értékelés kiválasztás Új technológiák vélemények

5 módja a haj kiegyenesítésére: az előnye és hátránya

Válassza ki a legjobb módját, hogy sima és selymes legyen

produto.mercadolivre.com.br

Most a fodrászszalonok, kozmetikumok és háztartási készülékek üzletei elegendő lehetőséget kínálnak arra, hogy a haj sima és selymes legyen. Milyen módon hajtható ki a haj? Milyen hirdetést nem szabad megbízni? Megértjük ezt a cikket.

1. módszer: Egyenesítés hajvasalással

 

www.amazon.co.uk

Mivel a hajegyenesítő (styler) megjelenése kétségkívül vezet a gördüléktelen hullámok kiegyenesítéséhez.
A módszer előnyei nyilvánvalóak:

 • a vasalás költsége viszonylag kicsi, átlagosan 2000 rubel, és egy ideig fogod használni;
 • bármikor használhatja az egyenirányítót, nincs szükség a szalonban;
 • viszonylag gyors hajkiegyenesítés;
 • a kiváló minőségű styler nem befolyásolja hátrányosan a fürtöket.

De vannak hátrányok is:

 • a vas használata gyakran nem ajánlott - hátrányosan befolyásolja a haj szerkezetét;
 • az egyengető vasalók hatása nem hosszú távú: eső vagy egyszerűen magas páratartalom, a haj mosása visszatér a haj eredeti állapotába;
 • túl göndör haj, hogy egy vaskal kiegyenesedjen, nagyon nehézkes a kozmetikai termékek használata, amelyekből a haja nem vonzó;
 • A nem megfelelő modellek a ritkán használt állapotban is tönkretehetik a hajat.

Trichológusok (orvosokakik a haj és a fejbőr betegségeinek kezelésében részt vesznek), nem ajánlott megtakarítani a vásárlást haj vasalás:

 • Szükséges a hőmérséklet-szabályozás lehetőségével rendelkező modell kiválasztása - és próbálja meg beállítani a hőmérsékletet legfeljebb 180 fokkal. Minél magasabb a hőmérséklet - annál sérült a haj. Vásároljon egy jobb turmalin vagy teflon bevonatú egyenirányítót nedvesítő és ionizációs funkciókkal.
 • soha ne szárítson nedves hajat.
 • használjon regeneráló és gondoskodó hajterméket.
 • figyelmeztet arra, hogy a haj védelmére tervezett termékek, ha vasalással egyenesítik, nem biztosítanak 100% -os védelmet (bár segít a haj megőrzésében). Rájuk támaszkodva még mindig nem éri meg.

2. módszer: Kémiai hajkiegyenesítés


Fotó: modaellas.com
Ez a módszer egy speciális kémiai összetételű haj kiegyenesítését jelenti, amelyet a hajra alkalmazunk, majd leöblítjük, miután a fürtöket speciális rögzítőoldattal kezeljük, majd alaposan átmossuk.
Az eljárás előnyei:

 • az egyenesítés állandó, azaz a haj mindig egyenes marad (kivéve természetesen a növekvő gyökereket);
 • a tartósan egyenes haj megszerzésének ára 6-20 ezer rubelt. a hossztól függően.

hátránya:

 • az eljárásnak számos ellenjavallata van, például nem lehet terhes és a szülés utáni időszakban magas vérnyomás, seborrhea, nem megfelelő anyagcsere stb.
 • Ez a módszer óriási negatív hatást gyakorol a hajra, mivel a kémiai összetétel nátrium-hidroxidot (erős lúgos anyagot) vagy guanidin-hidroxidot (hajszárítószert) vagy ammónium-tioglikolátot tartalmaz, amely szintén elpusztítja a hajszerkezetet;
 • Az állandó eljárás viszonylagos, mert a haj nő, ami azt jelenti, hogy újra és újra ki kell egyenesíteni.


Fotó: www.uncoverskincare.com
Külön elkülönítve keratin hajkiegyenesítés, amely a kémiai egyengetés ellentétes technológiája. A gyártók és a kézművesek azt állítják, hogy az egyenirányító fő összetétele folyékony keratin. A hajat alkalmazza, sérült és sérült területeket tölt be, védőréteggé alakul, és a haj simaságát és fényességét adja.
tulajdonképpen a keratin nem hajthatja ki a hajátA kozmetikumokhoz hidratáló szerként adják hozzá.A fő hatóanyagok ugyanazok az aldehidek, főleg formaldehidek, amelyek a biszulfid hidakat lebontják a hajban, kiegyenesítik. A keratin helyett, amely a gyártók szerint kitölti a haj sérült területeit, szilikonot használnak, ami a fürtöket egyengeti, rugalmasságát és ragyogását okozza.
Ez az, A "keratin egyenesítés" ugyanaz a vegyi anyag, amit másként neveztek. A vegyi anyag japán hajkiegyenesítés.
Általában, a keratin egyenesítésnél, mint hosszabb ideig, egy cselekvési eszközt ígérnek - minél gyakrabban, általában károsítja a hajat. A takarékos eszközök rövid ideig tartanak (például egy hónap).
A legjobb kozmetikai márkák "keratin" egyenesítése: Brazília Blowout, Bombshell keratin, Cadiveu, Indola . Ha a mester csak olcsó eszközöket használ (Oroszországban a legnépszerűbb kókuszdióCHOCO) - ne bíznak benne a hajával.

