értékelés kiválasztás Új technológiák vélemények

Hogyan nem kell túlfizetni a boltban vásárolt vásárlásokat? 15 egyszerű tipp

Vásárolunk érzéssel, ésszerűen, elrendezéssel ...Fotó: rewards4mom.s3.amazonaws.com

A kérdés, hogy miként lehet pénzt takarítani egy boltban, elég logikus és egyszerű válasz: kevesebbet vásárol. De hogyan kell ezt megtenni, ha a marketingesek is saját pennyüket akarják keresni, és folyamatosan új trükköket találnak, hogy félrevezessék a kihasználatlan vásárlót. Van néhány egyszerű tipp, amely lehetővé teszi, hogy ne fizesse túl a boltban vásárolt vásárlásokat, és hazatérjen a szükséges, jó minőségű és nem túl drága dolgokkal.

Tipp 1. Készítsen listát


A legfontosabb szabály, amellyel semmilyen módon nincs mód, mindig legyen egy bevásárló lista. Sokan figyelmen kívül hagyják ezt a tanácsot, de hiába. Készítsen egy bevásárló listát előre, és nem közvetlenül a távozás előtt: így lehetősége lesz arra, hogy „megemésztesse” mindazt, ami meg van írva, és ne felejtse el a fontosakat, és ne adja meg, ami nem szükséges. Este jegyezze fel a listát, ha reggel megy a szupermarketben. Reggel, nézze át a tervet, keresse ki a felesleges és irreleváns (például tegnap tényleg meg akarta tartani az ananász konzerveket, de ma már nem akarsz), add hozzá, amit elfelejtettél a figyelemelterelés miatt.

Tipp 2. A boltba - csak jó hangulatban

Ha ideges, és úgy gondolja, hogy a vásárlás megmenti Önt, a felesleges dolgok megvásárlásának esélye nagyon nagy. Ugyanez történik, amikor éhes vagy. Emellett a szupermarket mindig friss süteményeket és aromás kávét szagol. Szóval elég aludni, enni és bevásárolni a listán.

Tipp 3. Ne készítsen kultuszboltot

Sokan arra készülnek, hogy menjenek a szupermarketben, mint a nyaralás. Aztán több mint egy órát költenek a polcról a polcon. Bizonyos időbeli vásárlásokra félretéve próbálkozzon például fél óra múlva. Akkor nem lesz kísértés, hogy megragadjon valamit, ami feleslegessé válik a következő ezredből, amellyel ötödik alkalommal telt el.

Tipp 4. Hozd a férjét


A férfiak nem szeretik a vásárlást - ez tény. Ezért a férj vagy a barátja nem hagyja, hogy hosszú ideig „lógjon” a boltban, és vásároljon „ezt a gyönyörű hajtűszalagot”, „ezt a csokoládét” és „a nyereséges zuhanyzókészletet”. Ugyanez vonatkozik a férfiakra - egy unatkozó házastárs a boltban vagy a halászati ​​kiegészítőkben nem teszi lehetővé, hogy sok dolgot vásároljon.

Tipp 5. Annak érdekében, hogy ne fizesse túl a boltban, hagyja el a promóciókat másoknak.

Mindenki szereti az eladásokat és a promóciókat, de általában sok felesleges árut vásárolhat rájuk. A statisztikák szerint az amerikaiak azonnal a szupermarketről hazaérkezve a megvásárolt termékek 40% -át dobják el. Kollégáinkkal a helyzet hasonló: a promócióra vásárolt dolgok otthon, mint általában, nem annyira vonzóak, és még inkább a kereslet.

Tipp 6. Kerülje az Arany Polcokat

Nem ajánljuk, hogy a polcokon lévő árukat szemeink szintjén vásárolják. Általában nem nagyon olcsó termékeket helyeznek el, és néha még nem is nagyon jó minőségű termékeket. Tanulmányozzuk a választékot, nézzük át a felső és az alsó polcokat, általában ott találsz jó dolgokat megfizethető áron.

Tipp 7. Mindig ellenőrizze az árat.

Gyakran szupermarketekben az áruk címkéi szétszórtak és vegyesek. Sokan túl lusták, hogy megértsék, mennyi ár egy bizonyos áron, mert az ár a pénztárnál található. Az ár egyáltalán nincs megadva. Így a hasonló minőségű, de az árban vonzóbb termékért túlfizethető. Ne feledje, hogy - ha ismeri az árcédulában felsorolt ​​áruk értékét, és a pénztárnál teljesen más számot hall, akkor joga van megvásárolni a terméket az árcédulán feltüntetett áron. Annyira kevés ember tudja becsapni.

Tipp 8. Figyelmen kívül hagyja a promóciós árcédulákat.


