értékelés kiválasztás Új technológiák vélemények

A belső ajtót választjuk. Milyen anyag jobb?

Hogyan válasszuk ki a belső ajtót, és hogy megtakarítsuk a vásárláskor? Vélemény szakemberek.Úgy tűnik, hogy egy ilyen nehéz - a belső ajtót választani? Megmértem az ajtót otthon, úgy döntöttem, hogy a vászon szélessége (általában 10 cm-es többszöröse), és megyek a boltba! De miután megtalálta magát (különösen, ha egy nagy szakosodott bevásárlóközpont), az ajtó választása nagyon nehéz lesz.
Szóval, hogyan válasszuk ki a megfelelő belső ajtót, és érdemes megtakarítani a vásárláskor?
A belső ajtók árváltozása (függetlenül attól, hogy melyik orosz régióban élsz) általában az alábbi kategóriákban jelenik meg:

 • Olcsó ajtók (az úgynevezett "költségvetési opció", amelynek költsége 2-7–8000 rubel) a fa helyettesítőkből (beleértve az MDF-et) vagy a szilárd rudakból;
 • drága fából készült ajtók (teljes felületű burkolattal) - 9-10 ezer rubelt és többet;
 • elit importált ajtólapok, amelyek költsége általában meghaladja a 30 ezer rubelt.

Ebben az esetben az olcsó és drága belső ajtók közötti fő különbség az anyag, amelyből készült, és ennek megfelelően az ajtólapok gyártási folyamata.

Olcsó ajtólapok gyártása

A "költségvetési opcióhoz" tartozó ajtólapok a "fa" szín ellenére nem 100% - os tisztán fából készült elemekből állnak. Az ilyen ajtók gyártása a következő:

 • egy bizonyos vastagságú és széles szélességű (általában fenyő) lapokat három héttel egy speciálisan felszerelt hő kamrában helyeznek el, ahol a szárítás párásodik a nedvesítéssel (ez lehetővé teszi a munkadarabok egyenletes szárítását repedések és elhajlások nélkül)
 • utána a szárított lapok külső kezelésnek vannak kitéve: a felületeket csiszolták, a csomókat eltávolítják;
 • Az így előállított fát ezután apró darabokra vágjuk, amely ... egy új táblához ragadva (ezt a „műveletet” követően gyakorlatilag megszűnik a víz és a hőmérséklet hatására, vagyis nem továbbformálódik a további műveletek során);
 • a másik műhelyben (vagy egy másik termelésben) abban az időben a fa ágynemű ragasztóval impregnált forgácsból készül;
 • a következő lépés az ajtólap (keret) keretének ragasztott lapjainak összeszerelése; az ajtócsuklókat, a zárat és a fogantyút a jövőben rögzítik;
 • az ilyen szövedék belső területe egy speciális karton, amely méhsejt szerkezettel rendelkezik, ami merevebbé teszi azt;
 • ezután két oldalról az ajtótömbhöz szilárd lapok (például MDF vagy HDF) helyezkednek el;
 • majd a vászon mindkét oldalára ragasztott egy speciális film, amely a fa szerkezetét utánozza (a film lehet papíralapú vagy PVC);
 • ha szükséges, a munkadarab közepén vágja meg a különböző formájú és méretű üvegeket.


Fotó: kaztehpostavki.kz

 méltóság ajtó panelek "költségvetési lehetőség":

 

 • alacsony költség
 • kis súly
 • PVC burkolat jelenlétében az ajtólap vízállóvá válik (azaz ez az ajtó ideális a fürdőszobába való beépítéshez),
 • különböző színek és tervezési megoldások;
 • a karbantartás egyszerűsége (szennyeződés esetén az ilyen ajtót egyszerűen nedves ruhával törölje le);
 • a hirtelen hőmérsékletváltozások miatt ne alakuljon át deformáció.

hiányosságokat "Költségvetési" ajtók:

 • rossz hangmegtartó tulajdonságok (a méhsejt-tartalom jó hang a hang számára);
 • a közönséges üvegbetétek használata, amely rosszul ellenáll a sokkterhelésnek és könnyen verhető.

