értékelés kiválasztás Új technológiák vélemények

Irodalmi választás DVR

Félelmetes tanú - az orosz vezető integrált társa

A DVR kompetens választása

Tartalomjegyzék
  1. Képtisztaság
  2. Megtekintési szög
  3. GPS funkció
  4. Aktiválások rögzítése
  5. Belső memória
  6. Egy másik hasznos funkció
  7. Árkategóriák

A látogatók számos autóipari helyszíne felmérést készített a DVR-k hasznosságáról az autóban. Az eredmények azt mutatják, hogy a legtöbb járművezető ezekre az eszközökre támaszkodik, és megpróbálja telepíteni őket az autójukba. Talán ezért sok autógyártó, különösen a japán és a német, tervezi, hogy hamarosan beilleszti ezt az eszközt az alapcsomagba. Jelenleg rendszeres DVR-eket fejlesztettek ki számos BMW és Audi modellhez. Ezek a visszapillantó tükör fölött vannak felszerelve, és tökéletesen illeszkednek a kabin általános stílusába. De más autók tulajdonosai még mindig univerzális eszközökkel kell rendelkezniük.

Eddig az autósok több mint 270 modellt mutattak be, amelyek az elrendezés méretétől és alakjától eltérőek. Sok márka neve semmit nem mond a vezetők túlnyomó többségének, és a műszaki jellemzők és a funkcionalitás első pillantásra szinte azonosak. De az árkategória nagyon széles. Az eszközöket több mint 20 paraméter jellemzi, de ezeknek csak egy része elengedhetetlen, a fele pedig a marketing. Hogyan válasszuk ki az optimális terméket, és ne fizessünk túl pénzt? Megfizethető szinten meg fogjuk érteni a főbb jellemzőket, hogy még egy felkészületlen autós is helyes döntést hozhasson.

Képtisztaság

Egy ilyen eszköz fő feladata, hogy a képet elég egyértelműen rögzítse, ahol jól megnézheti a közúti jelzéseket és az autószámokat, valamint más apró részleteket, különben a műszer segédprogramja nullára csökken. A videó minősége a processzortól függ. Minél nagyobb a teljesítménye, annál több videófolyamot fog feldolgozni. A különböző márkájú DVR-ek nagyszámú modellje ellenére mindegyikük tipikus platformokra épül.

A legtöbb költségvetés a Syntek, a Zoran, az iCATCH és az SQ Technology processzorok. Az egyszerűség, a megbízhatóság és az általuk elvégzett maximális értékek megkülönböztethetők - a HD felbontású videofolyam átadása anélkül, hogy más érzékelőkből további jeleket tudna feldolgozni. A Novatek processzorok, amelyeket az NT96220 modellek (alacsony költség), az NT96632 és az NT96650 (közép- és legmagasabb árkategória) képviselnek, az ár és minőség szempontjából a legjobbak. Ambarella ötödik és hetedik sorozata - a legjobb processzorok, így a Full HD felvételét jól megvilágítja.

VGA videó felbontással (640x480) a kép fuzzy és homályos lesz, különösen gyenge fényben. A HD (1280x720) és a Full HD (1920x1080) nagysebességű processzorfelbontásával elegendő a tiszta kép, különösen, ha több mód van: napsütéses nap, felhős időjárás, éjszakai felvétel, sport és mások. Nem sok értelme a Full HD túlfizetésének. Emlékeztetni kell arra, hogy az alacsony sebességű költségvetés-feldolgozó nem ad egyértelmű képet, még akkor sem, ha a gyártó nagy felbontást jelez a jellemzőkben. Gyakran használják a marketingtevékenységet - interpolált Full HD. A valóságban ez a szokásos HD felbontás, csak programszerűen növelve a Full HD-re. Ugyanakkor a videó ugyanolyan minőségű, de sokkal több memóriát igényel.


Fotó: videoregs.ru

Megtekintési szög

A kép minősége és módja a lencse függvénye. A műanyagból készült lencsék nem biztosítanak megfelelő átláthatóságot, és rövid idő múlva karcolódó hálóval vannak borítva. Az optikát edzett üvegből kell készíteni, amelyre jellemző a nagyfokú átláthatóság és a karcállóság, így a videó minimális torzulást eredményez.

