értékelés kiválasztás Új technológiák vélemények

8 legjobb a vadászat, a halászat és a turizmus számára

Minőség, gyakran nem drága, de a legjobb ár-minőség arány

8 legjobb a vadászat, a halászat és a turizmus számára

A kültéri kikapcsolódás különösen jó, ha kényelmesen töltötte. Ezért mind a kezdő, mind a tapasztalt vadász, a halász, a turista kiváló minőségű, megbízható és kényelmes öltönyt igényel. Kiváló minőségű berendezések kiválasztásakor néhányan a barátoktól és kollégáktól kapott visszajelzésekre támaszkodnak, mások számára a fő mutató az ár, és mások stílusos megjelenést és különböző "chipeket" keresnek. Próbáljuk meg megtudni, hogy hol keressük az igazságot, és mit kell keresni, mielőtt megvásárolnánk egy vadász- és horgászruhát.

Kiválasztási kritériumok

Szövet minőség

A felső szövethez gyakran használják a poliésztert: oxford, taslan, taft stb. A fogyasztói jellemzők javítása érdekében a gyártók különböző impregnálással és poliuretán bevonattal fedik le. Ez az anyag nem rossz védi a széltől és a nedvességtől, de nem túl kényelmes ahhoz, hogy viseljen, felmelegszik a hidegben, felhalmozódik a statikus elektromosság és rosszul enged át a levegőt. Ezen túlmenően, bizonyos típusú szintetikus anyagok észrevehetően zörögnek mozgás közben. Sokkal jobban bizonyult az erős orosz körülmények között membránszövet. Különlegessége, hogy az ilyen anyag vízálló és szélálló, ugyanakkor lehetővé teszi a szervezet számára, hogy "lélegezzen" és gyakorlatilag csendes. Ez egy kétrétegű anyag: külső poliészter és egy speciális burkolat bevonattal. A membránbevonatot egy textilhálóval erősítették rá. Egy ilyen kompozíció nem teszi lehetővé a víz és a szél behatolását a ruha belsejébe, és ezzel egyidejűleg segíti a felesleges nedvességet a felületen. A tetején lévő szövet színe is fontos, különösen akkor, ha a ruházat a vadász számára készült. De itt mindenkinek van saját preferenciája, és függ a szezontól, a pihenés típusától és a jelmez tulajdonosának ízeitől.

szigetelés

Nem kell kevesebb figyelmet szentelni a demi-szezon vagy a téli öltöny megvásárlásakor a megfelelő választáshoz. hősugárzó. Az ilyen "ősi" szigetelésről, mint például a szőrme vagy báránybőr, és nem érdemes megemlíteni. Régóta könnyű szintetikus anyagok váltották fel őket, amelyek különböznek a hő, a vastagság és természetesen az ár megtartásának képességétől. A Demi-season ruhák egy olcsó béléssel vagy cserélhető kabáttal egészíthetők ki gyapjú - lágy és meleg szintetikus anyag. A téli szigetelés a legolcsóbb szintetikus winterizer. Ahhoz azonban, hogy egy igazán meleg öltönyt hozzon létre, legalább 3 réteg párnázó poliészterre lesz szüksége, ami a ruha nagyméretű és nem mindig kényelmes. Ezzel egyidejűleg ez az anyag a hőmegőrzés „hármasért” funkcióját is ellátja. Modernabb és hatékonyabb szigetelés - holofiber, holofan, faybermaks - sokkal jobban megbirkózzanak a feladataikkal, de költségük jelentősen magasabb. Ezek jól légáteresztőek és nem szívják fel a nedvességet. Végül, a legmodernebb és legmodernebb anyag - Thinsulate és analógjai. Kis sűrűséggel és vastagsággal a tinsuleyt még súlyos fagyok esetén is jól érzi magát, és az ilyen öltöny súlya és térfogata jelentősen kisebb, mint az olcsóbb társaiké.

teljesség

A kabátból és féligfestőből álló öltöny, nem pedig egy kabát és nadrág, inkább alkalmas a fagyos levegőben való hosszú tartózkodásra vagy magas páratartalom mellett. A kiterjesztett készlet tartalmazhat mellényt, kazettás övt, kesztyűt, kalapot, ami a viseletet funkcionálisabbá, de drágábbá teszi.

Mi mást kell keresnem egy öltöny kiválasztásakor?

