értékelés kiválasztás Új technológiák vélemények

Aluminium radiátor kiválasztása

A szakemberek véleménye: mit kell keresni a radiátor kiválasztásakor?

Egyéb alkatrészek:
1. Válasszon egy alumínium radiátort
2. Miért alumínium radiátor?
3. 8 legjobb alumínium fűtőtest
4. 10 leggyakoribb vélemény az alumínium radiátorokról
5. Alumínium radiátor szerelése és csatlakoztatása

 

 

A kis tanulmány fő célja, hogy segítse azokat, akik úgy döntenek, hogy frissítik a fűtési rendszerüket. Azok, akik már úgy döntöttek, hogy alumínium radiátorokat telepítenek egy házban, lakásban vagy munkahelyen, de még nem rendelkeznek teljes körű információval. Próbáljuk meg együtt, hogy kitaláljuk, hogyan ne kerüljünk a rendetlenségbe, és az elavult berendezések helyett új elemeket válasszunk, mely technikai előírásokra összpontosítsunk.

 

 


Fotó: trubo-service.ru


Kezdjük azzal, hogy az alumínium radiátorokat két különböző technológiával gyártják:

  • extrúziós módszer
  • öntési módszer.

Mi az extrudálás? Az extruderek speciális formák - olyan mátrix, amelyen keresztül az alumíniumötvözet nyomás alatt van. Az így kapott hosszú tuskót külön részekbe történő hűtés után vágjuk le. A felső és alsó részeket később az üreges profilokhoz rögzítik. A késztermékek rekord alacsony súlyúak. Sokkal könnyebbek, mint az acél vagy réz-alumínium radiátorok. Könnyebb, mint az ugyanazon alumíniumból készült öntött modellek. Megfelel a súlynak és a vonzó árnak.

Sajnos az extrudálási modellek nyilvánvaló előnyei véget érnek. Az ilyen radiátorok gyorsabban elhasználódnak és rosszabb hőteljesítményük van az öntőformákhoz képest. Az üzemi nyomás, amelyre az extrudálási modelleket tervezték, átlagosan 25% -kal alacsonyabb, mint az öntvényeké. Ezért előnyös és biztonságos az ilyen elemek telepítése független fűtési rendszerekben, állítható nyomással.

A működési nyomás az egyik fő jellemzője, jelezve azt a nyomást, amelynél a fűtési rendszerben a radiátor állandó működése előfordulhat. Egy másik fontos jellemző a nyomás. Ez meghaladja a 1,5 és még 2-szeres munkát. Ez azt jelzi, hogy a fűtőberendezés szilárdsága a rendszer szélsőséges terhelése alatt ellenáll.

Igazságosan elmondható, hogy egyéni otthonokban biztonságosan használhatja az alumíniumból készült berendezéseket, amelyek 12 atmoszféra üzemi nyomására vannak tervezve. A városi sokemeletes épületekben lévő lakások esetében jobb, ha azokat a márkákat választjuk, amelyek üzemi nyomása 16 atm. és annál magasabb, és a nyomásvizsgálat - legalább 24 atm. A radiátor erőssége közvetlenül kapcsolódik a megbízhatósághoz és a problémamentes működéshez.

A gyártó atmoszférában, rudakban vagy megapaszkulákban jelezhet nyomást. Ne feledje, hogy 1 atm = 1 bar = 0,1 MPa. Például, ha az üzemi nyomást jelzik 1.6 mPa, ez 16 atm. vagy 16 bar.

Miután meghatározta a nyomást, figyeljen a méretekre. A fő jellemző a középső távolság. Ezt a távolságot a felső és az alsó kollektor közepétől mérjük. Tehát, ha ez 500 mm, ez nem jelenti azt, hogy ez az eszköz valódi magassága. A szabványos félméteres távolsággal a szelvény mérete függőlegesen 560-590 mm. Az alumínium radiátor teljes magassága 350 mm, a középső távolság 450 mm.Ami fontos a szakaszok mélysége és szélessége, valamint azok száma. Az akkumulátor optimális méreteinek meghatározásához meg kell ismerni az úgynevezett „ülés” pontos méreteit, amelyeken az eszköz telepítve lesz. A helyiség elrendezése és területe alapján a szekciókat mennyiség szerint számítják ki. Az öntött radiátorokban az egyes szakaszok vagy a befejezett blokkok számának kiválasztása 2-3 részből áll az akkumulátor teljes hosszának beállítására.Extrudálási modell esetében nincs lehetőség a méretének befolyásolására.

Végül - a fűtőberendezések fogyasztói minősége szempontjából legfontosabb - a hőátadás vagy a teljesítmény. Magas teljesítménye az alumínium radiátorok egyik fő előnye. Ezt a paramétert wattban mérjük. Öntött modelleknél a hőátadás egy szakaszra vonatkozik. Az 500 mm-es tengelyirányú távolsággal rendelkező szakaszoknál a hőteljesítmény kb. 100-150 W. Ezt az értéket a tervezett szekciók számával megszorozzuk, és a teljes hőátadást a radiátorból kapjuk.

Egyéb alkatrészek:

1. Válasszon egy alumínium radiátort
2. Miért alumínium radiátor?
3. 10 legjobb alumínium fűtőtest
4. 10 leggyakoribb vélemény az alumínium radiátorokról
5. Alumínium radiátor szerelése és csatlakoztatása

Figyelem! Az információk pontossága és a rangsor eredményei szubjektívek és nem reklámok.

értékelés

kiválasztás

Új technológiák