbözik a padlófűtés egyéb típusaitól, hogy milyen padlóburkolattal lehet használni, hogyan telepítve van - válaszolunk ezekre és sok más kérdésre tovább.

Mi az infravörös film padló?

Az infravörös fólia padló egy olyan fűtési rendszer, amely ezt a nevet vékony szén-fűtőfilm miatt kapta meg. Az elektromos hálózatról való munka és a hosszú infravörös sugárzások és anionok (negatív töltésű ionok) sugárzása felmelegíti a padlóburkolatot, a sugárzását gyakran termikusnak nevezik. A filmre egyenletes vagy spirális csíkokkal felvesszük a szén-pasztát, amely a film teljes felületének bevonása megengedett. A villamos energia a réz-ezüst vezetőkön keresztül történik. A padlóból érkező elektromágneses sugárzás kisebb, mint egy háztartási készüléknél. A sugárzás nem szétoszlik és nem melegíti a levegőt, hanem teljesen átjut a felületekre: a padlóra, a falakra, a tárgyakra és a testre. Minden nem átlátszó objektumot felmelegít, és máris belőlük a hő belép a levegőbe. A munka során nem keletkeznek káros anyagok, az égéstermékek nem képződnek és az oxigén nem ég ki.


Az infravörös fólia padló két vastag poliészter filmrétegből áll, közöttük egymással párhuzamosan grafit csíkokat forrasztanak, ezüstözött réz gumiabroncsokkal párhuzamosan, a rétegeket hermetikusan ragasztják. A padlóelemek csatlakoztatása az elektromos hálózathoz egy termosztáton keresztül történik, az elemek egyenletesen melegítik a padlót. Egy jól megtervezett és tervezett rendszer csak a használható felületet melegíti fel, ezáltal megtakarítva az energiát. Ha szükséges, fűtést adhat a falakhoz és a mennyezethez. Különleges előnye a fokozott tűzbiztonság: a film csak 210 ° C-os hőmérsékleten kezd olvadni.

Mítoszok az infravörös film padlófűtésről

 • Hosszú időbe telik, hogy elkészítsük az alapot és a nyakkendőt az elemek rögzítéséhez.

A fólia padlóburkolatot bármilyen burkolat alá helyez, nem igényel esztrichet. A padló magassága szinte azonos szinten marad (+ 2-5 mm).

 • Túl sok.

A beállított költség 1500 dörzsölés. négyzetméterenként, de nem kell fizetnie az esztrichért, és a padlót a többi szobában meleg padló nélkül kell kiegyenlítenie.

 • Hosszú ideig.

A padlófűtés minden típusa, a fólia kivételével, az esztrich előkészítését és szárítását igényli (a rétegvastagságtól és a bevonat területétől függően 28-30 napig). A fűtés nem ajánlott korábban, hogy ne törje meg az esztrichet és a cserépet. A száraz módszerrel szerelt infravörös padlót egy óra múlva szerelik fel, és azonnal használható, ahelyett, hogy a beton kiszáradna.

 • Sok energiát fogyaszt.

Ha összehasonlítjuk a fűtőberendezésekkel vagy az elektromos kábelt, az energia megtakarítás 15-20% lesz.

 • Ártalmas sugárzás.

A padlóból érkező sugárzás „él”, a spektrumának köszönhetően gyógyítja a testet. Hasonló sugárzást használnak a koraszülöttek szaunáiban és inkubátoraiban. Ilyen padló használata ajánlott apartmanokhoz és nyaralókhoz (beleértve a fából is). Csak a rövidhullámú sugárzás veszélyes lehet, mivel behatolhat a test belsejébe, és a hosszú hullám és a terraherz sugarak a filmből származnak. Maximálisan behatolnak a bőrbe, és irritálják a hőérzetet okozó idegvégződéseket.

 • A sugárzás nem jut át ​​a padlóburkolaton.

A fórumokon elterjedt tévhit, hogy a hő sugárzás nem következik be. Az infravörös sugárzást nem késlelteti a padlóburkolatok, amelyek egyenletesen melegítik a padlót és a környező tárgyakat és felületeket.

