értékelés kiválasztás Új technológiák vélemények

Miért alumínium radiátor?

Előnyök listája: vannak-e hátrányai az alumínium radiátornak?

Egyéb alkatrészek:
1. Aluminium radiátor kiválasztása
2. Miért az alumínium radiátor?
3.  8 legjobb alumínium fűtőtest
4. 10 leggyakoribb vélemény az alumínium radiátorokról
5. Alumínium radiátor szerelése és csatlakoztatása

 

 

Az alumínium meglehetősen gyakori fém a földkéregben, amely lehetővé teszi, hogy az általa előállított termékek alacsony áron, magas "kozmikus" minőséggel rendelkezzenek. Ezenkívül könnyen feldolgozható olvasztással és öntéssel.
Milyen más előnyökkel jár az alumínium radiátorok, és hogyan lépnek túl öntöttvas, acél és bimetál? Az alumíniumból készült fűtőberendezések kétségtelen előnyeit felsoroljuk:

 

 

  • kis súly
  • könnyű telepítés,
  • magas hőátadás
  • hatékonyság,
  • megfizethető áron

Vegyünk néhány ilyen ponton. Kis súly esetén ez azt jelenti, hogy a legmagasabb minőségű öntött radiátor egyik részének egy kicsit több, mint egy kilogrammnak kell lennie. A szabványos 10 részből álló készlet és a csatlakozó elemek tömege körülbelül 11 kg. Az extrudálással készült elemek még könnyebbé válnak.


Fotó: www.vashdom.ru


A radiátorok könnyen felszerelhetők a helyszínen speciális szerelőkészletekkel. Erről részletesebben a cikk telepítésével és csatlakoztatásával foglalkozó cikk utolsó részében találkozunk. Az alumínium radiátorok gondozásának egyszerűsége abban rejlik, hogy a hőálló burkolatok és szerelvények nemcsak modernek és esztétikusak, hanem az évek során nem hajlamosak a megjelenésének romlására. Nem porolódik fel, nem nehéz tisztítani és mosni.

A magas hőátadás és gazdaságosság elválaszthatatlan egymástól. Különösen jól érezhető ez a kapcsolat magánházakban. Az alumínium radiátoron belül viszonylag kis mennyiségű víz kering, és még ha nincs a legerősebb fűtőkazán, a helyiségek kényelmét a hőátadásnak köszönhetően könnyen el lehet érni. Ezen kívül az alumínium radiátorok alacsony termikus tehetetlenséggel rendelkeznek. Ez azt jelenti, hogy a helyiségekben a hőmérsékletet termosztátok segítségével nagyon könnyű megváltoztatni.

A lakás fűtőberendezésének kiválasztása során ne felejtsük el, hogy a tiszta alumínium hővezető képessége alacsonyabb, mint az ezüst és a réz. Az alumínium alapú ötvözetek, amelyekből radiátorok készülnek, ugyanolyan hasznos tulajdonságokkal rendelkeznek. És az ún. „Bordák” miatt - a szekciók belsejében lévő vékony bordák sorozata, a hőelvezetés hatékony területe tovább növekszik.

Az oxid film védi a berendezés belső felületét a korróziótól. A korróziógátló tulajdonságainak javítása érdekében polimer gyantákból készült bevonatot is alkalmazunk. Ez lehetővé teszi az alumínium radiátorok használatát a hűtőközeggel, amelynek pH-ja 5-10 pH-tartományban van. A feldolgozás után az alkatrészek sima felülete alacsony hidrodinamikai ellenállással rendelkezik, így a szennyezett hűtőfolyadék nem károsítja azt.

Az alumínium fűtőtestek hátrányai a bimetálhoz képest általában a következők:

  • ridegség,
  • gyors kopás,
  • érzékenység a hűtőfolyadék minőségére.

Leggyakrabban a hibákat a gyártó rosszhiszeműsége okozza. A kevéssé ismert kínai modellek "másodlagos" alumíniumötvözetekből készülnek. Ezt a terméket nem érc nyersanyagokból, hanem ipari hulladékból, alumíniumhulladékból és ötvözeteinek törmelékéből állítják elő. Az ilyen felszerelések gyorsan elszakadnak még azokban az esetekben is, amikor a telepítés és üzemeltetés során nem történt meg a jogsértés.

Minden európai márka alaposan tesztelt.Sokan kifejezetten a hirtelen nyomáscsökkenéshez és a hűtőfolyadék alacsony minőségéhez igazodnak, mely az orosz központi fűtés hálózataiban található. Az alumíniumból egy lakásba történő radiátor kiválasztásakor tehát a jól ismert gyártók öntött modelljein kell állnia.


Egyéb alkatrészek:
1. Aluminium radiátor kiválasztása
2. Miért az alumínium radiátor?
3. 10 legjobb alumínium fűtőtest
4. 10 leggyakoribb vélemény az alumínium radiátorokról
5. Alumínium radiátor szerelése és csatlakoztatása

Figyelem! Az információk pontossága és a rangsor eredményei szubjektívek és nem reklámok.

értékelés

kiválasztás

Új technológiák