értékelés kiválasztás Új technológiák vélemények

7 legnépszerűbb és igénytelen beltéri növény

Hogyan válasszuk ki magadat vagy ajándékot a szobanövénynek, ha nem szakember vagy?

7 legnépszerűbb és igénytelen beltéri növény

Valójában nem olyan nehéz. Ha úgy dönt, hogy otthon növekszik, de nem tudja, hogyan kell elkezdeni, a cikkünk segít kiválasztani egy zöld barátot. Leírtuk a legnépszerűbb, otthonában növekvő beltéri növényeket, még a kezdő virágüzlet számára is.

Hogyan válasszunk egy szobanövényt magadnak?

Először is, határozza meg, hogy a helyiségben hol helyezheti el a növényeket. Van ablakpárkánya? Mennyire jól világít? Hol vannak az ablakok (délre, északra, nyugatra vagy keletre)? Vagyis gondoljunk arra, hogy milyen körülmények között élnek az üzem.

Ha egy adott faj iránt érdeklődik, képesnek kell lennie arra, hogy biztosítsa azokat a feltételeket, amelyekben ez a növény jól fejlődik.

Vizsgálja meg az 1. táblázatot, és válassza ki azokat a növényfajokat, amelyekre a feltételek megfelelőek. Szereted a megjelenését? Szeretne virágos növényt vagy zöldet? Ha minden illeszkedik, elkezdhet egy hely elõkészítését egy virágra, válasszon egy edényt és vásároljon. Beszéljen az eladóval a virágboltban - elmondja, hogyan lehet a legjobban kezelni a zöld kisállatát a vásárlás után.

Hogyan válasszunk egy szobanövényt ajándékként?

A fő szabály - nincs szükség arra, hogy növényt adjunk egyszerűen azért, mert semmi több nem adható! Először is győződjön meg arról, hogy a személy szereti a növényeket, és készen áll arra, hogy gondoskodjon róluk. A legjobb az egészben - csak kérdezd meg, hogy milyen házat szeretne a barátodnak. Végül is, a növény élőlény és szeretetre és gondosságra van szüksége.

A 7 legnépszerűbb beltéri növényt választottuk ki Önnek. Ezek jól ismertek és nem túl igényesek. Könnyen megtalálhatók a boltban, és szinte problémamentesen nőnek egy városi lakásban. A cikkben szereplő összes növény évelő. A legtöbb szépen virágzik. A többit szokatlan levelek különböztetik meg, néhánynak gyógyító tulajdonsága van.

1. táblázat: Legnépszerűbb beltéri növények

növény

Más nevek

Latin név

Talajkeverék

Virágzás

Jellemzők

begónia

Begónia, virágzó virág, királyi begónia, stb.

begónia

A csodák kertje Begonia

Mindig virágzó - egész évben. A többi - nyáron, de ősszel és télen virágozhat.

Nem tetszik túl nedves talaj, nem tűri a fagyot. Kell nedves levegő és tápláló talaj. Tavasszal évente egyszer átültetett.

muskátli

muskátli,

muskátli (geránium) illatos, zónális geránium

muskátli

Csodák csodája Geranium, Rainbow Geranium

Nyáron

Szereti a napot és a tápláló talajt. A vízbázis nem engedélyezett.

sárkánycserje

Sárkányfa

sárkánycserje

Ficus csodája, Palma, Rainbow Geranium

1 alkalommal 8-10 év alatt

Nem tolerálja a közvetlen napfényt, a vizet. A fiatal növényeket évente egyszer átültetik, a felnőtteket - szükség szerint. Takarmány egész évben.

Kalanchoe

Életfa, beltéri ginseng, beltéri orvos

Kalanchoe

Csodák kertje Cactus

Gazdagon virágzik, gyakran nyáron

Védje a közvetlen napfénytől. Szereti a meleget. Könnyen tolerálja a száraz levegőt és a mesterséges világítást.

Saintpaulia

Uzambarsky lila, Saintpaulia lila színű, Saintpaulia hibrid

Saintpaulia

Csodák csodája Saintpaulia

Egész évben

Nedves talajra van szükség, de a vizet nem szabad belépni a levelekbe. Nyáron ügyeljen arra, hogy védje a közvetlen napsugárzástól. Átültetés 2-3 évente vagy annál rövidebb idő alatt.