 • Nem tartós.

Minőségi telepítéssel és megfelelő működéssel a javítás nélküli film padló körülbelül 30 évig működik.Talán ön maga is úgy dönt, hogy megváltoztatja a padlót, akkor a fő dolog nem az elemek sérülése. A gyártók 15 évig garantálják a rendszereket, a film önmagában nem sérült, és nem érzékeny a korrózióra. A kifejezés valóban csökkenthető:

 1. Rossz minőségű huzalanyag
 2. Padló árvíz
 3. A rendszer telepítési technológiájának be nem tartása vagy megsértése

A film infravörös padlójának telepítése

Az infravörös padló telepítésének előkészítése

Minden alapanyagból származó törmeléket és port eltávolítanak, jobb, ha egy erős porszívóval is átmennek. Ellenőrizzük a felületi szintet, az eltérés tűrése 3 mm / méter. Nagyobb fával a fát megmunkálják, és a betont vízszintes, egyenletes alapra őröljük. A megtisztított felületen hő- és vízszigetelés kerül elhelyezésre. Ha linóleumot vagy szőnyeget választunk, akkor elegendő a 3-5 mm-es szigeteléshez szükséges anyagok vastagsága. A szigetelés a fémezett réteggel fel van szerelve, a lemezek csatlakozásai alumínium szalaggal vannak rögzítve. Kerámialapok alatt a jó hőszigetelés 2 mm-es műszaki parafa lesz.

A szállítás és a szerelés során védje meg a filmet a mechanikai sérülések ellen. Az infravörös padló telepítése előtt meg kell fontolni, hogy hol található a termosztát, és készítsen egy teljes alaprajzot. A rendszert meg kell őrizni, mert egy idő után elfelejtheti a pontos helyet, és nehéz bútorok mozgatásakor károsíthatja az elemeket. A fóliát először csak nagy pontterhelés nélküli területekre szerelik fel, a film alakváltozásának elkerülése érdekében csak a belső tárgyak (a lábak, a háztartási készülékek stb.) Által nem elfoglalt helyre illeszkedik.

Filmfektetés

A fóliát a megjelölt vonalak mentén vágjuk, és a diagram szerint helyezzük a padlóra, a kontaktusokkal a falra, amelyen a termosztát található, az elemeket a réz oldallal lefelé helyezzük. A rézcsík széleinél érintkezőcsapok kerülnek beépítésre, és a vezetékek csatlakoztatva vannak, az összes helyet, ahol a fóliát vágják, és a csatlakozásokat a klipekhez gondosan szigetelik. Az egyetlen vágatlan fólia maximális hossza 7 méter, az anyag nem fedi egymást.

A film alsó oldalán egy hőmérséklet-érzékelő van csatlakoztatva, amely szintén elkülönül. Az alapelemek teljes elhelyezését és a vezetékek és érintkezők csatlakoztatását követően a termosztát telepítve van, és a teszt a hálózati hálózathoz való csatlakozással kezdődik. A vizsgálat szigorúan a padlóburkolat elhelyezése előtt történik, így szükség esetén könnyen javítható vagy cserélhető. A szikra hiánya és a fólia egyenletes fűtése jó összeköttetést jelez, önmagában a padlóburkolatot helyezheti el. Az elemek kiegészítő védelme érdekében polietilén fóliát használjon.

Az infravörös padló hőelemeinek szigetelése védőfólia (száraz telepítés) vagy öntő cementkötésű (nedves telepítés) segítségével. Az esztrich betöltése után a rendszer bekapcsolható, miután az esztrich teljesen megszáradt (körülbelül 30 nap), hogy megakadályozza a repedések megjelenését és a film és az érintkezők integritását. A film kerámia vagy porcelán csempe alá helyezése a rendszeren speciális ragasztóval és a padlóburkolat tetején alkalmazható. A film padlójának telepítéséhez nem szükséges engedélyek, a legfontosabb az, hogy hozzon létre egy külön elektromos vezetéket.

Milyen rétegek lesznek a padló közelében?

