értékelés kiválasztás Új technológiák vélemények

5 legjobb öntöttvas fürdő

A nehézgépek értékelése a vízvezeték világából

5 legjobb öntöttvas fürdő

Az öntöttvas fürdők nem foglalják el az orosz piac legnagyobb részét. A legnagyobb internetes aggregátor Yandex.Market 10 ezer kínálata közül csak 400-as öntöttvas fürdő található (összehasonlítás céljából: akril fürdők - több mint 9000). Úgy tűnik Önnek, hogy könnyű választani egy öntöttvas fürdőt? Nézzük meg. És az első kérdés

Öntöttvas fürdő, melyik vállalat jobb?

Úgy tartják, hogy a jobb minőségű öntöttvas fürdők - az európai gyártóktól.

Európában egy öntöttvas fürdő prémium osztály. A leghíresebb márka Roca (Spanyolország). A vállalat körülbelül 100 éve működik. Most az aggodalom több mint 50 gyárat tartalmaz világszerte. A Roca fürdők magas felületi tartóssággal rendelkeznek. Ezek a fürdők viszonylag olcsóak, míg kiváló minőségűek. A választékban - több mint 30 modell. A legnépszerűbb modellek a Roca Continental, a Roca Malibu, a Roca Haiti. Természetesen 40 és 100 ezer közötti elit modellek vannak. A Roca fürdőszobai szettet is gyárt fürdőszobákhoz.

Egyéb öntöttvas fürdők gyártói, amelyek termékei megérdemlik a figyelmet:

 • Jacob Delafon (franciaország) - A XIX. Század vége óta a növény 1926 óta gyárt öntöttvas fürdőt. Jacob Delafon az egészségügyi mérnöki tervezés egyik vezetője. körülbelül 250 000 r .;
 • Novial (Spanyolország) 1967 óta gyárt öntöttvas fürdőt. A gyártási technológia folyamatosan javul. Korróziógátló vegyülettel és zománcozott bevonattal a fürdőt infravörös kemencében égetik. Ezért a zománcbevonat nagy szilárdságú és sima felületű. A termékcsalád a legegyszerűbb modelleket is tartalmazza (például 100 cm-es Novial Susan 100 000-es értékben), és luxus öntöttvas fürdő, hidromasszázs és aero masszázs, pneumatikus vezérlés (Novial Susan Delux, 180 cm, 59 000 p.).

Ezeknek a fürdőknek a minősége szinte hibátlan.

Meg kell jegyezni a hazai gyártók körét Kirov öntöttvas üzem és üzem Novokuznetsk.

JSC "Kirov Plant" - az egyik legrégebbi orosz vállalkozás. 1745-ben alapította Elizabeth Petrovna császárné rendelettel. Most az üzem korszerű német vonallal rendelkezik öntöttvas gyártására, és a termékminőség megfelel az európai szabványoknak. A garantált fürdő élettartama 25 év. A Kirov üzem öntöttvas fürdőit speciális zománc borítja - ezüstionokat tartalmaz, amelyek kedvező hatást gyakorolnak a vízre és fertőtlenítik a fürdő felületét. A zománc összetételét szabadalom védi. Most a boltokban 9 modell van öntöttvas fürdővel Kirovban, beleértve a „Baby” -t is, mindössze 120 cm hosszú.

OJSC "Plant Universal" Novokuznetsk "fiatalabb" - 1961-ben alakult. Több mint fél évszázada a piacon - egy ilyen vállalkozás megbízható. 2005 óta az üzem japán gyártási technológiát vákuumformázással vezett be. A Novokuznetsk-üzem termékeit nagy pontosságú öntvények jellemzik (és így a fürdő geometriájának minőségét). A zománc is saját termelésű, 3 rétegben van felhordva, amelyet a tartósság és a tartósság jellemez. A "Plant Universal" választékában a Nostalgie a legnépszerűbb sorozat.

Ne feledje, hogy bármely vállalat hibás másolattal rendelkezik. Különösen sértő, ha házasságot találunk, ha drága öntöttvas fürdőt vásárolt. Ezért javasoljuk, hogy gondosan vizsgálja meg a fürdőt a szállítás idején - minden oldalról -, és csak miután alapos ellenőrzés aláírta az árut átvevő dokumentumokat.

Hogyan válasszunk egy jó öntöttvas fürdőt?

