értékelés kiválasztás Új technológiák vélemények

Top 10 csempe ragasztó

Műanyag és rugalmas keresés

Top 10 csempe ragasztó

A csempe ragasztók több tucatnyi, sőt akár több száz darabja is van. A boltokban külön kategóriákat rendelnek külső és belső kompozíciókhoz; van egy költségosztályozás; Gyakran vannak szétválasztva a száraz keverékek fal- és padlólapokhoz. Minden gyártó siet, hogy termékcsaládját kínálja, és a fogyasztók zavartak: melyik csempe ragasztó jobb, és mit kell vásárolni, hogy a csempe ne tűnjön el egy hét alatt.

A fizika, a kémia és a kiváló minőségű furnér specifikus követelményeinek ismeretében érvelhetünk jó ragasztónak kell lennie:

  • műanyag - nem rétegeznek és nem terjednek el a ragasztási folyamatban;
  • rugalmas - ellenállni a már edzett állapot deformációs terhelésének;
  • alacsony szárítási sebesség - a lehetséges módosítások és a kiegészítő manipulációk elvégzése;
  • magas tapadási sebességgel - biztonságosan tartsa bármilyen méretű lapkát.

Ahhoz, hogy megértsük, hogy a csempe ragasztók melyik gyártója érdemel a legnagyobb bizalmat, megpróbáljuk értékelni a legnépszerűbb márkákat. Mint "képviselők", száraz keveréket választunk az univerzális mutatókhoz.

1. KNAUF Fliesen
a legjobb csempe ragasztó aprólékos munkához és nehéz felületekhez

kép
Fotó: poiskplitki.ru

Értékelés: 10 pont 10-ből

Becsült ár: 250 dörzsölés / 25 kg.

A szakmai fórumok véleménye szerint ez a csempe ragasztó a száraz keverékek sok javaslatának egyik legjobbja. A pragmatikus németek mindent megköveteltek az alapos és jó minőségű munkához. A padló- és falburkolatok fektetéséhez egyaránt sikeresen használt ragasztó, valamint a felületek típusa és szerkezete nem jelentős. A száradási sebesség lassú, ami lehetővé teszi, hogy következetesen végezzen munkát a fektetés, az illesztések és a hegesztés során. A KNAUF Flisen gazdaságos megoldásnak tekinthető, mivel vékony réteggel (0,7 cm) alkalmazható az adhéziós minőség feláldozása nélkül. Alkalmas a "fésű alatt" végzett munkára, nagy rugalmassággal rendelkezik, amely lehetővé teszi az összetétel alkalmazását összetett konfigurációk szakaszai felé.

2. UNIS 2000
jó tapadó ragasztó erős fogással

 

kép
Fotó: optinaz.ru

Értékelés:10 pont 10-ből

Becsült ár: 250 dörzsölés / 25 kg.

Az Eunis csempézett ragasztó aktívan küzd a Knauf ellen az első helyért, és gyakran előnyös, különösen az adhézió és a száradási arány tekintetében. A 3 órás megoldási vitalitás mellett figyelembe kell venni, hogy a csempe behelyezésére és beállítására szánt idő 10 perc, és egy nap után sétálhat a lefektetett anyagon. A ragasztó fagyokkal és magas páratartalommal tökéletesen viselkedik, és magas rugalmassága miatt tolerálja a hőmérséklet csökkenésével járó anyagok deformálódását. Ha inkább az UNIS 2000 ragasztót részesíti előnyben, be kell állítania a magas munkamennyiséget, mert ahogy maguk a mesterek mondják, 24 óra múlva nem fog varrni a varratokat. Ami a fogyasztást illeti, itt a számok közel vannak az ideálishoz - 3,75-5 kg ​​/ négyzetméterenként.

3. OSNOVIT Muspliks T-12
legjobb csempe ragasztó durva felületekhez

kép
Fotó: www.spbstroy.ru

Értékelés: 9,9 pont a 10-ből

Becsült ár: 250 dörzsölés / 25 kg.