A lencse fontos jellemzője a látószög átlósan. Különböző modellekben 90 ° és 178 ° között lehet. A 90 ° - 100 ° -os szögű optikailag optikailag csökkenti a tényleges távolságot, és az optika 100 ° - 120 ° minimális torzítással továbbítja a képet, ahogy az emberi szem látja. Továbbá, amikor a látószélesség növekszik, a helyzet torzul a növekvő távolság irányában. 180 ° -kal a valós távolság majdnem 2-szer torzul, különösen a széleken.

Mennyire veszélyes az erős torzítás? Ha ilyen videót néz egy széles látószögű objektívből, az ellenőr vagy a bíró tévesen észlelheti a helyzetet, és rossz döntést hozhat. Ezen túlmenően, a széles látószögű lencse többet lát, mint a vezetője az ülésen, ami egy bizonyos forgalmi helyzet vizsgálata során is játszhat vele szemben.

Azt a következtetést vontuk le, hogy a DVR normál használatához speciális feladatok nélkül optimális 110 ° - 120 ° -os látószögű lencse használata, amely meglehetősen széles rögzítést biztosít minimális videó torzítással.


GPS funkció

Szinte minden eszköz modell rögzíti a dátumot és az időt a videóra, de nem mindenki tudja megjeleníteni az igazi koordinátákat és az autó tényleges sebességét. És ez a mutató sok esetben megfelel a kulcsfontosságú jelentésnek. Az adatok megjelenítése a bélyegző formájában a kijelzőn, amely képes a GPS működésére. A képernyőn kívül minden adatot egy speciális fájlban rögzítenek, majd később speciális szoftver segítségével könnyedén összekapcsolhatja az autó útvonalát a sebességjelzőkkel a térképen.

Ezzel a funkcióval könnyen igazolható, hogy az autó milyen időben volt, és milyen gyorsan mozog. Valódi előny, ha a vezető nem haladja meg a megengedett sebességet. A GPS másik pozitív aspektusa az automatikus szinkronizálás a műholdval dátum és idő szerint. Ha a DVR teljesítménye ki van kapcsolva, nem szükséges manuálisan megadni ezeket az értékeket.

Aktiválások rögzítése

Figyelembe véve azt a tényt, hogy egy személy hajlamos arra, hogy bizonyos helyzetekben elfelejtse a figyelmet és a figyelmet, szükség van arra, hogy a DVR automatikus be- és kikapcsolási funkciója legyen, amikor a jármű be- és kikapcsol. Ellenkező esetben a készülék nem lesz felkészülve a megfelelő időben történő munkára. A sokk- és mozgásérzékelők hasznosak és elengedhetetlenek a felvétel aktiválásához.

Az a tény, hogy a videofolyamot kis különálló videókban rögzítik, amelyek időtartama a menüben van beállítva. Ebben az esetben minél nagyobb a processzor sebessége, annál rövidebb a szünetek a görgők között, és ennek megfelelően kevesebb információ elvész. A modern modellek „zúzódást” biztosítanak az egyes fájlokhoz, gyakorlatilag nincsenek szünetek. Ez nagyon fontos, mert nagy sebességgel, még néhány másodperc múlva is, a forgalmi helyzet változhat, és a legfontosabb pont nem lesz rögzítve. A felvétel ciklikusan történik: amikor a memória megtelt, az első videó törlődik, és új helyet írnak a helyére, és így tovább.

De gyakran előfordul, hogy bizonyos filmeket el kell menteni. Ehhez rendelkezésre áll egy SOS gomb. Ha rákattint, a fájl egy speciális címkét kap, és körkörös rögzítéssel nem törli. Az ütésérzékelő ugyanaz, de csak automatikus. Baleset, hirtelen fékezés vagy gyorsulás, meredek manőver, gödörbe eső és egyéb esetekben, amikor az autó megüt, a pillanatban rögzített videó nem törlődik minden további ciklus során.

A mozgásérzékelő hasznos azoknak a gépkocsi-tulajdonosoknak, akik még a parkolóban is érdekeltek a felvételi körülményekkel. A DVR alvó üzemmódban van, és amikor a mozgás rögzítve van az objektívben, a felvétel megkezdődik. Mozgás hiányában a készülék abbahagyja a munkát, és ezzel megtakarítja a helyet a memóriakártyán.


