értékelés kiválasztás Új technológiák vélemények

Hogyan válasszuk ki a konyhai tapétát?

A ház legkedveltebb szobájában ízlést teremtünk

Hogyan válasszuk ki a konyhai tapétát?

Amikor a konyhát díszítik, általában több befejező anyagot használnak. A mosogató és a tűzhely közelében elhelyezett hely, az úgynevezett „munka kötény” nagy szennyezésnek van kitéve, és komoly védelmet igényel. Ezért ezen a területen hagyományosan használt csempe. A fennmaradó falakat gyakran tapéták borítják. Mivel a konyhában a falak szennyezettsége nagyon magas, a befejező anyagok különleges követelményei vannak.

Kötelező követelmények a konyhai háttérképekhez

A konyhai tapéta kiválasztása során gondosan mérlegelje az anyag minőségét és tartósságát közvetlenül befolyásoló jellemzőket.

  • Nedvességállóság. Ez a kritérium azt jelzi, hogy az anyag hogyan kapcsolódik a nedvességhez, vagyis vízzel tisztítható. A konyhai háttérképeknek nedvességállónak kell lenniük, mint a többi szobában.
  • sűrűség. E kritérium alapján a tapéta vastagsága határozza meg, mely könnyű, vékony vagy sűrű. A kopásállóság, a falra való rögzítés minősége, a felületre vonatkozó követelmények, amelyeken a ragasztás végrehajtásra kerülnek, a sűrűségtől függ.
  • Gőzáteresztő képesség, Kötelező követelmény a magas páratartalmú helyiségekben használt anyagok esetében. A tapéta jó gőzáteresztő képessége lehetővé teszi, hogy gyorsan kiszárítsa a konyhai falakat, és jó mikroklímát tartson a szobában.
  • fényállóság. Ha a szoba az árnyék oldalán található, akkor ezt a mutatót figyelmen kívül lehet hagyni. Ha a konyhai falakat napfényes háttérképpel tervezték, akkor az alacsony fényállóság miatt néhány éven belül elveszítik a vonzó megjelenést.

Egyszerű papír és textil háttérképek nem alkalmasak a konyhára. Nem tolerálják a nedvességet, és nem teszik lehetővé a tisztítószerekkel való magas minőségű tisztítást. Nem ajánlott a térfogatú tapétákat választani, különben a gyönyörű fürtök és virágok sötét patinával borítódnak, és nagyon nehéz lesz mosni.

Milyen jobb a konyhai tapéta?

A konyha falaitól függően a zsírral és a sötét égéssel érintkező por felhalmozódik. Még egy tartósan működő motorháztető sem védi meg őket teljesen. Ezért a konyhában a legjobb a mosható tapéta. A legegyszerűbb és olcsóbb megoldás a mosható papírpapír, amelynek felső rétegét egy speciális, vízlepergető átlátszó gél borítja. Ez a tapéta nedves ronggyal törölhető, de nem dörzsölheti őket - a festék leszakad az erőfeszítésből, és az anyag elszakadhat. Alacsony fényerővel rendelkeznek, és gyorsan elhalványulnak a napsütésben, ezért nem ajánlott őket használni a déli oldalon lévő konyhában. 3-4 évig papírlapokat fognak szolgálni, sima felületet igényelnek, és ragasztóval ragasztva a lapot bevonják.

A legtöbb szakértő úgy véli, hogy a konyhában ideális megoldás a vinil tapéta.


Fotó: dom.sibmama.ru
Ez az anyag ellenáll a mechanikai sérüléseknek, nedvességnek és vegyszereknek. Ezért lehet mosni vinil tapéta segítségével mosószerek, és még dörzsölje egy kefével. Vastagsága és megkönnyebbülésének köszönhetően a vászon tökéletesen elrejti a falak felületén lévő hibákat és szabálytalanságokat. A vinil tapéta nagyon tartós és legalább 10 éve díszíti a konyha falát, megőrizve eredeti megjelenését. Emellett a piac számos különböző textúrával és színnel rendelkezik, ami lehetővé teszi a tervezési döntések megtestesítését. Ha ragasztót ragasztunk a falra, és a tapéták száraz lapjai tetején vannak. A vinilvászon tökéletesen illeszkedik - nem szakad, nem zsugorodik, nem törik össze és nem duzzad.

Tippek a háttérképek kiválasztásához a konyhában

A konyhai sima tapéta kiválasztása hagyományosan a legegyszerűbb megoldás.


Fotó: luxurykitchensyork.co.uk

A fekete-fehér háttérképek jó háttérként szolgálnak a gyönyörű bútorokhoz, függönyökhöz és dekor elemekhez, de világos kiegészítéseket igényelnek. Ez lehet egy látványos "munka kötény", többszínű textíliák, világos konyhai frontok. Használja a tapéta egy fülbemászó mintával
díszíti a konyhát és több helyet biztosít a háziasszony személyiségének megnyilvánulására.


A látványos és világos mintázattal rendelkező háttérnek azonban kiegyensúlyoznia kell a világos árnyalatok egyszerű bútorait, sima laconikus homlokzatokkal és minimális tartozékokkal.


Fotó: s005.radikal.ru

Használhatja a konyhapult tapétáját, amely lehetővé teszi számukra, hogy a dekor elemek eleme legyen. Például csak egy falra ragasszuk őket. Az Accent fal segít újraéleszteni a szobát és létrehozza az "élő" tér hatását. Nagyszerű megoldás a 3-D-effektusú háttérkép


Fotó: hirdiu.ie

vagy háttérkép


A fennmaradó falakat sima tapéta-társakkal illesztik, vagy festékkel festik. A konyhában jó választás a tapéta, a természetes anyagok felszínének és textúráinak utánzása. Például kő, kerámia, márvány, vágott fa stb. A háttérképek sokkal olcsóbbak, mint az anyag, de lehetővé teszik érdekes tervezési megoldások megtestesítését.
Vásárlás tapéta a konyhában, akkor használja őket, hogy hozzon létre egy hátteret a bútorok és kiegészítők, vagy válasszon lehetőségeket, amelyek a fő dekoráció a konyha. Kiváló minőségű vászonot vásárolhat, amely több mint 10 évig tart, vagy minden évben megváltoztathatja a háttérképet, és élvezheti az új belső teret. A különböző falburkolatok gyártói által kínált előnyök elképesztőek.

De ne felejtsük el, hogy a konyha egy összejövetelhely az egész családnak, és a kiválasztott háttérképnek minden tagjának kell fellebbeznie!

Szerző: Olga Ivanova 12.12.2014
Figyelem! Az információk pontossága és a rangsor eredményei szubjektívek és nem reklámok.

értékelés

kiválasztás

Új technológiák