Nagyon gyakran az ajtólap felülete felé néző film helyett furnér - vékony fa réteg.Mivel maga a furnér egy viszonylag törékeny anyag, ragasztót ragasztanak egy papírrétegre, mielőtt az ajtók gyártásakor használják, ami lehetővé teszi a szükséges rugalmasság és szilárdság biztosítását.
Az ajtón megragadt furnér kissé megnöveli annak költségét. Ugyanakkor a minőségi ajtó nem csak furnérozott, hanem több réteg lakkozással is rendelkezik.
Azonban egyes gyártók, próbálják csökkenteni az ajtó költségeit, csökkentik a lakkrétegek számát egy vagy kettőre. Ennek eredményeként egy vagy két év elteltével az ilyen ajtólap elkezdi elveszíteni az eredeti árnyékát, mintha kiégne (még a napsütésben is). Ezért gyakran eladók a boltokban, felajánlva Önnek az ajtó költségvetési változatát, furnérral bélelve, a telepítés után azonnal tanácsot adnak a helyiségben, hogy további lakk rétegekkel (legalább két) fedezze azt (ha szükséges, árnyalatú lakkot használhat).

Olcsó ajtók az MDF-ből

Gyakran az üzletekben hallható, hogy ez vagy az ajtó készült MDF. A legtöbb esetben ez azt jelenti, hogy az ajtó (olcsó, „költségvetésnek” minősített) egy fából készült kerettel rendelkezik, amely két lap MDF lapgal van burkolva, és furnérral vagy filmmel bélelve.


Fotó: www.levsha-doors.ru


A keret egyes gyártói vagy az ajtólap belső feltöltése szintén a szükséges vastagságú MDF rudakból készül. Ezen kívül, egy ilyen ajtó a készlet egy doboz és berendezés az MDF. És mivel az MDF felső felületi réteg nélkül fél a vizet (megduzzad, amikor megüt), meg kell védeni az elemek nyitott részeit valamilyen módon (például tömítő réteggel).

Ajtók ajtókból

Teljes opció faipari Az ajtók (de nem a legnagyobb hátrányuk - magas költség) egy ajtólap, amelyet külön rácsos rúdról ragasztunk fel, felső furnérfelület nélkül. Ezeket az ajtókat gyakran építési piacokon értékesítik, a hagyományos fadobozok és platbandok mellett.


Fotó: www.matadoors.ru

Az ajtó előnyei: a természetesség, a környezetbarát, a jó hang- és hőszigetelő tulajdonságok, nagyon alacsony költség.
A fő hátránya a védőbevonat hiánya. Ezért a nyílásba történő beépítés után az ilyen ajtólapnak speciális összetételűnek kell lennie a fa (antiszeptikus, szennyeződés és vízlepergető tulajdonságokkal), valamint két vagy három lakkréteggel. Ilyen védelem nélkül az egyes elemek között rövid idő elteltével a fa ajtóban lévő rés jelenhet meg, amelyet csak gittel lehet eltávolítani.
Néha az ilyen teljesen fából készült ajtók festéskor „foltosak” válhatnak, mivel az összeszerelt elemek különböző módon elnyelik a színezőanyagot (annak érdekében, hogy többé-kevésbé egységes színű legyen, ajánlott legalább 2 réteg alkalmazása).

Drága ajtók

A magas költségek még nem jelentenek minőségi mutatót (gyakran az ajtó túláradó ára a gyártó és a vevő közötti hosszabb láncok eredménye, valamint a gyártó nevének felárai). Bár az ajtó, amelynek költsége meghaladja a 10 ezer rubelt, leggyakrabban egy kézzel készített termék, amelyet a fa helyettesítő anyagok használata nélkül hoztak létre. Egy ilyen ajtó gyártása a következő lépéseket tartalmazza:

 • a szükséges méretű, tölgy, juhar, egzotikus és egyéb fafajokból készült öntvények előkészítése, beleértve a speciális kamrában történő szárítást is (ez a folyamat ugyanolyan az olcsó és drága ajtólapoknál), csiszolás és festés speciális kompozíciókkal;
 • az ajtót manuálisan szereljük össze különálló elemekből, amelyeket fémbilincsekkel rögzítenek (az üveg az ajtószerelvény kezdeti szakaszában egy ilyen ajtóba van behelyezve, míg az olyan felület közepe, amely körül a termék képződik);
 • furnér bélés;
 • festés (legalább 6 réteg, beleértve a felületi lakkot).

A kézzel készített ajtók általában bonyolultabb kialakításúak és színekkel rendelkeznek, mivel az ajtólapot gyakran kézzel festik, ami lehetővé teszi, hogy extra térfogatot adjon a sötét és világos elemek verésével.méltóság drága ajtók:

 • tisztességes megjelenés
 • jó hangszigetelés - az ajtólapon belüli légrés hiánya és a helyett szilárd faelemek jelenléte jelentősen csökkenti az ajtón áthaladó zajszintet;
 • tartós üvegbetétek - drága ajtók gyártásakor általában háromszorosokat (két üvegréteget, „köztük egy speciális kemencében sült”, átlátszó polimer fóliával) használnak, ami egy ütővel is elviselhető;
 • különböző tervezési megoldások.

