értékelés kiválasztás Új technológiák vélemények

Bambusz ágynemű: vélemények, előnyök és hátrányok

Kedves, de egészséges alvás

Bambusz ágynemű: vélemények, előnyök és hátrányok

Keresi az ágyneműt, ami szép lesz a testnek? Próbálja ki a bambusz-mosodát: segít az egészséges egészséges alvásban!

Hogyan készül a bambusz?

A bambusz ágynemű viszonylag nemrégiben jelent meg Oroszországban, de minden nap egyre több rajongót szerez. Bambusz rostokból készül. Kétféleképpen lehet előállítani.

vegyi

A bambusz szálakhoz nátrium-szódát és szén-diszulfidot adunk. A tömeg hasonló a zseléhez, miután egy ilyen „starter” szén-dioxid-napot elpárologtatunk és nátrium-hidroxidot adunk hozzá. Ezután az összes "természetellenes" anyagot alaposan kiöblítik, és csak akkor lesz szőtt a vászon. Ez a módszer hasonló a viszkóz előállításához.

mechanikai

A rostokban kevésbé agresszív anyagokat - enzimeket (növényi szervezetek fehérje-anyagai) adunk. Ebből a "keverékből" olyan cellulóz keletkezik, amelyből a szálakat fésüljük ki. Gőzzel, forrással és nyomással kezelik - így alakulnak ki a szálak, amelyekből a bambuszszövet szövik.

Az első módszer olcsóbb és költséghatékonyabb. A második környezetbarátabb, de az ilyen bambuszágyak drágábbak. Minden vagy más módon gyártott termék megjelölve van. Ha a ruhát kémiai eszközökkel készítették, akkor a címke "bambusz viszkóz" lesz. Ha a gyártási módszer mechanikus, akkor a ruhát "bambusz vászon" -nak jelöljük.

Az értékelésből: - Még sosem aludtam bambusz ágynemű előtt. Úgy érzi, mintha valami hasonló lenne a pamuthoz, de sokkal lágyabb.

kép
Fotó: mestosna.com

 

A bambusz ágynemű előnyei

Sok bambusz szövet pozitív tulajdonsága van.

kép
Fotó: ideamarket.by

1. Higroszkóposság. A bambuszszálak porózus szerkezetűek, ami levegő keringést biztosít. Az ilyen ágynemű elnyeli a nedvességet és jól elpárologtatja - lehetővé teszi a bőr lélegzését. Ezen túlmenően a higroszkóposság közvetlenül befolyásolja a test termoregulációját - az egészséges egészséges alvás egyik legfontosabb mutatója. A melegben a bambusz ágynemű jól lehűl, és hideg időben felmelegszik.

2. Hypoallergén és antibakteriális hatás. A patogén baktériumok 80% -a nem képes túlélni a bambusz ágyneműben. A nyugati tudósok úgy vélik, hogy ez a fajta fehérnemű hozzájárul a bőrbetegségek gyógyulásához. Emellett a bambusz nem okoz allergiát, és különösen jól alkalmazható a hörgő asztmában szenvedő betegek számára.

3. A statikus elektromosság hiánya. A bambusz ágynemű egyszerűen nem halmozódik fel.

4. Ellenáll a mosószerpornak. A bambusz ágynemű gyártása jól festett, de számos mosás után tökéletesen megtartja a szín eredeti fényerejét.

5. Megjelenés. A bambusz vászon kissé hasonlít a gyapotra, de lágyabb és sűrűbb. Speciális "puha" ragyogása van - nem olyan hideg, mint a rayon. By the way, ágynemű selymes, de egyáltalán nem csúszós.

kép
Fotó: www.caravan-snov.com

Az értékelésből: "Az anyag vékony, tartós, sima, mint a selyem - és ugyanakkor csúszásmentes, jól felszívja a nedvességet, nem gördül, nem veszíti el a megjelenését, megtartja a festéket."

Hátrányok a bambusz ágynemű

  • A bambuszból az ágynemű fő hiánya az, hogy gyűrött. A leggyakrabban párnahuzatokon alakulnak ki a redők. Még a hézagok óvatos szárításával sem kerülhető el a szövet. De minden esetben az ágyneműt meg kell vasalni, így a megbocsátható hiány.
  • Bizonyos kellemetlenségek is kapcsolódnak ahhoz, hogy gondosan kövessük a bambuszszövet működési szabályait.

Bambusz szövet: hogyan kell gondoskodni?

A bambusz ágynemű nagyon tartós és tartós, de csak akkor, ha megfelelően mosott. Megfelelő gondossággal nem fakul, és nem csökken.

