értékelés kiválasztás Új technológiák vélemények

Hogyan válasszuk ki a szájürítőt?

Irrigátor - divatos vagy szükséges eszköz a fogak és a szájhigiénia tisztítására? Vélemény fogorvos

Hogyan válasszuk ki a szájürítőt?

Mi az öntözőberendezés a szájüreghez, és milyen paraméterek vannak a készülék kiválasztásához? Mielőtt elkezdené kiválasztani az eszközt, konzultálnia kell egy fogorvossal, eldöntheti, hogy szüksége van rá, és hány embert fog használni a családban - attól függ, hogy milyen típusú öntözőt kell vásárolni. Megpróbáljuk kitűzni: ki igényel egy szájüreg öntözőt, milyen típusú eszközök léteznek, és milyen funkciókat és paramétereket kell használni annak kiválasztásakor.

Mi az öntözőrendszer és mi ez?

irrigator az úgynevezett eszköz, amely egy irányított vízáram segítségével megtisztítja a fogak közötti teret, miközben masszírozza a gumit. Sokkal hatékonyabb, mint a fogkefe vagy a fogselyem, hogy megbirkózzon a puha, a nehezen elérhető helyeken lévő plakkkal. A készülék előnyei:

 • magas szájhigiéniai szint;
 • a fogak és ínybetegségek kialakulásának megelőzése;
 • a kórokozók eltávolítása a fogak felszínéről, protézisekről, fogszabályozó rendszerekről, valamint a nyálkahártyáról, a fogínyekről és a nyelvről;
 • az ínyek regenerálódásának felgyorsítása, a nyálmirigyek anyagcsere és működése;
 • jobb mikrocirkuláció.

Ki ajánlotta az öntözőrendszer használatát?

A fogorvosok javasolják az öntözőberendezés használatát:

 1. Nők a terhesség alatt - a terhes nőknek fokozott kockázata van a carious elváltozások és a periodontális betegségek kialakulásának, az öntözőrendszer alaposan eltávolítja a lepedéket, az élelmiszerhulladékot és könnyen masszírozza az ínyeket. Néhány idő után az öntözőberendezés használatával a jövő anyák jelentősen javítják az orális szövetek állapotát.
 2. Harapási problémákkal küzdő betegek vagy zsúfolt fogak, amelyek fogszabályozó kezelés alatt állnak a fogszabályozóval, és szembe kell nézniük a minőségi fogtisztítással.
 3. A periodontális betegségben szenvedők - A fogorvosok azt javasolják, hogy a készüléket a fogínygyulladásra és a periodontitis kezdeti szakaszaira használják, míg a nagyobb hatás érdekében a víz helyett az orvos által előírt megoldásokat alkalmazza.
 4. A szájban ortopéd szerkezetű betegek (eltávolítható és rögzített fogpótlások, implantátumok).
 5. dohányosok és az emberek, akiknek rossz lehelete van.
 6. A krónikus rhinitis vagy sinusitis diagnózisával rendelkező betegekt gyakran nevezik az orrüreg mosásával, amelyhez speciális fúvókát használhat.

Ellenjavallatok a készülék használatához

Nem ajánlott öntözőberendezést használni a következő esetekben:

 • a szájnyálkahártya krónikus betegségei az akut stádiumban;
 • vérzéses fogíny, amely nem haladja meg a készüléket két hét elteltével;
 • a gyermekek csak a felnőttek felügyelete alatt használhatják az öntözőberendezést;
 • súlyos szívbetegségek és szív- és érrendszeri betegségek.

Mindenesetre a készülék használata előtt konzultáljon a fogorvosával.

Az öntözőberendezések típusai

Annak eldöntéséhez, hogy melyik öntözőberendezést kell vásárolni - válaszolnia kell a következő kérdésekre:

 1. Ki fogja használni az eszközt - egy személyt vagy minden családtagot?
 2. A családtagjai ortopédiai vagy fogszabályozási struktúrákkal, harapási problémákkal vagy szájbetegségekkel rendelkeznek?
 3. Vajon a gyermekek és az idősek használják-e a készüléket?
 4. Milyen gyakran és mennyi ideig hagyja el otthonát, és szükség van egy szájápolási eszközre egy utazáskor?
 5. A zaj és az energiafogyasztás számít Önnek?