Ügyeljen arra, hogy egy széles, széles fedéllel ellátott motorháztető található, a kabátban karcsúsító húzózsinór, állítható szelepek az ujjakon, megbízható szerelvények (gombok, gombok, ragasztók, cipzárak). A ruha belsejéből származó varratokat meg kell ragasztani, de nem mindig lehet ellenőrizni. Értékelje a bélésanyagot.A szokásos csúszós szintetikus anyag nem túl kényelmes viselet, és a pamut, higiénia és lágyság ellenére, gyorsan elveszti megjelenését és piszkosvá válik. Ideális - fleece bélés, amely kényelmet és extra melegséget biztosít. És ha a gyapjú is kinyílik, sokkal könnyebb lesz tisztítani és mosni egy ilyen öltönyt.

A legnépszerűbb jelmezek értékelése

A bemutatott kritériumok alapján számos, a halászatra, vadászatra és turizmusra vonatkozó legnépszerűbb jelmez-modelleket hasonlítunk össze. A táblázat után részletesen elemezzük az általunk választott modellek minden előnyét és lehetséges hátrányát.

A ruha neve Becsült ár Jellemzők

1. Nyári ruha a szúnyogok és a kullancsok ellen (enkefhalitisz)

1990 rubel

Megfizethető ár

2. Kanadai Camper Forest Anorak vadászruha (Fleece)

2100 rubel

Magas szintű kényelem

3. A demi-szezon Hunter öltöny, amely a membránszövetből készült

3000 rubel

Olcsó és erős öltöny a nagy igénybevételhez.

4. Téli öltöny a rekreációhoz és a vadászathoz

4500 rubel

Robusztus klasszikusok

5. A "Mont Blanc" öltöny

5100 rubel

Jobb teljesítmény

6. Férfi téli ruha FOX 8990 р.

9000 rubel

Nagyon meleg és teljesen csendes öltöny

7. Alaszkai Polar + öltöny

10.000 rubel

Vízálló és hideg védelem

8. Hunter jelmez JahtiJakt Premium Set

19300 rubel

Magas minőség és funkcionalitás

1. Anti-encephalic ruha


Fotó: centr-snab.ru

Ez az öltöny nyáron és meleg évszakban is hasznos, bárhol van a nedvesség és a vérszívó rovar. Nadrágból és motorháztetőből készült anorakból, valamint testrészből (nadrág + ing + szúnyog) áll, nagy hálós anyagból. A tetején lévő szövet egy khaki színű sátorszövet, amely meglehetősen szakadást jelent, és amelyet vízlepergető impregnálással is kezelnek. Ez a legolcsóbb nyári lehetőség a szabadtéri tevékenységekhez.

Előnyök:

 • alacsony költség;
 • sokoldalúságát.

hátránya:

 • gyorsan meghibásodik, szünetek, abrádák;
 • néhány zseb;
 • a vízlepergető impregnálás gyorsan leöblíthető.

Vásárlói vélemények:

„Olcsó megoldás minden alkalomra. De azt hiszem, a profi vadászok jobban kedvelnek valamit. Ez a ruha nagyobb valószínűséggel a gombafelszedők számára.

„A szabadtéri kikapcsolódásra a ruha nem rossz, védi a szúnyogokat és más élőlényeket. Az egyszeri vadászat és a halászati ​​kirándulások is megfelelnek. Csak olyan opciót kell megvásárolnunk, amelyben rugalmas belső mandzsetta van. "

2. Kanadai Camper Forest Anorak vadászruha


Fotó: www.sportlive.su
A vadászat és a halászat kedvelőinek elég szokatlan változata tavasszal és ősszel. A kabátból és nadrágból áll, és álcázott gyapjúból - puha szintetikus anyagból. Ez a legkényelmesebb demi-szezon ruha.

Előnyök:

 • elfogadható ár;
 • nem korlátozza a mozgásokat;
 • nem csörgő.

hátránya:

 • elégtelen védelem a szél és a nedvesség ellen;
 • gyorsan elveszíti a jó megjelenést;
 • szünetek, az ágakhoz ragaszkodnak.

Vásárlói vélemények:

„Kiváló költségvetésű ruha az őszi vagy tavaszi szabadtéri tevékenységek minden kedvelőjének. Nagyon meleg és hangulatos.

„A ruha nem rossz: kényelmes és könnyen mosható, de egy darabig tart. Fleece tekercsek, összegyűjti a gerinceket és nyúlványokat. A ruhák azonban nagyon jóak erre a pénzre.

3. Alova Membrane SuitA ruha egy rövidített kabátból és nadrágból áll. Az Alova szövet a legkedvezőbb megoldás a membránok között. Vannak olyan modellek, amelyek cserélhető gyapjúbéléssel rendelkeznek. A ruha jó azoknak, akik olcsó és erős felszerelést igényelnek a nehéz időjárási körülmények és a gyakori használat érdekében.