Csempe vagy porcelán csempe alatt: a víz és a hőszigetelés, az infravörös film, a polietilén fólia, a 10 mm-es gipszszál és a csempe ragasztó és a bevonat a talpra kerülnek.

A laminátum alatt: a víz és a hőszigetelés, az infravörös film, a polietilén fólia és a bevonat a talpra kerül.


Fotó: goryacho.stroimdom.com.ua

Infravörös padló telepítése linóleum vagy szőnyeg alatt: A talajra hidro- és hőszigetelés, infravörös film, polietilén fólia, gipszszál vagy 8 mm rétegelt lemez és bevonat kerül.A darabolás után maradt darabok maradtak, mit lehet tenni velük? Egy sávban csatlakozhat és hordozható fűtésként használhatja, például szőnyeg.

Az infravörös padló felszereléséhez csináld magad Szükséged lesz a következő eszközökre: fogó, csavarhúzó, fogó, olló és szerszám a huzalok préseléséhez. A munka megkezdése előtt gondosan olvassa el az utasításokat, és az elektromos vezetékek használatakor kövesse a biztonsági előírásokat.

Milyen padlóburkolatokat javasolnak a film meleg padlóra történő telepítéséhez?

Ha van egy fából készült vagy régi (régi) háza

A fapadlókban falburkolatok telepítése és esztrich nélküli fafelületen ez a megoldás időt és pénzt takarít meg a telepítés során. Felülről a fólia padlóburkolattal borítható: linóleum, szőnyeg, vinil, laminált. A filmet csak a szőnyeg alá helyezve hidegben használhatjuk, és a rendszert a nyári szezonban tisztíthatjuk. A régi házakban a tűzbiztonság érdekében az elektromos hálózat különálló, 2,5 mm-es keresztmetszetű vonala van rajzolva a rendszerhez, a kábelt külön mérőműszerrel csatlakoztatva, a RCD-vel.

csempe

A leggyakoribb anyag - csempe, tartós, nem fél a mechanikai károsodástól, és nem igényel különös gondosságot. A színek, a textúrák, a méret és a legfontosabb költségek széles választéka lehetővé teszi, hogy bárki választhasson a belső és a dizájnra alkalmas opciók közül. Meleg padló, bemelegítés, eltávolítja az egyetlen hátrányát: mindig hideg.

Porcelánkövek

A porcelán és a természetes kő tulajdonságai ugyanazok, mint a csempe, csak négyzetméterenként. Gyorsan felmelegítik és megtartják a hőt, ilyen bevonattal és nagy teljesítménygel használhatják a padlót a fő fűtésforrásként. Kiváló minőségű szigetelt szoba.

Laminált padló

Az infravörös padló használata a laminátum alatt nem teszi lehetővé a helyiség felmelegítését, azaz a padlóburkolatot. a fő fűtés helyett nem fog működni. A laminátum és a szőnyeg még jobban megtartja a hőt, de a laminátum alatti hordozónak hőállónak és kis vastagságúnak kell lennie.

Parketta és padló

A parketta és a parketta deszka száraz és megrepedhet, ha nagyon meleg és nedvességet igényel, a ragasztó alapja lebomlik és a lakk káros anyagokat okozhat. Az összes hátrány elkerülése érdekében olyan speciális anyagokat kell vásárolni, amelyek lehetővé teszik a fűtött padló telepítését. A technológiát alkalmazva szárítás elleni védelem.

Miért válassza a film padlót?

előnyök

Teljesen csendes működés, sérülés és korrózióállóság, levegő ionizáció, valamint megfizethető önszerelő rendszer. A tárgyak és a padló fűtése egyenletesen történik, mivel a vezetők közötti távolság kb. 1 cm, a konvekcióval rendelkező hagyományos fűtőberendezésekkel ellentétben, amikor a levegőt először melegítik, majd a tárgyakat. Az otthoni használatra szánt film hőmérséklete nem haladja meg a 60 fokot, így bármilyen tetszőleges padlóburkolatot használhat. A rendszer egyszerű és gyors telepítése megkülönbözteti a filmbevonatot a többi meleg padlótól, a telepítés nagyon kevés időt vesz igénybe.