Vannak háromféle öntözőberendezés: hidraulikus szivattyúval, amely villamos energiával működik - helyhez kötött és hordozható; csatlakozik a vízellátáshoz.

Helyhez kötött öntözőrendszer

Egy család számára a legjobb választani álló irrigátor a háztartásokkal kapcsolatos tippekkel.

Ezek a modellek a hálózaton működnek, a tartályból érkező, pulzáló, elég erős folyadékáramot nyomás alatt szállítják. Az ortopéd és ortodontikus struktúrákból származó interdentális terekből eltávolítja a puha lepedéket és az élelmiszerhulladékot.

 


Fotó: www.toothshop.co.nz

A helyhez kötött öntözőberendezések előnyei:

 • nagy tartálytérfogat
 • különböző módok, nagy fúvókák,
 • nagy fúvókák,
 • elég erős motor, amely lehetővé teszi egy jó folyadékáramlást.

hátrányai:

 • A helyhez kötött öntözőberendezés sok helyet foglal el
 • működés közben rezeghet, és sok zajt okozhat,
 • áramütés veszélye (ne érintse meg nedves kézzel a munkaeszközt, és ne használjon fürdőkáddal vagy zuhanyzóval, elfogadhatatlan, hogy az öntözőszert vízbe merítse),
 • a fúvókák rendszeres mosását és szárítását, a fúvókák tárolására szolgáló különleges helyet igényel, hogy megakadályozzák a mikroorganizmusok felhalmozódását a felületükön.

A helyhez kötött öntözőberendezés minimális költsége körülbelül 3000 rubel.

Hordozható öntözőberendezés

Ha sokáig hagyja el a házat (üzleti útra, látogatásra, utazásra), vagy az országban vagy a munkahelyen használja a készüléket, figyeljen a modellre hordozható öntözőberendezések. Tartályból, akkumulátorból és szivattyúból állnak. Az akkumulátor körülbelül hét napig tart.


Fotó: sovets.net

A hordozható öntözőberendezések előnyei:

 • az eszköz kis mérete és kis súlya,
 • mobilitást.

hátrányai:

 • nem tud megfordulni és dőlni,
 • kis teljesítmény, nem teszi lehetővé a jó nyomást
 • kis tartály térfogata
 • néhány fúvóka és üzemmód.

A készülék minimális ára 2000 rubel.

Vízellátó öntözőberendezések

A készülék közvetlenül a csaptelephez van csatlakoztatva, a készlet rendszerint különböző csapokhoz tartozó tippeket tartalmaz. A használat után nem szükséges eltávolítani, mivel a készülék rendelkezik egy adapterrel, amely lehetővé teszi a vízváltást.

előnyei:

 • alacsony költség
 • folyamatos vízellátás
 • kis méret és mobilitás.

hátrányai:

 • Alacsony minőségű csapvíz.

A minimális költség 1200 rubel.

További öntözési kiválasztási kritériumok

A folyadék sugárának jellemzői

Az egyik legfontosabb kiválasztási kritérium az a technológia, amellyel a fogakat megtisztítják, vagy a folyadékszóró jellemzője. Ezzel a kritériummal azonosítható:

 1. Tisztítás mono jet segítségével - a technológia gyakorlatilag nem használatos. Tisztítás után, amikor ez egy vékony, folyamatos folyadékáramlás történik.
 2. A pulzáló áramlást létrehozó öntözőberendezések - a kis, szinte észrevehetetlen pulzációknak köszönhetően - hatékonyabb tisztítást és az íny mikro-masszázst eredményezik.
 3. A leghatékonyabb a tisztítás a folyadékárammal a levegő mikrobuborékjaival, mivel a fogak tisztítása mellett a fogínyeket masszírozzák, és megtisztítják a periodontális zsebeket.

Az öntözőberendezések fúvókáinak száma és típusai

Egyes öntözőberendezések egy szabványos fúvókával rendelkeznek, ez nem a legjobb választás a jó szájhigiénia érdekében. Jobb választani egy olyan modellt, amely a fúvókák alapkészletét tartalmazza, a vásárlás előtt konzultáljon egy olyan szakemberrel, aki segít meghatározni a szükséges fúvókák számát. A készlet tartalmazhat továbbá a következő fúvókákat:

 • megtisztítja a nyelvet
 • periodontális zsebekhez,
 • ortodontikus készülékek tisztítására, \ t
 • rögzített fogsorok tisztítására,
 • implantátumápoláshoz,
 • kefefej,
 • a fogzománc polírozására és a lepedék eltávolítására a kávéból és cigarettából,
 • az orr és az orrnyálkahártya mosására.


