értékelés kiválasztás Új technológiák vélemények

Tájékoztassa a csempe kiválasztását a fürdőszobában? Melyik jobb illeszkedés.

Projektünk szakértője, Alekszej Yuryev


Fotó: nash-remont.com

Meg kell mondani, hogy a padlólapok és a falak különböző típusú lapok. A padlók esetében általában 10-12 mm vastagságú lapkákat használnak. Fali csempe vékonyabb - 7-9 mm. Bármilyen csempe megvásárlásakor érdeklődjön az eladónál, ha ez a csempe alkalmas a fürdőszobában történő fektetésre. A csempe műszaki jellemzői ellenállnak a nedvességnek, a hőmérsékletváltozásoknak és a kémiai reagenseknek (például háztartási vegyszereknek). Érdemes megjegyezni a karcállóságot is. Ez a minőség különösen fontos a padlólapok esetében. A burkolólapokról érdeklődjön az eladónál. Továbbá, ha gondosan megnézzük a csempe csomagolását, egy bizonyos jelölést láthat. Az „AA” megnevezés a csempe és a kémiai támadás maximális ellenállása. Csak az „A” egy alacsonyabb minőségű lapka. Ezután "B", "C" és "D" - csökkenő sorrendben.

A gyártási módszer szerint a kerámialapok három típusra oszlanak: monoporózis, monocotour és bicotour. A monoporózis olyan üvegezett csempe, amely nem túl tartós. Ebből az okból kifolyólag a csempézés különösen óvatos. De általában nem ajánlom ezt a csempe használatát a fürdőszobában. A Monocottura egy csempe, amelyen a zománc felvitele után egy tüzelés van. Befejezheti a helyiség padlóját és falát, mivel lehetővé teszi a biztonságot. A Bikottura egy csempe, amelyet a zománc alkalmazása után kétszer sültek. Ez a lapka csak falakhoz használható, mivel az erősség nem teszi lehetővé a nagy terhelések ellenállását. Az ilyen módon gyártott csempe nagy pluszja a dekoratív hatása. A csempe lehet fényes vagy matt. A megjelenése kiválóan díszíti a fürdőszobát. Azt is érdemes választani egy csempe, amely alacsony porozitású. Ez annak köszönhető, hogy az anyagnak elég erősnek kell lennie, és a pórusok zavarják ezt a minőséget.

A klasszikus fehér szín mindenki számára előnyös (különösen padlóburkolatok esetében). Ugyanakkor a modern tervezők egyre inkább a különböző színekkel rendelkező csempe választékát választják, hogy szokatlan és eredeti kontrasztot hozzanak létre (vagy a megfelelő típusú mozaik mozaik). Ha a színeket a fürdőszobában vagy a bútorokkal kiegészített különféle kiegészítőkkel kombinálják, akkor ez a lap a legmegfelelőbbnek tekinthető. Kérheti a boltot, hogy egy csempe mintája legyen. Próbálja ki a fürdőszobába. Ha teljesen elégedett a színnel, akkor biztonságosan megvásárolhatja kedvenc lapját.

A kerámialapok előnye, hogy könnyen csiszolható a csövek alatt, vagy a tökéletes belépéshez a sarokba. Vannak speciális gyűjtemények, amelyekben a padló- és falburkolatok azonnal beépíthetők. Egy ilyen anyag megszerzésének előnye, hogy színskála tökéletesen kombinálódik, kiegészítve a szoba belsejét. Ezenkívül különféle kiegészítők is beszerezhetők.

Figyelem! Az információk pontossága és a rangsor eredményei szubjektívek és nem reklámok.

értékelés

kiválasztás

Új technológiák