Méltó versenyző a harmadik helyért, amely ellenállhat a versenyzőknek a kiegyenlítő tulajdonságainak. Jelentős felületi különbségek mellett a Mustpliks T-12 csempe ragasztó is megbirkózik munkájával. És ez nem egy gyártó hirdetési mozdulata, az építőipari szervezetek véleménye megerősíti ezt a tényt. A ragasztót kerámia burkolólapok, valamint kerámia gránit és természetes kő bevonására lehet használni. A magas ragasztási tulajdonságok megkönnyítik a felületi anyagok lefektetését.

4. Ceresit CM-11
jó általános célú csempe ragasztó

 

kép
Fotó: www.lkvlg.ru

Értékelés: 9,8 pont a 10-ből

Becsült ár: 265 rubel / 25 kg.

Erről a ragasztóról hosszú ideig beszélhetünk - előnyeit mind a szakemberek, mind az amatőrök értékelik, de a túlzott egyetemességnek köszönhetően nem jött először az első helyre (a kompozíció nem alkalmas bizonyos csempe típusokhoz). A Ceresit SM-11 ragasztót érdemes megvenni, ha a fektetést nem egy nagyon sík felületen hajtják végre, amikor kezdődik a néző, és ha nincsenek külön kívánságok a keverékre, a kerámialapok paraméterei alapján. Az 1,0 MPa-nál nagyobb tapadást biztosító ragasztó tökéletesen tapad és gyakorlatilag megszünteti a falnak a homlokfelületeinek csúszását. Ajánlott saját burkolólapok készítéséhez otthon beltéri használatra.

5. IVSIL Mosaik
jó vízlepergető csempe ragasztó

kép
Fotó: mer-instrument.ru
 

Értékelés: 9,8 pont a 10-ből

Becsült ár: 480 dörzsölés / 25 kg.

Két előnye van, amelyek lehetővé tették, hogy a csempe ragasztó a kivitelezési piacon a legjobbak közé sorolható legyen: hófehér szín és kiváló tapadási szilárdság. E kritériumok szerint az IVSIL Mosaik a szakmai kategóriába tartozik. A gyártó jelzi, hogy a kész keverék 1,0 MPa-nál nagyobb tapadást jelent, vagyis szinte bármilyen csempe anyaggal való munkavégzésnél biztos lehet abban, hogy a minőség. Az alkalmazás előnyös területe mozaik csempe, üveg és áttetsző, valamint nagy porozitású természetes kővel van szemben. Nincsenek szigorú korlátozások az időjárási viszonyok és a páratartalom tekintetében, elég intenzív munkamenetet jelent. Alkalmas a fürdőszobák, szaunák, víztartályok, medencék megvilágítására.

6. LITOFLEX K80
a legjobb ragasztó a professzionális csempékhez

kép
Fotó: www.parket-plitka.ru

Értékelés: 9,5 pont a 10-ből

Becsült ár: 530 rubel / 25 kg.

Professzionális ragasztónak számít a porcelánkövek betonozásához, de ugyanolyan sikeresen használják a falburkolatokkal való munkához. A nagy tapadási arányok lehetővé teszik a Litoflex K80 használatát komplex műveletekhez: padlófűtés megszervezése, csempe csempe rögzítése. A ragasztó kitűnő rugalmassággal rendelkezik, ami ideális belső és külső munkakészítővé teszi a különféle kategóriájú épületek homlokzatait és társát. Megengedett egy vékony réteg alkalmazása, amely lehetővé teszi, hogy a száraz keveréket óvatosan töltse a munkában.

7. Bergauf Mosaik
legjobb ragasztó mozaik és üveglapokhoz

 

kép
Fotó: www.ok-stroy.ru

Értékelés: 9,5 pont a 10-ből

Becsült ár: 645 dörzsölés / 25 kg.