 1. Öntöttvas fürdők az első helyen különböznek a típus. A legismertebb számunkra süllyesztett fürdő - feltételezzük, hogy a fürdő a fal mellett lesz, a fürdő külső falai pedig dekoratív képernyő mögé kerülnek. A második típusú fürdők - szabadon álló. Ezek a fürdők gyönyörű külső felülettel és dekoratív lábakkal rendelkeznek.A legjobb az egészben a nagy fürdőszobákban. De ha a méretek lehetővé teszik, akkor egy kis szobában a fürdő jól néz ki, a képernyő nem lesz szükség. A nem szabványos formájú fürdők öntöttvas között nagyon ritkák. Az öntvények színe, főleg fehér.
 2. Fontos paraméter szilva pozíció. Ha nagyjavítás nélkül tervezi a fürdő cseréjét, akkor feltétlenül fedezze fel a kommunikáció helyét. Az új fürdőben a lefolyó helyének meg kell egyeznie a fürdőszobában található szennyvízcsatorna helyével. Ha egy nagyjavítás folyamatban van, akkor kiválaszthat egy fürdőt. De akkor szükségessé válik a szaniter kommunikáció kialakítása, figyelembe véve a fürdő jellemzőit.
 3. Lábmagasság fürdő - gyakran nem változtatható meg. A fürdő méretének olyannak kell lennie, hogy könnyen felszerelhető legyen a helyére. A nehéz fürdő alja alá helyezése, amint azt a fórumokban tanácsolta, nem éri meg.
 4. Méretek fürdő. A standard edények mérete 120-180 cm hosszú és 70-80 cm széles. Ne feledje, hogy a fürdő nem csak egy új helyre kell illeszkednie. Elvégre még mindig az ajtón keresztül kell szállítani. A fal vastagsága azonban nem minőségi mutató. A modern fürdők vékonyabb falakkal készülnek, mint amilyeneket itt használtak húsz évvel ezelőtt, de ez nem károsítja az erőt.
 5. Bevonási minőség. Már megnézzük ezt a mutatót a boltban. A felületnek egyenletesnek és egyenletesnek kell lennie, érdesség, egyenletes szín nélkül. Enyhe hullámosság lehetséges. A repedések, a felaprított felületek, a zománc áramlása, az egyenetlen szín jelzi a hibát. A külső falaknak simaaknak kell lenniük, hibáktól, zsetonoktól és mélyedésektől mentesek.
 6. További részletek - jelenlétük opcionális, de kényelmesebbé teszi a fürdőt. Itt helyezzük a csúszásgátló bevonatot, a fejtámlát, a fogantyúkat. Vannak hidromasszázs és egyéb funkciókkal rendelkező öntöttvas fürdők, de a boltokban ritkán találhatók (ezek az akrilok gyakrabban vesznek fel ilyen funkciókkal).

A mi minősítésünk az orosz vevők körében a legnépszerűbb öntöttvas fürdő modelleket tartalmazza.

1. táblázat: Az oroszországi legnépszerűbb öntöttvas fürdők minősítése 2014 augusztusától az árszakértő szerint

modell

leírás

jelölés

értékelés

Univerzális HF-1500 Nostalgie

Külön öntöttvas fürdő. Szögletes. 196 l. 150x70x46,20 cm

A legtöbb kompakt

10

Roca kontinentális

Külön öntöttvas fürdő. Szögletes. 182 l. 170x70x42 cm

Az optimális ár / minőség arány

9,8

Jacob Delafon Parallel E2947

Beépített öntöttvas fürdő. Szögletes. 129 l. 170x70x56 cm

A legjobb mély fürdő

10

Roca akira

Külön öntöttvas fürdő. Szögletes. 225 l. 170x85x44 cm

A legnagyobb fürdő

9,9

Novial Archimed 170x80

Külön öntöttvas fürdő. Szögletes. 170x80x59 cm

A legnépszerűbb luxusfürdő

10

1. A legjobb kompakt öntöttvas fürdő - Universal RF-1500 Nostalgie


Fotó: www.aquadomspb.ru

Értékelés: 10-ből 10.

A legolcsóbb öntöttvas fürdő a vezetők körében, egy kis hosszúság (150 cm), de a fürdő térfogata nagyobb, mint sok drágább és hosszú versenyző. Nagyszerű kis helyekre. Opcionálisan tollakat, fejtámlát is rendelhet.

A fürdő véleménye szerint az Universal HF-1500 Nostalgia:

- Mindig volt egy régi szovjet fürdőm. Számomra a fő plusz a mélység. Most már nehéz megtalálni egy mélyt, az üzletekben csak fürdőkádak, nem pedig normálisan feküdni. Nostalgie elég mély. Több mint 10.000 p., Véleményem szerint nagy fürdő.

„Egy évvel ezelőtt a szüleikre helyezték a fürdőt - újnak tűnik. Nincs probléma. Nem frills, de mély és tágas. "

A modell előnyei:

 • elfogadható ár;
 • kompakt, de tágas;
 • mély;
 • sima fehér zománc;
 • szűkült oldal.

A modell hátrányai:

 • csúszós bevonat, szőnyegre van szükség.

2. A legjobb öntöttvas fürdő az ár / minőség arány tekintetében - Roca Continental


Értékelés: 9,8 a 10-ből.

Öntöttvas fürdő a gyártó által megbízott gyártótól. Ez viszonylag olcsó, és a minőség kiváló, úgy néz ki, nem rosszabb, mint egy elit drága modell.

A Roca Continental fürdő értékeléséből:

- Már 8 éve van ez a fürdő. Műanyag edények, ne csatolja a szőnyeget.Bement a fürdőbe és a zuhanyzóba, és mindenféle üvegedénybe kozmetikával, de nem zsetonnal. Minden alkalommal, amikor nem törlöm a cseppeket. Eddig szinte tökéletes, a zománc olyan, mint az új.