Tulajdonságok javítása

A test felmelegedése javítja a vérkeringést a kapillárisokban és a perifériás területeken, és a megnövekedett nyomás csökken. A fáradtság szindrómát enyhíti az izmok pihenésével.

Az infravörös padlófűtés előnyei és hátrányai

"Pluses"

 • A legfejlettebb fűtési módszer
 • Gazdaságos fűtés
 • A padlófűtés 3-6 percet vesz igénybe
 • Minden szoba számára alkalmas
 • Lehet fő és kiegészítő, valamint fali fűtés.
 • Telepíthet mindenkit, aki elolvassa az utasításokat.
 • Szükség esetén a filmeket könnyen szétszerelhetjük és szállíthatjuk egy másik területre.
 • Környezetbarát, zaj és rezgés nélkül
 • Nem növeli a padló magasságát

„Mínuszok”

 • Ha a ház összes szobáját felmelegíti, nem túl gazdaságos
 • Ahhoz, hogy filmeket használjon az irodában vagy a munkahelyen, a tűzoltóknak engedélyt kell kérniük.
 • Nehéz átrendezni a bútorokat, elkerülve a fűtési zónákat, hogy ne átrendezzék vagy újratervezzék a padlót. Melegvizes padlókkal vagy csatlakozóval ellátott kábellel ez a probléma nem fordul elő, a csatlakozó rendszeren keresztül a bútorok nem sérülhetnek.


 

Padló telepítése ...

... a fürdőszobában és a konyhában

A fürdőszobában és a konyhában a reggeli és esti órákat töltjük, és kényelmesnek kell lennünk. Az ilyen helyiségekben általában hideg, de nedvesség- és gőzzel szemben ellenálló csempe. A fűtéshez egy elektromos kábelt helyeztek az esztrichbe, de a padló magassága emelkedett, és nagyon gyakran nem volt sok hely. A működésben lévő film körülbelül 20% -kal jövedelmezőbb, mint a kábelek. Az esztrich telepítése nem szükséges, ami azt jelenti, hogy a padló magassága nem emelkedik, és a szoba hasznos magassága nem csökken. A fűtőcsíkok párhuzamosan vannak csatlakoztatva, ha egy csík meghibásodik, a padló meleg lesz, de egyenetlen, vízzel vagy elektromos (kábel) fűtéssel az egész rendszer egyszerre meghibásodik.

... a loggiábanA padló melegítése a loggiában vagy az erkélyen nem egyszerű. Annak érdekében, hogy a födémet beton esztrichgel vagy nehéz csövekkel vízzel súlyozzuk, nem érdemes megtenni a lapot. És a régi és rongyos házakban annál is inkább. A padlófűtés az ilyen kis helyiség fő fűtési forrása lehet. Kiváló módja ennek a helyzetnek, ha a fólia padlót telepítenénk: kicsi a súlya, a film vékony, nem szükséges az esztrich, csak egy aljzat szükséges. A fóliát a vízszintes padlóra készítik (előkészítésre van szükség, mivel általában az utca felé hajlik).

Mennyibe kerül egy infravörös padlófűtés?

A gyártók által csoportosított jellemzők és költségek


Fotó: rvm.su

A filmpadló egy méterenkénti költséggel egyáltalán nem olcsó, de figyelembe kell vennie, hogy nem igényel esztrichet és speciális felületkezelést. Igen, és a fűtés olcsóbb lesz, így a számítás során nem kell egy futó méter árát megnézni, hanem egy kulcsrakész mérőműszer összköltségén, és azt, hogy mennyi fűtési költséget fog fizetni havonta.