A kémiai hajegyengetés áttekintése nagyon kétértelmű. Az első benyomás a lányokra és a nőkre (ha a kiegyenesítés helyesen történik) általában lelkes. A haj az eljárás után csodálatosnak tűnik. A csalódás később következik be - amikor a haj összetétele elkezd mosni - és aztán kiderül, hogy a haj sérült. Az angol nyelvű interneten elegendő félelmetes fotó van - amit ezzel a módszerrel lehet visszaélni. Ez különösen igaz a sötét bőrű nőkre - a fürtök kiegyenesítése érdekében különösen erős eszközöket használnak. Itt például:


Fotó: img.thesun.co.uk

Ezért, ha egy kémiai (keratin, japán, brazil, stb.) Egyenesítésről döntenek, akkor elő kell készíteni, hogy az eljárást rendszeresen meg kell ismételni - ami általában elég kényelmes soknak -, vagy kezelje és helyreállítsa a hajot. Tehát a kísérlethez válassza ki a legkellemesebb kompozíciót egy kis, meghatározott érvényességi idővel - és egy bevált tapasztalt varázslót.

Néhány szó a fodrászat választásáról. A "keratin" egyengetés költsége meglehetősen magas, és a mennyiségek (több ezer rubel, a haj összetételétől és hosszától függően). Ezért a mester fodrászok nagyon nyereségesek, hogy hirdessék ezt az eljárást - jó pénzt keresnek rajta. Legyen figyelmes a szalon kiválasztására - olvassa el a véleményeket, kérdezze meg barátait, ne keressen olcsóbb varázslót. A pénzmegtakarítási vágy ahhoz vezethet, hogy egy tapasztalatlan fodrász rossz minőségű összetételű tönkreteszi a hajat.

3. módszer. Hajegyenesítés hajszárítóval és hajszárítóval


Nem túl göndör haj lehet tökéletesen sima hajszárítóval és fésűvel vagy hajszárítóval. A nedves hajat habbal vagy géllel kell kezelni, egymás után fésülni, felülről lefelé fésülni, hideg levegővel pedig hajszárítóval szárítani. Kívánatos, hogy a szárító ionizációs funkciója legyen. A szálaknak vékonynak kell lenniük ahhoz, hogy a módszer működjön.
Előnyök:

 • viszonylag ártalmatlan eljárás, különösen, ha hideg levegőárammal végezzük;
 • a hajszárító költsége kicsi, átlagosan 1500 rubel, a hab vagy a gél is olcsó;
 • ez az egyenesítés nincs ellenjavallattal.

A hátrányok a következők:

 • az eljárás elég hosszú;
 • a hatás csak száraz időben zajlik, az esőben a stílusod elveszti a megjelenését;
 • nagyon göndör haj olyan módon, hogy ne hajtsa ki, akkor csak egy könnyű hullám érhető el.

Javasoljuk, hogy kozmetikai krémes habot használjunk a stílushoz. Gliss kur - Ragyogó gesztenye. Felújítás, ragyogás és gondozás ”és hab WellaFlex forró halmozáshoz.

 

4. módszer. Kozmetikumok kiegyenesítése

 

Samponok, balzsamok, maszkok, spray-k, krémek még rövid ideig is hajat hozhatnak.

Előnyök:

 • a kozmetikumok nem változtatják meg a hajszerkezetet;
 • a samponozás alatt vagy után könnyen alkalmazhatók, nem kell sok időt tölteni az eljárásra.

hátránya:

 • kozmetikumok nem tudnak megbirkózni a nagyon göndör hajjal;
 • egyes termékek a hajat a kompozícióban lévő szilikon jelenléte miatt kiegyenesítik, ami súlyozza a hajat, így kiegyenesíti azt;
 • A kozmetikumok átlagos ára - 500-700 rubel.Egy spray-palack például általában körülbelül egy hónapig tart;
 • egyes termékek tartalmazhatnak olyan anyagokat is, amelyek károsíthatják a hajat

A legjobb kozmetikumok a vásárlók szerint a sampon és a kondicionáló Toni & Guy Straight & Protect (200-400 dörzsölés)Paul Mitchell Super Skinny szérum (1000 dörzsölés.) Vonal redken Sima le (sampon, kondicionáló, maszk, ápolásvédelem).

5. módszer. Népi jogorvoslatok

Elég ellentmondásos pont a hajkiegyenesítő népi jogorvoslatok. Néhányan azt tanácsolják, hogy egy kis édesített teát (1 teáskanál cukor 1 teáskanál) főzzenek, és ezt a megoldást öblítsük le. Mások az olajokon alapuló maszkok és csomagolások használatát javasolják: görgő, farok, olajbogyó. Még mások azt tanácsolják, hogy nem hajszárítóval, hanem természetes módon szárítják a haját.

Természetesen, ha ezek a módszerek működnek, hatásuk rövid ideig tart. Például azok, akik nagyon göndör hajúak, nem illeszkednek a természetes szárításhoz.

Mi a legjobb módja a haj kiegyenesítésének?


Fotó: www.bellesorriso.co.uk

A legjobb módja a haj kiegyenesítésének, minden nőnek ki kell választania a sajátját. Sokan jól hangolódnak a hámlással és a hajszárítóval, mások dicsérik a vasalást, és még mások is örülnek a kémiai módszernek. Mindenesetre mindig csak kiváló minőségű készülékeket (vasalókat, hajszárítókat) és jól bevált kozmetikumokat kell vásárolnia. Ha úgy dönt, hogy kémiai kiegyenesítést végez, győződjön meg róla, hogy a mester szakember, és munkájában csak minőségi eszközöket használ.

Figyelem!Ellenjavallatok vannak, konzultáció szükséges a szakértővel.
Figyelem! Az információk pontossága és a rangsor eredményei szubjektívek és nem reklámok.
Cikk kategóriákban:

értékelés

kiválasztás

Új technológiák