„Az elmúlt 15 évben 3 apartmant változtattunk. Minden alkalommal, amikor Roca fürdőt választottak. Sima, sima, kellemes szín. A hő sokáig tart. "

A modell előnyei:

 • elfogadható ár;
 • szép fényes felület;
 • csúszásgátló bevonat;
 • az alsó víz nem halmozódik fel;
 • egy 175 cm magas magasságú személy számára is elegendő mennyiség.

A modell hátrányai:

 • csúszásgátló bevonat idõvel elsötétül;
 • néhány ügyfél számára a szélesség nem elégséges;
 • Problémák vannak a lábak rögzítésével (az eredeti lábaknak speciális alátéteket, a csomagolásban lévő márkákkal ellátott kötőelemeket kell tartalmaznia), ha a kötőelemek nem natívek, a csavarok megállnak - a szállításkor ellenőrizni kell;
 • a lábak csak a szintet szabályozzák, a magasság nem változik;
 • a garanciaidő rövidebb, mint a legtöbb európai gyártóé (10 évvel szemben 25-szel).

3. A legjobb mélyöntvény fürdő - Jacob Delafon Parallel E2947


Fotó: santeh-top.ru

Értékelés: 10-ből 10.

A francia cég öntöttvas fürdője, amely kiváló minőségű és anyagkövetelményekről ismert. Ennek a modellnek az alakja a vélemények szerint kényelmesebb, mint a népszerű Soissons sorozat fürdője, a falak párhuzamosak. A legjobban azoknak ajánljuk, akik szeretik a mély fürdőben, és nem csak ülni.

Jacob Delafon párhuzamos fürdő értékelései:

- Tényleg mély. Mélyebb, mint a hazai. Úgy érzem, nem kevesebb, mint a régi szovjet 170x75. Az eset oldalai szűkek, ennek köszönhetően a hangerő nő. "

A modell előnyei:

 • megbízhatóság;
 • elegendő mélység;
 • kiváló minőségű zománc;
 • csúszásgátló aljzat;
 • fejtámla van.

A modell hátrányai: nincs azonosítva.

4. A nagy mennyiségű legjobb öntöttvas fürdő - Roca Akira


Értékelés: 9,9-ből 10-ből.

Öntöttvas fürdő A Roca Akira a vezetők körében a legnagyobb mennyiségű, méretei közel állnak a szabványhoz. A csatorna a központban található, így nem alkalmas semmilyen helyiségre. De sokan elégedettek egy ilyen megállapodással (lásd az értékelést). Megbízható és kényelmes, igazolja az árát.

A Roca Akira fürdő értékeléséből:

- Stabil, nehéz. Megbízhatóságot ad. Ha a csapot középre szereli, ne érjen fel a keverőhöz. Két hely, a hely nem túl sok, de senki sem pihen a hátán a mosogatóban :) "

- A fürdő mindenkinek megfelel. A bevonat is ellenállhat egy erős csapásnak, amikor egy fürdőt hoztak - a teljes súlyt a küszöb konkrét sarkára vetették. A zománcot szokásos szappannal könnyen mossuk. Széles oldalon bármit elhelyezhet. A fogantyú hajlítása egyszerűen nem reális. Oldalsó csatorna - mese! Eltávolítja a képernyőt, és mindent egyszerre láthat.

A modell előnyei:

 • optimális ár / térfogat arány;
 • szilva közepén;
 • széles oldalak
 • Együtt fürdhetsz.

A modell hátrányai:

 • a bevonat nem tökéletesen egyenletes;
 • a fürdő oldalai enyhén íveltek, a telepítés nehéz lehet.

5. A legnépszerűbb luxus öntöttvas fürdő - Novial Archimed


Értékelés: 10-ből 10.

A Novial Archimed öntöttvas kád kiemelkedése az alakja. Az alsó sík, nincs ferde fal és sima hajlítás. Nem olyan könnyű, hogy csúszik és esik! Fürdő mindazoknak, akik szeretik az eleganciát és a szigorúságot.

A Novial Archimed fürdő értékeléséből:

„Természetesen az ár nem elfogadható. de bárki belebújhat belőle - mint Archimedes, bosszúval!

A modell előnyei:

 • a bevonat megbízhatósága és tartóssága;
 • lapos sima felület hibásan;
 • nagy mennyiség;
 • szigorú tervezés.

A modell hátrányai:

 • magas ár;
 • nagyon nehéz.

következtetés

Öntöttvas fürdők már régóta ismertek. Még mindig az Európa királyi palotáiban állt, és I. Péter idején megjelent Oroszországban. Ez nem a legjobb ajánlás? És nem csoda, hogy visszatérünk a "jól elfelejtett öreg" -hez. Öntöttvas fürdő a megbízhatóság, a tartósság, a stabilitás és a kényelem. Vele együtt a történelem belép a fürdőszobába.

Figyelem! Az információk pontossága és a rangsor eredményei szubjektívek és nem reklámok.
Értékelés kategóriákban:

értékelés

kiválasztás

Új technológiák