Caleo

A CALEO padlóburkolatot biztosít esztrich-szereléshez és esztrich nélkül. Három vonal nélküli kötés: Caleo GOLD, Caleo GRID, Caleo LINE.
vonal GOLD szikraellenes technológiával: 170 W, szélessége 0,5 m, lefedettség 1 és 6 m2 között. 1 négyzetméter ár. 1597-től dörzsölje.
vonal GRID Kétféle halmaza van: 150 W és 220 W, szélessége 0,5 és 1, a lefedettség 1-20 négyzetméter. ára 1 m KV. 1452-től dörzsölje.
vonal LINE az egyszerű gyártás jellemzi: 130 W, szélessége 0,5 m, terület 1,5 és 6 m2 között. 1 m2-es ár 595 rubeltől.
A CALEO infravörös rúd padlóburkolat telepítése lehetővé teszi, hogy a padlót a kerület körül helyezze el, függetlenül a bútorok jelenlététől. Működés közben nem fog túlmelegedni. A teljesítmény a lefedettség területétől, a 2378 rubelt minimális költségétől függ.


Teplofol

A Teplofol egy 140 W-os paraméterű TEPLOFOL-nano fűtőfóliát és 0,54 m-es szövedékszélességet kínál. ára 1 négyzetméterenként. 1281-től dörzsölje.

XiCa film (RexVa)

A XiCa Film (RexVa) cég számos, 220 W kapacitású készlettel és 1 és 15 négyzetméteres fűtési területen kínál 1200 rubel költséget. m²

Hot-Film-Korea

A Hot-Film-Korea kedvezményeket kínál a négyzetméter áron. egy nagy területre vonatkozó készlet megvásárlásakor 850 rubel ára négyzetméterenként.

HEAT-PLUS

A HEAT-PLUS többfajta filmet készít, és négyzetméterenként is rendelhető. (80-450 W). A szélesség 1 m, vastagsága 0,4 és 0,8 mm között van, a tekercshossz 75 és 100 m között van. A 700 rubel költsége. m²

NanoThermal

A NanoThermal cég legolcsóbb ajánlata: vonal COMFORT (160 W, 611 rubelt 1 négyzetméterenként), vonalzó PREMIUM (220 W, 642 rubelt 1 négyzetméterenként).
 

Mit tartalmaz a meleg meleg padló?


Fotó: www.afonya-spb.ru

 1. A készlet alapja fűtőfólia tekercs.
 2. Csatlakozók a film elektromos hálózathoz való csatlakoztatására.
 3. A kötések és vágások szigeteléséhez - szigetelőszalag.
 4. A fólia a termosztáthoz vezet.
 5. Hullámkarton cső a hőmérséklet-érzékelőhöz a padlóburkolat és a film alatt.
 6. Telepítési és üzemeltetési útmutató és jótállási kártya

FONTOS A készleten kívül termosztátot és hőszigetelést kell vásárolni (habosított polietilén 3-5 mm, polimer fóliával védve).
Megfelelő konfigurálás esetén a rendszerfogyasztás meglehetősen gazdaságos. A rendszer vezérlése a következő típusú eszközökkel:

 • Termosztátok (termosztátok)
 • Programozható eszközök
 • „Saját tanulás” programozható eszközök


 

Az infravörös padló típusai

Szénrúd szőnyegek

A huzalokkal párhuzamosan párhuzamosan szénszálas rudak, mindegyik rúd egy polimerizált grafittal töltött cső.A szőnyegek esztrichbe, csempe ragasztóba és elárasztott padlókba szerelhetők. Minden egyes rudat külön lehet csatlakoztatni, így a geometria bármely területét lefedheti. Töltési magasság 15-30 mm. A fenti bútorok felülről helyezhetők el - nincs kár és túlmelegedés. Árszőnyegek 1400 rubelből. négyzetméterenként

Mobil film meleg padló

A mobil infravörös padlófűtés az Ön személyes, kompakt hordozható hőhője a lábad alatt. Körülbelül méretek kibővített formában egyes gyártóktól (cm-ben): 50 * 80, 180 * 60, 200 * 140, 180 * 280. Bármilyen fedél alá helyezhetjük, amely nem szigeteli a hőt (takarók, matracok, az ágyban nem lehet). Bármilyen kényelmes helyen használható, ahol a kimenet elérhető. Érintéskor nem ég, a maximális felületi hőmérséklet 55 ° C, nem éget oxigént. Szükség esetén gyorsan összecsukható és bárhol szállítható, mert összehajtva nagyon kevés helyet foglal el, és semmit sem mér.