Fotó: www.spletnik.ru
A 999-es varázsszámú színes árcédulák („Összes 1999 rubel!”, „Csak ma, 9999 rubel!”) Szinte mindenkit vonz. Természetesen 1999 után nem 2 ezer, 9999-ben nem tíz.Az első számra nézve a vevők gyakran figyelmen kívül hagyják a fő dolgot: nem kilencezer „kis farokkal”, de mind a tíz.

9. tipp.

A bolt bejáratánál azonnal elkülönített polc volt ragyogó háttérvilágítással, színes árcédulákkal és nagy jelzőtáblával? Tudd: a marketingesek valóban azt akarják, hogy eladja ezt a terméket. Ha aggódsz, hogy a marketingszakértőnek is valamit kell enni, akkor kapja meg, de ha nem, menjen tovább. A vevők gyakran esnek ezekre a trükkökre, mert a fényes burkolat hihetetlenül erős.

Tipp 10. Ne gyűjtsön zsetonokat

A népszerű promóciós zsetonok, amelyek 50% -os kedvezményt biztosítanak az Ön által nem igényelt árukra, nagy igényt támasztanak. Valaki megy egy szupermarketben, és gyengéden gyűjti az ilyen chipeket, de nem vásárol semmit tőlük. És valaki, aki megtudta a cselekvést, elkezdi meglátogatni a szupermarketet annak érdekében, hogy más áruházakban elérhető árut sokkal alacsonyabb áron vásároljon. Mielőtt elkezdené a zsetongyűjtést, gondolkozzon: valóban az, hogy az áruház valóban előnyös-e ilyen példátlan nagylelkűségű árveréseken?

Tipp 11. drágább - nem jelenti azt, hogy jobb


Ha úgy gondolja, hogy minél magasabb a termék ára, annál jobb, téved. Valószínűleg értékelik az egyik termék előnyeit a másik felett: ha kizárólag a márka hírnevében rejlik, akkor ne engedje meg, hogy hirdetési trükkök legyenek.

Tipp 12. Készüljön fel egy nagy vásárlásra.

A háztartási készülékek megvásárlása, a drága dolgok elolvasása után olvassa el az "Hogyan válasszuk", a "Legjobb minősítések" c. Ez segít megismerni a hozzávetőleges árat, hogy megtudja, milyen fontos az áru fontossága az Ön számára - azért, hogy ne fizesse túl a felesleges funkciókat.

Tipp 13. Az olcsóbb nem jelent olcsó

Nagyon gyakran, egy termék eladására törekedve, a marketingesek a hasonló, de drágábbak mellé helyezik. Mit csinálsz, nézd meg a mellette lévő keverőket a kirakatban, amelyek csak egy nem nagyon szükséges fúvókában különböznek, de egyikük 1500-at, a másik pedig 2300 rubelt? Természetesen vásároljon olcsóbbat, és elégedett lesz a sikeres vásárlással. Ne siess, nézz körül, gondolj - valószínűleg még jobb és jövedelmezőbb modellt is találhatsz.

Tipp 14. Ne vegyen semmit a pénztárból

A pénztárgép előtt álló sorban az ügyfelek gyakran gyűjtenek gumit, csokoládét és gofrit kosarakban. Nem véletlenszerűen vannak ott: általában a szupermarketekben lévő sorok mesterségesen jönnek létre - mindössze 4 a 15 pénztárból, és a vevő, aki egy bárral áll a standon, egy párot vesz magának. A rágógumi a fogszuvasodásnak nem volt. Ne feledje, hogy minden, amire szüksége van, a listán van. Ha van szuperszűrő, akkor azt feltétlenül vegye, mert általában a pénztárgépen található polcon fekszik. Ha a vásárlások listája nem tartalmaz rágógumit és csokoládét, ne menjen a marketingesek felé.

Tipp 15. Óvatosan látogassa meg a "végső eladásokat"

Jellemzően az üzletek a szezon végén „áruk teljes felszámolását” rendezik, például amikor már az ősz a küszöbön van, és a nyári pólók még mindig lógnak a fogasokon. Ha a „végső eladások” a szezon magassága alatt zajlanak, csak azt jelzi, hogy a boltnak vásárlókra kell vonzania, és néha elárusított árukat el kell adnia. Lehetősége van arra, hogy rengeteg szükségtelen dolgot szerezzen, de jó áron!
Mint látható, a szabályok és tippek, hogy hogyan ne fizessenek túl a boltban, rendkívül egyszerű. A legfontosabb dolog a vásárláskor, ne hagyja otthon a fejét, és ne menjen a marketingesek felé, akik csak erre várnak. Sikeres, kellemes és hasznos vásárlások Önnek!

Figyelem! Az információk pontossága és a rangsor eredményei szubjektívek és nem reklámok.
Cikk kategóriákban:

értékelés

kiválasztás

Új technológiák