Előnyök:

 • alacsony ár az analógokkal összehasonlítva;
 • kis súly;
 • víz és szélálló;
 • sok zseb.

hátránya:

 • a membránréteg könnyen romlik, speciális mosási módra van szükség;
 • a hidegben "tan";
 • a felső ragaszkodó szövet, de nem szakadt;
 • elégtelen légcsere.

Vásárlói vélemények:

- Én személy szerint nem tetszett ez a ruha. Érzés, hogy olajos ruhába öltözött. Más jelmezek drágábbak, de jobbak.
„A második szezont viselem, minden öltöny: egy csendes, puha, tartós ruha.A membrán öltöny alatt a megfelelő ruhákra van szükség, 2 réteg termikus fehérnemű szükséges. És plusz hőmérsékleten nem kellene viselni - akkor fáradt lesz belőle. Ezek a membrán jellemzői.

4. Öltöny tartomány KMEz egy klasszikus felszerelés téli vadászatra és -20 fokos halászatra. Felső szövet kevert, nagy sűrűségű. Szigetelés - szilikonozott szál. Az öltöny egy kabátból és egy nadrágból áll, amelyeknek háttámlája és pántjai vannak. A hátsó rész belsejében fleece-anyaggal van szigetelve. A hulladéklerakó a legjobb ár-teljesítmény arány.

Előnyök:

 • magas szigetelő tulajdonságokkal rendelkezik;
 • kevéssé hajlamos a deformációra;
 • "Breathes", higiénikus és kényelmes viselet;
 • sok zseb;
 • különböző színek.

hátránya:

 • A kabát nem hosszúkás, ami a nadrágokkal együtt nem nyújt elegendő védelmet a szél és a hideg ellen
 • A felső anyag nedves lesz.

Vásárlói vélemények:

„Ezt a ruhát„ téli ”színben vettem. Mind a sétákon, mind a hosszú kampányokon öltözök. Hűvös, könnyű, meleg! A termikus fehérneművel együtt -30 fokos védelmet nyújt. Véleményem szerint túl sok zseb van, de ez egy amatőr.
„December 23-án megvettem egy" Polygon "színű" erdő "öltönyt. Super !!! Elmentem a hozzátartozóimhoz, a kabátomra helyeztem a szokásos pólót. - 18 fokkal úgy érzi, hogy a kabát szellőztetett (lélegzik), de nem hideg. Csak azt idézi, hogy a szövet nedves lesz.

5. A Mont Blanc öltönyeFelső szövet - poliészter ("Oxford") poliuretán bevonattal. Szigetelés - holofiber. A nagyon meleg és könnyű öltöny zakóból és féligfestőből áll. Ez a legmegfelelőbb a "csendes" időtöltéshez (horgászat, várakozás csapdába) hideg és páratartalom mellett. Két színben kapható: kék és álcázás.

Előnyök:

 • magas háttámlával;
 • belső szélálló elemek;
 • köszönhetően a PU bevonatnak, amely minden időjárási viszonynak ellenálló;
 • kiváló minőségű szigetelés.

ellenérvek

 • csörgő ruhával;
 • felhalmozódik a statikus elektromosság.

Vásárlói vélemények:

„A Mont Blanc második sorozatát viselem, nagyon örülök, hogy valami drágábbat kerestem, mindent éreztem, és megérkeztem a harmadik Mont Blanc megvásárlására. Szuper szuper.
- Már régóta megnéztem ezt a jelmezet, de a képeken nem valami jó. És nemrég sikerült megérinteni és mérni. Az élő egy másik dolog, de az általános osztályban való érintés, nem egy rongy, de nem báránybőr. -40-nek nyilvánították, azt hiszem, ez valóságos. Nos, és a legfontosabb dolog: elfogadható ár!

6. Fox V2 ruhaZakóból és félig overallból áll. Felső szövet nap, szigetelés - "Tinsuleyt", gyapjú bélés. A kiváló minőségű anyagoknak köszönhetően ezeknek a ruháknak az árnyalatait különös figyelmet fordíthatjuk az idegenforgalom, a vadászat és a halászat legjobb félig profi öltönyére.

Előnyök:

 • csendes szövet;
 • állítható motorháztető kemény visorral;
 • nincs ragasztószalag;
 • magas emelkedésű és levehető háttámlával;
 • rugalmas szalagok az övben, puha mandzsetta;
 • Csúszásgátló bevonat a vállakon fegyver és zsák szállítására.

hátránya:

 • A ruha -20-tól -40 ° C-ig terjedő hőmérsékleti körülmények között készült, melegebb időben is kényelmetlen lehet.