Hogyan használják az infravörös filmkészleteket?

A falon

A sok bútorokkal vagy a padlón magas állandó terheléssel rendelkező helyiségekben ajánlatos a fóliát a falra szerelni. Így lehetséges a fő fűtés kiegészítése vagy további zónás fűtés.

A mennyezetre

A mennyezetre történő telepítést leggyakrabban a tetőtérben és a tető fűtésére (hófűtés), a további fűtést üvegházakban és üvegházakban, valamint gazdasági és mezőgazdasági helyiségekben végezzük.

Hogyan működik a film padlórendszere?

A gyártók a videó bemutatóikban részletesen elmondják, hogyan kell előkészíteni és telepíteni a fóliaelemekkel ellátott fűtési rendszert lépésről lépésre. Különböző típusú munkákat mutatnak be részletesen: a jelölésen és a vágóelemeken, valamint a huzalok későbbi csatlakoztatásánál és szigetelésénél, a termosztát telepítésén és a különböző padlóburkolatok bevonásán.

 

 

Hogyan akarsz kijutni az ágyból, és mezítlábot meleg és puha padlón mosni és reggelizni. A szőnyeg alá telepített film padlórendszerrel teljesen lehetséges.

Lépésről lépésre videó utasítás a film infravörös padlójának szereléséhez kerámialapokhoz. Hogyan kell elhelyezni és milyen rétegeket, milyen eszközöket kell használni a kábelezéshez.

Ha úgy dönt, hogy a filmpadot saját kezével telepíti, először javasoljuk, hogy nézze meg a videót. Itt részletes leírást talál a vezetékek elszigetelésének és csatlakoztatásának minden egyes lépcsőjáról, az elemek összekapcsolásáról. A padló megmunkálásának és fűtésének folyamata világossá válik. A villamos energiával végzett munka során vegye figyelembe a biztonsági előírásokat.

 

A meleg film infravörös padlórendszerének áttekintése

A meleg fűtés áttekintésén keresztül figyelni kell egy nagyon kis számú rossz vagy negatív értékelésre. Mindenki boldog és boldog a telepítés után. Ugyanakkor ellentmondásos semleges vélemények vannak az infravörös mezőről:

 1. A sarokban lévő lakásban a telepítés előtt nedves, hideg és mindig jégpadló volt. A kisgyermekek megjelenése után úgy döntöttek, hogy telepítik a rendszert. Most a lakás nem csak meleg volt, hanem fáradt és meleg.
 2. Melegítő laminátum és szőnyeg, nem olyan gyors, mint a felmelegedő lapok. Telepítették a rendszert az egész házban - a fürdőszobában szinte azonnal a hő bekapcsolása után, és fokozatosan a szobákban.
 3. Ez rosszul felmelegíti a laminátumot, a gipszkartonot a film és a laminátum közé helyezi, kiderül, hogy az egész hőt magára veszi.
 4. A padlót a loggia felé emelte, a padló meleg és a falak hidegek. Most már értem, megmentettem a hőszigetelésre.

E vélemények alapján egyértelmű, hogy az embereknek problémái vannak a termosztát helytelen beállításával és a fektető rétegek technológiájának megsértésével. A film és a befejező padló között nincs légtér.

Az infravörös hőterületről szóló többi értékelés során mindenki erőteljesen dicséri ezt vagy ezt a márkát, és az összes padló különböző méretű, különböző körülmények között és hőszigeteléssel rendelkezik.