Ahogy a neve is mutatja, ragasztót ajánlunk ilyen szeszélyes anyaggal való munkához mozaikként. Ugyanakkor a szabványos felhasználási terület nem zárható ki: kerámia, dekoratív és természetes kő, valamint nagy méretű lemezek esetében. A keverék és a kész habarcs fehér színe lehetővé teszi, hogy a Bergauf Mosaikot márvány, fehér csempe és mozaikok áttetsző és monofon alapokra való alkalmazásához alkalmazza. A nagy tapadás, a plaszticitás és a rugalmasság lehetővé teszi a külső befejező munkák elvégzését, valamint a magas páratartalom mellett történő alkalmazást. A ragasztó nem szeszélyes - nem igényel különleges alapkészítményt, sőt lehetővé teszi a téglára, gipszre, cementre, betonra, fémre, rétegelt lemezre történő hajlítást. Korlátozások a Nr.

8. MIRA 3130 szuperfix
a legjobb egykomponensű cementcsempe ragasztók

 

kép
Fotó: kodumaailm.ee

Értékelés: 9,6 pont a 10-ből

Becsült ár: 650 rubel / 25 kg.

Ragasztó ideális nedves területeken való munkavégzéshez. Javasoljuk, hogy burkolózuhanyokhoz és fürdőszobákhoz használják, míg az ilyen szeszélyes anyagokhoz is alkalmas, mozaik vagy vékony áttetsző lapkaként. A MIRA 3130 használatával nem lehet aggódni, hogy a drága és szép befejező anyagok a túlzott páratartalom miatt eltűnnek a falakból - a száraz keverék minősége kiváló eredményeket biztosít. A ragasztóra jellemző a nagy tapadás, tapadás, vízállóság és fagyállóság.

9. Sopro 450
pont ragasztóálló ragasztó

 

kép
Fotó: snab-rf.ru

Értékelés: 9,9 pont a 10-ből

Becsült ár: 700 rubel / 25 kg.

Megerősített cement alapú ragasztó professzionális használatra. A Sopro csempe ragasztó biztosítja a befejező anyagok leghosszabb élettartamát, gyakorlatilag kiküszöböli a csempe megszakítását és károsodását a keverékben az erősítő szálak jelenléte miatt. Kiváló rugalmasságot és tapadást mutat. Eltér a megnövekedett vízlepergető tulajdonságokkal rendelkező hasonló száraz keverékektől, amelyek lehetővé teszik a medencékben és a szaunákban lévő munkát. Mozaik, csempe, természetes kő készítéséhez ajánlott.

10. Keraflex Maxi
a legjobb ragasztó a nagy és nehéz lapokhoz

 

kép
Fotó: www.alprom74.ru

értékelés: 9,2 pont a 10-ből

Becsült ár: 1100 rubel / 25 kg.

Ha a keverési folyamatban pormentes ragasztót igényel, amely minden típusú építőanyaghoz alkalmas, és minden szempontból jó teljesítményt nyújt, és lehetővé teszi, hogy a falak előzetes kiegyenlítése nélkül csempézzen, akkor a Keraflex Maxi a legjobb választás. A készítmény könnyen gyúrható, műanyag és könnyen használható. Tökéletesen megtartja a nagyon nehéz és nagy formátumú lapokat függőleges felületeken. Megszünteti a lecsúszást a tojásrakás folyamatában. Kiváló rugalmassággal rendelkezik, és gyakorlatilag nincs korlátozása a felhasználási területeken. De nagyon drága!

Melyik csempe ragasztó jobb vásárolni?

Kérdezd meg, milyen a csempe ragasztó a legjobban vásárolni, kezelje a használat minden szempontját. A mozaik esetében csak fehér ragasztó van szükség, és a nagy tapadás fontos a porcelánkövekhez. A fürdőszobák és az erkélyek esetében a ragasztónak a nedvesség és az alacsony hőmérsékletek eltérő tolerálhatóságának kell lennie. A száraz keverékek közül a legjobb megoldás kiválasztásához vegye figyelembe a szakértői ár és az ajánlásokat. jó javítás!

Figyelem! Az információk pontossága és a rangsor eredményei szubjektívek és nem reklámok.
Értékelés kategóriákban:

értékelés

kiválasztás

Új technológiák