Fotó: videoregistratori.ru

Belső memória

A videofolyamot egy cserélhető memóriakártyára rögzítik. 32 GB elegendő ahhoz, hogy több órányi videót és kiváló minőségű hangot rögzítsen.Minden olyan közlekedési balesetben, amelynek eseményei a DVR-en rögzítettek, a felügyelőnek memóriakártyát kell tartalmaznia ahhoz, hogy a protokollhoz csatlakozzon. Ebben az esetben a tulajdonos nem marad semmi. Ezért kívánatos, hogy az eszköz beépített memóriával rendelkezzen. Lehetővé teszi, hogy a szükséges videókat saját vagy más kártyára másolja a rendőröknek történő átadásra.

Egy másik hasznos funkció

Az infravörös megvilágítás csak éjszakai felvételkor játszik szerepet, bár a modern technológiai mátrix és anélkül, hogy elfogadható minőséget biztosítana. Szükséges, hogy a modellben beépített képernyő legyen, ellenkező esetben a kép megtekintése érdekében meg kell keresni egy lejátszási eszközt, ami nem mindig lehetséges. A kijelzőn, 2 hüvelyk átlósan, már láthatjuk az út helyzetének minden részletét.

A kamerák száma a saját belátása szerint választható. Ideális esetben minél többet, annál jobb, mert a helyzet nemcsak elöl, hanem hátul és autóban is rögzül. Ez a luxus azonban további költségekkel jár. És ha még két kamerát is elhelyez egy költségvetési processzoron, a videó minősége sokkal rosszabb. A legtöbb esetben elegendő az elején lőni, és a felügyelővel folytatott párbeszéd során forgassa el a lencsét vagy az egész eszközt az irányába. Ehhez szerelje fel a DVR-t, hogy biztosítsa ezt a lehetőséget, és biztonságosan tartsa azt a szélvédőn.

A bemutatott modellek többsége különálló készülékek formájában készül, amelyeket a szélvédőre szívó segítségével szereltek fel. Személyes tapasztalatok alapján tesztelték, hogy a szilikon mérsékelten rugalmas, de nem túl kemény, mert a puha szopók leesnek a hőbe, és a kemény szopók ellenkezőleg, mínusz hőmérsékleten dűlnek. Sok gyártó is kínál szalon tükör formájában készült modelleket. A költség szempontjából az ilyen formában lévő eszközök drágábbak, de nem zárják le a vezető nézetét. A legkompaktabbak a távvezérlővel rendelkező DVR-k, amelyek minimális helyet foglalnak el a tükör felett. A kábel megfelelő hosszúsága miatt maga a készülék a torpedó alá helyezhető.


Árkategóriák

Minden költségmodell a következőképpen osztható:

  • Költségvetés (70 dollárig);
  • Közepes kategória (legfeljebb 150 dollár);
  • Top (150 dollár felett).

A költségvetési eszközök maximális HD felbontással vagy interpolált Full HD-vel rendelkeznek, valamint a minimális funkciók: automatikus indítás / leállítás felvétel, ütésérzékelő és SOS gomb. A modell alacsonyabb árú szegmensében a minőség és a megbízhatóság legelismertebb Gazer H511, Gazer H515 és Falcon HD34-LCD egy Zoran processzoron. A termékek jó videót biztosítanak elegendő megvilágítással. Éjjel a fényképezés egyértelműsége romlik.

A középkategóriás készülékek már igazi Full HD-t biztosítanak, és a funkciók szélesebb köre jellemzi, beleértve a GPS-t is. A szegmens vezetői: Prestigio Roadrunner 515, Pago m2, Globex GU-DVF007 a Novatek NT96650 processzoron, Falcon HD36-LCD-GPS Ambarellán. A képminőség, a megjelenés és a rögzítési mechanizmusok tökéletesen kiegyensúlyozott modellek. Néhány eszköz lehetővé teszi, hogy beírja az autó számát a bélyegzőbe.

A csúcsmodellek nagy felbontású Full HD-t biztosítanak, fényérzékeny érzékelőkkel, megnövelt méretű mátrixokkal, jobb lencsékkel és széles funkcionalitással különböztetik meg, beleértve a közlekedésbiztonság szabályozását is. A kép még éjszaka is kiváló minőségű. A szegmens képviselői: Falcon HD41-LCD, PAPAGO! P3. Nem szabványos formában (szalon tükör formájában) kerül bemutatásra Mio MiVue R25, több kamera is fel van szerelve Globex GU-DVF004 és Falcon HD32-LCD-DUO.

Figyelem! Az információk pontossága és a rangsor eredményei szubjektívek és nem reklámok.

értékelés

kiválasztás

Új technológiák