értékelés kiválasztás Új technológiák vélemények

Hol vegye ki az építési hulladékot?

A projekt szakértője, Natalya Kaplunova válaszol


A javítás után keletkező építési hulladékot nem lehet háztartási hulladékként ártalmatlanítani közművek által beszerelt közönséges szemétdobozokban. Bár egyes alapkezelő társaságok egy speciális gazdasággal kötnek szerződést, így a bérlők hetente kétszer nagy mennyiségű szemetet vehetnek fel, ami teljesen törvényes lesz. De ha ilyen lehetőség nem biztosított, akkor a kérdést önállóan kell megoldani. A négy legnépszerűbb megoldás a következő:

  1. fellebbezést nyújtson be az alapkezelő társasághoz a további hulladékmennyiségek exportjának megszervezésére;
  2. a szemétgyűjtő kupon megvásárlása az ipari és építési hulladékok különleges hulladéklerakójában a vállalat vezetőjétől;
  3. az építési hulladék eltávolítására szakosodott vállalatokkal kötött szerződés megkötése;
  4. szemétgyűjtés a dachai szövetkezeti vagy garázshelyiségekben, amely az ilyen hulladékok felhasználása szerint az utakon keletkező lyukakhoz szükséges.

Ha az alapkezelő társaság tényleg érdekli a bérlőit, akkor az építési hulladék eltávolításának szükségességére vonatkozó kérelem esetén egy kiegészítő szolgáltatás kifizetésére egy nyugtát bocsátanak ki, amely után egy speciális konténert biztosítanak.

Lehetőség van önállóan kideríteni, hogy hol találhatók a szervezett hulladéklerakók az ilyen típusú szemetethez, hogy kapcsolatba lépjenek a vállalat vezetőjével, és tisztázzák a hulladéklerakóban történő szállításra vonatkozó kupon megvásárlásának lehetőségét és költségét. Azonban nem minden poligon együttműködik az egyénekkel, gyakrabban engedélyezik a hosszú távú együttműködési megállapodásokat aláíró cégeket. Ugyanakkor megegyezhetünk abban is, hogy az egyik rendszeres szemétszállító teherautó felár ellenében további rakományt szed.

A különleges vállalatokkal kötött szerződések megkötése nem a legolcsóbb megoldás, hanem legegyszerűbb az ügyfél számáraa. A szakemberek becsülik a hulladék és a munka mennyiségét, felszedik és biztosítják a legmegfelelőbb rakományszállítást, rakodógépeket, és szükség esetén speciális berakodási berendezéseket, például daru vagy kotrógépeket, amelyek fontosak a helyszínen szétszerelt, nagy méretű hulladék megjelenésekor. A további szállítmányozás és szállítás a hulladéklerakóra egyáltalán nem érinti az ügyfelet.

Egyes vállalatok lehetővé teszik, hogy bizonyos ideig gyűjtsön hulladékot a szállított tartályban, amelyet a munka befejezésekor gyűjtenek. Ez lehetővé teszi, hogy egyszerűsítse az export folyamatát, mivel nem kell átmenetileg megtalálni a tárolási helyet, majd elvégezni a betöltést.

A vállalat kiválasztásakor fontos figyelembe venni annak jogszerűségét, kompetenciáját és szakértelmét. Bizonyítékokkal és engedélyekkel kell rendelkezniük, amelyek igazolják az ilyen típusú hulladék eltávolításának és ártalmatlanításának jogát. A tranzakciót dokumentálni kell. Fontos továbbá, hogy az ilyen cégek gyakran dolgozzanak éjjel-nappal, alkalmazkodjanak az ügyfélhez.

Ha a szemét kizárólag építmények, éles tárgyak és habminták nélkül épül fel, akkor néha rossz utakat, pontosabban off-road-t használnak, ami a város közelében és még néha a határain belül is hiányzik. Ily módon jelentősen javíthatók a földutak. Csak azt kell kitalálni, hogy ki készen áll elfogadni egy ilyen „ajándékot”, amelyre a legkényelmesebb a hirdetést a médiába, többek között az interneten is elhelyezni. Ebben az esetben a leggyakrabban önállóan kell keresni és fizetni a szállítást, és a betöltés is rendelkezésre áll. Bár néha érdekel ez, teljesen vagy részlegesen érdekelhet egy nyaraló vagy garázs szövetkezet. Néhányan még el is tudják adni a szemetet, ezzel ellensúlyozva a szállítási költségeket.

Figyelem! Az információk pontossága és a rangsor eredményei szubjektívek és nem reklámok.

értékelés

kiválasztás

Új technológiák