 1. Telepítve a fürdőszobában és a konyhában, és úgy döntött, hogy elhelyezi a filmet a nappaliban. Semmi sem hasonlítható össze, nagyon kellemes meleg, kényelmes a hőmérséklet szabályozása. A telepítés maga történt, mindössze 4 óra volt két szobában. Gyorsan kitalálta az utasításokat - egyáltalán nem nehéz.
 2. Az alagsorban lévő házban a padló mindig hidegebb volt, az infravörös padló telepítése megoldotta a problémát. Most mindig melegek vagyunk, és ami a legfontosabb, tűzálló.
 3. A lakás mennyezete alacsony, és nem akarták csökkenteni a magasságot az esztrich miatt, amint megtudtuk a filmet, azonnal elrendeztük és telepítettük. A kézművesek szépen mindent megtettek, képesek voltak szennyeződés nélkül telepíteni és a közelmúltban végzett javítások után.
 4. A faházban a behozott gázt konvektorok követték, a film padlóra ajánlott. Nagyon elégedett, a levegő nem száraz, nem zavaros. A villamosenergia-fogyasztás sokkal kevesebb lett.
 5. Először csak egy helyet tettek a tárgyalásra, ősszel és tél elején. Most megrendeljük a fennmaradó helyiségekben a készleteket a padlóra.
 6. Probléma volt a melegítőkkel: meleg volt körülöttük és hideg volt a szoba másik oldalán. A szoba hosszú és keskeny. A film padlója megoldotta a problémámat, most meleg az egész szobában, végül sétálok a házban mezítláb, nem zokni vagy papucs, mint korábban.

  

Hogyan működik az infravörös padlófűtés ára?

Infravörös film

Először is kiszámítjuk a helyiség szabad alapterületét, amelyet egy film fed le. Ne felejtsük el, hogy a filmet nem lehet bútorok és háztartási készülékek alá helyezni. Rajzolódik a film alatti helyiség terve, amely szerint elkészül a vászon és a fűtőelemek szegmenseinek elrendezése. A maximális egyenes, nem elválasztható csík elérheti a 7 métert, minden gyártó esetében minimálisan a vágóvonal egyik eleme. A vászon közös szélessége 50 cm, a négyzetméter árának ismeretében könnyen kiderül a szoba fedezéséhez szükséges film ára.

Hőszigetelés

A fűtőfólián kívül hőszigetelésre lesz szükség a szoba teljes kerülete számára. Ha a szigetelés csak a fűtőelemek alatt kerül elterjedésre, akkor elhanyagolható, de ferde. Ilyen körülmények között a laminátum és a parketta megkezdhet, vagy megrepedhet, és a szőnyeg és a laminátum elhajlik és megsérülhet.

szűrő

Ha a fóliát a cserép vagy porcelán kövezett kőzet alatt tervezzük esztrich segítségével, adjuk hozzá az esztrich költségét. Az esztrich filmbevonata ellenáll a nagy terheléseknek, így a helyiség egész területére szerelhető.

termosztát

A padló, a szigetelés és az alagsor mellett termosztátra lesz szükség. A termosztát funkcióitól függően az ár nagyon eltérő lesz. Válassza ki, hogy mi a megfelelő az Ön számára. Egy hagyományos mechanikus termosztát kikapcsol, amikor eléri a beállított hőmérsékletet, megbízható és legolcsóbb. Az elektronikus levegő hőmérséklet érzékelő és a padló hőmérséklete könnyen kezelhető, átlagos áron. A leginkább multifunkciós készülékek programozható termosztátok, a gombok vagy az érintőpanel a kívánt hőmérsékletet egy hétre állítja az idő jelzésével. Kétségtelen, hogy a gyártók megbízhatósága iránti bizalommal az ilyen termosztátok megkönnyítik és kényelmes életet biztosítanak. Az egyetlen hátránya a magas költség, másrészt nem minden nap, amit vásárol.

További alkatrészek

A fő komponensek mellett egy infravörös padlófűtő készlet tartalmazhat: fémezett ragasztószalagot, összekötő elemeket egymással és egy termosztátot, érintkezőket, vezetékeket az elektromos hálózathoz való csatlakozáshoz, csövet az érzékelőnek a padlóról a termosztáthoz való csatlakoztatására. A telepítési utasításoknak és a termék tanúsítványának minden gyártónak kell lennie.

Átlagosan a moszkvai régióban a kulcsrakész meleg padló ára 1 700-3000 rubel / négyzetméter.

Figyelem! Az információk pontossága és a rangsor eredményei szubjektívek és nem reklámok.

értékelés

kiválasztás

Új technológiák