Fotó: www.risun-tech.com.cn

Ha azt tervezik, hogy az eszközt több ember fogja használni, akkor jobb, ha minden családtaghoz egy másik színű fúvókát vásárol - ez lehetővé teszi, hogy ne keverjük össze őket.A legjobb eredmény elérése érdekében a szájüreg öntözéséhez higiénikus folyadékokat használhat. Orvosi öblítést és balzsamokat javasol az orvosa a szájüregének állapota alapján - ez fluoridot vagy kalciumot tartalmazó folyadék lehet, gyulladásgátló, antibakteriális vagy hemosztatikus hatású szerek.

A folyadék sugárnyomásának szabályozására való képesség

Gyakorlatilag az öntözőberendezések minden modellje képes szabályozni a nyomást.A vásárláskor biztosítani kell, hogy a készülék rendelkezik egy ilyen funkcióval. Elengedhetetlen, ha a készüléket gyermekek, idősek, periodontális betegségben szenvedő betegek használják. Igen, és teljesen egészséges emberek. jobb, ha az öntözőberendezést a legkevesebb energiával kezdjük használnifokozatosan növeli.

A javítási lehetőség a szervizközpontok törése és rendelkezésre állása esetén

A szájüreg öntözőrendszerének kiválasztásakor ügyeljen arra, hogy törés esetén javítható-e. A túlfeszültség, a kemény víz és a túl gyakori használat károsíthatja a gépet, és sok modellt egyáltalán nem lehet javítani, csak cserélni lehet.

A gyártó végső választását megelőzően ügyeljen arra, hogy az Ön városában lévő szervizközpontok rendelkezésre álljanak, ahol a garancia és a jótállás utáni javításokat elvégezheti.

Hogyan használjuk az öntözőberendezést, hogy az eszköz hosszú ideig szolgáljon?

Néhány alapvető szabály az eszköz használatához:

 1. A túlmelegedés elkerülése érdekében nem lehet bekapcsolni a készüléket, ha a tartály üres.
 2. Ha a tisztításhoz használják a gyógynövényeket, azokat gondosan szűrni kell, és használat után mosni kell.
 3. Ne használjon olaj alapú folyadékot a száj öntözésére.

Az öntözőrendszerek különböző modelljeinek legjobb gyártói

A világon csak néhány vállalat elismert vezetője az öntözőberendezések gyártásában. Ezek a következők:

 1. Braun - német cég, amely főként háztartási készülékeket gyárt. Ez a cég tulajdonosa az Oral-B márka, amely alatt a szájüreg ápolására szolgáló termékeket gyártanak, és nagyon népszerű. A vállalat megkülönböztető jellemzője az áruk magas minősége és elfogadható ára.
 2. Water pik Technologies - először az öntözőberendezések gyártását kezdte el, ezeket a készülékeket a víz pik, Laars, Instapur márkanév alatt gyártja.
 3. Panasonic Corporation - Az elektronikai gyártásra szakosodott japán cég kiváló minőségű öntözőberendezéseket gyárt, amelyek maximális technológiai jellemzőkkel rendelkeznek.
 4. Bredmed - Olaszországból származó vállalat, kezdetben a porlasztók gyártására szakosodott, de most már van hegesztőgép a cégtől.

A szakértő véleménye az öntözőberendezés használatának pozitív vonatkozásairól

Sok páciens, aki öntözőt vásárol, úgy gondolja, hogy képes lesz egy fogkefével a szokásos kefével cserélni, ez nem így van. A készüléket a hagyományos fogmosás és fogselyem (fogselyem) után kell használni, csak ebben az esetben hatékonyan küzd a szájüreg problémáival. Ehhez a megfelelő öntözőrendszer kiválasztásához szakemberre van szüksége, amely azonosítja a fő problémákat, és képes lesz felvenni a folyadékot az öntözőberendezéshez.

Hogyan kell használni az öntözőrendszert? videó

És végül - egy videó arról, hogy egy öntözőberendezésre van szükség és hogyan kell helyesen használni.

 

Figyelem! Az információk pontossága és a rangsor eredményei szubjektívek és nem reklámok.
Cikk kategóriákban:

értékelés

kiválasztás

Új technológiák