K hiányosságokat az ilyen ajtók költsége, jelentős súlya (gyakran nem két, de három vagy négy csuklópánt szükséges a telepítéshez), valamint a hangszigetelő tulajdonságok elvesztése, ha a dobozban lévő ajtólap tömítések nélkül lett felszerelve.


Az olcsó és drága ajtók szigetelő tulajdonságai azonban gyakran ugyanazok, mivel a légrés, mint a tömörfa, szegény vezető a hő számára. Azonban ne ragasszuk a tömítést az ajtókeret teljes kerülete köré (az ugyanabból a dobozból kialakított meglehetősen egyszerű küszöb alsó részén), ellenkező esetben, ha a műanyag ablakok zárva vannak, amikor bezárja az ajtót, úgy érzi, hogy pamut és kellemetlen érzés lesz az emberi test számára.
Ezenkívül az ajtók, amelyek teljesen fából épültek, kissé vagy vékonyan lecsökkenhetnek a termék egyes elemei között, ha megsértik az üzemeltetésük javasolt feltételeit (például a szomszédok elárasztották, és az ajtók nedves körülmények között voltak hosszú ideig, stb.) . Ilyen esetekben érdemes felvenni a kapcsolatot azokkal a cégekkel, amelyek ezeket az ajtókat értékesítették, és szakembereink segítségét használják a megjelent hibák kiküszöbölésére.

 

 

Importált ajtók

 

 

Az értékesítő vállalatok számára nem nagyon jövedelmező az olcsó ajtók külföldről történő szállítása, így az importált ajtók általában az osztályba tartoznak elit. Ugyanakkor, ellentétben az orosz gyártók (ukrán és fehérorosz) termékeivel, az ilyen ajtólapokat „készletben” értékesítik: maga az ajtó (üveggel vagy anélkül), egy doboz egy fából készült alapra, gumi tömítőanyaggal, mindkét oldalon kárpit, egy kiegészítő lemez, egy kiegészítő lemez (egy vastag falú ajtó beszerelésére szolgál), univerzális hurkokra (bármely nyílásirányra), fogantyúkra és zárakra szerelve.A közelmúltban a legkedveltebbek az Olaszországban és Németországban gyártott ajtók, valamint az exkluzív dizájn projektek, amelyek a szoba egy adott belső terére vonatkoznak.

Melyik ajtót választani?

Mint látható, mind az olcsó, mind a drága ajtók előnyei és hátrányai vannak. Ezért az ajtólap kiválasztásához nemcsak a beszerzés pénzügyi költségeinek szemszögéből kell megközelítenünk, hanem gondosan elemezniük kell, milyen tulajdonságokkal kell rendelkeznie a szoba ajtaján.
Szóval fürdőszoba (és a kombinált egészségügyi létesítmények), egy olyan ajtó, amely majdnem naponta nagy nedvességtartalom-vizsgálatnak van kitéve, jobb választani a polimer filmek által védett ajtólapok közül.
mert hall vagy nappali alkalmasabb drága designer ajtó, melyet a szoba belsejében választottak ki.
Az ajtó élelmiszer jó hangszigetelő tulajdonságokkal kell rendelkeznie abban az esetben, ha zajos összejöveteleket vagy találkozókat tartanak gyakran ebben a szobában.Ajtólap a hálószoba Azt is ajánljuk, hogy válasszon számos drága és teljesen fából készült termék közül.
És itt van az ajtó Gyermek a szobákat olcsó (és jobban hangzó) helyiségek közül kell választani - könnyebb lesz ellenőrizni gyermeke cselekedeteit egy másik szobában vagy a konyhában.

Mindenesetre az ajtó kiválasztásakor ne felejtsük el a főszerepet tervezési szabályok:

 • az ajtók utoljára, amikor a javítás befejeződött.A javítás során a helyiségben megnövekedett páratartalom (például tapétázáskor) azzal fenyeget, hogy az ajtó, különösen a fa, megduzzad és deformálódik. Emellett a javítás során könnyen reménytelenül foltok vagy károsíthatják az ajtót;
 • az ajtólap színe lehet harmóniában (vagy a kontrasztban), vagy a padlóval, vagy a szobában található falakkal vagy belső tárgyakkal;
 • A kapu színeit, az alaplapokat és a fallemezeket „támogathatja”.
Figyelem! Az információk pontossága és a rangsor eredményei szubjektívek és nem reklámok.

értékelés

kiválasztás

Új technológiák