értékelés kiválasztás Új technológiák vélemények

Alumínium radiátor szerelése és csatlakoztatása

Varázslók tippjei: hogyan hozzák létre és csatlakoztassák úgy, hogy működés közben ne legyen probléma

Egyéb alkatrészek:
1. Aluminium radiátor kiválasztása
2. Miért alumínium radiátor?
3. 8 legjobb alumínium fűtőtest
4. 10 leggyakoribb vélemény az alumínium radiátorokról
5. Alumínium radiátor szerelése és csatlakoztatása

Annak érdekében, hogy felszerelés és kapcsolat Az egyéni vagy központi fűtés rendszeréhez az alumínium radiátort minden szabály szerint végeztük, meg kell vásárolni a megfelelő hardvert - sarok-, padló- vagy csapszegélyt, valamint az univerzális szerelőkészletet.


Fotó: www.inteh.su


A szekciók megfelelő kiszámításához meg kell fontolni:

 • radiátor leszállóhelye
 • alapterület
 • külső falak száma
 • ablaknyílások száma
 • a helyiségek iránya a bíboros irányban.

Egy "négyzet" területen 100 wattra van szükség. Ha a helyiségben a külső fal csak egy, akkor az optimális szakaszszámot a következő képlettel lehet kiszámítani:
K = S x 100 / P,
ahol K a kívánt szekciók száma,
S a szoba területe
P - hőátadó szakasz.

Tegyük fel, hogy a Nova Florida Extra Therm radiátorokat 25 m2-es helyiségben telepítjük.
Úgy véljük:
K = 25 x 100/181 = 2500/181 = 13,81
A kényelmes tartózkodás érdekében telepítenünk kell a maximális darabszámot - 14 db.
A laminált üvegegységgel ellátott műanyag ablakok jelenlétében kivonjuk az egyötödet vagy 20% -ot, ellenkezőleg, sarok- vagy végszobák esetében 20% -ot kell hozzáadni.
A pontosabb számítás magában foglalja az ablaknyílások és a külső falak gondosan mért területét.
illetékes telepítés Az alumínium fűtőtestek számos szabályt tartalmaznak:

 • A telepítés előtt elő kell készíteni a fal felületét, amelyre az alumínium radiátor telepítve lesz. A javítást, vakolást és festést előzetesen be kell fejezni, ellenkező esetben ezek a műveletek a berendezés végső telepítése után valószínűleg akadályozva lesznek.
 • A konzolok rögzítésének helyeit úgy választjuk ki és jelöljük, hogy az illeszkedés ne legyen túl alacsony, vagy éppen ellenkezőleg, magas. Emlékeztetve arra, hogy a készülék beltérben csak 50-60% -os közvetlen sugárzást ad ki, a többit konvekcióval, elegendő távolságot hagyunk a padlóhoz és az ablakpárkányhoz. Optimálisan - 6 és 15 cm között. A közelebbi szomszédság először is jelentősen csökkenti a hőátadást, másrészt megnehezíti a tisztítást és a karbantartást.
 • Az akkumulátor középpontja ideális esetben egybeesik az ablak közepével. A zárójelek közötti vízszintes vonalat egy vonalzóval ellenőrizzük. A későbbiekben a telepítés során az alumíniumhűtő bordái szigorúan függőleges helyzetben vannak.
 • A falak és a szekciók hátsó oldala közötti ajánlott rés 2-5 cm-en belül van, ezáltal megakadályozza a falfelületet az üzem közben keletkezett sötét színű nyomoktól. Ha ez nem ellentétes a belső jellemzőkkel, akkor a fűtőtest mögötti falszakaszt fóliával vagy habosított hőszigetelővel fedheti le, és helyezze el a szobában lévő ezüst oldallal.
 • Semmi esetre sem lehet rögzíteni a rögzítőelemeket. Tüskékkel kell rögzíteni. A megbízhatóság érdekében tömítheti az alkatrészeket cement-oldattal.
 • A konzolokon a radiátor, ha lehetséges, közvetlenül a csomagolásba kerül. Elég, ha csak a készülék kényelmes csatlakoztatásához szükséges részeket szabadítja fel belőle. Az összes telepítési lépés elvégzése után ajánlatos teljesen eltávolítani a védőfóliát.
 • Az alumínium radiátor felső dugójában egy speciális szelep van, amely levegőt vagy az úgynevezett Mayevsky szelepet szív le. Helyezze a légtelenítőt az oldalsó csövek másik oldalára.A szelep meghúzásához nyomatékkulcsot használjon, amely lehetővé teszi az erő szabályozását, hogy ne haladja meg a 12 kg-ot.
 • Ne szerelje le a radiátort a szobából dekoratív képernyővel vagy sötétítő függönyökkel. Ez csökkenti a hőátadást és hozzájárul a por felhalmozódásához. Ezenkívül a termosztát jelenléte megnehezíti a munkát.
 • Az alumínium radiátor telepítése és üzemeltetése során nem engedélyezett a dörzsölő kendő vagy a fájlok használata, valamint a dugók, csapok, szerelvények vagy részek további festése.
 • Ha a nyári időszakban a fűtőtesteket golyóscsapok blokkolják, a légtelenítőnek nyitottnak kell lennie.


Egyéb alkatrészek:
1. Aluminium radiátor kiválasztása
2. Miért alumínium radiátor?
3. 10 legjobb alumínium fűtőtest
4. 10 leggyakoribb vélemény az alumínium radiátorokról
5. Alumínium radiátor szerelése és csatlakoztatása

Figyelem! Az információk pontossága és a rangsor eredményei szubjektívek és nem reklámok.

értékelés

kiválasztás

Új technológiák