Kövér nő

Pénzfa, Crassula, Zhiryanka

Crassula

Csodák kertje Cactus

Gyakorlatilag nincs virágzás

Világos világításra és jó vízelvezetésre van szükség

begónia

Örökzöld begónia


Fotó: www.sadby.org

Royal Begonia


Fotó: raznotsvetmir.ru

Begóniák - az egyik legnépszerűbb és legszebb beltéri növények -, de ne feledjük, közülük van egyaránt szerény és nehéz növekvő faj.A begóniák között vannak dekoratív virágfajták (amelyeket mindenekelőtt fényes virágok - például örökzöld begónia) és dekoratív leveleiként értékelnek (nagyszerű, élénk színekkel - például király begónia). A begóniák bizonyos fajtái olyanok, mint 50 cm magas bokrok.

gondoskodás

A begóniákat meleg körülmények között kell termeszteni (kb. 20 ° C és annál magasabb), nem tolerálják a hideget. Nem ajánlott egy potot begóniával az árnyékba tenni - ezek a virágok jobban fejlődnek egy napsütéses ablakban vagy részleges árnyékban. A levegőnek nedvesnek kell lennie. De nem lehet permetezni a növényeket. Ha a helyiség száraz, akkor például egy csésze vizet. Az öntözést óvatosan kell elvégezni - és csak azt követően, hogy a föld kiszárad, hogy ne legyen túlcsordulás.

1-2 hetente egyszer elkezdjük a begóniákat komplex műtrágyával. A dekoratív és leveles begóniákhoz különböző típusú műtrágyákat használnak.

muskátli


Fotó: 3.bp.blogspot.com

Illatos geránium


Geranium zóna


A geránium neve (pelargonium) többféle beltéri növényt egyesít. A legnépszerűbb a zónális geránium (a leveleken egy barna kör alakú csík látható). A muskátli is elterjedt és illatos, kis rózsaszín vagy lila virágokkal (ennek a muskátli illatának a repedése és a szúnyogok elnyomják, megnyugtatja az idegeket). Azonban a gerániumok erős illata allergiákat és fejfájást okozhat az érzékeny szagok számára - ezek a virágok nem ajánlott hálószobába helyezni.

gondoskodás

A muskátli napos ablakon a legjobban nő. Jól fejlett a nyáron a nyitott erkélyen. A muskátli esetében jobb egy kis edényt választani, különben csak a levelek bőségesen nőnek, és a virágok nem jelennek meg egyáltalán.

Öntözés jó, de ne hagyja, hogy a víz stagnáljon. Szereti a száraz levegőt. A gerániumoknak pihenőidőre van szükségük ahhoz, hogy jól jöjjön a következő évben. Télen hűvösebb körülmények között tartják (kb. 15 ° C), nem táplálják, kevésbé öntözik.

sárkánycserje


Fotó: cs408121.vk.me

Dracaena - olyan növény, amely egy kis tenyérnek tűnik, bár valójában az Agave családhoz tartozik. Dracaena levelek hosszúak, keskenyek, kemények. Néhány fajban - hosszanti csíkokkal, kevésbé gyakori - foltokkal. A leggyakoribb és szerényebb ilyen típusú beltéri növény - dracaena határolt - az apartmanokban, irodákban, üzletekben található. A természetben eléri az 5 métert, egy szobában akár 2 m-re is nő.

gondoskodás

A Dratsenu-t fényes helyen kell termeszteni, de a fényt el kell szórni - a növényt védeni kell a közvetlen napsugaraktól. A keleti és nyugati ablakok a legmegfelelőbbek. Öntözés mérsékelt - nyáron gyakrabban, télen ritkábban és kevésbé. A talajnak száraznak kell lennie - nem tolerálja a víztelenítést. A fazéknak jó vízelvezetéssel kell rendelkeznie, és a locsolás után felhalmozódó vizet le kell üríteni. Éppen ellenkezőleg, a levegőnek nedvesnek kell lennie. A növény meleg vízzel permetez, így csak nedvesség keletkezik a leveleken. Hőmérséklet - legalább 12 ° és legfeljebb 28 ° C. Felső öltözködés - hetente egyszer nyáron, havonta egyszer.