Vásárlói vélemények:

„Nagyon vékonynak érzi magát, nem hiszem, hogy olyan meleg. A membrán nagyszerűen működik: amikor síelsz, szinte nem izzad (más ruhákban az izzadság folyókban folyik), egy egész nap az ömlött esőben a ruha teljesen száraz volt. Az anyag egyáltalán nem fúj. ”
„Fox tetszett neki még a szerelési folyamat során is: leültem, mint egy kesztyű, könnyedség és kényelem volt. A szín is megvesztegetett, lehetőség van természetre menni, és nem szégyen járni a városban.

7. Alaszkai Polar + öltöny


Fotó: techinfus.com

 

Ez a népszerű jelmez kabátból és féligfestőből áll. A legjobb horgászruhának tekinthető. Felső szövet - AERO-TEX membrán, légáteresztő és teljesen át nem eresztő. A szigetelés szintetikus lefelé nagyon kis súlyú és magas hővisszatartással rendelkezik. Ez egy klasszikus, klasszikus halászruha, különleges frills nélkül.

 

Előnyök:

 • hosszúkás kabát;
 • sok beállítás;
 • vízhatlan cipzár és vízcseppek;
 • megerősítése a térdekben és a féligfedők hátoldalán.

hátránya:

 • A jelmez jellemzői miatt nem alkalmas vadászok és szabadtéri rajongók számára, csak horgászok számára.

Vásárlói vélemények:

- A ruha nagyszerű. Termikus fehérneművel és a megfelelő terheléssel 100-ra igazolható. Természetesen hideg körülmények között történő halászatra szánt, 0 és -5 között meleg lesz. -15-25-től kezdődően a szükséges.
„Egy sikeres modell, az anyag csak fantasztikus, de a teljesítmény nem volt elégedett. A nadrág és a dzseki tépőzárának fele azonnal kijött! Az öltönyemben lévő mellzseb alja nélkül volt, a rádió "megfulladt" a bélésben. Ez nem kritikus, mindent magam javítottam, de jobb árat szeretnék az árért.

8. Finn JahtiJakt Premium Set


Fotó: www.nevsky60.spb.ru

A Skandinávia jelmezei másoktól eltérnek a gyárthatóság és az ár között. A magas árat nemcsak az anyagok tökéletes minősége és szabásmódja magyarázza, hanem egy lenyűgöző csomag is, amely a dzseki és nadrágja mellett: gyapjúkesztyűt, szúnyoghálót, motorháztetőt, fleece-kabátot, az első réteg termikus fehérneműjét, sapkáját, harisnyatartó gombjait tartalmazza. Az AIR-TEX2 membránszövet egyedülálló, mivel a membránt az anyag külső felületére felhordjuk és lamináljuk. Ez a ruha az egyik legjobb professzionális felszerelési lehetőség Oroszországban.

Előnyök:

 • a legjobb választás a törekvés és a csapdából való vadászathoz;
 • nagyon könnyű;
 • ismételt mosást tart fenn;
 • a speciális anyagoknak köszönhetően az év bármely szakában használható, beleértve a -25 fokos fagyot is;
 • csendes, lélegző, víz- és szennyeződésálló anyag;
 • impregnálás, amely gátolja egy személy szagát;

hátránya:

 • viszonylag magas ár.

Vásárlói vélemények:

„Nagyon könnyű, nem fél az esőtől, az öltöny szellőztetése kiváló, nagyon zárt az összes lezárt zipzárral: télen a sílécen -23 és 25 fok közötti volt, miközben termikus fehérneműt és pulóvert viselt. Minden vadászat után eltűnt, és szeret új.
- A legkényelmesebb öltöny, amit valaha találkoztam. Különösen elégedett a membránnal, hibátlanul működik. És az ár nem annyira „harapás”, hogy azonnal fizetsz egy tucat szükséges és hasznos dolgot.

Tehát jelentős árkategória van a vadász és a halász jelmezek számára, az egyes termékek anyagától, modelljétől és jellemzőitől függően. Csak a legmegfelelőbb eszközök kiválasztása (vadászat, horgászat, túrázás, motoros lovaglás, stb.) Marad, amit megengedhet magának és élvezhet. Jó választás!

Figyelem! Az információk pontossága és a rangsor eredményei szubjektívek és nem reklámok.

értékelés

kiválasztás

Új technológiák