  • Az első szabály: finom mosás. A hőmérséklet nem haladja meg a 30 fokot.
  • A második szabály: Ne dörzsölje és ne szárítsa meg.
  • Harmadik szabály: használjon semleges mosóporot. Nincs fehérítő és öblítőszer - az ilyen vegyi anyagok nemcsak ronthatják az anyagot, hanem megsérthetik a bambusz gyógyító tulajdonságait is.
  • A negyedik szabály: Alacsony hőmérsékleten és csak rossz oldalon kell vasalni.

 

Bambusz ágyneműk áttekintése

Keresünk bambusz ágynemű értékelések főleg külföldi oldalakon (pl. http://www.overstock.com/Bedding-Bath/Rayon-from-Bamboo-Sheet/3663206/customer-reviews.html) - sokkal népszerűbb külföldön, mint Oroszországban . A vélemények pozitívak, a hibáktól - az emberek azt mondják, hogy a bambusz ágynemű nagyon ráncos, és még néhány - a melegben néhány ember izzad alá.

Pozitív vélemények

„A bambusz ágynemű nagyon kellemes a test számára, kicsit úgy érzi, mint egy motoros pelenka. Szuper puha és szelíd, kissé csörgő. Az összes ágyneműből, ami van, ez a legjobb. 40 fokon mosott egy írógépben, új marad. "

- Tökéletesnek nevezném őket - ha nem annyira érdemes volna.

- Most, hogy aludtam a bambuszon, soha nem fogok visszatérni a tapsoláshoz.

"Először szkeptikus voltam, de úgy döntöttem, hogy a nagyszerű vélemények miatt bambusz ágyneműt vásárolok. Örülök, hogy tettem. A vélemények teljesen helyesek voltak. Nem hiszem, hogy valaha is visszajövök.

"Többször mostam őket ... nem tekercsek. Érdemes minden pennyt elérni. Hihetetlenül puha és könnyű és lélegző. Sokat súrolnak, de ha luxus éjszakai alvást akarsz ... Ez az esélyed!"

- Rendeltem ezt az ágyneműt, mert bambusz alsóneműt viselek, mint egy puha felhő. Az ágynemű ugyanaz. Nem vagyok csalódott, de ha az ágynemű redők és ráncok zavarnak, ez az ágynemű nem neked.

"A bambusz ágyneművel kapcsolatos vélemények elolvasása után úgy döntöttem, hogy kipróbálom magam. Nagyszerű! Még a férjem is egyetért ezzel.

Visszajelzés hátrányokat jelez

"Olyan hatékonyan tartja a hőt és a nedvességet - úgy érzi, mintha egy műanyag fólia alatt elalszik."

"A bambuszlemezek kényelmesek, de olyanok, mintha nem láttam volna, amit valaha láttam. Nem tudsz tiszta ágyat csinálni ezzel az ággyal. Az ágy rettenetesnek tűnik."

"A bambusz ágynemű nagyon kényelmes, de csak 6 - 8 mosás után több helyen elszíneződött."

"A bambusz ágynemű határozottan puha, minőségi. Röviden, ez az ágynemű meleg és izzadt érzést keltett! A hőt és a nedvességet úgy viseli, mint egy nylon sátor, és télen is sokat izzadtam. olyan, mint a pamut, a folyadék szó szerint a lap tetején fekszik, a férjemnek azonban nem volt ez a problémája, úgyhogy azt hiszem, ez attól függ, hogy milyen személy.

- Aludj egy kicsit melegen, felébredt egy kis izzadással. A fiát adta a szettnek, akinek szüksége volt egy új szettre, és szereti őt.

„Bár nagyon szeretem a tenger színeit, sajnos könnyen szennyeződik. A legtöbb nő testápolót vagy kézápolót használ lefekvés előtt, és még a férjem arckrémje is felszívódik a bambusz ágyneműből. Ennek eredményeképpen nehéz volt megtisztítani a bambusz ágyneműt, enyhe = igen."

Bambusz ágynemű: érdemes megvenni?

Határozottan megéri. Ez az ágynemű egyedülálló a legtöbb tulajdonságában: tartós, kényelmes és szép. A kérdés az árról szól: ez sokkal többet fizet, mint a „rendszeres” ágynemű készlet - pamut, durva calico, poliszatin (az árak 5000 rubelből indulnak).

De ne mentse az egészségét: a jó alvásért a test „köszönöm”. Alvás és ébredés a bambusz ágyneműn öröm!

Figyelem! Az információk pontossága és a rangsor eredményei szubjektívek és nem reklámok.
Cikk kategóriákban:

értékelés

kiválasztás

Új technológiák