Kalanchoe


Fotó: sovet-sadovody.ru

Kalanchoe gyakori vendég a házban. Ez egy közönséges, szerény szobanövény, amely szépen virágzik, és gyümölcsléje is gyógyító tulajdonságokkal rendelkezik.

gondoskodás

Kalanchoe-t meleg, jól megvilágított szobákban kell termeszteni. Legjobbnak érzi magát 20-25 ° C-on. A közvetlen napfény azonban nem tetszik.

Öntözés bőséges, kb. Hetente egyszer nyáron, télen - kevesebb. Nyáron a növényt hetente egyszer táplálják kaktuszokkal.

Saintpaulia (lila izambarskaya)


Fotó: mediasubs.ruA legnépszerűbb beltéri virágok kétségtelenül ibolya. Saintpaulia (lila) - egy nagyon rövid vastag szárú növény. A talaj felett a levelek és virágok rozetta látható. Egész évben virágzik.

lombozat kör alakú, vastag, lédús. A lemez törékeny (könnyen megtörhető). A felület bolyhos.

szín virágok nagyon változatos. Leggyakrabban lila virágok láthatók, de vannak rózsaszín, piros, kék, fehér - sok árnyalat a tiszta fehértől a sötét lila színig. A központban jól látható a sárga porzó.A szirmok széle sima vagy frottíros lehet. Violet - a legnépszerűbb virágos szobanövény. Ennek a virágnak több mint 1500 fajtája van.

gondoskodás

A lila tetszik átlaghőmérséklet levegő a szobában (18-20 ° C). Növekednie kell a fényes ablakon. De nyáron, amikor forró, meg kell védeni a növényt a fényes napfénytől, különben égési sérülések jelennek meg a leveleken. Nagyon sok nem tetszik ibolya dámajáték.

Az ibolyákat speciális talajban termesztik (például "Csodák kertje. Saintpaulia"). Jobb választani egy kis bankot. Fókuszáljon a levelek rozettájának átmérőjére - a pot átmérője jobb, ha az átmérője 2-3-szor kisebb, mint a Saintpaulia bokor.

A talajnak mindig mérsékelten nedvesnek kell lennie. Elégtelen öntözéssel a levelek lassúvá válnak és leesnek. Az öntözés jobb, mint felülről raklapon keresztülúgy, hogy a víz az alábbi gyökerekre emelkedik. Amikor a víz a levelekre kerül, a foltok képződnek, és a levelek elkezdnek rothadni. A levegő mérsékelten nedves legyen. Télen hetente egyszer özönlenek.

A bolyhos lila levelek jól gyűjtik a port. Óvatosan meg kell tisztítani ruhával vagy kefével.

Kövér nő


Fotó: vse-tsveti.ucoz.ru

A vastag, kerek vagy ovális, erős száron ülő zsírhús könnyen felismerhető. Az emberekben úgy gondolják, hogy az ablakon lévő mezek növénye pénzt hoz a házba.

gondoskodás

A legjobb az, hogy a kövér nő a déli ablakokban nő, közvetlen napfényre és hőre van szüksége. Nyáron tolerálja a szabad levegőt, az erkélyen is elvégezhető. Öntözés bőséges. Télen alacsonyabb hőmérsékleten (10-15 ° C) és kevésbé ritkán tartalmaz zsírt. Az akkumulátor nem lehet.

A buckhead leveleket rendszeresen nedves ronggyal tisztítják.

összefoglalás

A szobanövények eltérő életkörülményeket igényelnek. De talán a legfontosabb feltétel a szeretet. A növények jól fogadják a házigazdát. Ezért az egyik ablakban buja kert található, a másik pedig vékony, ütős gallyak. Ha szereted a növényeidet, képes leszel nekik megfelelő gondoskodni - és ez a folyamat lesz az egyetlen örömed.

Szerző: Nick Ekholm 03.11.2017
Figyelem! Az információk pontossága és a rangsorolás eredménye szubjektív és nem reklám.
Értékelés kategóriákban:

értékelés

kiválasztás

Új technológiák